otso έγραψε:
Αν θυμαμαι καλα μου ειχες πει στο παζαρι οπως γραφει ο dimik .
Υπαρχει μαγαζι που αντι πιτογυρο εχει πιτα με κοκορετσι μεσα η σπληναντερο;
Ασχετο αλλα το εχετε παει 4,5ε και μικρουλι , στο παρισι εχει φτηνοτερα , τοσο large ειστε;
Απέναντι απο τα ΚΤΕΛ, στην αρχη της ανηφόρας που παει για το φρούριο, εχει ενα ητοπολείο "Πίνδος".
Αυτός λοιπόν εχει κατι τεράστιες πίτες και βαζει μεσα οτι εχει στις σούβλες του, κοκκορέτσι, προβατίνα κεμπάμπ...
NiTse έγραψε:Νομίζω έχει η αλατοριγανη στην Όλγας σάντουιτς με κοκορέτσι.
Στη Νεάπολη είχε ενα ψητοπολείο "Κορυφή", που έφτιαχνε σάντουιτς με κοκκορετσι κι αλλα νόστιμα.
Δεν ξερω αν λειτουργεί ακόμα, εχω καιρό να περάσω.
bebes έγραψε:otso έγραψε:Δεν θυμαμαι αν το ειχα ξαναγραψει , αλλά τοτε τρώγαμε απο καποιο μαγαζι γυρους που αντι για κρεας μεσα , ειχαν ψιλοκομενο κοκορετσι η σπηναντερο , ειχαμε παθει την πλακα μας , αφου επαιζε η η επιχειριματικη ιδεα να ανοιξουμε κατι αντιστοιχο Αθηνα .
Βρισκεις τωρα;
Ναί!
Αν θέλεις εχει και στη λάρισα
Στη Λάρισα που πήγα πρόσφατα σε επίσκεψη - αστραπή, το εταιρικό Navarra μας έκανε τη χάρη και έμεινε εκεί (δυστυχώς όχι για πάντα, το γύρισε ο οδική, εμείς με νοικιάρικο), έφαγα έναν καταπληκτικό γύρο στα κάρβουνα!
Ποσότητα για Αθηναίους βέβαια, αλλά ήταν τόσο νόστιμος που άνετα κατέβαινα ξανά μόνο και μόνο για το πιτόγυρο...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:bebes έγραψε:otso έγραψε:Δεν θυμαμαι αν το ειχα ξαναγραψει , αλλά τοτε τρώγαμε απο καποιο μαγαζι γυρους που αντι για κρεας μεσα , ειχαν ψιλοκομενο κοκορετσι η σπηναντερο , ειχαμε παθει την πλακα μας , αφου επαιζε η η επιχειριματικη ιδεα να ανοιξουμε κατι αντιστοιχο Αθηνα .
Βρισκεις τωρα;
Ναί!
Αν θέλεις εχει και στη λάρισα
Στη Λάρισα που πήγα πρόσφατα σε επίσκεψη - αστραπή, το εταιρικό Navarra μας έκανε τη χάρη και έμεινε εκεί (δυστυχώς όχι για πάντα, το γύρισε ο οδική, εμείς με νοικιάρικο), έφαγα έναν καταπληκτικό γύρο στα κάρβουνα!![]()
Ποσότητα για Αθηναίους βέβαια, αλλά ήταν τόσο νόστιμος που άνετα κατέβαινα ξανά μόνο και μόνο για το πιτόγυρο...
"Λαρισινό κι αλλιώτικο";
Στη Σωκράτους (τον δρόμο μπαίνοντας στη λάρισα καθως έρχεσαι απο Θεσσαλονίκη);
Πάντως για εναν "ταπεινό" γύρο στα κάρβουνα εχει αρκετα μαγαζια και στη Θεσσαλονικη
bebes έγραψε:"Λαρισινό κι αλλιώτικο";
Στη Σωκράτους (τον δρόμο μπαίνοντας στη λάρισα καθως έρχεσαι απο Θεσσαλονίκη);
Αυτό!
