Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#856000 Το ότι γλυτώνουμε τη μετανάστευση νομιμοποιώντας κάτι παράνομο δεν το λες και σούπερ επιχείρημα. Για να ευθυμήσουμε λιγο

Serf παραφράζοντας Χρήστος Λάππας έγραψε:Από την στιγμή που κάποιος μπορεί να πάρει ούτως ή άλλως ναρκωτικά από γειτονική χώρα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος γιατί να μην μπορεί να το κάνει από την Ελλάδα και να γλιτώσει και τα έξοδα μετανάστευσης.
Δεν πάμε να δημιουργήσουμε περισσότερους ναρκομανείς. Απλά θα μειώσουμε σημαντικά -ίσως και δραματικά- τον αριθμό όσων αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να πάρουν τη δόση τους.

.
Άβαταρ μέλους
By pro
red_monster έγραψε:Αρχίσαμε τα «ξέρεις ποιος είμαι ΕΓΩ ;»
Καλά θα πάει αυτό

Απλά σας γλυτώνω από καμιά 20αριά ποστ για το πόσες κεραίες χρειάζεται ένα δίκτυο κινητής.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#856003 Ίσως δεν πρόσεξες πως έφτασε εκεί η κουβέντα, οπότε μπορείς να ανατρέξεις 1-2 σελίδες πίσω. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έφερε τις τηλεπικοινωνίες ως παράδειγμα, αλλά ο Red Garland. Και επισήμανα -και επιμένω σε αυτό- ότι όσο ο ΟΤΕ λειτουργούσε ως μονοπώλειο δεν ήμασταν απλά πίσω από τις άλλες χώρες όσο αφορά τις ταχύτητες. Ήμασταν σε άλλο πλανήτη με τον τυπικό χρήστη να περιμένει πάνω από 2 χρόνια από την στιγμή που έκανε την αίτηση μέχρι να τον συνδέσουν. Είχαν φτάσει δε σε τέτοιο σημείο απελπισίας αυτοί που χρειεαζόντουσαν τηλέφωνο σπίτι τους, που κάποιοι ζητούσαν εξωφρενικά ποσά για να τους πουλήσουν το υφιστάμενο νούμερο τους.

Αυτά τα έζησα, δεν τα βγάζω από μυαλό μου. Έβαζες μέσο πολιτικούς για να σε συνδέσουν με τον ΟΤΕ.

Και ξέρεις γιατί συνέβαινε αυτό; Όχι γιατί δεν υπήρχε ήδη η τεχνολογία (τα ψηφιακά είχαν ήδη μπει στη ζωή μας) αλλά γιατί ο κρατικοδίαιτος ΟΤΕ συμπεριφερόταν όπως οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου αδιαφορώντας παγερά για την ποιότητα υπηρεσιών που παρείχε στους χρήστες. Άλλωστε που θα πήγαιναν :s_biggrin ; μονοπώλειο ήταν, αναγκαστικά το βούλωναν και περίμεναν τις επόμενες σοφές αποφάσεις του οργανισμού.

Οι κ@%οι έσφιξαν όταν μπήκαν οι ιδιωτικές εταιρίες στο παιχνίδι και ξαφνικά στον οργανισμό συνειδητοποίησαν ότι είτε θα αλλάξουν είτε θα σβήσουν από τον χάρτη. Και άλλαξαν. Λειτουργούν με όρους ιδιωτικής εταιρίας, κάνουν συνεργασίες και επενδύσεις σε άλλους τομείς, εκμεταλλεύτηκαν και την ανεκτίμητη προίκα των υφιστάμενων κτηρίων (την επόμενη φορά που θα περνάτε έξω από ένα κοιτάξτε την ταράτσα του από περιέργεια. Δίνω ένα 70% να έχει πάνω κεραία). Όπως και να έχει, τώρα δουλεύει σωστά. Και όποιου δεν του αρέσει, πάει αλλού (όπως έκανε ο φίλος μας ο Bujinkan σε άλλο νήμα).

