Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pro
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει παιδιά, σε τέτοια θέματα που αφορούν παιδιά, αφήνω αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα, τα δικά μου λόγια δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Εσείς τα παιδιά σας, μην τα πάτε πουθενά. Ούτε κολύμπι, αφήστε τα με σωσίβιο μέχρι την εφηβεία.

Όσα παιδιά δεν πήγαν κολυμβητήριο δεν ξέρουν μπάνιο; Η πιθανότητα να ασχολήθηκε κάποιος γονιός στις διακοπές του, αντί να κοζάρει κώλους στην παραλία δεν παίζει;
Άβαταρ μέλους
By dimik
pro έγραψε:Υποθέτω με την ίδια λογική όποιος δεν έχει πάει σε ποδηλατικό σύλλογο ΔΕΝ ξέρει να κάνει ποδήλατο.

5χρονα μαθαίνουν ποδήλατο για να μην τα κοροιδεύουν στο δημοτικό :rtfm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει παιδιά, σε τέτοια θέματα που αφορούν παιδιά, αφήνω αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα, τα δικά μου λόγια δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Εσείς τα παιδιά σας, μην τα πάτε πουθενά. Ούτε κολύμπι, αφήστε τα με σωσίβιο μέχρι την εφηβεία.

:dizzy: :dizzy: :dizzy:

Τι μανιχαισμός ειναι αυτος; :s_hang

Αυτο που δεν θες να καταλαβεις -γιατι εχεις αξιολογησει τον δικο σου τροπο σκεψης (και των γνωστων σου) ως αυτονοητη επιλογη - ειναι οτι για τον τυπικο κατοικο της Αθηνας vs του κατοικου της επαρχιας ( hint, οχι καποιο απομονωμενο χωριο οπως σε βολευει να την παρουσιαζεις στο συνολο της) η ζυγαρια γερνει προς το δευτερο σκελος οσον αφορα ανθρωποωρες εντος αυτοκινητου για μετακινησεις, εγγυτητα φυσικου περιβαλλοντος, ρυθμων ζωης εν γενει.

Η διαχρονικη συζητηση αφορα την αντιμετωπιση της αστυφιλιας μεσω παροχης κινητρων μετοικησης στην επαρχια απ οσο θυμαμαι, οχι το αναποδο. Ε, καποιος λογος θα υπαρχει. :roll:

Α, και κατι τελευταιο. Τα καλα οικιστικα φιλετα βρισκονται σε περιοχη που προσομοιαζει το επαρχιακο τοπιο. Οχι στα Πετραλωνα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Τα καλα οικιστικα φιλετα βρισκονται σε περιοχη που προσομοιαζει το επαρχιακο τοπιο. Οχι στα Πετραλωνα. :iconcool:

:dizzy:
Στο έργο του Ελληνικού, το πιο ακριβό τμ πουλήθηκε πάνω στον ουρανοξύστη. Ακριβότερο και από τις παραθαλάσσιες βίλες.
Δεν υπάρχει κανόνας βέβαια, αλλά μην λέμε και ό,τι να 'ναι. :help:

Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει, είναι πως ο καθένας, θα πει πως αυτός έχει δίκιο και αυτός κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν να λέει το αντίθετο, άντε να πει πως "μέχρι εκεί μπορούσα, δεν είχα λεφτά για κάτι καλύτερο". Όλοι θα υπερασπιστούν τις επιλογές τους και όλοι ξέρουν καλύτερα. Στο τέλος πάντως οι επιλογές, όλων θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
pro έγραψε:

Όσα παιδιά δεν πήγαν κολυμβητήριο δεν ξέρουν μπάνιο; Η πιθανότητα να ασχολήθηκε κάποιος γονιός στις διακοπές του, αντί να κοζάρει κώλους στην παραλία δεν παίζει;

Θα πρέπει να ξέρουν και οι γονείς. Επειδή εγώ αναγκαστικά έμαθα μόνος μου, ασφαλώς και δεν θα θεωρούσα τον εαυτό μου ικανό να διδάξει κολύμπι σε κανέναν. Εδώ έχω σκεφτεί να πάω εγώ σε κολυμβητήριο!
Πάρα πολλοί γνωστοί μου επίσης είναι από μέτριοι ως κακοί κολυμβητές.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
pro έγραψε:Οι περισσότερες δραστηριότητες καλύπτουν τις επιθυμίες, τα απωθημένα, τα μεράκια, τα κόμπλεξ, τις ενοχές και τις ανάγκες των γονέων - όχι των παιδιών. Τα παιδιά χρειάζονται αρκετό ελεύθερο χρόνο, ο οποίος πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση από πολύ τρυφερές ηλικίες. Πλέον δεν υπάρχει το αυθόρμητο ούτε στο παιχνίδι, 5-6 παίζουμε μπάσκετ, 6-7 ζωγραφίζουμε και 7-8 παίζουμε με λέγκο. Το αποτέλεσμα είναι ότι η πλειοψηφία των παιδιών τα αντιμετωπίζει όλα αυτά σαν αγγαρεία.

