Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
BASSstarlet έγραψε:
Pitt έγραψε:
BASSstarlet έγραψε:Eμένα είναι μεγάλο και βαρύ το πακέτο γι'αυτό με έχουν ζώσει τα φίδια (τηλεκατευθυνόμενο + ανταλλακτικά).
Αγωνία....

Σώπα μωρέ! Αν σου έρχεται με ΕΛΤΑ, το πολύ πολύ να πληρώσεις τον ΦΠΑ και ένα τάλληρο επιπλέον έξοδα.
Δεν αξίζει η αγωνία που λές.

Παρέλαβα σήμερα.
Συν 103€ για «Διασάφηση Ταχυδρομικών Δεμάτων».
Με τις υγείες μου :(

Δεν φαντάστηκα ότι σου είχαν τόσο ψηλή δηλωμένη αξία! :lipsealed:

Αυτά που πλήρωσες αντιστοιχούν σε δασμό (νομίζω είναι 2,5% κατ' αποκοπή), ΦΠΑ 23% και έξοδα διεκπεραίωσης που στα ΕΛΤΑ πέρσι ήταν 5 Ευρώ.
Η αξία στην οποία υπολογίζονται οι παραπάνω δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις είναι η αξία του τιμολογίου ΣΥΝ τα έξοδα μεταφοράς.

Αν η συνολική αξία ήταν <150 ευρώ δεν θα πλήρωνες δασμό και αν ήταν <22 ευρώ δεν θα πλήρωνες τίποτε.

BASSstarlet έγραψε:
corsair έγραψε:Καλα ρε... ουτε καν του ειπες να δηλωσει χαμηλοτερη αξια στο πακετο? Πως την πατησες ετσι.... :s_no

Τα e-shops δεν νομίζω πως λειτουργούν έτσι.Δεν αγόρασα από ιδιώτη.

Λάθος νομίζεις. Ειδικά τα μαγαζιά από Κίνα μεριά, τις περισσότερες φορές το κάνουν και χωρίς να το ζητήσεις.
Τα αμερικάνικα e-shops πράγματι είναι απρόθυμα να το κάνουν.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#85233 Από την στιγμή που αγοράζεις κάτι αξίας από έξω, θα πρέπει να λαμβάνεις ως δεδομένο πως θα πληρώσεις τους αναλογούντες δασμούς και στην συνέχεια να υπολογίζεις αν συμφέρει η αγορά του.

Αν τώρα λόγω μη σωστής λειτουργίας των ελληνικών τελωνείων το δέμα σου δεν περάσει από έλεγχο, είσαι απλά τυχερός. Αλλά δεν μπορείς να το θεωρείς και δεδομένο, το αντίθετο θα έλεγα. Απο προσωπική εμπειρία οι έλεγχοι για προϊόντα εξ Αμερικής είναι αρκετά αυστηροί και όσο κινούμαστε προς την Ανατολή τόσο χαλαρώνουν.

Η περίπτωση με τα κινεζομάγαζα με τα κινητά κλπ είναι ιδιαίτερη περίπτωση (εισαγωγή πολλών δεμάτων με απλό ταχυδρομείο μικρής αξίας και ανάμεσα σε αυτά κάποια κινητά για παράδειγμα, μέσα σε μικρά κουτάκια, μη δηλωμένα. Άντε να το πετύχει ο τελωνειακός :dizzy:. Εκτός και αν αρχίσουν να τα περνάν από x-rays και βλέπουν τι περιέχει το κάθε κουτί).

Σοβαρό eshop του εξωτερικού πάντως, αποκλείεται να δεχτεί να δηλώσει μικρότερη αξία εμπορεύματος. Και γιατί να το ρισκάρει άλλωστε; Μη χάσει τον Έλληνα πελάτη; Σιγά τους τζίρους που κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
axel12p έγραψε:Από την στιγμή που αγοράζεις κάτι αξίας από έξω, θα πρέπει να λαμβάνεις ως δεδομένο πως θα πληρώσεις τους αναλογούντες δασμούς και στην συνέχεια να υπολογίζεις αν συμφέρει η αγορά του.