Αυτό όμως δεν είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η αλλαγή ήρθε γιατί με τον ανταγωνισμό αν δεν είχε έρθει θα το είχαν κλείσει το μαγαζάκι. Αν νομίζετε ότι αυτό θα συνέβαινε και με τον ΟΤΕ ως μονοπώλιο, πραγματικά θα γελάνε και οι κυψέλες.
Άβαταρ μέλους
By pro
#856004 Στα είπε και ο ΗΦ, παραθέτεις καταστάσεις ΠΡΙΝ την εγκατάσταση ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων (ΤΜ Ιντρακομ, υγιής ιδιωτικός τομέας φορέβα), όταν το δίκτυο ήταν αναλογικό.
Και στο φινάλε, αν ο ΟΤΕ ήταν τόσο χάλια όσο λες, γιατί δεν τον άφηναν να πάρει μέρος στους διαγωνισμούς για τις άδειες; Σε ποια άλλη χώρα της Δύσης συνέβη αυτό;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#856005 Έχουμε τίποτα νουμερακια πρόχειρα για

-τα διαφυγοντα κέρδη χοχοχοχοχ του ελληνικού κράτους από την φοιτητική μετανάστευση ( που άπαξ και ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα menoume ellada χιχιχχιχιχιχιχιχ)

- από το σχέδιο ( νομικό πλαίσιο, στόχοι, κυρώσεις κλπ) που έχει εκπονηθεί χεχεχεχεχεχε

- τό ύψος της επένδυσης που αναμένεται μόλις η ελεύθερη αγορά τοποθετήσει τον αγκώνα της;

η απλά έτρεξαν παβλωφικα σάλια ( και ουχί,προς θεού χοχοχοχο δεν μυριστηκαμε καινούργιο κρατικό μασταρι να θηλασομεν) και μπήκατε για να μας υπενθυμίσετε το ποσοστό λίπους των γλουτών σας;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
pro έγραψε:παραθέτεις καταστάσεις ΠΡΙΝ την εγκατάσταση ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων (ΤΜ Ιντρακομ, υγιής ιδιωτικός τομέας φορέβα), όταν το δίκτυο ήταν αναλογικό.
Και στο φινάλε, αν ο ΟΤΕ ήταν τόσο χάλια όσο λες, γιατί δεν τον άφηναν να πάρει μέρος στους διαγωνισμούς για τις άδειες; Σε ποια άλλη χώρα της Δύσης συνέβη αυτό;

Οι καθυστερήσεις συνεχίστηκαν πολύ μετά την εγκατάσταση των πρώτων ψηφιακών κέντρων. Και το ξέρω από πρώτο χέρι.

Το σε ποιες άλλες χώρες αποτράπηκε στο πρώην μονοπώλειο να εκμεταλλευτεί το headstart που απολάμβανε Δεν το γνωρίζω. Εσύ που -υποθέτω- ξέρεις, μπορείς να το αποκαλύψεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#856012 Τα ψηφιακά κέντρα δόθηκαν στην Siemens και Intracom με τις αντίστοιχες μίζες επί οικουμενικής κυβέρνησης. Αυτά το 1990.Θυμιζω η μοιρασιά ήταν δίκαια, μισά μισά, η ΝΔ στήριζε Siemens (διαχρονικά) το ΠΑΣΟΚ Intracom, ο τότε Συνασπισμός συναίνεσε (και μάλλον όχι αφιλοκερδώς).

Το 1994 μια 4ετια μετά και αφού ο ΟΤΕ δεν είχε πωληθεί από την ΝΔ και τον Μητσοτάκη για ένα αστείο ποσό αφού τον γκρέμισε ο Σαμαράς (μάλλον κι αυτός με το αζημίωτο), πλέον το να βάλεις σταθερό τηλέφωνο κόστιζε 120.000 δραχμές. Το θυμάμαι πολύ καλά, γιατί πολύ λίγοι μπορούσαν να τα δώσουν και την βγάζαμε στα καρτοτηλέφωνα. Εγώ πχ μιλούσα με τους γονείς μια φορά την εβδομάδα να δουν τι κάνω κλπ. Συχνά είχε και ουρές και βαριόμουν να συνήθη για ένα τηλέφωνο.
Περιττό να πω πως όποιος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός οφείλει να τα γνωρίζει τα τεχνικά τουλάχιστον.
Εντύπωση μου κάνει που κανείς δεν έχει στείλει ένα πμ, δεν έχει πει μια κουβέντα για να σταματήσει ο ΧΛ να εκτίθεται έτσι.
Πχ αν ποτέ στο μέλλον νομίζω πως ξέρω σκι ξέρω γω και λέω τα δικά μου, σας δίνω από τώρα το ΟΚ να με σταματήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα από την ξεφτίλα.
:s_whiteflag

