Me 3.500€ παιρνεις κουτα το PCX το οποιο μπορει να ειναι ακριβο αλλα ειναι Honda και στα σκουτερ μετραει πολυ αυτο. Αν οδηγησεις αυτα που προταθηκαν κια αυτο θα καταλαβεις γιατι. Χωρια που το χιλιαρικο διαφορας θα το παρεις πισω οταν το πουλησεις
Ναι ειναι ακριβο οπως και το Γιαμαχα αλλα δεν ειναι επειδη ειναι επωνυμα
ΕΔΙΤ
Α, πριν την αγορα τσεκαρε το προγραμμα συντηρησης καθε ενος καθως και τιμες αναλωσιμων. Διοτι καποια στιγμη που το τσεκαρα για 300ρι ομως Χοντα και Γιαμαχα εχουν και πιο αραια σερβις και πιο φτηνους ιμαντες , ραουλα κλπ και αλλαζονται σε περισοτερα χλμ
Κοινως αυτο που αγοραζεις φτηνα το πληρωνεις στην συντηρηση
Fiat Panda 7,6l/100km
Fiat Panda 7,6l/100km
Anonymous Founder έγραψε:Χωρίς ABS αυτό που γίνεται είναι να μαθαίνει να φρενάρει με το πίσω φρένο σχεδόν πάντα. Το εμπρός το φοβάται. Γι'αυτό και λέω ABS. Τα σκούτερ αγάπανε ούτως ή άλλως το φρενάρισμα με το πίσω, άρα δεν είναι πρόβλημα, αλλά το σωστό είναι να μάθει το εμπρός.
Αυτο που λες σηκωνει πολλη κουβεντα και ειναι καθαρα υποκειμενικο.
Αυτο που θα κανει ο καθενας, ειναι αυτο που του εξηγησαν και του εμαθαν.
Εγω στο παιδι μου παντως δε θα μαθαινα με τιποτα να βασιζεται στο πισω φρενο, οπως εκανε και ο δικος μου πατερας.
Απο διπλωμα μπροστινου εχω κινδυνεψει πολλες φορες, αλλα εχω καταφερει τουλαχιστον να ΦΡΕΝΑΡΩ, να επιβραδυνω ΑΡΚΕΤΑ!
Με το πισω, απλα θα πηγαινα πλαγιολισθαινοντας να καρφωθω καπου.
Εαν με το μηχανακι σου, σερνεις το πισω λαστιχο, δεν εισαι σε θεση να ρεγουλαρεις το ποσο παραπανω πατας το εμπρος.
Πρεπει πρωτα να αφησεις το πισω για να παψει να γλιστραει.
Αν ο πισω τροχος δεν εχει φτασει ουτε στο οριο του να μπλοκαρει τοτε οσο πισωβαρο και να ειναι ενα σκουτερ, εισαι καπου στο 30% ...
Σκεψου τωρα καποιος που δεν γνωριζει ποσο αποτελεσματικα μπορεις να φρεναρεις ακομα και τσιμπωντας το 50% του μπροστινου, με το οποιο ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ, να μαζεψει χιλιομετρα και βασισμενος στο πισω, να του τυχει η στραβη.
ΟΜG & 3 LOL 3700 το N-max .... Λιγο παραπανω πηρα κουτα το δικο μου το καλοκαιρι του '15.
Τοσο δημοφιλη πλεον....
Στο beverly, το οποίο έβγαλε τσιμουχάκια βαλβίδων την προηγούμενη εβδομάδα, παίζω εμπρός-πίσω από 90-10 μέχρι μαξ 70-30.
Να κάνω μια παρατήρηση λέγοντας πως οι μεγαλύτεροι τροχοί μπορεί να συνεισφέρουν και στο καλύτερο φρενάρισμα(δυσκολία μπλοκαρίσματος) πέραν της καλύτερης οδικής συμπεριφοράς, λακούβες κτλ. Μόνο μειονέκτημα και αυτό ίιιισως, το μικρότερο μπαγκάζ κάτω από τη σέλα μιας και ο μεγαλύτερος τροχός ξεκλέβει ωφέλιμο όγκο.
Και μετα φυσικα το ABS το οποιο θεωρω επιβεβλημενο.
Morx έγραψε:SH125 και ας ειναι χωρις abs...
Το μπλοκαρισμα μπροστινου ειναι το λιγοτερο που μπορει να τον στειλει αδιαβαστο.
Η δε υπαρξη abs και γνωση πως το μπροστινο μπορει να μην διπλωσει σε ενδεχομενο φρεναρισμα, μπορει να φερει και χειροτερες καταστασεις, μαζευοντας παραπανω χλμ/ω.
Έχω το Honda SES125 (dylan) μοντέλο.. 2003
Χωρίς ABS φυσικά αλλά έχει σύστημα dual braking που πατώντας τη μια μανέτα δίνει φρένο και στις δύο ρόδες (πολύ λιγότερο βέβαια στην άλλη ρόδα της μανέτας)
Μπορεί και να το έχουν όλα πια τώρα, δεν ασχολούμαι με νέα μοντέλα και δε ξέρω..
