Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#857942 ευκολακι ο εντυ

με το σκεφτικο οτι πρεπει να εισαι πολυ ντουκι στο σωμα και το μυαλο για να τα βαζεις καθημερινα με τον ΗF , κατι που ουτε ο g o Alejandro Jodorowsky του φορουμ δεν μπορει να καταφερει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αν είναι για κωλαράκια, τα γυμναστήρια δεν είναι πάντα ο καλύτερος χώρος. Είναι πολύ λιγότερα τα ωραία κωλαράκια, από τα άσχημα. Καλύτερα να πιεις κάνα καφέ απέναντι από τα Zara.

Πονηρε ηπειρωτη που τον βρισκεις τον χρονο ; φανταζομαι ολο σε μητινγκ θα εισαι .

Ακριβώς, έκλεισα 4 ώρες σε δαύτα.
otso έγραψε:Εχω μερικες αποριες ερωτησεις

Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά προειδοποιώ πως τελευταία ούτε απέξω δεν περνάω από γυμναστήριο, έχουν καταντήσει άβατα σαν τα pet shop.
otso έγραψε:1) Εχει βασει αυτο που λεει ο λαος , οτι οσο πιο ντουκι τοσο μειωμενο ερεκτιον;

Ο σοφός λαός δεν ξέρω αν το είχε πει αυτό πριν βγουν τα φάρμακα για να χτίσεις μάζα. Κάποια από αυτά αποδεδειγμένα κάνουν κακό εκεί κάτω. Από την άλλη, υποθέτω έχει να κάνει κιόλας στην έκκριση ντοπαμίνης με την άσκηση, που συμβαίνει και όταν κάνεις σεξ. Θεωρητικά λοιπόν, όποιος ασκείται τόσο πολύ, δεν έχει την ίδια ανάγκη για σεξ. Εξελικτικά λοιπόν, δεν έχει λόγο να κυνηγήσει με την ίδια ζέση μπας και το βρέξει.
otso έγραψε:2) Ειναι τα ντουκια μικροτσουτσουνοι; οπως ο σοφος λαος λεει;

Ο σοφός λαός δεν ξέρω αν έχει διαβάσει Δαρβίνο, εξελικτικά αν το δεις, είναι λογικό ν'αντισταθμίσεις μια μειονεξία με κάτι άλλο. Στο δικό μου μυαλό, απ' όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος, το να περνάει όλες τις ελεύθερες ώρες του στο γυμναστήριο, είναι πιο βαρετό από το να βγάζει βόλτα το σκύλο. Και ξέρεις πόσο βαριέμαι το τελευταίο. Τώρα, στο κρεβάτι τους δεν είμαι, ας απαντήσει κάποιος άλλος αν γνωρίζει.
otso έγραψε:3) Τα ντουκια σε ποια ηλικιακη κατηγορια γυναικων εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας;

Δεν είναι ηλικιακό μόνον το ζήτημα νομίζω, όσο σε τι φάση είναι η γυναίκα. Αν έπρεπε να ποντάρω, <25 και <1.60μ, άρα μικρές και κοντές θα έλεγα. Πάντα μιλώντας εξελικτικά.
otso έγραψε:4) Ειναι τα ντουκια πρωην κομπλεξικα ατομα που ειχαν φαει πολλες σφαλιαρες μικροι;

Όχι απαραίτητα. Νομίζω είναι απλώς άνθρωποι που δεν έχουν άλλα ενδιαφέροντα, ούτε κοινωνικό κύκλο, οπότε είναι κάθε μέρα 4-5 ώρες στο γυμναστήριο γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.
otso έγραψε:5) Ντουκι και ηλιθιοτητα πανε μαζι ; οπως βλεπουμε στις γελοιογραφίες;

Αναλόγως τι θεωρούμε ηλιθιότητα και τι απαιτήσεις έχει κάποι@.
otso έγραψε:6) Μπορει ενα ντουκι να γινει ζιγκολο;

