Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#856023 Τα τεμπτη ήταν η τελευταία πράξη του δράματος του μπουρδελου που έγινε ο ΟΣΕ (γιατί ο ΟΣΕ στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε μπουρδελο, όταν ξεκίνησαν να μηχανοδηγουν οι πρώτοι συρμοί μετά τις καταστροφές Του WWII ήταν κόσμημα ασφαλείας) που ξεκίνησε με την κακοδιαχείριση, συνεχίστηκε με την σκανδαλωδώς χαμηλή τιμή πώλησης σε μια εταιρεία που ήθελε και θέλει να κάνει αρπαχτή.
Να θυμίσω στο φιλοθεάμων κοινό που απο ότι φαίνεται ψοφάει για αίμα αθωων ανθρώπων ότι ιδιωτικό είναι το μεταφορικό έργο του σιδηροδρόμου, η υποδομή (νέα υποδομή, συντήρηση υπαρχουσών υποδομών) και η διαχείριση επι αυτης (φαναρια, τροχονόμοι, σταθμάρχες, κλειδούχοι και συστήματα) είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου. Στο μεταφορικό έργο και μόνο σε αυτό μπορεί να συμμετάσχει οποία ιδιωτική εταιρεία πληροί τους κανόνες (στην Τσεχια πχ υπάρχουν πάνω απο 30).

Το κράτος χρειάζεται να έχει την εποπτεία όλων των κρίσιμων οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας ώστε να αποφεύγεται η ιδιωτική αυθαιρεσία.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#856024 https://www.ot.gr/2023/04/03/epikairoth ... train-ose/

Aλλα μπορει να κανω και λαθος. Μπορει να με διαψευσετε με το να ξεκινησετε να απολαμβανετε τις επερεσιες της Hellenic Train. Να πεταγεστε στις μπουγατσες μια-δυο φορες το μηνα ρε παιδι μου. Και πρωτο βαγονι ετσι;

edit mod
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#856029 Ακαδημαϊκός καπιταλισμός, ιδιωτικά πανεπιστήμια και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων

Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο συντάκτης. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο...οι δύο τελεταίες παράγραφοι και το υστερόγραφο του κειμένου είναι όλα τα λεφτά:

ΥΓ: Αναγνώστη μου, όλα τα παραπάνω δεν ξέρω αν είναι γόνιμα, διαφωτιστικά ή ενδιαφέροντα. Μπορεί ναι, μπορεί όχι, μπορεί εν μέρει. Τα έγραψα όμως στο πλαίσιο της ελευθερίας που μου προσφέρει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν ήμουν καθηγητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο μετά από μια τέτοια δημοσίευση θα είχα σίγουρα απολυθεί.

kostis20 έγραψε:Προφανώς και κάνεις λάθος.Το κράτος εχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το δυστύχημα στα Τεμπη.

Αυτό είναι βέβαιο. Απλά ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι όπου ιδιώτης = όλα τέλεια και ΚΥΡΙΩΣ, όλα απαλλαγμένα από τις παθογένειες του κρατικοδίαιτου εν Ελλάδι καπιταλισμού.
Άβαταρ μέλους
By g8777
kostis20 έγραψε:Προφανώς και κάνεις λάθος.Το κράτος εχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το δυστύχημα στα Τεμπη.

Προφανως και εχει.

Ομως ΕΞΙ ολοκληρα χρονια, ο καλος ιδιωτης που περιφερουν σαν ευαγγελιο κατι παρτσακλα , τί ακριβως αλλαξε;

Θα σου απαντησω τί.

Μασέλες.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
ArrowsFA1 έγραψε:Ακαδημαϊκός καπιταλισμός, ιδιωτικά πανεπιστήμια και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων

Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο συντάκτης. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο...οι δύο τελεταίες παράγραφοι και το υστερόγραφο του κειμένου είναι όλα τα λεφτά:

ΥΓ: Αναγνώστη μου, όλα τα παραπάνω δεν ξέρω αν είναι γόνιμα, διαφωτιστικά ή ενδιαφέροντα. Μπορεί ναι, μπορεί όχι, μπορεί εν μέρει. Τα έγραψα όμως στο πλαίσιο της ελευθερίας που μου προσφέρει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν ήμουν καθηγητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο μετά από μια τέτοια δημοσίευση θα είχα σίγουρα απολυθεί.

