γιαπωνεζικο Sapporo 37 Rue Sainte-Anne, 75001 Paris, Γαλλία λιγο ποιο ακριβο αλλα γευστικο φαγητο
κινεζικο Fou Lo 27 Av. du Général Leclerc, 92340 Bourg-la-Reine, Γαλλία ok ηταν αλλα λιγο ακριβο σε σχεση με τα αλλα
Dimitris_P έγραψε:Επίσης δεν χρειάζεται να κλείσεις ξενοδοχείο με πρωινό. Αν έχει κοντά καμία καλή boulangerie είσαι καλυμμένος
sknipper έγραψε:Το κακό είναι ότι αν και γαλλομαθής από πολύ μικρός (γαλλίδα στο σπίτι οπότε από προφορά είμαι καλός αλλά αν δεν τα μιλάς τα ξεχνάς), δεν ξέρω από Παρίσι, μια φορά πήγα περαστικός για ένα ΣΚ στις Βερσαλίες (περιοχή όχι παλάτι) γύρω στα 20 μου, κάποτε την προηγούμενη χιλιετηρίδα...
sknipper έγραψε:Έχω αρχίσει τη μελέτη και αφενός έχω εντυπωσιαστεί από τα κτίρια κλπ αλλά βασικά προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει και τι συμφέρει.
Οπότε απορίες πολλές.
1- ΜΜΜ να πάμε για εισιτήριο για ζώνες 1-3 (και οι Βερσαλλίες χώρια ή αφού είναι ζώνη 4 περιλαμβάνεται σε κάρτα για ζώνες 1-4) Και πώς το παίρνουμε, είναι κάρτα που πρέπει να παραλάβουμε από κάπου ή ψηφιακό στο τηλέφωνο; Μπορείς να πληρώνεις με κάρτα/τηλέφωνο απευθείας όπως Λονδίνο; Υπάρχουν κάποιες αφαρμογές αλλά ποια είναι η σωστή (φαίνεται να μπορείς να πληρώνεις με το τηλέφωνο αν και ίσως μόνο σε android). Χάος....
2- Λεωφορεία Hop on hop off ναι ή ού;
3- Pass που περιλαμβάνει πολλά και διάφορα και ίσως και hop-on hop-off ναι ή ού αλλά ποιο, είναι πάνω από ένα;
4- Πολλές μάρκες καραβάκια στο ποτάμι, προτιμάμε τα αυθεντικά Bateaux Mouches ή όλα ίδια είναι (κάποια είναι στο pass);
5- Πόσο εύκολα κυκλοφορείς με ποδήλατο, ποδηλατόδρομοι, διαδρομές. Το θέλω για μόνος μου για άσκηση και χάζεμα / είδα πολλές ποδηλατολωρίδες
6- Ποια η σημασία δεξιά(βόρεια) ή αριστερή(νότια) όχθη, είναι καλή/κακή γειτονιά;
7- Που πάμε για πρωινό τρέξιμο υπάρχει προτεινόμενο πάρκο ή στο ποτάμι-και σε ποια όχθη;
8- Εστιατόρια ίσως βρούμε κάποια πιο καλά αλλά αν μου λέτε ότι υπάρχουν μερικά κακά….χμμμ. Νόμιζα ότι στη Γαλλία παντού καλά είναι αλλά όντως στα καρατουριστικά μέρη θα υπάρχουν και αστοχίες. Δεν με ενδιαφέρουν τα γιαπωνέζικα κλπ, στη Γαλλία θα είμαι, γαλλικά ή και κανένα μαροκινό/τυνήσιο μου φτάνουν με το παραπάνω. Δύο από τα εστιατόρια που αναφέρθηκαν έχουν κλείσει.
9- Τα σουπερμάρκετ πως λέγονται εννοώ μάρκες, ΑΒ/Σκλαβενίτης κλπ
Το πρωινό ευτυχώς περιλαμβάνεται δωρεάν εφόσον κλείσαμε απευθείας στο ξενοδοχείο.
10- Το νερό πίνεται από τις βρύσες; Υπάρχει τζάμπα νερό (ψύκτες) ή να αγοράζω;
11- Παίζει πλαστικό χρήμα παντού ή να έχω ρευστό;
12- από ασφάλεια πως πάμε; Δεν είχα αισθανθεί άνετα στο σταθμό.
13- Φιλοδώρημα είχατε πει όχι υποχρεωτικό, 5-10%. Εκτός από εστιατόρια δίνεις πουθενά αλλού;

g8777 έγραψε:Ματσακο θύμησε στον Σκνιπερ την συμβουλή του Bourdain για ταξίδι στο Παρίσι.‘Walk around a bit, have sex, eat’
Say the line matsako

https://i.ibb.co/tTDkFKrW/Screenshot[…]
Ε και τι τον νοιάζει, το αφήνει εκεί και κλέβει αλ[…]
Μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιους θεατές Αλλά αν […]
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove:
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]