Αν δεν ανήκει στην κατηγορία των μικροτσούτσουνων, ναι. Α, και αν του σηκώνεται, γιατί τα φάρμακα καμιά φορά δεν βοηθάνε.
otso έγραψε:7) Σε μια πολυ ωραια και εξυπνη γυναικα μπορει ενα φτωχο ντουκι να εχει επιτυχια;

Ασφαλώς. Οι μόνοι που δεν θα μπορούσαν να έχουν επιτυχία είναι οι φτωχοί και άσχημοι, υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα. Τα ντούκια είναι πιο συμβατά με το σύγχρονο αξιακό πρότυπο, δες λίγο τι κυκλοφορεί και στο TikTok αν δεν με πιστεύεις.
otso έγραψε:8) Πως νοιωθει ενα ντουκι πηγαινοντας σε ενα νυχτερινο κεντρο , να βλεπει οτι οι ομοιοι του ειναι πορτιερηδες η μπραβοι;

Υποθέτω νοιώθει καλά για την ύπαρξη και τέτοιων επαγγελματικών ευκαιριών.
otso έγραψε:9) σε μια ωραια γυναικα ποιος εχει περισσοτερες πιθανοτητες ενα καραφλο ντουκι η ενας φυσιολογικος καραφλος αντρας ;

Κανένας από τους δύο. Γιατί να διαλέξει μια ωραία έναν καραφλό, ντούκι ή όχι;
otso έγραψε:10) σε εναν εργασιακο χωρο ποιος δεχεται περισσοτερες παρενοχλησεις ενα ντουκι η ενας απλος αντρας ;

Ο απλός άντρας προφανώς, κανένας δεν θα τα βάλει με το ντούκι, υπάρχει και η ζωή εκτός του εργασιακού χώρου.
otso έγραψε:11) ΚΑΙ τελος εχει ενα ντουκι περισσσοτερες επιτυχιες στους γκει η στις γυναικες

Δεν θα μπορούσα να το ξέρω αυτό να πω την αλήθεια. Υποθέτω υπό τις κατάλληλες συνθήκες, και στους δύο, ή σε και σε κανέναν. Μην ξεχνάμε και τα ενδιάμεσα φύλα των trans, εκεί νομίζω πως μπορεί να είχε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, πες κι εσύ μια γνώμη όμως.
otso έγραψε:12) Τα ντουκια ενδεικνυνται για one night stand η για μακροχρονια σχεση; (μαλλον γυναικα πρεπει να μας απαντησει)

Θα έλεγα one night stand καλύτερα, σε μακροχρόνια σχέση, με σκοπό το γάμο, δεν θα βοηθούν καθόλου με τα παιδιά γιατί θα είναι όλη μέρα στο γυμναστήριο.
otso έγραψε:13) ΠΟΥ πηγαινουν τα ντουκια οταν πεθαινουν;

Εκεί που πάμε και οι υπόλοιποι προφανώς.
otso έγραψε:Θα μπορουσα να συνεχισω ως αυριο αλλά βαρεθηκα

Το αύριο είναι σήμερα. Μόλις ξεβαρεθείς, εδώ είμαι να βοηθήσω.
:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#858197 Εχω γραφτει γυμναστηριο απο τον σεπτεμβριο,παρολαυτα ελαχιστες φορες παταω,βαριεμαι αφορητα να σηκωσω το κορμι μου και να παω απλως να κανω εναν διαδρομο και 2 βαρη για 1 ωρα,δεν ξερω τι φταιει,δεν βγαινει διαθεση,δεν βγαινει κινητρο,μονιμως αισθανομαι μια κουραση που με αποτρεπει να παω στο γυμναστηριο,τα ιδια και για τηρηση μιας basic διατροφης.