Έτσι ακριβώς!
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
Pitt έγραψε:
Λάθος νομίζεις. Ειδικά τα μαγαζιά από Κίνα μεριά, τις περισσότερες φορές το κάνουν και χωρίς να το ζητήσεις.
Τα αμερικάνικα e-shops πράγματι είναι απρόθυμα να το κάνουν.

Αμερικάνικο είναι.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Zorz έγραψε:H Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ελβετία δηλαδή είναι ήδη μέλη της ΕΕ και δεν το έμαθα;

Αν βγούμε από την ευρωζώνη, όλα τα εισαγώμενα θα ακριβύνουν. Όχι λόγω δασμών, αλλά γιατί το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι εξαγωγές και ο τουρισμός μας.

Εικόνα

Τέλος το :offtopic: από μένα εδώ. :iconcool:

Δεν είναι και τόσο off-topic.

Ωραιότατο σχήμα δε λέω, ΑΛΛΑ από τη στιγμή που είμαστε πλήρη μέλη τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, ο μόνος τρόπος να βγούμε από την Ευρωζώνη είναι να βγούμε από τα πάντα έχουν σχέση με την ΕΕ και στη συνέχεια να διαπραγματευθούμε (εάν επιθυμούμε) την επανείσοδό μας σε κάποιο ή όλα από αυτά. Δηλαδή μπορούμε να γίνουμε στο ίδιο καθεστώς με τη Νορβηγία κάποτε, αλλά το εάν και το πόσο γρήγορα θα εξαρτηθεί από την τότε κυβέρνησή μας και τις διαθέσεις της ΕΕ.

Και προφανώς οι δασμοί δεν είναι de facto δεδομένοι όπως προανάφερα αλλά εξαιρετικά πιθανοί, ειδικά προς χώρες με τις οποίες έχουμε πολύ αρνητικό ισοζύγιο είτε για να τους υποχρεώσουμε να κάνουν εισαγωγές από μας είτε για να μειώσουμε τις εισαγωγές από εκείνους. Το αν θα είναι βαρύτατοι όπως με χαρά προβλέπει ο Λάππας, ε αυτό όντως ξεφεύγει.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#85304 Που την είδες την χαρά, καλέ μου Corto? :dizzy: Το αντίθετο μάλιστα. Είναι κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ.

Απλά μου φαίνεται εξαιρετικά πιθανό μια κυβέρνηση που θα μας έχει βγάλει από το Ευρώ να κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την αιμορραγία του νέου και πιθανότατα υποτιμημένου συναλλάγματος για όσα μη απαραίτητα είδη θα εισάγονται από ιδιώτες.

Αυτό το νήμα θα μπορούμε απλά να το κλειδώσουμε.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#85458 Θέλω να αγοράσω κάτι από κινέζικο eshop. Από ότι κατάλαβα έχει αποθήκες και Ευρώπη και άρα tax free. Εσείς τι καταλαβαίνετε από το παράκατω? :hmmm: Πόσα θα πληρώσω...? Ποιον τρόπο αποστολής να επιλέξω? DHL είναι τα γερμανικά ταχυδρομεία ή το κούριερ?

Και τέλος αν πληρώσω με Paypal και το αντικείμενο έρθει και δεν λειτουργήσεις δικαιούμαι επιστροφή χρημάτων?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nEK
#85697 Κερδισα στο ebay ενα πλειστηριασμο, αλλα με τα μεταφορικα που εβαλε μετα βλεπω που δεν με συμφερει. Τι θα γινει αν δεν προχωρησω στην αγορα?
Μιλαμε για προιον στα 42 € απο γερμανια και εχει μεταφορικα 22€ με dhl ( μικρο βιδολογο κατω απο κιλο).
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#85706 Τι συμβαίνει γενικά αν δεν πληρώσεις -->
I won an item but no longer want to buy it. What should I do?

