Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#78993 VDSL από καμπίνα πέρα από ΟΤΕ δίνουν ΜΟΝΟ HOL και WIND (η wind δίνει ΚΑΙ από Α/Κ οπότε θέλει προσοχή σε τυχόν σύμβαση να πρόκειται για προϊόν χονδρικής-έτσι το ονομάζουν).
Εγώ έχω HOL 1+ χρόνο τώρα και είμαι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Bayern7 έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Κλαιν να διπλασιασω την ταχυτητα μου? Ασε που θα βαλω καπακια 30αρα vdsl που δεν εχει απαταιωνιες και θα τελειωσει το θεμα!

< G3

To πιθανότερο ειναι να μη δινουν vdsl από αυτές τις καμπίνες.
been there.. :iconcool: Βασικά είμαι "εκεί" εδώ και κανα 2 χρόνια.
Διάβασε εδώ κι εδώ αν δεν βαριέσαι.
Τα μέτρα της ΕΕΤΤ δεν ήταν τόσο προσωρινά τελικά.

Edit: Βελτίωση θα δεις πάντως, μην είμαι και αφοριστικός. Εγώ από το σχεδόν 1Mbps :help: που έπαιζα, πήγα στα 15Mbps (προσωρινά) και μόλις εφαρμόστηκε η παραπάνω απόφαση της EETT έπεσα στα 8Mbps και από τότε (σχεδόν 2 χρόνια) είμαι εκεί.

Αλήθεια τώρα υπάρχει έστω και μία στο εκατομμύριο να ισχύει κάτι τέτοιο? :dizzy: Κι όλα αυτά για να κάνουν πλάτες στους εναλλακτικούς παρόχους που επενδύουν ψίχουλα? Κρίμα κρίμα κρίμα...πόσο γτπ χώρα είμαστε ρε πστ...

Κι εγώ που νόμιζα ότι ο ΟΤΕ...

:s_devil
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
nass έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Τα μέτρα της ΕΕΤΤ δεν ήταν τόσο προσωρινά τελικά.

Καμία σχέση...
Η ΕΕΤΤ τους απαγόρευσε το 2011 να πωλούν λιανική VDSL αν δεν υπάρχει πρόβλεψη και για χοντρική. Βρέθηκε λύση (τελευταία δημοσίευση στο σχετικό θέμα που έβαλες στο adslgr 7/7/2011), δημοσιεύτηκαν τιμοκατάλογοι χοντρικής, απ΄ό,τι ακούω η HOL πουλάει κανονικά VDSL από τις νέες καμπίνες (= αγοράζει χοντρική από τον ΟΤΕ), οπότε ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα ?

Εγώ αναφέρομαι στο νο5 από το 2ο link που πόσταρα το οποίο λέει "Υποχρέωση λήψης μέτρων για τον περιορισμό των παρεμβολών λόγω λειτουργίας xDSL συστημάτων του ΟΤΕ με χρήση οπτικών ινών μέχρι την καμπίνα."
Αυτά τα μέτρα ακόμα ισχύουν. Μας έχουν ρίξει την ταχύτητα στο μισό (πριν τα μέτρα έπαιζα στα 15Mbps και μετά την εφαρμογή των, παίζω στα 8Mbps) για να μην έχουν παρεμβολές οι εναλλακτικοί που δεν έχουν καμπίνες στο χωριό και αναγκαστικά συνδέονται οι συνδρομητές τους με το κέντρο στην πόλη (απόσταση 4-5 χιλιόμετρα).
Φυσικά για vdsl ούτε λόγος.
Άβαταρ μέλους
By nass
#79088 Αν το VDSL στο δικό σου ζευγάρι χαλκού από το σπίτι σου στην καμπίνα κάνει παρεμβολές (crosstalk) σε άλλα 10 ADSL με τα δικά τους ζευγάρια χαλκού από τα δικά τους σπίτια στην ίδια καμπίνα, καλά έκαναν και σου έριξαν την ταχύτητα. Αν μη τι άλλο, οι άλλοι 10 είχαν αυτά τα ADSL πριν βάλει ο ΟΤΕ VDSL :wink:

Σε ένα τομέα λειτουργεί σωστά η αντιμονοπωλιακή πολιτική στην Ελλάδα και αυτός είναι οι τηλεπικοινωνίες, οπότε τα "ρε πούστη μου η Ελλάδα" κτλ. είναι -με το συμπάθειο- παπαριές.
Οπως επίσης και η όλη φάση με το VDSL, το οποίο προωθεί ο ΟΤΕ για να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα (την ιδιοκτησία του ακραίου χάλκινου δικτύου) οπότε τον πούλο Fiber To The Home και άλλα τέτοια που έχουν σε υπανάπτυκτες χώρες (Ιαπωνίες, Κορέες κτλ.), εδώ ΧΑΛΚΟΣ 4EVER :inlove:
(ISDN vs. ADSL -η επιστροφή, 15 χρόνια μετά).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
nass έγραψε:
Σε ένα τομέα λειτουργεί σωστά η αντιμονοπωλιακή πολιτική στην Ελλάδα και αυτός είναι οι τηλεπικοινωνίες, οπότε τα "ρε πούστη μου η Ελλάδα" κτλ. είναι -με το συμπάθειο- παπαριές.

Why is that? Εγω το ερμηνεύω ως ξεκάθαρη, ωμή παρέμβαση στην ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς. Ας κόψουν το λαιμό τους οι εναλλακτικοι πάροχοι να ακολουθήσουν τον ΟΤΕ. Τι με νοιάζει εμένα? Καταναλωτής είμαι, δεν είμαι μέτοχος.
Άβαταρ μέλους
By nass
Deleted User 1 έγραψε:
nass έγραψε:

Why is that? Εγω το ερμηνεύω ως ξεκάθαρη, ωμή παρέμβαση στην ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς. Ας κόψουν το λαιμό τους οι εναλλακτικοι πάροχοι να ακολουθήσουν τον ΟΤΕ. Τι με νοιάζει εμένα? Καταναλωτής είμαι, δεν είμαι μέτοχος.

Ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την αποφυγή κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά (ορισμός: πάνω από 25% μερίδιο αγοράς --> στην κινητή τηλεφωνία στην ίδια νομοθεσία υπάγονται τόσο ο ΟΤΕ όσο και η Vodafone και νομίζω και η Wind) που έχουν κάποιοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, κατά τεκμήριο οι "παλιοί" (incubent) όπως ο ΟΤΕ. Τα ίδια ζόρια περνάει και η DT στη Γερμανία, η FT στη Γαλλία κτλ. Το "να κόψουν το λαιμό τους" θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μονοπώλιο του "παλιού" (και άρα αυτονόητα χειρότερη / ακριβότερη υπηρεσία, στυλ παλιού ΟΤΕ) λόγω των μεγάλων επενδύσεων που απαιτούνται (πχ. φαντάσου να πρέπει ΚΑΘΕ τηλεπικοινωνιακός πάροχος να ρίξει χάλκινο ακραίο δίκτυο και πόσο ανεδαφικό είναι κάτι τέτοιο), τις οποίες οι "παλιοί" έχουν ήδη κάνει εδώ και δεκαετίες με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ (υπενθυμίζω).
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#79105 Edit: Με πρόλαβε ο nass....o incubent -σε κάθε τομέα- είναι υπό "έλεγχο", ακριβώς για να δουλέψει ο ανταγωνισμός...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
nass έγραψε:Αν το VDSL στο δικό σου ζευγάρι χαλκού από το σπίτι σου στην καμπίνα κάνει παρεμβολές (crosstalk) σε άλλα 10 ADSL με τα δικά τους ζευγάρια χαλκού από τα δικά τους σπίτια στην ίδια καμπίνα, καλά έκαναν και σου έριξαν την ταχύτητα. Αν μη τι άλλο, οι άλλοι 10 είχαν αυτά τα ADSL πριν βάλει ο ΟΤΕ VDSL :wink:

Οπως επίσης και η όλη φάση με το VDSL, το οποίο προωθεί ο ΟΤΕ για να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα (την ιδιοκτησία του ακραίου χάλκινου δικτύου) οπότε τον πούλο Fiber To The Home και άλλα τέτοια που έχουν σε υπανάπτυκτες χώρες (Ιαπωνίες, Κορέες κτλ.), εδώ ΧΑΛΚΟΣ 4EVER :inlove:
(ISDN vs. ADSL -η επιστροφή, 15 χρόνια μετά).

