- 06 Μαρ 2015, 03:05
Εδω και κανα χρονο (!) εχω θεματακια με τη συνδεση μου... Conn-x 24αρα πλεον...
Ειχα παντα την πιο σταθερη συνδεση απ' ολους τους γνωστους μου... Πηγα σε 24αρα κι επιανα μια χαρα ταχυτητα για την περιοχη 8mbps down. Η περιοχη γενικα ειναι απο τις καλες, δεν εχει θεμα με κεντρο μακρια κλπ.
Το προβλημα ξεκινησε στο ακυρο πριν κανα χρονο, για περιπου 2-3 μερες το ρουτερ δε μπορουσε να συγχρονισει, κι οταν το εκανε κρατιοταν για 1 λεπτο με χαμηλη ταχυτητα και μετα ξαναπεφτε.
Πηρα απο μονος μου καινουριο ρουτερ γιατι υπεθεσα οτι τα ειχε φτυσει και προς εκπληξην μου το προβλημα ηταν το ιδιο. Πηρα τον οτε και τους αρχισα στα καντιλια, κι αφου μου ειπαν οτι κακως χρησιμοποιω δικο μου ρουτερ κι οχι το δικο τους, εστειλαν το επομενο πρωι τεχνικο που μου ειπε οτι ολα ειναι οκ και προβλημα μεχρι το κουτι δεν υπαρχει. Εντελως τυχαια, το ιδιο απογευμα η συνδεση εφτιαξε κι ηταν μια χαρα.
Απο τοτε δε ξαναειδα ποτε τα 8mbps. Πιανω 4,7 με το ζορι και upload 0,4... Η συνδεση ειναι ευαισθητη σε βροχες, κεραυνους, ριπες αερα κλπ. Και εχει γινει εντελως ασταθης... Μπορει να κανει 2 restart τη μερα, μπορει να κανει και 15...
Εχω δοκιμασει με αλλο ρουτερ, με αλλο ethernet, με αλλο καλωδιο, εχω ξαναεγκαταστησει τις ρυθμισεις, τα χω κανει ολα. Τα ιδια και τα ιδια για μηνες τωρα.
Τηλεφωνο δε τους εχω ξαναπαρει γιατι δεν ημουν ποτε πρωινα στο σπιτι, αλλα σε περιπτωση που μου πουν οτι το καλωδιο απο το κουτι τους-στο κουτι μου, θελει αλλαγη τοτε τι γινεται? Το καλωδιο αυτο ειναι δικη μου ευθυνη? Υπαρχει περιπτωση το καλωδιο αυτο που ειναι 40 χρονια εκει περα να προκαλει πτωση ταχυτητας απο τη μια μερα στην αλλη? Αν ηταν τραυματισμενο/κομμενο δε θα ειχα πολυ πιο σοβαρα προβληματα?
Αν ξαναερθουν και μου πουν παλι οτι ολα ειναι οκ, ενω τα προβληματα συνεχιζονται τι σκατα μπορω να κανω? Μηπως το κανουν επιτηδες απο το κεντρο για να παμε ολοι σε vdsl με τη διπλασια τιμη?