Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Morx
Dimitris_P έγραψε:Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο γιατί από τη στιγμή που είναι στο cloud της κάθε εταιρείας παίρνουν public ip άρα είναι ευάλωτα. Μπορεί όχι προς το εσωτερικό δίκτυο, αλλά προς τα έξω ναι. Εκτός αν κλείσεις και το cloud και παίζεις μόνο με vpn

Ενα switchάκι Ubiquiti μαζι με τα Access points της ιδιας εταιρειας και ξενοιαζεις.
Απομονωνεις IOT Devices απο το εσωτερικο δικτυο και ολα καλα.
Αν θελεις να κλεισεις πορτες προς το cloud τους, το κανεις και αυτο εφοσον ειναι manageable τοπικα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Δεν ήξερα ότι υπάρχει και smart οδοντόβουρτσα :lol:
ΗΗ γυναίκα μου πήρε μια καλή οδοντόβουρτσα και μετά εγώ ανακάλυψα ότι συνδεόταν με bluetooth κλπ. Βέβαια ουδέποτε ασχολήθηκε να τη συνδέσει...
Μας την πέφτουν οι χάκερς από παντού, λάμπες, οδοντόβουρτσες, κάμερες. Και μόλις θυμήθηκα ότι και το πλυντήριο και το ένα κλιματιστικό έχει wifi (αν και δεν τα έχω συνδέσει πουθενά).

Μήπως μπορείτε να εξηγήσετε καλύτερα και με απλά λόγια πως μπορούμε να απομονώσουμε όλα αυτά τα έξυπνα από το υπόλοιπο δίκτυο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
sknipper έγραψε:
ΗΗ γυναίκα μου πήρε μια καλή οδοντόβουρτσα και μετά εγώ ανακάλυψα ότι συνδεόταν με bluetooth κλπ. Βέβαια ουδέποτε ασχολήθηκε να τη συνδέσει...
Μας την πέφτουν οι χάκερς από παντού, λάμπες, οδοντόβουρτσες, κάμερες. Και μόλις θυμήθηκα ότι και το πλυντήριο και το ένα κλιματιστικό έχει wifi (αν και δεν τα έχω συνδέσει πουθενά).

Μήπως μπορείτε να εξηγήσετε καλύτερα και με απλά λόγια πως μπορούμε να απομονώσουμε όλα αυτά τα έξυπνα από το υπόλοιπο δίκτυο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By skous
sknipper έγραψε:

Μην τρελαίνεσαι.....
Τι θα γίνει, θα βάλουν την οδοντόβουρτσα στις 30k στροφές και θα γίνει τροχός;

Δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς.... Αν δεν τα έχεις συνδέσει κιόλας, είσαι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
SIHCTR έγραψε:Ούτε εγώ το ήξερα, μέχρι που πήρα το παρακάτω μαραφέτι
Εικόνα
https://www.amazon.com.be/-/en/Stanley- ... 07YLYX839/

για να είμαι σίγουρος ότι συνδέω το HiFi στη σωστή πολικότητα :innocent:. Και το μαραφέτι δεν ήξερε τι σφάλμα να βαρέσει... :lol:

Θα επιβεβαιώσω με τον ηλεκτρολόγο τα περαιτέρω, ευχαριστώ!

Ωραίο εργαλείο, πήρα κι εγώ για να δω πού υπάρχει πρόβλημα στο πατρικό. Το έβαλα σε κάτι πρίζες και χτύπαγε το 3ο (Live earth reverse). Θα πρέπει να τσεκάρω τις πρίζες μία μία (γιατί είναι στην ίδια γραμμή) αλλιώς μετά θα φταίει ο πίνακας.
Άβαταρ μέλους
By Morx
Dimitris_P έγραψε:Ωραίο εργαλείο, πήρα κι εγώ για να δω πού υπάρχει πρόβλημα στο πατρικό. Το έβαλα σε κάτι πρίζες και χτύπαγε το 3ο (Live earth reverse). Θα πρέπει να τσεκάρω τις πρίζες μία μία (γιατί είναι στην ίδια γραμμή) αλλιώς μετά θα φταίει ο πίνακας.