Δεν ημουν gym fan,η gym boy ποτε μου,αλλα ουτε τα βασικα ρε γαμωτη? :( :s_sad
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Sijune21 έγραψε:Δεν ημουν gym fan,η gym boy ποτε μου,αλλα ουτε τα βασικα ρε γαμωτη? :( :s_sad

Τα βασικα για τον ανθρωπο ειναι τα εξης:
Οξυγονο - Νερο - Φαι - Σκατο - Υπνος

Ολα τα υπολοιπα ειναι προαιρετικα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Sijune21 έγραψε:Εχω γραφτει γυμναστηριο απο τον σεπτεμβριο,παρολαυτα ελαχιστες φορες παταω,βαριεμαι αφορητα να σηκωσω το κορμι μου και να παω απλως να κανω εναν διαδρομο και 2 βαρη για 1 ωρα,δεν ξερω τι φταιει,δεν βγαινει διαθεση,δεν βγαινει κινητρο,μονιμως αισθανομαι μια κουραση που με αποτρεπει να παω στο γυμναστηριο,τα ιδια και για τηρηση μιας basic διατροφης.

Δεν ημουν gym fan,η gym boy ποτε μου,αλλα ουτε τα βασικα ρε γαμωτη? :( :s_sad
Γενικά έτσι λειτουργούν τα γυμναστήρια, κάνουν κάθε τόσο προσφορές, ετήσιες συνήθως για να πάς να γραφτείς, πας 2-3 φορές και τέλος. Άρα μπορούν με χώρους για 100 να έχουν 1000 γραμμένους που πληρώνουν αλλά δεν θα πατήσουν.
Νορμάλ ακούγεσαι, ποτέ δεν ήσουν και δεν μοιάζεις να έχεις τον παραμικρό λόγο ή κίνητρο για να γίνεις gym fan. Δεν είναι κακό, δεν είναι για όλους. Ποια η απορία σου; :lol:
Πάντως κι εμένα η όλη διαδικασία να πρέπει να ετοιμαστώ για να πάω σε έναν χώρο με πολλά άλλα ιδρωμένα κορμιά όπου πρέπει να γδύνομαι ντύνομαι χτυπιέμαι δεν μου κάνει κλικ. Μια φορά που γράφτηκα σε γυμναστήριο 100 μέτρα από το σπίτι μου (άρα δεν έχει μεταφορά, ντύσου γδύσου, πας έτοιμος με τα πόδια) εστίασα σε διάδρομο και ποδήλατο, άντε και λίγο ελλειπτικό. Αυτά μου αρέσουν.
Yπάρχουν κάποια σπορ που σε ενδιαφέρουν (και δεν λέω για σκάκι και τάβλι). Αν ναι εστίασε προς αυτά που σου αρέσουν. Δεν θα κάνεις βάρη επειδή κάποιος λέει ότι είναι καλά (που είναι) αν δεν σου αρέσουν.
Ας εμβαθύνουμε.
Έχεις ποτέ ασκηθεί στη ζωή σου (πέραν σχολείου και εξωσχολικών πραμάτων); Αν όχι πρέπει να βρεις κίνητρο αρκετά σοβαρό. Στο μυαλό είναι, όχι στο σώμα. Εγώ κάποτε ξεκίνησα να τρέχω σε φάση εργένικη που είχα άφθονο χρόνο και ομορφο μέρος για τρέξιμο (παραθαλάσσιο) μπροστά στο σπίτι μου. Αργότερα άρχισα και ποδήλατο που μου αρέσει πολύ περισσότερο. Δεν πρόκειται να κάνω ούτε γυμναστική ούτε βάρη, με αυτά τη βρίσκω, και με φτιάχνουν και ασκούμαι και έχω φυσική κατάσταση που δεν είχα ούτε σαν φοιτητής.
Πάντως αν αρχίσεις να κάνεις κάτι, έστω έντονο περπάτημα, κάτι που να ανεβάζει τους παλμούς σου για μισή ώρα συνήθως λόγω έκκρισης καλών ουσιών σε κάνει να νιώθεις ωραία. Και σιγά σιγά επέρχεται ένας μικρός εθισμός, αν δεν ασκηθείς νιώθεις μια νευρικότητα, θέλεις να κάνεις κάτι.