Δεν τα είπα εγώ τα ρε πουστη μου η Ελλάδα κλπ. :roll:
Άλλωστε και εγώ πριν πάω στον ΟΤΕ και κουμπώσω στην καινούρια καμπίνα, πέρασα από forthnet και cyta και συνήθως έπαιζα στα 1,5 με 2 Mbps. Μόλις έβαλε τη καμπίνα ο ΟΤΕ έπεσα κάτω από το 1 λόγω του crosstalk!! :omg:
Μετά την έκανα για ΟΤΕ και είπαμε 1Mbps (εναλλακτικών) -> 15Mbps (ΟΤΕ) -> 8Mbps (μέτρα από ΕΕΤΤ) μέχρι σήμερα.
Πάντως vDSL δε δίνει ο ΟΤΕ από αυτήν την καμπίνα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#79136 Δεν είπα ότι το είπες εσύ :)
Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωσή σου είναι ότι ο ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει εξοπλισμό ADSL στο χωριό ενώ οι εναλλακτικοί πάνε στο κέντρο στην πόλη κάποια χλμ. μακριά εξ΄ου και οι χαμηλές ταχύτητες. Και βέβαια καλά κάνεις και πας σε αυτόν που σου προσφέρει καλύτερη υπηρεσία.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#79213 Πεύκη Αττικής, σαπιοForthnet :svivhaha: (του γαμπρού μου)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#85436 Εδω και κανα χρονο (!) εχω θεματακια με τη συνδεση μου... Conn-x 24αρα πλεον...
Ειχα παντα την πιο σταθερη συνδεση απ' ολους τους γνωστους μου... Πηγα σε 24αρα κι επιανα μια χαρα ταχυτητα για την περιοχη 8mbps down. Η περιοχη γενικα ειναι απο τις καλες, δεν εχει θεμα με κεντρο μακρια κλπ.
Το προβλημα ξεκινησε στο ακυρο πριν κανα χρονο, για περιπου 2-3 μερες το ρουτερ δε μπορουσε να συγχρονισει, κι οταν το εκανε κρατιοταν για 1 λεπτο με χαμηλη ταχυτητα και μετα ξαναπεφτε.
Πηρα απο μονος μου καινουριο ρουτερ γιατι υπεθεσα οτι τα ειχε φτυσει και προς εκπληξην μου το προβλημα ηταν το ιδιο. Πηρα τον οτε και τους αρχισα στα καντιλια, κι αφου μου ειπαν οτι κακως χρησιμοποιω δικο μου ρουτερ κι οχι το δικο τους, εστειλαν το επομενο πρωι τεχνικο που μου ειπε οτι ολα ειναι οκ και προβλημα μεχρι το κουτι δεν υπαρχει. Εντελως τυχαια, το ιδιο απογευμα η συνδεση εφτιαξε κι ηταν μια χαρα.
Απο τοτε δε ξαναειδα ποτε τα 8mbps. Πιανω 4,7 με το ζορι και upload 0,4... Η συνδεση ειναι ευαισθητη σε βροχες, κεραυνους, ριπες αερα κλπ. Και εχει γινει εντελως ασταθης... Μπορει να κανει 2 restart τη μερα, μπορει να κανει και 15...
Εχω δοκιμασει με αλλο ρουτερ, με αλλο ethernet, με αλλο καλωδιο, εχω ξαναεγκαταστησει τις ρυθμισεις, τα χω κανει ολα. Τα ιδια και τα ιδια για μηνες τωρα.