Και ήταν ακριβώς ότι έπρεπε μετά από ένα ταξίδι από Δράμα, τη δουλειά που είχαμε και 5 ώρες αναμονή αρχικά μπας και καταφέρουν οι μηχανικοί να το βάλουν μπροστά το ρημάδι και μετά να το μαζέψει η οδική...
bebes έγραψε:Πάντως για εναν "ταπεινό" γύρο στα κάρβουνα εχει αρκετα μαγαζια και στη Θεσσαλονικη
Δυστυχώς δεν τα ξέρω, μόλις πρόσφατα μυήθηκα στις χαρές του γύρου στα κάρβουνα...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

otso έγραψε:Δεν θυμαμαι αν το ειχα ξαναγραψει , αλλά τοτε τρώγαμε απο καποιο μαγαζι γυρους που αντι για κρεας μεσα , ειχαν ψιλοκομενο κοκορετσι η σπηναντερο , ειχαμε παθει την πλακα μας , αφου επαιζε η η επιχειριματικη ιδεα να ανοιξουμε κατι αντιστοιχο Αθηνα . Βρισκεις τωρα;
Απίθανο να υπάρχει αυτό το μαγαζί τώρα αλλά βρίσκεις και σήμερα να φας σαντουϊτς κοκορέτσι στην πόλη. Κατσαμάκας, Τσομπάνος, Κορυφή, Τσολιάς μου έρχονται τωρα αλλά ίσως δεν βαζουν πια/καθημερινά.
Με θύμισες όμως έναν θείο με καροτσάκι που πετυχα στο πανηγύρι του Αιγινίου φέτος: 4 σούβλες κοκορέτσι, σαντουϊτς λιτό με μουσταρδα και βιομηχανικό λεμόνι, λουκούμι! Δεν βρίσκεις τέτοια πια στην πόλη.
Αλλά μιας και πιάσαμε τα ψητά και είσαι από Στερεά, ισχύει πως η Λειβαδιά είχε κάποτε φοβερό σουβλάκι?
Λογω της λιμνης υπηρχαν παντου καλαμια απ οπου επαιρναν και τα εσχιζαν εξ ου και καλαμακια . Εμεις παντως σουβλακια τα λεγαμε λογω του οτι θυμιζαν τις σουβλες τις πασχαλιατικες , αλλο ντοπιο εθιμο που καθιερωσαν οι στερεολλαδιτες οπλαρχηγοι που επανδρωσαν το στρατο , εγινε εθιμο στον στρατο και μετα διαδοθηκε λογω στρατου και τζαμπε φαγητου στους οποιους ντοπιους Τωρα το λεμε στον λακο αλλα ο λακος ειναι αλλο πραγμα παλιοτερο επι τουρκοκρατιας και υπηρχε εκτος απο μας και στην πελλοπονησο .
Στα χωρια του βαλτου λοιπον υπηρχε το σουβλακι , και θα σας πω ενα εθιμο των χωριων .
Παλια τα χριστουγεννα η λειτουργια ξεκινουσε τα μεσάνυχτα , κατα τις 2 με 3 η ωρα (οι φανατικοι πηγαιναν απο τις 12) στην δευτερη καμπανα η οικογενεια πηγαινε στην εκκλησια πλην ενος του παππου η του πατερα που εφτιαχνε τα σουβλακια απ το χοιρινο που ειχαν σφαξει αναβε φωτια και εψηνε , ετσι οταν γυρναγε η οικογενεια πεφταν πεινασμενοι με τα μουτρα στα σουβλακια .
Τα σουβλακια διαδοθηκαν στο πανελληνιο απ το τρενο , εξ αλλου ποιος περναγε απ την λειβαδια , απ τον τοπικο σιδηροδρομικο σταθμο . Λογω του οτι σταθμευαν οι ατμομηχανες αρκετη ωρα για να γεμισουν τα καζανια νερο , και λογω αποστασης απο αθηνα και λαρισα τι ποιο τελειο απο ενα σουβλακι . Δεν ξερω ποιος το ξεκινησε αλλακαθιερωθηκε και ολοι ηταν κρεμασμενοι στα παραθυρα του τρενου και αγοραζαν σουβλακια .