Κάτι που μπορεί να βοηθήσει μερικούς πολύ είναι η παρέα. Συνδύασέ το με φίλο. συναντιέστε, είτε για βόλτα έξω σε κάποιο πάρκο, γήπεδο στάδιο είτε στο γυμναστήριο για να χτυπιέστε ενώ θάβετε όλους τους άλλους και θαυμάζετε τα κωλαράκια, προσέχετε μην παρασυρθείτε με καφέδες και σνακς και όλα καλά. Κοινωνικοποίηση και άσκηση. Έχει σημασία η άσκηση να λειτουργεί και χαλαρωτικά για το πνεύμα, όχι να σε στρεσάρει περισσότερο.
Ή απλά βάλτο στο πρόγραμμά σου. Πχ Τρίτη και Παρασκευή τάδε ώρα θα ασκείσαι για τόση ώρα χωρίς δικαιολογίες προς τον ίδιο σου τον εαυτό.
Κάτι που λειτούργησε σαν κίνητρο ήταν και το να βλέπω γνωστούς στο strava (εφαρμογή καταγραφής ασκήσεων και σύγκρισης επιδόσεων σε συγκεκριμένες διαδρομές) να βγαίνουν για άσκηση ενώ εγώ τα έξυνα στον καναπέ. Λες, όχι άλλο ξύσιμο, θα βγω κι εγώ να τρέξω κλπ.
Μερικοί βρίσκουν βοηθητικό το να κάνουν τάξεις, με καθοδηγητή/βοσκό που σας σαλαγάει εσάς τα πρόβατα και με την βοήθεια της ψυχολογίας του όχλου ψιλοφτιάχνεστε όλοι μαζί και χτυπιέστε ρυθμικά. Καθόλου κακό, δοκίμασέ το αν λειτουργεί σε σένα.
Ίσως αν έκανες κάποια πράματα σπίτι σου στο χώρο σου; Αγοράζεις και κάποια πραματάκια βαράκια, TRX ή ακόμα και χωρίς τίποτα μπορείς να κάνεις πολλά πράματα. Αλλά θα πρέπει να το βάλεις στο πρόγραμμά σου. Ξεκίνα πχ από το να κάνεις 1 λεπτό σανίδα (εννοώ plank) τη μέρα, αυτό και τίποτα άλλο και θα δεις βελτίωση.
Μπορεί να νιώθεις κουρασμένος γιατί το παρακάνεις στην υπόλοιπη ζωή σου, κακή διατροφή, κακός ύπνος, τσιγάρα, αλκοόλ, πολύ στρες (ευνοούν γενικότερη φλεγμονώδη προδιάθεση), ίσως χρειάζεσαι λίγο ξεκούραση, το σύστημα θέλει αποκατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#858349 Εχω σπιτι μου 2 βαρακια 7,5κιλα,1 στραβομπαρα και αλλα 2 βαρη για την μπαρα,καποια σετακια οκευ μπορω να κανω αν οχι σε καθημερινη βαση εστω 3-4 φορες εβδομαδιαιως,μου αρεσει το περπατημα,το ποδηλατο σε γενικες γραμμες,με λιγο μουσικη και ενα μπουκαλακι νερο την βγαζω για 1μιση ωρα,απλως και αυτο εξαρταται απο τις καιρικες συνθηκες,δεν μου αρεσει να φορτωνομαι με ισοθερμικα η με πολλες φορμες και να αρχισω ελαφρυ τρεξιμο στο κρυο.Ειχα κανει καποιους μηνες προπονηση kick boxing,να δω αν μου αρεσει,αν μου βγαινει κινητρο η πορωση,αλλα μετα χαλασαν τα ωραρια μου και σταματησα καθως δεν προλαβαινα και θα πιεζομουν,ηταν καλο αλλα κουραζομουν σε μολις 1 ωρα προπονησης,αρχαριο επιπεδο βεβαια.