Α και φυσικά σα Honda είναι τόσα χρόνια μια χαρά από μηχανικά. Οκ, έχω αλλάξει μια φορά τα πίσω αμορτισέρ και αλλάζω λάδι μόνος στις μπουκάλες.
bebes έγραψε:Τα δεδομένα ειναι οτι θέλω να πάρω ενα σκούτερ για τον υιό.
Γιατί συγκεκριμένα σκούτερ?
Τοτε που ειχα κοιταξει και τα σερβις, όντως το piaggio συνέφερε αρκετα σε σχεση με τα SYM, στις αλλαγές λαδιων και σε ιμαντες κλπ.
Βλεπω επίσης οτι ο κινητηρας του ειναι αρκετα αποδοτικός, αν και αερόψυκτος εχει σχεδον ιδια ισχυ με τα υδρόψυκτα μοτερ που φορανε τα φτηνα μοντελα.
+ οτι ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο Jet X, PCX κλπ παρόμοια.
Αν λοιπόν η οικονομια και η απλότητα ειναι ψηλα στα ζητούμενα, το liberty, ή το Honda sh mode το οποίο ειναι ακόμα πιο οικονομικο στη χρήση, αλλά 600€ ακριβότερο. Και εχουν και τα δυο το πλεονέκτημα του 16'' τροχου μπροστά
NickTG έγραψε:bebes έγραψε:Τα δεδομένα ειναι οτι θέλω να πάρω ενα σκούτερ για τον υιό.
Δεν θελει παπί ούτε "μοτοσυκλετάκι" τύπου CBF 125 που του πρότεινα
Οι 16" ειναι μεγαλο αβανταζ οπως και η ορθια θεση που δινει καλυτερο ελεγχο. Μην φοβασαι το αεροψυκτο μοτερ, σε τοσο λιγα κυβικα ειναι μαλλον προτιμοτερο και αντεχουν περισσοτερο
Ασε που εχεις εναν μπελα λιγοτερο , αντλια νερου, παραφλου, εξαερωση, διαρροες, κλπ
Το θεμα ειναι τι λεει ο ενδιαφερομενος
Fiat Panda 7,6l/100km
bebes έγραψε:To Liberty 125 το ειχα επιλεξει την προηγουμενη φορα που ψαχναμε, εκαν πισω γιατι ενω εβλεπα τιμη καταλόγου <2000€, τελικα ειχε φτασει 2500€
Τοτε που ειχα κοιταξει και τα σερβις, όντως το piaggio συνέφερε αρκετα σε σχεση με τα SYM, στις αλλαγές λαδιων και σε ιμαντες κλπ.
Βλεπω επίσης οτι ο κινητηρας του ειναι αρκετα αποδοτικός, αν και αερόψυκτος εχει σχεδον ιδια ισχυ με τα υδρόψυκτα μοτερ που φορανε τα φτηνα μοντελα.
+ οτι ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο Jet X, PCX κλπ παρόμοια.
Αν λοιπόν η οικονομια και η απλότητα ειναι ψηλα στα ζητούμενα, το liberty, ή το Honda sh mode το οποίο ειναι ακόμα πιο οικονομικο στη χρήση, αλλά 600€ ακριβότερο. Και εχουν και τα δυο το πλεονέκτημα του 16'' τροχου μπροστάNickTG έγραψε:bebes έγραψε:Τα δεδομένα ειναι οτι θέλω να πάρω ενα σκούτερ για τον υιό.
Δεν θελει παπί ούτε "μοτοσυκλετάκι" τύπου CBF 125 που του πρότεινα
Μια χαρά κάνει και προτιμάει σκούτερ από παπί ή μοτοσυκλετάκι, σαφώς καλύτερο για την πόλη και πιο ασφαλές για αρχάριο.
Αν όμως θελει να κανει αργότερα μετάβαση σε μοτοσυκλέτα, ελάχιστα θα προσφέρει ενα σκούτερ
Αγοράστε το 1ο μάθημα του Χούντρα στο safe riding school. Το είχα κάνει με σκούτερ το 2013. Νόμιζα ότι ήξερα να οδηγάω πιο πριν (ότι ότι τώρα ξέρω). Αλλά σε μαθαίνει πώς να αντιδράς, πώς να φρενάρεις. Πχ .εμαθα εκεί να τσιμπάω πρώτα το πίσω και μιλισεκοντ αμέσως μετά το μπροστινό, που σταθεροποιεί το δίκυκλο,. Τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει. ότι μηχανάκι και να πάρουν τα παιδιά, από 50άρι ώς 1200, οπωσδήποτε να τους το κάνετε δώρο.
Για τα σκούτερ, εγώ θα έπαιρνα όποιο έχει μεγαλύτερους τροχούς και ABS. Χωρίς εκπτώσεις στα παραπάνω.
Πάντα όρθια τα παιδιά! Και χρήμα πολύ σε εξοπλισμό - δείτε και το γιλέκο αερόσακο και ας είναι ακριβό.