Τηλεφωνο δε τους εχω ξαναπαρει γιατι δεν ημουν ποτε πρωινα στο σπιτι, αλλα σε περιπτωση που μου πουν οτι το καλωδιο απο το κουτι τους-στο κουτι μου, θελει αλλαγη τοτε τι γινεται? Το καλωδιο αυτο ειναι δικη μου ευθυνη? Υπαρχει περιπτωση το καλωδιο αυτο που ειναι 40 χρονια εκει περα να προκαλει πτωση ταχυτητας απο τη μια μερα στην αλλη? Αν ηταν τραυματισμενο/κομμενο δε θα ειχα πολυ πιο σοβαρα προβληματα?
Αν ξαναερθουν και μου πουν παλι οτι ολα ειναι οκ, ενω τα προβληματα συνεχιζονται τι σκατα μπορω να κανω? Μηπως το κανουν επιτηδες απο το κεντρο για να παμε ολοι σε vdsl με τη διπλασια τιμη?
Άβαταρ μέλους
By gakost
Orestis.D έγραψε:....

Πριν αρχίσεις τηλέφωνα και άλλες αγορές δοκιμάζεις τα παρακάτω για να πάρεις μια ιδέα τι φταίει.
Ξέχνα το "μα δούλευε μέχρι χτες" όλα δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν ή μπορεί κατι να άλλαξε και να μην το καταλαβες.

Τσεκάρεις ότι όλες οι πρίζες τηλεφώνου και ότι άλλο ,μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεφωνική γραμμή πχ συναγερμός έχουν φίλτρα.

Δοκιμάζεις να μετακινήσεις το ρούτερ σε άλλη πρίζα τηλεφώνου

Αποσυνδέεις όλα τα τηλέφωνα και αφήνεις μόνο το ρούτερ. Σε αυτό το βήμα δοκιμάζεις και άλλο φίλτρο όχι κατ ανάγκη καινούργιο ίσως κάποιο που χρησιμοποιείς στο δίπλα δωμάτιο. χωρίς να συνδέσεις τίποτα άλλο.

Αν πιάνουν τα χέρια σου μετακινείς το ρούτερ στον κατανεμητή και δοκιμάζεις ακριβώς εκεί που ξεκινάει η δικιά σου καλωδιωση.

Προφανώς μετά από κάθε βήμα κάνεις επανεκκίνηση το ρούτερ.

Αν δεν δουλέψει και στον κατανεμητή με 2 διαφορετικά φίλτρα τότε τους καλείς και επιμένεις να στο φτιάξουν.

Καλή τύχη
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#85449 + ^

Αυτό που λες ότι μια μέρα έφτιαξε τυχαία δεν είναι έτσι, κάποιος κάπου έκανε κάτι.

Εμένα μου ακούγεται πιο πολύ για βραχυκύκλωμα κάπου στη γραμμή. Εσύ μπορείς να κοιτάξεις για το κομμάτι κατανεμητής-σπίτι. Από κατανεμητή κι έξω είναι ευθύνη ΟΤΕ

Προσοχή, αν πας να τεστάρεις τη σύνδεση στον κατανεμητή πρέπει να αποσυνδέσεις τα καλώδια που πάνε στο διαμέρισμα για να απομονώσεις το κύκλωμα. Να προσέχεις μη κάνεις ζημιά σε κάποιον άλλον, αλλά συνήθως το μετράνε και οι τεχνικοί αυτό.

Απλώς σε πρώτη φάση δοκίμασε τα παραπάνω με τις πρίζες, φίλτρα κλπ
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#85625 Φιλτρα πριζες δεν υπαρχουν. Η γραμμη εχει πανω μονο το ρουτερ, δεν εχουμε ουτε τηλεφωνο ουτε συναγερμο. Και προφανως δεν αλλαξε τιποτα μεσα στο σπιτι μονο εγω ασχολουμαι με αυτα.
Ο κατανεμητης ειναι σε εξωτερικο χωρο λιγο χλωμο να τσεκαρω εκει, και θελει και σκαλα ειναι ψηλα... Πρεπει να το κανει ο τεχνικος οταν ερθει.