mjacob έγραψε:meanwhile...The Career With the Biggest Financial Payoff
Μήπως το "εκτοξεύουν" οι διάφοροι Γκέιτς, Ζουκερμπεργκ κλπ?
π.χ.
The analysis excluded careers that require advanced degrees, like law and medicine—which explains in part why health care, otherwise a field that can pull in sky-high salaries, was middling on PayScale's list.

Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε από το link http://goo.gl/ammvyo (excel)
#kaceyalert
QsisVTS έγραψε:ανασφάλιστος από όσο ξέρω δεν ίσχυε ποτέ
πάντα έπρεπε να υπάρχει πρόσληψη και ασφάλιση
αυτό που νομίζω ότι ίσχυε κάποτε (και όχι πλέον) είναι ότι το πρώτο μήνα μπορούσες να δηλωθείς ότι είσαι δοκιμαστικά, ώστε να μη δικαιούσαι αποζημίωση που παλιά πρέπει να τη δικαιούσουν στο δίμηνο
δεν έχω δουλέψει επί αυτού του καθεστώτος, οπότε κάπου μπορεί να κάνω και λάθος σχετικά με το τι γινόταν παλιά
σήμερα όμως που αποζημίωση δικαιούσαι με τη συμπλήρωση του ενός έτους και σε καμιά περίπτωση νωρίτερα, δεν υπάρχει δοκιμαστικά και μη δοκιμαστικά, δεν έχει νόημα άλλωστε. μόνο κανονική προσληψη ορισμένου ή αορίστου. οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο
δε θες να μπλέξεις με αποζημιώσεις; κάνε διαρκώς ορισμένου χρόνου σερί.. έχω φίλο που τον πήγανε 3 6μηνα μέχρι τελικά να αποφασίσουν να του κάνουν αορίστου (γιατί και η ορισμένου δε νομίζω ότι λειτουργεί και πολύ υπέρ της ψυχολογίας του εργαζομένου)
Επίσης παλιά ίσχυε και η άλλη τσατσιά, μπορούσες να κάνεις τη πρόσληψη με κάποιες μέρες καθυστέρηση, οπότε και αν εσκαγε έλεγχος ήσουν καλυμμένος, έλεγες ότι σήμερα επιασες και θααα την κάνεις.
Πλεον η πρόσληψη πρέπει να γίνει πριν πιασει δουλειά. Το ίδιο και οι δηλώσεις για αλλαγές στο ωράριο, ακόμα και αν γίνουν έκτακτα
Όλα σωστά, με έναν αστερίσκο για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου: αν υπερβούν την τριετία, λογίζονται (τεκμήριο) ως αορίστου, άρα καταρχήν οφείλεται αποζημίωση απόλυσης.
Κανονικά, θα έπρεπε η τριετία να είναι έτος, θα στείλω e-mail στον υπουργό.
Γιατί αν κάποιος προσλάβει ένα άτομο για 5+5+5 μήνες λ.χ., θα φαίνεται ότι το κάνει για να μην οφείλει τα 2 μηνιάτικα αποζημίωση απόλυσης. Ας αποδείξει ότι το έκανε γιατί αυτό ήταν αναγκαίο, πχ είχε ένα έργο που θα τέλειωνε σε 5 μήνες, αλλά πήρε διαδοχικές παρατάσεις, που δεν ήταν βέβαιο ότι θα τις έπαιρνε εξαρχής.
Λεπτομέρειες, αλλά στα εργασιακά θα πρέπει να κλείνουν τα παραθυράκια.
kovathe έγραψε:Ρε συ, που να πάμε ως μαθηματικοί να βγάζουμε 300Κ μου λες τώρα??
Αν το έχεις με στατιστική ανάλυση δεδομένων (βοηθάει αν ξέρεις R ) , μιλάμε για την -αυτή τη στιγμή- πιο καλοπληρωμένη "βασικού επιπέδου" θέση εργασίας που υπάρχει.
Εντάξει, 300Κ ετησίως δεν ξέρω αλλά μια 200άρα μπορείς και να τη χτυπήσεις.
Αν δεν έχεις σημαντική προϋπηρεσία στον τομέα και θες και να δουλεύεις από Ελλάδα, προφανώς μιλάμε για κάποιο υπο-πολλαπλάσιο αυτού.
Αλλά αν υπάρχει κάποιος που όντως τα πληροί αυτά, πληροφορίες εντός γιατί υπάρχει ζήτηση
(τομείς παραδείγματα..)Η R να πω πάντως στην ελλάδα και γενικά έχει ξεφυτρώσει αρκετά τώρα τελευταία ενώ υπάρχει αρκετά χρόνια
στον εργασιακό χώρο χώρο δε ξέρω αν πώς ή πόσο και αν χρησιμοποιείται ακόμα
στο πτυχίο δε τη δουλέψαμε καθόλου, δουλεύαμε spss, στο μεταπτυχιακό όμως (υπήρξαν και κάποια χρόνια διαφορά βέβαια) ξαφνικά είδα μια τρέλα σχετικά με αυτή και δικαιολογημένα μιας και μπορείς να κάνεις τα πάντα
απλά δεν είναι καθόλου φιλική στο χρήστη, έβλεπα πάντως άτομο (διδακτορικός) που έπαιζε πιάνο με την R έκανε παπάδες
QsisVTS έγραψε:στατιστική ανάλυση δεδομένων πάνω σε τι;(τομείς παραδείγματα..)
Η R να πω πάντως στην ελλάδα και γενικά έχει ξεφυτρώσει αρκετά τώρα τελευταία ενώ υπάρχει αρκετά χρόνια
στο πτυχίο δε τη δουλέψαμε καθόλου, δουλεύαμε spss, στο μεταπτυχιακό όμως (υπήρξαν και κάποια χρόνια διαφορά βέβαια) ξαφνικά είδα μια τρέλα σχετικά με αυτή και δικαιολογημένα μιας και μπορείς να κάνεις τα πάντα
απλά δεν είναι καθόλου φιλική στο χρήστη, έβλεπα πάντως άτομο (διδακτορικός) που έπαιζε πιάνο με την R έκανε παπάδες
http://www.scibet.com/ σαν αρχή και μετά bet365
QsisVTS έγραψε:στατιστική ανάλυση δεδομένων πάνω σε τι;(τομείς παραδείγματα..)
Πάνω σε ό,τι μπορείς να φανταστείς
Αυτή τη στιγμή παράγεται και συλλέγεται ένας τεράστιος όγκος δεδομένων, και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν πως να τον αξιοποιήσουν σωστά.
Για τους τομείς που γνωρίζω εγώ, μιλάμε κυρίως για δεδομένα χρήσης, analytics που λέμε στο χωριό.
Ειδικότερα, predictive analytics και στατιστική πρόβλεψη συμπεριφοράς σχετικά με οικονομικά μοντέλα κατανάλωσης. Αν θες σου στέλνω pm να μην κάμνομε και διαφήμιση
QsisVTS έγραψε:Η R να πω πάντως στην ελλάδα και γενικά έχει ξεφυτρώσει αρκετά τώρα τελευταία ενώ υπάρχει αρκετά χρόνια
Χρησιμοποιείται πολύ στον εργασιακό χώρο αρκετό καιρό τώρα.
Και όχι δεν είχα το betting κατά νου