Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#83235 κοστος για τη μπερζερα?τι ακριβως ετιαξες στη μπερζερα?
Άβαταρ μέλους
By IOANNIS
Pitt έγραψε:Ιωάννη, θα σε συμβούλευα να κλειδώνεις την πόρτα σου (να μπαίνουν τα έμβολα στην κάσα) και να μη βασίζεσαι στη γλωσσίτσα της κλειδαριάς.

BTW, Οι πόρτες "ασφαλείας" παρέχουν ασφάλεια όταν είναι κλειδωμένες και όχι ξεκλείδωτες.

Sent Through Tapatalk

Εγώ είπα για την προστασία που παρέχει η κάσα στην συγκεκριμένη περίπτωση για παραβίαση όταν είναι ξεκλείδωτη η πόρτα, σαφώς και κλειδώνουμε την πόρτα.

Ως προς το "Ασφαλείας" έχουμε δυο παραμέτρους, την Πόρτα - Κάσα και την Κλειδαριά.

Και τα δύο πρέπει να είναι ασφαλείας και ο μόνος τρόπος παραβίασης να είναι αυτός μέσω της κλειδαριάς γι αυτό και τύπο κλειδαριάς πρέπει να αλλάζουμε συχνά με νεότερο κάθε τρία/τέσσερα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By otso
#83274 εχουμε ενα χαγιατι απο τσιγκο , με τα πολλα χρονια που εχουν περασει απο οταν το εφτιαξε ο πατερας μου , αλλου εχει ξεκαρφωθει αλλου δεν εφαρμοζει σωστα , τωρα με τις βροχες ειδα οτι τρεχει αρκετα , και σε πολλες μεριες . να αλλαξω τσιγκους αποκλειεται βαριεμαι , λεω να ανεβω επανω και εκτος του να βιδωνω , οπου υπαρχουν τρυπες η χασκει πουθενα να το περναω με αρμοκολλα. θεωρω οτι ειναι παχυρευστο και δεν θα τρεχει και αθανατο σαν υλικο σε κρυο και ζεστη αν κρινουμε απο τα αυτοκινητα και φτηνο συν τοις αλλης. πισα με μεμβρανη μου φαινεται πιο πολυπλοκο συν οτι θελει καμινετο και δεν ειναι και σιγουρο οτι δεν θα ξεκολλησει συν πανακριβο.
αλλη ιδεα ; η η πατεντα που σκεφτηκα ακουγεται οκ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimviii έγραψε:κοστος για τη μπερζερα?τι ακριβως ετιαξες στη μπερζερα?
Την παράγγειλα καινούργια, με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Θεωρώ σίγουρο ότι ασχολούνται και με επισκευές.
Αυτό έγινε το 2011, τιμή δε θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#83361 Εχει κανεις δισκπριονο χειρος? διοτι καλη η σεγα, αλλα δεν κανει για ολες τις δουλειες
Άβαταρ μέλους
By glf
#83581 Εγω πήρα και δισκοπριονο οταν εκανα το σπιτι

Άλλο η σέγα ναι.......
Άβαταρ μέλους
By nEK
#83935 Ετοιμο το ντουλαπι. Φυλλα νοβοπαν απο παλιο ντουλαπι, ξυλα κρεβατιου για το στρωμα, βιδες, στοκος και ακρυλικο τσιμεντοχρωμα και μετα απο τρεις μερες μπηκε στη θεση του.

[/url] Εικόνα
Εικόνα

[url=http://postimage.org/]Εικόνα
Εικόνα

free image hosting
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Μπορούσες να βάλεις λεντοταινια με διακόπτη στο κάτω μέρος για να είναι και φωτιζομενο.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#85322 Ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα!

Σκέφτομαι να τοποθετήσω στο σπίτι έξτρα ασφάλειες στις μπαλκονόπορτες (ανοιγόμενες αλουμινίου).

Έχω βρει τις δύο παρακάτω λύσεις:

Εικόνα

Εικόνα

Η πρώτη είναι Ελληνική και κοστίζει 10€ ο κάθε μηχανισμός, ενώ η δεύτερη της ABUS πάει γύρω στο 60άρι. :dizzy: Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί ο μηχανισμός των 10€ να κάνει δουλειά.

Υπολογίζω ότι θα πρέπει να τοποθετήσω 2 σε κάθε πόρτα, είτε πάνω κάτω στην ένωση των δύο θυρών είτε μία στην ένωση και μια τέρμα πάνω που να πιάνει στο κάσωμα. Υποψιάζομαι πως ένας μόνο μηχανισμός της ABUS (κάτω από το χερούλι ίσως), δεν θα αποδειχθεί και πολύ αντοχής.

Έχει κανείς εμπειρία από αντίστοιχους μηχανισμούς; Καμιά άλλη πρακτική και σχετικά οικονομική λύση;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
axel12p έγραψε:Ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα!

Σκέφτομαι να τοποθετήσω στο σπίτι έξτρα ασφάλειες στις μπαλκονόπορτες (ανοιγόμενες αλουμινίου).

Έχω βρει τις δύο παρακάτω λύσεις:

Εικόνα

Έχει κανείς εμπειρία από αντίστοιχους μηχανισμούς; Καμιά άλλη πρακτική και σχετικά οικονομική λύση;

Αυτούς έχει βάλει φίλος αδερφός στο σπίτι του. Δεν έχει υποστεί ακόμα διάρρηξη ή έστω απόπειρα διάρρηξης για να σου πω αν δουλεύουν όντως, αλλά έστω και οπτικά φαίνεται να αντέχουν: δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε αυτόν από την έξω πλευρά, κλειδώνουν με ασφάλεια, φαίνονται γεροί. Δεν ξέρω αν π.χ. ανοίξουν την κάσα, αν θα αντέξει ο πείρος τους, οπότε καλύτερα δες τους από κοντά και κρίνε μόνος σου....
Άβαταρ μέλους
By nEK
#85365 Αλλο 10και αλλο 60€. Βαζεις τρεις ελληνικους και εξασφαλιζεις σιγουρα περισσοτερο απο ενα της αλλης φιρμσς και μενει και χαρτζηλικι.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Serf έγραψε:Έχουμε να προτείνουμε κανά τεχνίτη που να επισκευάζει έπιπλα, κυρίως ξύλινες καρέκλες; Όσο πιο κοντά στο τρίγωνο Νέα Σμύρνη-Παλαιό Φάληρο-Άλιμος τόσο το καλύτερο!!

Κάποιος;;; Μια εξάδα παλιές ξύλινες καρέκλες με βενετσιάνικη (ή βιενέζικη :hmmm: ) ψάθα περιμένουν το μάστορά τους! :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#87262 Θελω να βαψω ενα κουβα πλαστικο, απο αυτους που εχουν πλαστικα/ακρυλικα χρωματα. Γινεται ωστε να μην ξεβαψουν μετα?
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#87308 Έχω μια πόρτα εσωτερική η οποία είναι μασίφ ξύλο. Δέν έχει κλειδαρια, χερούλι, τίποτα, ούτε τα ανοίγματα.

Θέλω να βάλω ένα τέτοιο:
Image

Πώς θα κάνω το άνοιγμα στο ξύλο για να μπεί αυτό? Απλά παίρνω το τρυπάνι και δίνω πόνο ή υπάρχει κάποιος πιό εκλεπτυσμένος τρόπος?