Αν η συνδεσμολογια ειναι αναποδα απο τον πινακα, βρες τον ηλεκτρολογο και φωναξε τον να δοκιμασει τις πριζες μια μια με τη γλωσσα!! :s_mad
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:Σε 2-3 εβδομάδες το πολύ θα παραλαμβάνεις. Το γράφουν μπόλικο για να μην έχεις λόγο να γκρινιάζεις.
Ήρθε χθες. Μέχρι να φωνάξω ηλεκτρολόγο ίσως το τεσταρω manual σε πρίζα
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#866788 Περίπου τι κόστος περνάτε σε smart συσκευές για κατανάλωση ρεύματος;
Το υπάρχων πρόγραμμα έχει πάγιο 10€ και τιμή προμήθειας 0,09€/kWh

Με ένα μπακαλίστικο στα 0,12€kwh είμαι πάνω κάτω καλά;
Άβαταρ μέλους
By glf
Ας γράψω για το wallbox στο σπίτι. Όπως είπα πήρα ένα γερμανικό wallbox που είναι σε καλή τιμή γιατί δεν έχει app ή RFID, απλώς το κουμπώνεις και φορτίζει το αυτοκίνητο. Εγώ με κλειστό γκαράζ είμαι οκ φυσικά.
Έχει βέβαια σειριακή σύνδεση modbus RS485 που το ελέγχεις.. πλήρως.
Οπότε από εκεί το σύνδεσα στο wifi στο σπίτι (υπάρχει adapter RS485->ethernet) και το σύνδεσα καταρχάς στο smarthome για να έχω καταγραφή των φορτίσεων στη DB μου.
Κοιτώντας λίγο τι κάνει η .. πολιτισμένη Ευρώπη με αυτά τα θέματα είδα ένα ωραίο project, το EVCC, που έχουν κάνει μια πλατφόρμα που μπορώ να την τρέχω local σαν ένα ακόμα virtual machine.

-> Όλο το post
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877672 Ο Γερμανός έχει τις P110 στα 9.90
https://www.germanos.gr/product/smartho ... d_source=1
Πήρα άλλη μία για τον 3d εκτυπωτή.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#893559 Θεωρείτε οκ τo οικοσύστημα tapo της TP-Link;
Γιατί έχει οικονομικό hub, αισθητήριο χώρου και άλλα. Σε αυτή τη φάση είναι κυρίως για γκατζετιά-παιχνίδι-εκμάθηση, δεν είναι ότι έχω πολλά έξυπνα πράματα που να χρειάζεται να ελέγξει. Αλλά να μπορεί να επεκταθεί καθώς η κατάσταση θα εξελίσσεται.
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:Θεωρείτε οκ τo οικοσύστημα tapo της TP-Link;
Έχω mesh wifi, κάμερες εσωτερικές και εξωτερικές και κάτι smart led strips και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Εύκολα στην εγκατάσταση, εύκολα στην χρήση και απροβληματιστα.

Με διακόπτες κλπ δεν έχω ασχοληθεί και νομίζω είναι ακριβά για αυτό που προσφέρουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#893567 Πήρα 5 wifi πρίζες tapo και όλα οκ 2 για τα 2 ερ μια για τιβι Sonos eon box . Μια για το hi Fi μου και μία για το πλυντηριο
Εικόνα
Επίσης όλες μου οι λάμπες είναι eurolamp με εφαρμογή την tuya φουλ ρυθμισημες από ψυχρό έως θερμό αλλά και rgb φυσικά; Και με dimmer
Όλα wifi λεμε Εικόνα

< >Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#893608 Βλέπω ότι το tapo έχει hub που παίζει σε χαμηλή συχνότητα, μη συμβατό με zigbee. Άρα τυχόν χρήση αντικειμένων με zigbee συνεπάγεται και ανάγκη αγοράς άλλου hub... Οπότε μήπως είναι πιο απλό να πάρω wifi πράματα (λάμπες, αισθητήρες κίνησης, διακόπτες) που ελέγχονται πιο εύκολα απευθείας από το τηλέφωνο. Και έτσι αποφεύγω τη δέσμευση;