Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Τον δικό μου τον έχω σε ντουλάπα εξωτερική, όχι μονωμένη. Δεν μου έχουν πει πάντως πως πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω από αυτό. Λες;

Στις βορειες χωρες ειναι ολοι μεσα στο σπιτι προφανως καποιος λογος θα υπαρχει.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#853225 Και στη Νορβηγία τελικά είχαν προβλήματα με το κρύο στα ηλεκτρικά λεωφορεία.Μαλλον αυξήθηκε αρκετά ο χρόνος φόρτισης και δεν έβγαιναν τα δρομολόγια από ότι κατάλαβα..
Καλα νομίζω ότι είναι πρώτη χρονιά φέτος με full ηλεκτρικό στόλο οπότε Οκ...Και τι δε θα έδινα να γινόντουσαν όλα τα λεωφορεία και τα φορτηγά ηλεκτρικά στην Αθήνα ....
https://nordictimes.com/the-nordics/nor ... d-in-oslo/
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Τον δικό μου τον έχω σε ντουλάπα εξωτερική, όχι μονωμένη. Δεν μου έχουν πει πάντως πως πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω από αυτό. Λες;

Ιδίως στην Αθήνα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Και στη Θεσσαλονίκη δηλαδή οι καυστήρες που είχαν πρόβλημα ήταν κυρίως αυτοί που ήταν εκτεθειμένοι στον βοριά και (ακόμα πιο πιθανό) αυτοί που για κάποιον λόγο δεν δούλευαν για κάποια ώρα (πχ κάποιος έλειπε από το σπίτι και το έκλεισε).

Στη χειρότερη, αν βγάλει τόσο κρύο (-10 δηλαδη) βάλε μία μόνωση γύρω από τους εκτεθειμένους σωλήνες (λογικά δεν θα είναι πάνω από 15-20εκ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853286 -10 βαθμούς δεν θα δούμε ποτέ εδώ, ακόμη και στον χιονιά πρόπερσι δεν πλησιάσαμε τέτοια νούμερα ούτε... από μακριά!
Στο βόρειο μέρος του σπιτιού είναι και το δικό μου βέβαια, αλλά θεωρώ πως αφού είναι προστατευμένος μέσα στην ντουλάπα, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#853294 Ε ναι, μέσα σε ντουλάπα άαααααντε να πλησιάσει το μηδέν, safe από όπου και να το πιάσεις.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:-10 βαθμούς δεν θα δούμε ποτέ εδώ, ακόμη και στον χιονιά πρόπερσι δεν πλησιάσαμε τέτοια νούμερα ούτε... από μακριά!
Στο βόρειο μέρος του σπιτιού είναι και το δικό μου βέβαια, αλλά θεωρώ πως αφού είναι προστατευμένος μέσα στην ντουλάπα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Καλά, μέσα σε ντουλάπα δεν έχεις θέμα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#853407 Τα λεβητάκια είναι μονωμένα απο την κατασκευή τους, χρειάζονται ακραίες θερμοκρασίες και με διάρκεια για να πάθουν ζημιά.
Ο αδύναμος κρίκος είναι οι σωληνώσεις στο μπαλκόνι.
Ο δικός μου λέβητας "κοιτά" ανατολικά, αλλά η πλευράτου ειναι εκτεθειμένη στον βορά.
Πριν 4-5 χρόνια που είχαμε πολύ χαμηλες θερμοκρασίες (-10), ξυπνήσαμε ενα πρωι και δν δούλευε η θέρμανση. Μετα απο διερεύνηση βρήκα οτι σε καποιο σημείο του δικτύου φρέσκου νερού, ηταν εκτεθειμένο ενα "Τ" που έδινε νερο στη βρύση του μπαλκονιού. Ολοι οι σωλήνες ηταν μονωμένοι όπως και η βρύση, αλλά το συγκεριμένο υλικο ηταν εκτεθειμενο για 2 εκατοστα και μεταλλικό. Μολις το ζέστανα αποκαταστάθηκε η λειτουργία.
Τις επόμενες μερες ειχα μια βρυση να σταζει στο ζεστο και δεν αντιμετωπισα ξανα πρόβλημα (εννοείται οτι σκεπασα κάπως και το αδύνατο σημείο)

Κανονικα έπρεπε να μπει το λεβητακι σε ενα ντουλαπι της κουζίνας ή σε ενα μπανιο. Σε ολη την Ανατολική ευρωπη έτσι τα έχουν.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bebes έγραψε:Τα λεβητάκια είναι μονωμένα απο την κατασκευή τους, χρειάζονται ακραίες θερμοκρασίες και με διάρκεια για να πάθουν ζημιά.
Ο αδύναμος κρίκος είναι οι σωληνώσεις στο μπαλκόνι.
Ο δικός μου λέβητας "κοιτά" ανατολικά, αλλά η πλευράτου ειναι εκτεθειμένη στον βορά.
Πριν 4-5 χρόνια που είχαμε πολύ χαμηλες θερμοκρασίες (-10), ξυπνήσαμε ενα πρωι και δν δούλευε η θέρμανση. Μετα απο διερεύνηση βρήκα οτι σε καποιο σημείο του δικτύου φρέσκου νερού, ηταν εκτεθειμένο ενα "Τ" που έδινε νερο στη βρύση του μπαλκονιού. Ολοι οι σωλήνες ηταν μονωμένοι όπως και η βρύση, αλλά το συγκεριμένο υλικο ηταν εκτεθειμενο για 2 εκατοστα και μεταλλικό. Μολις το ζέστανα αποκαταστάθηκε η λειτουργία.
Τις επόμενες μερες ειχα μια βρυση να σταζει στο ζεστο και δεν αντιμετωπισα ξανα πρόβλημα (εννοείται οτι σκεπασα κάπως και το αδύνατο σημείο)

Κανονικα έπρεπε να μπει το λεβητακι σε ενα ντουλαπι της κουζίνας ή σε ενα μπανιο. Σε ολη την Ανατολική ευρωπη έτσι τα έχουν.

