Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Anonymous Founder έγραψε:Αν το επιλέξω εγώ καλώς. Αν μου επιβληθεί άνωθεν, με παραινέσεις, γκρίνια, κλπ, ΚΑΘΟΛΟΥ καλώς.
Εγώ θέλω τα παιχνίδια μου στην θέση τους και αν θελήσω και παιδάκι, να έρθει κι αυτό. Δεν νομίζω να ενοχλεί το παιδάκι ένας... παιχνιδιάρης μπαμπάς; :s_gamer

Αν πάλι αποφασίσω πως μόνον με το παιδί θέλω να παίζω, αλλάζει το πράγμα... Αλλά συνήθως ΔΕΝ γίνεται έτσι, συνήθως το πράγμα έχει κάπως: "Βρε αγάπη μου, μήπως να πουλήσεις τώρα το δίπορτο να πάρουμε ένα τετράπορτο, sedan, να χωράνε τα καρότσια, είναι και σκληρή η ανάρτηση και ξυπνάει το παιδί, και μήπως μπορείς να τρέχεις τώρα, τι να το κάνεις, να δες, τι ωραίο και πρακτικό είναι αυτό εδώ, τι είναι Octaviavensis κάτι, αυτό να πάρουμε" κλπ κλπ
:s_shout

Δεν είναι συνήθως έτσι, αυτά είναι για τα επεισόδια του Ρετιρέ και των Απαράδεκτων :lol: η πραγματικότητα είναι περισσότερο όπως λέει ο Νίκος. Από μόνος σου θα καταλάβεις ότι σε δίπορτο, σε ξεσκέπαστο ή έστω τετράπορτο coupe-ο-ειδές όχημα, παιδιά, σκυλιά, βαλίτσες και βαλιτσάκια ΔΕΝ. Αυτό δεν σημαίνει ότι, λίγο αργότερα ίσως, θα ξαναθελήσεις να ζήσεις κάποιες ευχάριστες οδηγικές στιγμές με τέτοια αυτοκίνητα, αλλά θα είναι σίγουρα είτε (α) επειδή έχεις οικονομική άνεση και το αγοράσεις ως τριτοτέταρτο όχημα, είτε (β) τα παιδιά μεγάλωσαν και άρα οι οικογενειακές ανάγκες μετακίνησης είναι πιο λογικές και περιορισμένες.

Απαντώντας και στον kyr ταυτόχρονα, πολλοί από εμάς αγοράσαμε απολύτως συνειδητά τα οχήματα που *πρέπει* να έχουμε αυτή τη στιγμή, για να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας, χωρίς καν έστω και μια κουβέντα από τη σύζυγο. Δηλαδή τα οχήματά μας αποτελούν συνειδητή και καθαρά προσωπική επιλογή. Για αυτά που λέει ο HF, απλά μας λείπουν είτε τα χρήματα, είτε ο χρόνος, είτε και τα δύο....
Άβαταρ μέλους
By xenos
#85584 Ισχύει ότι λέει ο από πάνω. εμένα πχ δεν μου είπε πούλα το, αλλά οι ανάγκες δεν καλύπτονται. Ίσα ίσα που μου λέει θα βάλω και εγώ $$$ αρκεί να πάρεις κάτι που θα σου αρέσει και δεν θα γκρινιάζεις μετά. :lol: Είναι και το kite που με δυσκολεύει με τα πράγματα που είναι αρκετά ογκώδη, οπότε shit! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
The Ace έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αν το επιλέξω εγώ καλώς. Αν μου επιβληθεί άνωθεν, με παραινέσεις, γκρίνια, κλπ, ΚΑΘΟΛΟΥ καλώς.
Εγώ θέλω τα παιχνίδια μου στην θέση τους και αν θελήσω και παιδάκι, να έρθει κι αυτό. Δεν νομίζω να ενοχλεί το παιδάκι ένας... παιχνιδιάρης μπαμπάς; :s_gamer

Αν πάλι αποφασίσω πως μόνον με το παιδί θέλω να παίζω, αλλάζει το πράγμα... Αλλά συνήθως ΔΕΝ γίνεται έτσι, συνήθως το πράγμα έχει κάπως: "Βρε αγάπη μου, μήπως να πουλήσεις τώρα το δίπορτο να πάρουμε ένα τετράπορτο, sedan, να χωράνε τα καρότσια, είναι και σκληρή η ανάρτηση και ξυπνάει το παιδί, και μήπως μπορείς να τρέχεις τώρα, τι να το κάνεις, να δες, τι ωραίο και πρακτικό είναι αυτό εδώ, τι είναι Octaviavensis κάτι, αυτό να πάρουμε" κλπ κλπ
:s_shout

Δεν είναι συνήθως έτσι, αυτά είναι για τα επεισόδια του Ρετιρέ και των Απαράδεκτων :lol: η πραγματικότητα είναι περισσότερο όπως λέει ο Νίκος. Από μόνος σου θα καταλάβεις ότι σε δίπορτο, σε ξεσκέπαστο ή έστω τετράπορτο coupe-ο-ειδές όχημα, παιδιά, σκυλιά, βαλίτσες και βαλιτσάκια ΔΕΝ. Αυτό δεν σημαίνει ότι, λίγο αργότερα ίσως, θα ξαναθελήσεις να ζήσεις κάποιες ευχάριστες οδηγικές στιγμές με τέτοια αυτοκίνητα, αλλά θα είναι σίγουρα είτε (α) επειδή έχεις οικονομική άνεση και το αγοράσεις ως τριτοτέταρτο όχημα, είτε (β) τα παιδιά μεγάλωσαν και άρα οι οικογενειακές ανάγκες μετακίνησης είναι πιο λογικές και περιορισμένες.