Μπορώ να το πάω και στα τεχνικά αν θέλετε, αλλά μάλλον αφορούν λίγους. Κάποιοι από αυτούς τους λίγους ψηφίζουν και Μητσοτάκη σίγουρα, καλό είναι λοιπόν να πουν μια κουβέντα, έστω και με πμ να βοηθήσουν. Αμαρτία είναι.
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#856014 Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω θερμά τον πολυχρονεμένο κύριο διαχειριστή για το αγνό ενδιαφέρον του για την προσωπική μου εικόνα. :s_empathy

Σε όλο τον δυτικό κόσμο τα μονοπώλεια αντιμετωπίζονται ως δεινόσαυροι. Δεν έχουν καμία θέση στην σύγχρονη εποχή.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και τι είπε ο ίδιος ο διευθυντής του ΟΤΕ το 2021 για τον μονοπωλιακό χαρακτήρα του οργανισμού και τις αμαρτίες που κουβαλούσε:

https://www.powergame.gr/epichirisis/83 ... monopolio/

Αναφορικά με τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο όμιλος τα τελευταία 10 χρόνια που βρίσκεται ο ίδιος στο τιμόνι του Ομίλου, έχει μεταμορφωθεί σημαντικά και ότι η μεταμόρφωση αυτή θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με όσα είπε,
στα επόμενα 10 χρόνια ο ΟΤΕ θα αποβάλλει κάθε τι που θυμίζει ένα παλιό μονοπώλιο

(petrolheads does ΝΟΤ approve :thumbsdown: ).
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#856015 Θυμάστε τι ωραία που δούλευε ο ΟΣΕ πριν τα μνημόνια ; Ποσό μεστή κοινωνική πολιτική ασκούσε ; Ποσά άγονα δρομολόγια ! Ποσά μειωμένα εισιτήρια !
Ποσό φθηνά νοίκιαζε τις αποθήκες του στο θριασιο. Τι μισθούς είχαν οι εργαζόμενοι στα κουπέ δουλεύοντας 2-3 μέρες την εβδομάδα (και αυτές ΑΝ τους έβγαινε το πρόγραμμα βρε αδερφέ). Πόση άνεση υπήρχε με την υψηλή κατανάλωση καυσίμων (ειδικά εκείνου του δρομολογίου στον μαρτυρικό Προμαχώνα :inlove: ). Πόσες εβδομάδας χάνονταν απο το σύστημα βαγόνια στις παρακαμπτήριες ιδιωτικές τροχες :yahoo: με τον διαχειριστή να μην ξέρει που είναι αλλά να τις χρεώνει κανονικά στο ευρωπαϊκό σύστημα χρεωπιστωσης βαγονιών :metalo:
Πόσοι άξιοι υπάλληλοι :inlove:
Και στο τέλος πήγαινε ο διοικητής του οργανισμού και ζήταγε 240 m ετησίως απο τον υπουργό οικονομικών για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του.

Τι ωραίες εποχές αγνής δημόσιας διαχείρισης με τα λεφτά των ηλιθίων φορολογουμένων :inlove:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#856016 Αυτά γίνανε, αλλά να μη γελιόμαστε ότι δεν γίνονται και επί ιδιωτικής κρατικοδίαιτης οικονομίας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι θιασώτες και οι "παίκτες" της ιδιωτικής οικονομίας έχουν ανάγκη από το δημόσιο ώστε να συνεχίσουν να παρασιτούν σε βάρος του, είτε συνάπτοντας σκανδαλώδεις συμβάσεις με αυτό, είτε λαμβάνοντας 'εσωτερική πληροφόρηση' για τις εξελίξεις, ώστε να καταρτίσουν εκ των προτέρων εγγυημένα επικερδείς συμβάσεις, είτε εξασφαλίζοντας νομοθετική μέριμνα υπέρ τους.

Win-win situation.

Τουλάχιστον επί κρατισμού πήγαινες με 9+9 € και αργότερα με 68.80 € allez-retour Αθήνα-Θεσ/νίκη, υπήρχε τρένο για Βαλκάνια, Αλεξανδρούπολη, και υπήρχε τρόπος να φτάσεις στον Βόλο εγκαίρως το πρωί με τρένο ώστε να προλάβεις τις πρωινές αναχωρήσεις των πλοίων για Σποράδες.