+1000

:s_thumbsup

Της ίδιας άποψης κι' εγώ αφού ο 8χρονος γιος πήγε ποδόσφαιρο απλά γιατί πήγε ο φίλος του...όταν μιλάμε πιο πολλά μου λέει για το ποδόσφαιρο που παίζει με τον κολλητό στο προαύλιο του σχολείου, παρά στην πληρωμένη προπόνηση...και είμαι σίγουρος πιο πολύ το ευχαριστηθηκε στο προαύλιο παρά στην δραστηριότητα...
Οπότε σαν γονιός, που πάντα έχω δίκιο, αντί να έχω ένα 8χρονο σε Αγγλικά, ποδόσφαιρο και Ρομποτική, του πρότεινα και πάει πλέον μόνο μία φορά τη βδομάδα ζωγραφική αφού η δασκάλα του είδε ταλέντο...
Από εκεί και πέρα όλη μέρα στο χωριό ... όπου έχει τηλεόραση, Netflix και Nintendo.... αλλά μπορεί να βγει ότι ώρα θέλει, όπως θέλει, όσο θέλει στη φύση... αμέσως...
Η βόλτα στο δάσος και στο ποτάμι δεν είναι προτεραιότητα για όλους, αλλά για όσους είναι, είναι σημαντικό να είναι βόλτα και όχι ταλαιπωρία.
Προσπαθούμε όμως να αποδείξουμε πλέον τι είναι βόλτα για τον καθένα και τι θα προσφέρουν 3 δραστηριότητες σε μικρά παιδιά...

Δεν πήγα σε καμία αθλητική δραστηριότητα, αλλά ξέρω να παίζω μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ, να κάνω ποδήλατο, να κολυμπώ και να έχω καλό σημάδι...
Αν κάπου έχασα το ταλέντο μου?... όχι βέβαια...
Όλα τα έκανα έξω....στο χωριό...ακόμα και κάποια στην πόλη!
Αλλά δεν θα στείλω με το ζόρι παιδιά να δοκιμάσουν τα πάντα από προσχολική ηλικία για να βγάλω το κέφι, το κόμπλεξ και να γράφω χιλιόμετρα με παλιοdiesel και παλιά αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By pro
#858462 Δεν χρειάζεται να είσαι ο Φελπς, δεν θα το κατεβάσεις για αγώνες το παιδάκι. Όπως και δεν χρειάζεται να είσαι ο Αρμστρονγκ για να του μάθεις ποδήλατο. Το σημαντικό είναι να αφιερώσεις χρόνο, να μην του περάσεις φοβίες και να του εξηγήσεις τους πραγματικούς κινδύνους. Δουλειά γονέα δλδ. Τώρα αν έχεις φοβία με το νερό, πάσο, άστο στους ειδικούς. Αλλά γενικώς να πάμε τα παιδιά μας στους "ειδικούς" για τα πάντα είναι ολίγον προβληματικό σαν κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:

Αντε και το πηγε το παιδι κολυμβητηριο στα 4 και εμαθε να επιπλεει, να κολυμπαει ολα τα στυλ, μεχρι τα 10. Μετα το παρατησε γιατι ειχε αλλες ασχολιες. Στην θαλασσα μπαινει στις διακοπες και οσες μερες παει με την οικογενεια του.

Τι σε κανει να πιστευεις οτι μπορει να τα βγαλει περα με μια κραμπα στο νερο, με ελαφρυ κυμα στα 16;
Δεν μπορει.

Μαθαινουμε τα παιδια να μεγαλωνουν χωρις εμας γιατι εχουμε δουλεια οποτε και αυτα πανε σε βρεφονηπιακους σταθμους απο νωρις.
Μετα ο ενας γονιος που τα παιρνει το απογευμα αρχιζει να τα τρεχει απο εδω κι απο εκει να μαθουν κι αλλα πραγματα γιατι εμεις δεν εχουμε χρονο να ασχοληθουμε, πρεπει να ψωνισουμε, μαγειρεψουμε, καθαρισουμε.

