- 04 Μαρ 2024, 13:51
pro έγραψε:Οι περισσότερες δραστηριότητες καλύπτουν τις επιθυμίες, τα απωθημένα, τα μεράκια, τα κόμπλεξ, τις ενοχές και τις ανάγκες των γονέων - όχι των παιδιών. Τα παιδιά χρειάζονται αρκετό ελεύθερο χρόνο, ο οποίος πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση από πολύ τρυφερές ηλικίες. Πλέον δεν υπάρχει το αυθόρμητο ούτε στο παιχνίδι, 5-6 παίζουμε μπάσκετ, 6-7 ζωγραφίζουμε και 7-8 παίζουμε με λέγκο. Το αποτέλεσμα είναι ότι η πλειοψηφία των παιδιών τα αντιμετωπίζει όλα αυτά σαν αγγαρεία.
+1000
Της ίδιας άποψης κι' εγώ αφού ο 8χρονος γιος πήγε ποδόσφαιρο απλά γιατί πήγε ο φίλος του...όταν μιλάμε πιο πολλά μου λέει για το ποδόσφαιρο που παίζει με τον κολλητό στο προαύλιο του σχολείου, παρά στην πληρωμένη προπόνηση...και είμαι σίγουρος πιο πολύ το ευχαριστηθηκε στο προαύλιο παρά στην δραστηριότητα...
Οπότε σαν γονιός, που πάντα έχω δίκιο, αντί να έχω ένα 8χρονο σε Αγγλικά, ποδόσφαιρο και Ρομποτική, του πρότεινα και πάει πλέον μόνο μία φορά τη βδομάδα ζωγραφική αφού η δασκάλα του είδε ταλέντο...
Από εκεί και πέρα όλη μέρα στο χωριό ... όπου έχει τηλεόραση, Netflix και Nintendo.... αλλά μπορεί να βγει ότι ώρα θέλει, όπως θέλει, όσο θέλει στη φύση... αμέσως...
Η βόλτα στο δάσος και στο ποτάμι δεν είναι προτεραιότητα για όλους, αλλά για όσους είναι, είναι σημαντικό να είναι βόλτα και όχι ταλαιπωρία.
Προσπαθούμε όμως να αποδείξουμε πλέον τι είναι βόλτα για τον καθένα και τι θα προσφέρουν 3 δραστηριότητες σε μικρά παιδιά...
Δεν πήγα σε καμία αθλητική δραστηριότητα, αλλά ξέρω να παίζω μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ, να κάνω ποδήλατο, να κολυμπώ και να έχω καλό σημάδι...
Αν κάπου έχασα το ταλέντο μου?... όχι βέβαια...
Όλα τα έκανα έξω....στο χωριό...ακόμα και κάποια στην πόλη!
Αλλά δεν θα στείλω με το ζόρι παιδιά να δοκιμάσουν τα πάντα από προσχολική ηλικία για να βγάλω το κέφι, το κόμπλεξ και να γράφω χιλιόμετρα με παλιοdiesel και παλιά αυτοκίνητα.