Απαντώντας και στον kyr ταυτόχρονα, πολλοί από εμάς αγοράσαμε απολύτως συνειδητά τα οχήματα που *πρέπει* να έχουμε αυτή τη στιγμή, για να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας, χωρίς καν έστω και μια κουβέντα από τη σύζυγο. Δηλαδή τα οχήματά μας αποτελούν συνειδητή και καθαρά προσωπική επιλογή. Για αυτά που λέει ο HF, απλά μας λείπουν είτε τα χρήματα, είτε ο χρόνος, είτε και τα δύο....

Εσύ είχες πει εξαρχής ότι οικονομικοί λόγοι σε οδήγησαν να πουλήσεις το cx7. Το οποίο σέβομαι απολύτως και προχώρησες στην αγορά κάποιου οικονομικότερου. Ο xenos(χωρίς καμιά διάθεση για παρεξήγηση), πούλησε μηχανή, πούλησε διθέσιο και έκατσε στην κάνη. Και σαν τον xenos πολύς κόσμος που ξέρω, και το έχω ξαναγράψει. Προφανώς και αν άντεχε οικονομικά, θα το κρατούσε. Αλλά δες τι ωραία του το έθεσε...

xenos έγραψε:Ισχύει ότι λέει ο από πάνω. εμένα πχ δεν μου είπε πούλα το, αλλά οι ανάγκες δεν καλύπτονται. Ίσα ίσα που μου λέει θα βάλω και εγώ $$$ αρκεί να πάρεις κάτι που θα σου αρέσει και δεν θα γκρινιάζεις μετά. :lol: Είναι και το kite που με δυσκολεύει με τα πράγματα που είναι αρκετά ογκώδη, οπότε shit! :lipsealed:

Για να έχουμε και εμείς(οι άνδρες) την ψευδαίσθηση ότι εμείς διαλέξαμε αυτό που θέλαμε. Ενώ στην ουσία πουλήθηκε το παιχνίδι μας(συμφωνώ 100% με τον hf περί παιχνιδιών). Δεν είμαι μέσα στην κάθε οικογένεια να ξέρω τι συμβαίνει. Αυτή η "σύμπτωση" πάντως με εξοργίζει.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#85602 Και η δική μου γυναίκα είπε "να πάρεις κάτι που θα σου αρέσει για να ησυχάσουμε" (όχι, λεφτά δεν είπε ότι θα μου δώσει :lol: ), οπότε λίγο-πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε (εξαιρώ τον κουπέα :shifty: ). Αλλά αν όντως η γυναίκα του xenos του είπε "οι ανάγκες δεν καλύπτονται", τότε έχουμε ένα θεματάκι :lol: ...βέβαια *υποθέτω* ότι και ο xenos περίπου συνειδητοποίησε ότι οι ανάγκες έχουν αλλάξει, δηλαδή δεν "σέρνεται" σε αυτή του την απόφαση αποκλειστικά ή κυρίως από την σύζυγο, σωστά τα λέω -ελπίζω- ρε xenos ?
Άβαταρ μέλους
By xenos
The Ace έγραψε:Και η δική μου γυναίκα είπε "να πάρεις κάτι που θα σου αρέσει για να ησυχάσουμε" (όχι, λεφτά δεν είπε ότι θα μου δώσει :lol: ), οπότε λίγο-πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε (εξαιρώ τον κουπέα :shifty: ). Αλλά αν όντως η γυναίκα του xenos του είπε "οι ανάγκες δεν καλύπτονται", τότε έχουμε ένα θεματάκι :lol: ...βέβαια *υποθέτω* ότι και ο xenos περίπου συνειδητοποίησε ότι οι ανάγκες έχουν αλλάξει, δηλαδή δεν "σέρνεται" σε αυτή του την απόφαση αποκλειστικά ή κυρίως από την σύζυγο, σωστά τα λέω -ελπίζω- ρε xenos ?