Περνανε τα χρονια κι εμεις χανουμε την παιδικοτητα τους. Στην εφηβεια δεν θα θελουν να μας μιλανε αλλα δεν θα φταινε αυτα.

ΥΓ. Χθες ο 15χρονος γιος μου ζητησε να παμε οι δυο μας μια βολτα με το αμαξι. Με πηγε να δει το περιφερειακο στα Τουρκοβουνια κατω απο το παλιο Ζεπελιν, γιατι λεει πανε καποιοι γνωστοι του με μηχανακια - αυτοκινητα και αραζουν, και ηθελε να δει πως ειναι. Τον πηγα και χαζεψαμε μαζι την θεα απο εκει, μου εβαλε να ακουσω την μουσικη που ακουει και εκανα υπομονη γιατι Τοκελ, Τραννο, Σνικ, Λαιτ, κλπ δεν τους αντεχω. Μεχρι Λεξ, 12ο πιθηκο και Λογος Τιμης :oops: Κουβεντιασαμε για το σχολειο, τις παρεες, κλπ, μετα καναμε μια μεγαλη βολτα απο ΟΑΚΑ, Χαλανδρι και γυρισαμε σπιτι.

Να αισθανεσαι σημαντικος στην εφηβεια του παιδιου σου, αξια ανεκτιμητη!!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
pro έγραψε:Δεν χρειάζεται να είσαι ο Φελπς, δεν θα το κατεβάσεις για αγώνες το παιδάκι. Όπως και δεν χρειάζεται να είσαι ο Αρμστρονγκ για να του μάθεις ποδήλατο. Το σημαντικό είναι να αφιερώσεις χρόνο, να μην του περάσεις φοβίες και να του εξηγήσεις τους πραγματικούς κινδύνους. Δουλειά γονέα δλδ. Τώρα αν έχεις φοβία με το νερό, πάσο, άστο στους ειδικούς. Αλλά γενικώς να πάμε τα παιδιά μας στους "ειδικούς" για τα πάντα είναι ολίγον προβληματικό σαν κατάσταση.

Δεν είμαι ο Φελπς, αλλά ούτε ξέρω να κολυμπάω σωστά. Η γυναίκα μου που επίσης έμαθε μόνη της, είναι και λίγο χειρότερη, εγώ τουλάχιστον κάποια πράγματα τα κάνω σωστά, αλλά κουράζομαι γρήγορα λόγω λάθος τεχνικής.
Συμφωνώ πως οι γονείς μπορούν να μάθουν πολλά στα παιδιά τους, αλλά το κολύμπι για να το μάθουν σωστά, καλύτερα να πάνε σε έναν όμιλο. Το αυτό βέβαια και για άλλα σπορ, ακόμη και το ποδόσφαιρο θα το μάθει σωστότερα σε μια ομάδα με προπονητή.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Anonymous Founder έγραψε:Στο έργο του Ελληνικού, το πιο ακριβό τμ πουλήθηκε πάνω στον ουρανοξύστη. Ακριβότερο και από τις παραθαλάσσιες βίλες.

Α ρε Στάλιν , πόσο προχώ ήσουν
Standard buildings in Moscow, the late 1990s – early 2000s
Εικόνα

Εικόνα
https://www.prestigeonline.com/id/pursu ... sion-sale/
Άβαταρ μέλους
By skous
#858467 Τελικα και η ορθογραφια και η γραμματικη μαθαινεται επισης απο γονείς. Άρα μια χαρα δωρεαν παιδεία προσφέρει το κράτος, αφού και μόνος του κανείς τα καταφέρνει.

< >
Άβαταρ μέλους
By pro
#858469 @skous. Η παιδεία απαιτεί τον ίδιο χρόνο και γνώσεις με το κολύμπι και το ποδήλατο; Είναι συγκρίσιμα μεγέθη;

@ΗΦ. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, αν θες να παίξει στη Λίβερπουλ ίσως. Αν απλά θέλεις να ξεδώσει και να αθληθεί 100 φορές καλύτερα η αλάνα (αν υπάρχει βέβαια). Οι προπονήσεις είναι βαρετές για τα περισσότερα παιδιά, περιμένουν πως και πως το ΣΚ να έχουν κανέναν αγώνα, αν βέβαια παίζουν βασικοί στην ομάδα τους.