- 10 Φεβ 2024, 20:41
Ίσως δεν πρόσεξες πως έφτασε εκεί η κουβέντα, οπότε μπορείς να ανατρέξεις 1-2 σελίδες πίσω. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έφερε τις τηλεπικοινωνίες ως παράδειγμα, αλλά ο Red Garland. Και επισήμανα -και επιμένω σε αυτό- ότι όσο ο ΟΤΕ λειτουργούσε ως μονοπώλειο δεν ήμασταν απλά πίσω από τις άλλες χώρες όσο αφορά τις ταχύτητες. Ήμασταν σε άλλο πλανήτη με τον τυπικό χρήστη να περιμένει πάνω από 2 χρόνια από την στιγμή που έκανε την αίτηση μέχρι να τον συνδέσουν. Είχαν φτάσει δε σε τέτοιο σημείο απελπισίας αυτοί που χρειεαζόντουσαν τηλέφωνο σπίτι τους, που κάποιοι ζητούσαν εξωφρενικά ποσά για να τους πουλήσουν το υφιστάμενο νούμερο τους.
Αυτά τα έζησα, δεν τα βγάζω από μυαλό μου. Έβαζες μέσο πολιτικούς για να σε συνδέσουν με τον ΟΤΕ.
Και ξέρεις γιατί συνέβαινε αυτό; Όχι γιατί δεν υπήρχε ήδη η τεχνολογία (τα ψηφιακά είχαν ήδη μπει στη ζωή μας) αλλά γιατί ο κρατικοδίαιτος ΟΤΕ συμπεριφερόταν όπως οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου αδιαφορώντας παγερά για την ποιότητα υπηρεσιών που παρείχε στους χρήστες. Άλλωστε που θα πήγαιναν

; μονοπώλειο ήταν, αναγκαστικά το βούλωναν και περίμεναν τις επόμενες σοφές αποφάσεις του οργανισμού.
Οι κ@%οι έσφιξαν όταν μπήκαν οι ιδιωτικές εταιρίες στο παιχνίδι και ξαφνικά στον οργανισμό συνειδητοποίησαν ότι είτε θα αλλάξουν είτε θα σβήσουν από τον χάρτη. Και άλλαξαν. Λειτουργούν με όρους ιδιωτικής εταιρίας, κάνουν συνεργασίες και επενδύσεις σε άλλους τομείς, εκμεταλλεύτηκαν και την ανεκτίμητη προίκα των υφιστάμενων κτηρίων (την επόμενη φορά που θα περνάτε έξω από ένα κοιτάξτε την ταράτσα του από περιέργεια. Δίνω ένα 70% να έχει πάνω κεραία). Όπως και να έχει, τώρα δουλεύει σωστά. Και όποιου δεν του αρέσει, πάει αλλού (όπως έκανε ο φίλος μας ο Bujinkan σε άλλο νήμα).
Αυτό όμως δεν είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η αλλαγή ήρθε γιατί με τον ανταγωνισμό αν δεν είχε έρθει θα το είχαν κλείσει το μαγαζάκι. Αν νομίζετε ότι αυτό θα συνέβαινε και με τον ΟΤΕ ως μονοπώλιο, πραγματικά θα γελάνε και οι κυψέλες.