Στην ιδια την λιβαδεια ο πιο γνωστος ηταν στον σταθμο λεωφορειων απο προτου να γινει κτελ ενας Ζιρικαιος (αρβανιτες απο το χωριο ζερικι , τωρα λεγεται ελικωνας , αξιοι ανθρωποι που κατεβηκαν στην πολη να επιζησουν ) που ειχε πεθανει η γυναικα του και ειχε 5 παιδια να μεγαλωσει , ειχε δικα του γουρουνια και εφτιαχνε για τους χωριατες σε μια τρυπα εκει .
Σε λιγο μεταγενεστερη εποχη οταν αρχισαν να κυκλοφορουν αμαξια υπηρχε στην πλατεια που αποκαλουν κατ ευφημισμο ζαπειο ο πολυζωης , αυτο το ειχε υπενοικιάσει ο Μιχαλης ο Σκλαπανης για οσους ασχολουνται με το ποδοσφαιρο ισως να τον θυμουνται . Βλαχος απ τα αγραφα , στις δοξες του οταν ειχε αποκτησει και εκκοκηστηριο μου ελεγε , πεταγομαι την νυχτα στον υπνο μου και νομιζω οτι ειμαι στην καλυβα μας στα αγραφα και πειναω. Τελος παντων ο μιχαλης ειχα εναν χαζουλη σερβιτωρο απ την μαμουρα σημερινο Αλαλκομεναι .
Καποια φορα περναει ο Δομαζος με την Μοσχολιου και κατι φιλους , παρκαρει την μερσεντες και πανε να φανε κανενα απ τα ξακουστα σουβλακια παει λοιπον ο φιλος μας ο γιαννης ο σερβιτορος παιρνει παραγγελια ( Τοτε για να τρελανουν τον Δομαζο οι γαβροι ειχαν βγαλει την φημη οτι η Βικη γαμιοταν με τον νεαρο ζεν πρεμιε Πρεκα και ολη η εξεδρα του το φωναζε εν χορω) και σκυβει ο φιλος μας στον Δομαζο και τον ρωταει Μιμη ειναι αληθεια οτι γαμιεται η γυναικα σου με τον Πρεκα; Σε δευτερολετα το μαγαζι του πολυζωη εγινε λαμπογυαλο ο δε γιαννης εγινε αγνωριστος απ το ξυλο που εφαγε .
Στον σταθμο πουλαγανε και απιστευτα ριζογαλα , ο πατερας μου και γω πηγαιναμε με τα ποδηλατα για να δουμε τα τρενα και να φαμε σουβλακι η ρυζογαλο απο φρεσκο προβειο γαλα , πιτσιρικας προτιμουσα το ρυζογαλο μιας και σουβλακια μου εφτιαχνε και στο σπιτι .
Το ρυζογαλο ξεχαστηκε μα τα σουβλακια στον σταθμο που υπηρχαν μεχρι πριν καμμια 30αρια χρονια νομιζω εγιναν ξακουστα στα περατα της οικουμενης .
Θυμαμαι ενα ασπρομαυρο εργο στο λιμανι της νεας υορκης νομιζω με υποθεση με πανουκλα που σε μια τρωγλη σε μια ξυλινη ταμπελα απεξω εγραφε στα ελληνικα σουβλακι η λιβαδεια , και οχι δεν πρεπει να ηταν το λιμανι της αγωνιας με τον Μ. Μπραντο .
Στην αθηνα παντως μεχρι τωρα και με τα παιδια τρωμε στο σουβλακι η λιβαδεια μουχει μεινει απο πιτσιρικας επειδη τρως οσο ψωμι θες και χορταινεις .