Η διατροφη μου δεν ειναι προγραμματισμενη,δεν κραταω ευκολα πλανο με συγκεκριμενα γευματα η ζυγαρια κουζινας να μετραω θερμιδες,ειχα προσπαθησει να κανω το θερμιδικο ελλειμα αλλα μου ειχε φανει καπως δυσκολο και το παρατησα. :help: :rant:

Στην αρχη πιστευα οτι ειναι λογω κουρασης η ελλειψη χρονου που ειχα απο προηγουμενη δουλεια,τωρα που εχω 5νθημερο 8ωρο,βλεπω τον εαυτο μου να μην εχει ενεργεια για το γυμναστηριο,να βρισκω δικαιολογιες αντι για 3-4 φορες να παω 1-2 με το ζορι,την μια δεν εχω διαθεση,την αλλη νιωθω κουραση,την πιο αλλη δεν εχει καλο καιρο οποτε ας κατσουμε μεσα,το πρωι δεν σηκωνομαι να παω πριν τις 11.Μου λειπει η πειθαρχια να ξεκινησω και να τηρησω τη ροη του στοχου,του διατροφικου πλανου η της γυμναστικης γενικοτερα.

Οταν ηταν τα λοκνταουν του κορονοιου,ημουν σε αναστολη 1-1,5 μηνα,τοτε δεν ξερω πως βρηκα το κινητρο,νοεμβρη-δεκεμβρη μηνα,απλως πηγαινα για περπατημα,μετρουσα θερμιδες που εκαιγα απο τζογκινκ,προσεχα και λιγο να μην τρωω σαβουροφαγητα και σε 2 μηνες ειχα χασει κιλα,ενιωθα καλυτερα,με 2 απλα πραγματα οχι να πιεζομαι,μετα μολις σταματησα,αναγκαστηκα γυρισα στα ιδια. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#858389 Λογικό είναι αν παύσουν οι καλές συνήθειες γυρνάς στα ίδια.
Για να πετύχεις πρέπει να κάνεις μικρές θυσίες που να μπορείς να τις κρατήσεις για πάντα. Υπομονή κι επιμονή. Να μην ζοριστείς για να μην νιώθεις στέρηση. Αλλιώς στρεσάρεσαι και έχασες.
Σαφώς και το γυμναστήριο δεν σου πάει.
Αν είσαι στην Ελλάδα δεν πολυδικαιούσαι να βάζεις τον καιρό σαν δικαιολογία. Αν δεν βρέχει ή χιονίζει μπορείς άνετα να πας για τρεξιματάκι ή ποδήλατο.
Αλλά όπως είπα δες αν μπορείς να το συνδυάσεις με παρέα, ίσως βοηθήσει στο να εδραιωθεί σαν συνήθεια.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#858514 Θα προσπαθησω να κανω μια αρχη και να βαλω σε μια σειρα τα πραγματα,το εχω ξανακανει με επιτυχια απλως δεν μπορουσα να εχω διαρκεια και συντηρηση.Το TRX σαν προπονηση λεει τιποτε?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#858602 Επίσης καλό είναι κάποιος να μην εστιάζει σε ένα μόνο πράμα αλλά να υπάρχει και μια ποικιλία. Πχ εγώ κυρίως ποδηλατώ και κάθε τόσο τρέχω (ο στόχος μου είναι 5λχμ/εβδομάδα αλλά δεν...). Είχα να τρέξω 1 μήνα και αν και στο ποδήλατο πάω καλά, μετά το τρέξιμο χθες αν και δεν καουράστηκα, το πήγαινα με την αίσθηση απλά να πηγαίνω άνετα, πιάστηκα.
Διαφορετικά αθλήματα και ασκήσεις αλληλοσυμπληρώνονται. Και ασκήσεις με το σωματικό βάρος και βαράκια και κάποιο αντοχής και και και.... βέβαια ό,τι/όσα/όσο μπορεί και προπαντώς γουστάρει ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#858646 Σε κάθε ψυχοσύνθεση και σώμα δουλεύουν διαφορετικά πράγματα, αλλά θεωρώ πως ένα safe bet για να αποκτήσεις μία κάποια συνέπεια σε οτιδήποτε fitness related είναι να ξεκινήσεις π.χ. γυμναστήριο παρέα με κάποιον οικείο σου ή να βρεις έναν γνωστό σου για personal που να εκτελεί και χρέη ψυχολόγου όταν το χρειάζεσαι, ώστε σταδιακά να νιώσεις άνετα με το χώρο και την απογοήτευση των πρώτων ημερών.