Αυτό είναι βέβαιο. Απλά ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι όπου ιδιώτης = όλα τέλεια και ΚΥΡΙΩΣ, όλα απαλλαγμένα από τις παθογένειες του κρατικοδίαιτου εν Ελλάδι καπιταλισμού.
Ε νομίζω ότι έχω γράψει την άποψη μου σαφέστατα.Και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφεις.
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.Επειδη ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας είναι και αυτός για τα μπάζα υπάρχει μια αίσθηση ρομαντισμού και ωραιοποίησης του ελληνικού δημοσίου...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#856041 H πλάκα είναι ότι διαβάζουμε σαν κολλημένη βελόνα για τον ανταγωνισμό και το πόσο καλό φέρνει, η πραγματικότητα που μας φτύνει στη μούρη δε μας απασχολεί, γιατί αυτό προϋποθέτει ικανότητες νοητικών διεργασιών, αλλά η πλάκα είναι ότι στα Πανεπιστήμια ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ δεν είναι ζητούμενο. Το αντίθετο. Τα ΑΕΙ έχουν περιορισμούς στην πελατεία. Τα σωστά ΑΕΙ είναι υποχρεωμένα να στενοχωρούν τους "πελάτες" τους. Ποιος ιδιώτης θα το κάνει αυτό, το ψάχνουμε ακόμα. Όσο για τον "ανταγωνισμό"; Τα ΑΕΙ έχουν δημιουργηθεί και στηριχθεί πάνω στη συνεργασία. Το μέσο με το οποίο τώρα συζητάμε δεν έγινε γιατί το είχε ανάγκη ο αγνός καπιταλισμός. Έγινε γιατί ήθελαν τα Πανεπιστήμια παγκοσμίως να συνεργάζονται μεταξύ τους. Το δεδομένο για έναν Ακαδημαϊκό είναι να μοιράζεται την έρευνά του και να τη διαθέτει προς νέα γνώση και επέκταση. Το ακριβώς αντίθετο του ανταγωνισμού. Το να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη για αυτό το ζήτημα δείχνει ότι είναι ΚΑΙ άσχετος ΚΑΙ βλάκας (και τα 2 όχι "ή") το ζητούμενο είναι το αντιδιαμετρικό του.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#856042 Τελικά το Harvard, που από ότι μάθαμε εδώ δέχτηκε ακόμα και τον Μητσοτάκη μόνο και μόνο λόγω του ονόματος του, είναι κρατικό ή μη κρατικό;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#856043 Το Harvard στα χαρτιά είναι ιδιωτικού δικαίου, αλλά δέχεται δισεκατομμύρια σε κρατικό χρήμα.
Εσύ πού θα το κατέτασσες άραγε;
Επίσης, τι σχέση έχει το αμερικάνικο σύστημα με το ευρωπαϊκό; Καμία.

Περίμενε εσύ να σου ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα το Harvard. Θα μεσολαβήσει ο Μητσοτάκης. Ο οποίος πήγε εκεί όχι μόνον λόγω ονόματος, αλλά και λόγω δωρεάς (όπως και αλλού). Να θυμίσω επίσης πως το Harvard έχει δεχτεί και την άλλη διάνοια, τον Κ. Μπακογιαννη.
:metalo:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#856045 Μηπως τελικά θα ηταν πιο λογικό να θεσμοθετησουμε ( αν δεν ειναι - δεν γνωριζω ) τις χορηγίες και λοιπές ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις προς τα ΔΗΜΟΣΙΑ πανεπιστημια?
Άβαταρ μέλους
By g8777
fokion έγραψε:Μηπως τελικά θα ηταν πιο λογικό να θεσμοθετησουμε ( αν δεν ειναι - δεν γνωριζω ) τις χορηγίες και λοιπές ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις προς τα ΔΗΜΟΣΙΑ πανεπιστημια?

Τωωωωωωρα;

Εδώ και ένα τέταρτο.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#856047 Οποιοσδήποτε μπορεί να χρηματοδοτήσει έρευνα μέσω της κατάλληλης διαδικασίας των ΕΛΚΕ του κάθε ιδρύματος. Υπάρχει ένα θεματάκι μόνο.
1. Κανείς στην Ελλάδα δε χρηματοδοτεί R&D. Όχι στα ΑΕΙ, πουθενά. Τα λεφτά για την έρευνα είναι πιο άγνωστη περιοχή για τις ΕΛ επιχειρήσεις και από τα νησιά της Σιβηρίας
2. Σε απευθείας δωρεές δεν έχει νόημα να δωρίσεις σε ένα Ίδρυμα που δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την είσοδο όπως ΕΥΤΥΧΩΣ είναι τα δικά μας. Γιατί προφανώς και οι δωρεές στο Αμέρικα δεν είναι για την ψυχή της μάνας τους.
3. Αυτό θα δημιουργήσει σχολές δύο ταχυτήτων όπου κάποιες θα τραβάνε χορηγίες βάσει θεματολογίας και κάποιες όχι.
Άβαταρ μέλους
By fokion
Corto Maltese έγραψε:Οποιοσδήποτε μπορεί να χρηματοδοτήσει έρευνα μέσω της κατάλληλης διαδικασίας των ΕΛΚΕ του κάθε ιδρύματος. Υπάρχει ένα θεματάκι μόνο.
1. Κανείς στην Ελλάδα δε χρηματοδοτεί R&D. Όχι στα ΑΕΙ, πουθενά. Τα λεφτά για την έρευνα είναι πιο άγνωστη περιοχή για τις ΕΛ επιχειρήσεις και από τα νησιά της Σιβηρίας
2. Σε απευθείας δωρεές δεν έχει νόημα να δωρίσεις σε ένα Ίδρυμα που δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την είσοδο όπως ΕΥΤΥΧΩΣ είναι τα δικά μας. Γιατί προφανώς και οι δωρεές στο Αμέρικα δεν είναι για την ψυχή της μάνας τους.
3. Αυτό θα δημιουργήσει σχολές δύο ταχυτήτων όπου κάποιες θα τραβάνε χορηγίες βάσει θεματολογίας και κάποιες όχι.