Στην λιβαδεια δεν αξιζει να φας εκτος απο εναν που ανοιγει αργα και εχει καλα καλαμακια αλλά δεν μπορεις να παρκαρεις , καλυτερα οσοι εχετε λιγουρα καντε σταση στον Ορχομενο στον Γιουτζην και φτηνα και καλα και παρκαρεις ανετα .
αυτα.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

https://www.lifo.gr/culture/vivlio/soma ... rafeas-poy
«Εν πάση περιπτώσει, όταν ήμουνα στη φυλακή εδιπλάρωνα κατάδικους του κοινού ποινικού δικαίου, και, κυρίως, παιδιά της φάρας (τουτέστιν του υποκόσμου). Εδώ και τριάντα χρόνια παρακολουθώ με πάθος και σεβασμό τον τρόπο που ζουν και σκέφτονται, καθώς και τον τρόπο που εκφράζονται και αντιδρούν οι άνθρωποι του υποκόσμου. Με τον καιρό αλλάζω στάση απέναντί τους. Παιδιόθεν μισούσα τους ρασοφορεμένους, ενώ αγαπούσα όσους είχαν τα χεράκια τους δεμένα με αλυσίδες. Γιατί δεν ξεχνώ την εποχή όπου μικρές ομάδες καταδίκων με τα χέρια στους κελεψέδες, κατευθύνονταν στα δικαστήρια συνοδευόμενες από κουστοδίες τζανταρμάδων – και δεν ξεχνώ εκείνες τις διαβατικές κυρούλες που βάζανε στις τσέπες αυτών των καταδίκων κουλούρια και τσιγάρα, και, κάποτε κάνα φράγκο». (12/3/1975)
Corto Maltese έγραψε:Δεν ξέρω βέβαια τι εννοεί ο ότσος όταν λέει περιοχή γιατί στην Άμφισσα και τα χωριά μας το σουβλάκι ήταν άγνωστη λέξη και το γουρούνι επίσης. Εμείς κοντοσούφλι (με φ), παϊδάκια και λοιπές σούφλες (με φ) από αμνοερίφια. Ο παππούς μου δοκίμασε μοσχάρι και χοιρινό μετά τα 70 έτσι για την περιέργεια.
Εννοω τα χωρια περιξ και εντος του βαλτου (ΚΩΠΑΙΔΑ)
Corto Maltese έγραψε:Δεν ξέρω βέβαια τι εννοεί ο ότσος όταν λέει περιοχή γιατί στην Άμφισσα και τα χωριά μας το σουβλάκι ήταν άγνωστη λέξη και το γουρούνι επίσης. Εμείς κοντοσούφλι (με φ), παϊδάκια και λοιπές σούφλες (με φ) από αμνοερίφια. Ο παππούς μου δοκίμασε μοσχάρι και χοιρινό μετά τα 70 έτσι για την περιέργεια.
Στα δικά μας χωριά, άγνωστο ήταν το μοσχάρι, μέχρι αρκετά πρόσφατα. Μοσχάρια ήρθαν (στο νομό Ιωαννίνων) νομίζω πρώτα από την Εκκλησία στην Μονή Βελάς.
Γουρούνια υπήρχαν όμως. Οι πιο άνετες οικονομικά οικογένειες, είχαν μια γουρουνομάνα που ήταν και ο σκουπιδοφάγος, ενώ κάθε χρόνο την έβαζαν να κάνει τα γουρουνάκια της να τα φάνε, αλλά και να κρατήσουν και το λίπος για μαγείρεμα και για συντήρηση.
Σουβλάκια δεν υπήρχαν ποτέ, μόνον κοντοσούβλια και η πρατίνα στα κάρβουνα. Για ψητό, μόνον αρνί και προβατίνα γενικώς έπαιζε.
ΣΟΚ και ΔΕΟΣ το καλοκαίρι στο Μέτσοβο: Τα 5Φ δεν σερβίρουν πλέον πρόβειο κοντοσούβλι, μόνον χοιρινό και κοτόπουλο!
Fiat Panda 7,6l/100km