Α, ναι, και το ατύχημα των Τεμπών στη βάρδια ιδιωτών έγινε.
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 11 Φεβ 2024, 10:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#856017 Από ολες τις περιπτώσεις που μπορούσες να παραθέσεις, το πιο τρανταχτό επιχείρημα που σκέφτηκες ήταν αυτό για τον ΟΣΕ.

edit mod.
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 11 Φεβ 2024, 10:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω θερμά τον πολυχρονεμένο κύριο διαχειριστή για το αγνό ενδιαφέρον του για την προσωπική μου εικόνα. :s_empathy

Σε όλο τον δυτικό κόσμο τα μονοπώλεια αντιμετωπίζονται ως δεινόσαυροι. Δεν έχουν καμία θέση στην σύγχρονη εποχή.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και τι είπε ο ίδιος ο διευθυντής του ΟΤΕ το 2021 για τον μονοπωλιακό χαρακτήρα του οργανισμού και τις αμαρτίες που κουβαλούσε:

https://www.powergame.gr/epichirisis/83 ... monopolio/

Αναφορικά με τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο όμιλος τα τελευταία 10 χρόνια που βρίσκεται ο ίδιος στο τιμόνι του Ομίλου, έχει μεταμορφωθεί σημαντικά και ότι η μεταμόρφωση αυτή θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με όσα είπε,
στα επόμενα 10 χρόνια ο ΟΤΕ θα αποβάλλει κάθε τι που θυμίζει ένα παλιό μονοπώλιο

(petrolheads does ΝΟΤ approve :thumbsdown: ).

Ο Τσαμαζ είναι άνθρωπος των Γερμανών, τι περίμενες να πει δηλαδή;
Συνεχίζεις να επιμένεις παρόλο που δεν έχεις ιδέα για το θέμα.
Αν αυτό δεν είναι ιδεοληψία δεν ξέρω τι άλλο είναι.

@red_monster
Επί ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ είχαμε τα Τέμπη πάντως. Τυχαίο θα είναι και αυτό.
:s_dunno
Επίσης, αφού έκοψαν κάθε περιττό έξοδο, ξέχασαν και την συντήρηση και την αποκατάσταση και βασιζόμαστε στους σταθμάρχες όπως πριν από 100 χρόνια.
:help:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#856020 Εμείς πρέπει να ζούσαμε σε άλλο κράτος τα τελευταία 40 χρόνια δεν εξηγείται αλλιώς.
Και μόνο ότι μιλάμε για μια χώρα χρεοκοπημένη με 420δις χρέος χωρίς βιομηχανία και υποδομές της πλάκας είναι αυταποδεικτο ότι πρόκειται για ένα αποτυχημένο κράτος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#856021 Το ότι είναι αποτυχημένο το κράτος είναι βέβαιο. Αλλά σε αυτό δεν φταίει η πάλαι ποτέ ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και τα κρατικά μονοπώλια απαραίτητα. Ή το ΕΣΥ που πάμε να διαλύσουμε τώρα.
Για την ακρίβεια, δεν φταίνε (σχεδόν) καθόλου. Φταίει η τραγική διακυβέρνηση και πρώτα και κύρια η έλλειψη θεσμών. Δεν υπάρχει κανείς να σταματήσει την κατρακύλα.

Στην Τσεχία δεν είχαν κρατικές εταιρείες και μονοπώλια; Είμαι βέβαιος πως όταν σπούδαζες είχαν περισσότερα από την Ελλάδα. Αυτή την στιγμή είναι πολύ καλύτερα από εμάς όχι λόγω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά γιατί είχαν σοβαρούς ηγέτες, θεσμούς και σωστή διαχείριση.
Στην Ελλάδα δεν το είχαμε ποτέ. Μόνον να ξεπουλάμε τα ασημικά στα δύσκολα ξέρουμε.
:help:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#856022 Μα όλα αυτά είναι το κράτος Γρήγορη,Και είναι όλα της πλάκας μαζί προφανώς και τους πολιτικούς αλλά δυστυχώς και του λαού.
Σας το έχω γράψει ξανά δεν έχω πρόβλημα με τα κρατικά πράγματα και το κράτος γενικά έχω πρόβλημα με το ελληνικό κράτος...
Το θέμα είναι ότι και ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας ακολουθεί τα κρατικά βήματα ανικανότητας.