Οκ αντιληπτό
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ίσως δεν πρόσεξες πως έφτασε εκεί η κουβέντα, οπότε μπορείς να ανατρέξεις 1-2 σελίδες πίσω. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έφερε τις τηλεπικοινωνίες ως παράδειγμα, αλλά ο Red Garland. Και επισήμανα -και επιμένω σε αυτό- ότι όσο ο ΟΤΕ λειτουργούσε ως μονοπώλειο δεν ήμασταν απλά πίσω από τις άλλες χώρες όσο αφορά τις ταχύτητες. Ήμασταν σε άλλο πλανήτη με τον τυπικό χρήστη να περιμένει πάνω από 2 χρόνια από την στιγμή που έκανε την αίτηση μέχρι να τον συνδέσουν. Είχαν φτάσει δε σε τέτοιο σημείο απελπισίας αυτοί που χρειεαζόντουσαν τηλέφωνο σπίτι τους, που κάποιοι ζητούσαν εξωφρενικά ποσά για να τους πουλήσουν το υφιστάμενο νούμερο τους.

Βασικά η κουβέντα πήγε από το να καταδείξω με παραδείγματα ότι ότι φαντάζεστε ότι δουλεύει ένα πράγμα με Χ τρόπο στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει το ίδιο και στην Ελλάδα.
Π.χ τηλεπικοινωνίες, ενέργεια κτλ.
Στην κινητή έχεις πλήρως απελευθερωμένη αγορά και έχεις χειρότερο πανευρωπαικά δείκτη υπηρεσιών/τιμή και σαν να παίζει μια συνενόηση όταν αυξάνουν τις τιμές τα καμάρια μας.
Αλλά πήγες την κουβέντα στο γιατί το 1995 έβαλα μέσο τη θειά μου τη Μαρίκα που είχε γνωστό στον ΟΤΕ να μου βάλουν τηλέφωνο.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Τελικά το Harvard, που από ότι μάθαμε εδώ δέχτηκε ακόμα και τον Μητσοτάκη μόνο και μόνο λόγω του ονόματος του, είναι κρατικό ή μη κρατικό;

Έχουμε καταλάβει ότι και μόνο η αναφορά στο Harvard είναι για γέλια στο παρόν ζήτημα;

να βοηθήσω λίγο πώς γίνεται στην Ελλάδα η Μπίζνα με 2 γραφικά

Θέμα:Παρακολούθηση αντίπαλων πολιτικών αρχηγών

USA: -> Αποτέλεσμα παγκόσμιο σκάνδαλο, ταινίες T-shirt με τίτλο Watergate και παραίτηση Νίξον
Εικόνα

Ελλάδα -> Ψάχνεις στο Google Μητσοτάκης υποκλοπές και δεν ξέρεις αν ψάχνεις για τον μπαμπά ή για τον γιο. Καμία συνέπεια για την κυβέρνηση και ο ανηψιός αντί να μιλάει πίσω από κάγκελα μοιράζει SLAP σε δημοσιογράφους.
Image
Image

Θέμα: Κορωνοϊός και μέτρα
Αγγλία: Ξεπορτίζει ο Π/Θ και τον τρέχουν αυτόν και όλα τα μέλη του cabinet που συμμετείχαν -> Παραίτηση Johnson
Image

Ελλάδα: Μητσοτάκης Ικαρία : γλέντι τρικούβερτο, καμία συνέπεια whatsoever
Image
Image]

To sui generis είναι under-statement που λένε και στο χουριόμ (σ.σ εγώ έχω)

Φαντάζονται τώρα κάποιοι ότι θα έρθουν τα ιδιωτικά και θα υπάρχει σοβαρός έλεγχος και θα αναβαθμιστεί κιόλας δημόσια ανώτατη εκπαίδευση. Τύποι που διαφημίζουν το Μασούτη και που ο υπεύθυνος της Huaway ξέρει
τι ρολόι του αρέσει και τι laptop έχει ο γιος του.(λύγκας για τους ξεχασιάριδες)
Μη φάτε, έχει ωραιότατο γλάρο.

Σημείωση: Το ότι αγαπάτε να πυροβολάτε το ποδάρι σας δεν σημαίνει πως είναι υποχρεωτικό για τους υπολοίπους.