Ρε σεις, έβαλα καθισματάκι στο μάζντα, όλα οκ. Αλλά μετά πχ ούτε για kite δεν μπορούσα να πάω (βγάλε/βάλε), ούτε να πάμε κάπου και οι 3 μαζί (μόνος μου τελείως που να πάω;). Επίσης ένιωθα και μία ανασφάλεια με τον μικρό μέσα στο αμάξι αυτό. Για να μην αναφέρω ταξίδι με το κόρσα. :lipsealed:
Το πρόβλημα ξέρετε που είναι; Στο ότι πίστευα ότι θα βρεθεί κάποιο "οικογενειακό" που θα καλύπτει και την οικογένεια και εμένα. Αλλά klein! Όχι ότι τρέχω συνέχεια κλπ κλπ. Ίσα ίσα που θα το συνδύαζα με την ευκολότερη εξυπηρέτηση του σπορ που κάνω. Αλλά τελικά νομίζω ότι έχοντας σχετικά περιορισμένο μπάτζετ, δεν γίνεται να τα έχω όλα. Για την ακρίβεια θα έχω πολύ λιγότερα από το "όλα". Κια γι αυτό το λιβανίζω τόσο. Προσπαθώ να πείσω και εμένα τον ίδιο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#85612 Επειδή σε νιώθω, και ήμουν ακριβώς στην ίδια "αφετηρία" με σένα, η δική μου κατάταξη όσον αφορά το πόσο driver's car είναι το κάθε ένα, έφερνε πρώτη την 159, μετά το Mondeo, Insignia, C5, και ακολουθούσαν όλα τα γερμανικά (BMW δεν κοίταζα). Βέβαια εγώ είχα ως βασική παράμετρο και τα κυβικά -λόγοι οικονομικοί βλέπεις- οπότε τελικά κοίταγα πολύ συγκεκριμένα μοντέλα.

Αν όμως βάλεις τον παράγοντα πρακτικότητα, χώροι, ανέσεις, η παραπάνω λίστα αλλάζει άρδην, αφού η 159 είναι η χειρότερη από αυτή την άποψη, ενώ το Passat είναι αχανές.

Θα μπορούσες ακόμα να πεις ότι κάποιο μεγάλο hatch (ή 5θυρη διαμόρφωση κάποιου sedan) επίσης θα μπορούσε να σου λύσει το πρόβλημα, οπότε εκεί αυξάνονται οι επιλογές (π.χ. παίζει το Focus, παίζει το Megane, που είναι παιχνιδιάρικα), ακόμα-ακόμα θα μπορούσες μέχρι και το RX8 να σκεφτείς (το έχω δει με δύο isofix και μπάρες/σχάρα, με συμβιβασμούς δουλεύει ως λύση)...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#85615 Πρώτον ξαναγράφω ότι δεν κατακρίνω κανέναν. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στην οικογένειά του. Απλά ξαναλέω ότι για χάρη αποκλειστικά δική σου(και επειδή με αποκλειστικά δικά σου χρήματα αγοράστηκε το mx5), θα μπορούσε να γίνει η παραχώρηση να κρατηθεί το mx5 σαν δεύτερο αυτοκίνητο. Να είχε πουληθεί το κόρσα και να αγοράζατε οικογενειακό στη θέση αυτού. Σαν παραχώρηση της γυναίκας σου, προς κάτι που χαίρεσαι μόνος σου πρακτικά. Δεν θα ήταν όπως έγραψαν και οι υπόλοιποι λογική κίνηση. Αλλά θα ήταν η κίνηση που θα κρατούσε το παιχνίδι σου. Εσύ θα έκανες παραχώρηση στην χρήση του και από τη γυναίκα σου(όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό). Αυτή θα έκανε την παραχώρηση να οδηγάει μερικές φορές κάτι πιο δύσκολο.
Υπ'όψιν ότι όλες οι mainstream και λογικές αποφάσεις, είναι υπέρ των γυναικών.

Επί του θέματος.... Για τους ίδιους λόγους που προτάθηκε και στον ace... Πάρε citroen
Άβαταρ μέλους
By The Ace
xenos έγραψε:Επιθυμητά με σειρά προτεραιότητας:

*μοντ. 09+, καλούτσικος εξοπλισμός
*κυβικά: ~1800 (<2000 :rtfm: )
*καλή οδική συμπεριφορά (σπορτιφ;)
*αξιοπιστία
*κόστος συντήρησης / γνώση συνεργείων

Ταβάνι τα 15κ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
htanso21 έγραψε::)

Ψήθηκες για οικογενειακό;
Άβαταρ μέλους
By Govus
#85665 Xenos, με 15k ταβάνι νομίζω είναι κρίμα να πας σε μεταχειρισμένο πάντως...

Θάνε, είναι έτοιμο βαμμένο μπλε και δίπλα στη θάλασσα ή κάνω λάθος :shifty: ??
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Ας πούμε, με την τωρινή :inlove: φαίνεται σε αυτό το κομμάτι υπάρχει κατανόηση: "μωρό μου καταλαβαίνω πως σου είναι σημαντικά τα παιχνίδια σου (αυτοκίνητο, μηχανή, ιστιοπλοΐα, θάλασσα, gadget, μπαρότσαρκες, κλπ) και δεν έχω σκοπό να σου τα στερήσω".

Δε θα στο ζητήσει η γυναίκα ρε συ...εσύ δε θα έχεις χρόνο για όλα αυτά όταν έρθει το παιδί. :lol:

Αλλά όταν όμως αρχίζουν και σε φωνάζουν μπαμπά και τρέχουν μέσα στο σπίτι...ε, τα βάζεις σε 2η και 3η μοίρα και μόνος σου θέλεις να αφιερώνεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους. :)