Στον μήνα πάνω αν προσέχεις και λίγο το φαγητό σου θα αρχίσεις να βλέπεις και κάποια αποτελέσματα στο σώμα και στη διάθεση οπότε μετά θα γίνουν και πιο εύκολα τα πράγματα ψυχολογικά.

Τώρα στο θέμα TRX, είναι απλά μία εναλλακτική στην εκγύμναση με αντιστάσεις, εστιασμένη στο βάρος του σώματος. Σε κάποιους μύες μπορεί να σε ζορίσει αρκετά, σε άλλους ελάχιστα. Αλλά δεν έχει ικανοποιητική διαβάθμιση για να σου δώσει και λίγο κίνητρο να προχωρήσεις στο παρακάτω βήμα..

Για μένα αν πρόκειται να μπεις σε γυμναστήριο, ασχολήσου κατευθείαν με κανονικά Lifts και χτίσε τεχνική και συνέπεια πάνω στις βασικές ασκήσεις.
Κάμψεις αρχικά με γόνατα, πάγκο με λίγα κιλά.
Έλξεις σε μονόζυγο αρχικά με λάστιχα, κάποια κωπηλατική με λίγα κιλά
Καθίσματα, προβολές, εκτάσεις τετρακεφάλων αν έχει μηχάνημα το γυμναστήριο.
Πλαϊνές εκτάσεις ώμων, πιέσεις ώμων.
Και τα κλασσικά δικέφαλα/τρικέφαλα και κοιλιακούς

Μόλις δώσεις αυτά τα ερεθίσματα στο σώμα σου και βρεις τις σωστές τεχνικές, θα αποκτήσεις ένα κίνητρο γιατί θα βλέπεις τα κιλά να ανεβαίνουν ή την ποιότητα των επαναλήψεων σου να βελτιώνεται.

=
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#858727 Σωστά αυτά αν αντέξεις να παραμένεις τόσο σε ένα γυμναστήριο μέχρι να δεις μήπως αρχίσει να σου αρέσει.
Δεν ξέρω για αυτόν αν τα καταφέρει αλλά αν μου τα έλεγες εμένα αυτά, που δεν τα χωνεύω καθόλου τα γυμναστήρια, θα ήταν όπως μπήκαν από το ένα αυτί θα έφευγαν από το άλλο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#858733 Ok αυτό το "δε μ' αρέσει το γυμναστήριο" δε μπορώ να το αντικρούσω, ωστόσο για να λέει ο άνθρωπος πως έχει βαράκια και να ρωτάει για TRX, σημαίνει πως είναι στο μυαλό του ως επιλογή, οπότε αν μη τι άλλο πρέπει να βρει τρόπους να το αγαπήσει.

Τώρα ποδήλατα, τρεξίματα κλπ όταν τα ακούω από νέα άτομα που έχουν μείνει καιρό μακριά από την άσκηση, ναι μέν είναι ευχάριστα γιατί δείχνουν τη διάθεση για λίγη κινητικότητα αλλά συνήθως είναι χόμπυ-δικαιολογίες για να μη πολυκουραστούμε :lol:

Σε όλα αυτά αστερίσκος βέβαια γιατι δε ξέρω για τι ηλικία συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
socratesn έγραψε:Ok αυτό το "δε μ' αρέσει το γυμναστήριο" δε μπορώ να το αντικρούσω, ωστόσο για να λέει ο άνθρωπος πως έχει βαράκια και να ρωτάει για TRX, σημαίνει πως είναι στο μυαλό του ως επιλογή, οπότε αν μη τι άλλο πρέπει να βρει τρόπους να το αγαπήσει.