Ετσι ακριβως. Και σε εμας τοτε με τους -10 βαθμους, οι σωληνες στο μπαλκονι ειχαν παγωσει γιατι παιρνει ο καυστηρας νερο απο μια βρυση του μπαλκονιου. Ο καυστηρας αν και χωρις μονωση, δεν ειχε κανενα προβλημα.

Εκτοτε πηραμε το μαθημα μας και αν βλεπουμε οτι ερχεται κανενας παγετος, αφηνουμε απλα να τρεχει το βραδυ καμια σταγονα απο τη βρυση για να μην παγωσει το νερο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853414 Εμένα οι σωλήνες είναι κι αυτοί μέσα στην ντουλάπα, και ουσιαστικά βγαίνουν μέσα από τον τοίχο, αλλά εκτός του τοίχου είναι τα σπιράλ. Θεωρώ πως εκεί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, πώς να μονώσεις τα σπιράλ; Μόνον να τρέχει το νερό για να είσαι σίγουρος πως δεν θα παγώσει.
Θα μεταφέρω τα ποστ στο ανάλογο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853822 Σαν εμφάνιση, λίγο μιεχ, η προηγούμενη ήταν καλύτερη νομίζω (παντού, εκτός της μούρης). Στα υπόλοιπα, πολύ δυνατή σε επιδόσεις και range, να την δούμε και στο δρόμο, ενώ και η τιμή της είναι πολύ ανταγωνιστική για Porsche πάντα.
Φαντάζομαι θα βγαίνει και θερμική;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#853858 Λάθος φαντάζεσαι... Μόνο ηλεκτρική :(
Μόνο η 911 θα μείνει λογικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης (κάποιες εκδόσεις τουλάχιστον)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853907 Ω, άλλοι... παραπλανημένοι από δω, αντί να δουν το φως το αληθινό, θα τα κάνουν όλα ηλεκτρικά! :lol:
Για μένα το ίδιο είναι, λεφτά να πάρω δεν έχω! :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
BYD: Η αντίστροφη μέτρηση για την «επέλαση» στην Ελλάδα
Στον αστερισμό της Build Your Dream (BYD) κινείται πλέον η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από πολύμηνη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που έχει δεχθεί για την παρουσία της στην Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη δημοσιοποίηση του ομίλου που θα εκπροσωπήσει εντός των τειχών τα επιβατικά της μοντέλα (καθώς τα επαγγελματικά διατίθενται ήδη από το 2022 από τον όμιλο Πετρόπουλου).

Υποψήφιοι μνηστήρες για την κορυφαία σε μερίδιο αγοράς στη χώρα προέλευσής της αυτοκινητοβιομηχανία (ελέγχοντας στην Κίνα το 11%) ήταν σχεδόν όλοι οι ελληνικοί εισαγωγικοί όμιλοι αυτοκινήτων αλλά και δύο ξένοι «παίκτες» με κυρίαρχο ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά και ισχυρή παρουσία εδώ. Ωστόσο οι απαιτήσεις των Κινέζων που βρίσκονταν για ακόμη μία φορά στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα ξεκαθάρισαν σταδιακά το τοπίο.

Με δεδομένο ότι στόχο αποτελεί η διάθεση των μοντέλων τους πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι, τα προαπαιτούμενα που τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αφορούσαν:

- την άμεση οικοδόμηση δικτύου πωλήσεων και συντήρησης (ή την αξιοποίηση υφιστάμενου) στα σημαντικότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της ελληνικής επικράτειας.
- τη δημιουργία κέντρου ανταλλακτικών από την εισαγωγική εταιρεία στη χώρα μας (σε αντίθεση με εταιρείες των οποίων οι συνεργάτες/διανομείς παραγγέλνουν απευθείας από το εξωτερικό).
- την εγγυημένη απορρόφηση συγκεκριμένου αριθμού αυτοκινήτων για το 2024 που θα οδηγούσε σε μερίδιο αγοράς τουλάχιστον 3% από τον πρώτο πλήρη χρόνο λειτουργίας.

Σταθμίζοντας τις συγκεκριμένες απαιτήσεις ορισμένοι από τους συνομιλητές τους «πάγωσαν» το ενδιαφέρον τους θέτοντας εκούσια εαυτόν εκτός πλειοδοτικής διαδικασίας, ενώ άλλοι συνέχισαν έως το τέλος τη διαπραγμάτευση διαβλέποντας μια επιχειρηματική ευκαιρία που δεν εδράζεται αποκλειστικά στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

https://www.tovima.gr/print/autohub/antistrofi-metrisi-5/