Τώρα ποδήλατα, τρεξίματα κλπ όταν τα ακούω από νέα άτομα που έχουν μείνει καιρό μακριά από την άσκηση, ναι μέν είναι ευχάριστα γιατί δείχνουν τη διάθεση για λίγη κινητικότητα αλλά συνήθως είναι χόμπυ-δικαιολογίες για να μη πολυκουραστούμε :lol:

Σε όλα αυτά αστερίσκος βέβαια γιατι δε ξέρω για τι ηλικία συζητάμε.
Όπως το λες είναι, έχει θετικό παρελθόν και ενδιαφέρον και με λίγη παρότρυνση έχει δυνατότητες να προχωρήσει καλά.
Με όλα μπορείς να κουραστείς ή να λουφάρεις. Και βέβαια το πόσο κουράζεται κάποιος ανά πάσα στιγμή για δεδομένη άσκηση έχει να κάνει με ηλικία, βάρος, προηγούμενη φυσική κατάσταση (μυική και καρδιοαναπνευστική). Για το λόγο αυτό και έχουν επινοηθεί metrics όπως το relative effort που κανονικοποιεί πολλές παραμέτρους ώστε η κάθε προσπάθεια να γίνεται συγκρίσιμη με άλλες είτε του ιδίου είτε άλλων.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#862582 Πρώτο παγκόσμιο κύπελλο αναρρίχησης της χρονιάς:

Boulder:

εεπ η Janja Garnbret είναι GOAT στο άθλημα, η διαφορά της από οποιονδήποτε άλλο αθλητή είναι εξωπραγματική. Όταν οι κορυφαίοι (άνδρες/γυναίκες) έχουν ένα ποσοστό επιτυχίας διαδρομής 50%-60%, αυτή έχει 90+%.

εεπ2 το κάνουν να φαίνεται πιο εύκολο :lol: απ' ότι είναι. Ένας φυσιολογικός καλογυμνασμένος άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει καν τη θέση εκκίνησης. Για όποιον ενδιαφέρεται (λέμε τώρα) αυτή ορίζεται από κάτι χρωματιστές ταινίες. Είναι 4 ταινίες, πρέπει ένα άκρο του σώματος να αγγίζει το πιάσιμο που ορίζεται από κάθε μία, με ένα σταθερό τρόπο (δλδ ας πούμε να είσαι ακίνητος για 1-2 δευτερόλεπτα).
Το τέλος ορίζεται από το πιάσιμο με την ένδειξη "TOP", το οποίο πρέπει να πιάσεις και με τα δύο χέρια, επίσης με σταθερό τρόπο.
Ενδιαμέσως βρίσκεται ένα "zone".
Έχεις όσες προσπάθειες μπορείς, εντός 4 λεπτών.
Ο αθλητής με τα περισσότερα top με τις λιγότερες προσπάθειες, και μετά ομοίως με τα zone, κερδίζει.

Lead:

εδώ κερδίζει όποιος φτάσει ψηλότερα.
Έχεις μια μόνο προσπάθεια, πέφτεις, τέλος.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#864117 Πως μπορει να εξηγηθει η μη ορεξη,διαθεση,κινητρο για μη γυμναστικη και να βρισκεις συνεχεια δικαιολογιες για να μην πας ουτε ενα 45λεπτο? Πραγματικα βλεπω ανθρωπους να τρεχουν απο τις 6-7 το πρωι,να πηγαινουν 8-9 το πρωι γυμναστηριο τους και μου φαινεται απιστευτα ζορικο και πειθαρχημενο ολο αυτο και μετα να πηγαινουν στη δουλεια,εχοντας απο πριν ετοιμασει την διατροφη που θα παρουν μαζι τους.