A bid or commitment to buy on eBay is considered a contract and you're obligated to purchase the item. However, if you feel that you have a legitimate reason for not buying the item, you can contact the seller and explain your situation.

Many sellers are willing to work with you if you communicate with them openly and honestly. If you haven't done so already, contact the seller through the listing in My eBay > Purchase history, explain the situation, and see if the seller is willing to cancel the transaction.

If the seller doesn't agree to the cancel the transaction and you don't pay for the item, an unpaid item may be recorded on your account. If you get too many unpaid items recorded on your account, your account may be limited or suspended.

http://pages.ebay.com/help/buy/question ... -item.html

Μπορείς να κάνεις προσφυγή στο ebay(αν ανοίξει case ο άλλος), αν ισχύουν οι λόγοι που αναφέρονται κάτω-κάτω εδώ.

Αν κατάλαβα καλά τι έγινε,στην περίπτωσή σου δεν φαίνονταν τα μεταφορικά και μετά την νίκη τα υπολόγισε ο πωλητής και σου φάνηκαν πολλά.
Δεν ξέρω αν υπάγεσαι (με χαριστική ερμηνεία) στην 1η περίπτωση, και άρα έχεις δικαίωμα να τη σκαπουλάρεις μέσω προσφυγής στο ebay.
Το καλύτερο νομίζω είναι να επικοινωνήσεις μαζί του και να βρειτε μια λύση μεταξύ σας. Διαφορετικά αυτός ανοίγει case και σου χρεώνεται unpaid item.
Aν εν συνεχεία δεν το δικαιολογήσεις επαρκώς στο ebay σου μένει στο λογαριασμό και μπορεί να έχεις μελλοντικούς περιορισμούς στον ebay λογαριασμό.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#85714 Στο Ricardo, αντίστοιχο του ebay, πριν κάτι χρόνια έκανα μια αγορά -όχι πλειστηριασμό- χωρίς να το θέλω. Ένα μπουφάν μου άρεσε και για να τσεκάρω την διαθεσιμότητα σε νούμερα κλπ πάτησα το "επόμενο" (ή κάτι τέτοιο). Αμέσως μου έβγαλε μήνυμα ότι το αγόρασα.

Επικοινωνώ με τον πωλητή, του εξηγώ ότι δεν ήθελα να το πάρω και μου απαντάει ότι αυτός ούτως ή άλλως θα πληρώσει την προμήθεια στο Ricardo και ο μόνος τρόπος να μην χρεωθεί είναι να μου κάνει αρνητική αξιολόγηση. Συμφωνώ και στο καπάκι παίρνω email από το Ricardo που μου λέει ότι ο λογαριασμός μου έχει μπλοκαριστεί γιατί... "είχα πάρα πολλές αρνητικές αξιολογήσεις". Τους στέλνω mail και τους εξηγώ ότι οι "πάρα πολλές" ήταν η εξής μια, και συνέβη για συγκεκριμένο λόγο, αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Αυτοί έχασαν φυσικά, όχι εγώ. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By nEK
#85722 Αυτοι χασαν και εκλεισε επισης...
Με προλαβε ο πωλητης και μου εστειλε μυνημα. Ρου ειπα ορι μου φανηκε ακριβα και μου ειπε οτι τοσο ειναι...του ειπα να καθυστερησει μεχρι το πρωι πριν ακυρωσει, μηπως τελικα συμφερει σε σχεση με την αγορα απο ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#85725 Δλδ μεταφορικα δεν ειχε; Και αν δεν ειχε γιατι δεν ρωτησες; Εγω παντως θα σου ελεγα ενα γεναιο οχι και θα σου ανοιγα case και αρνητικη φυσικα για τον χαμενο χρονο μου. Και μετα μας φταινε οι κινεζοι πωλητες....
Τρατζικ
Άβαταρ μέλους
By nEK
#85750 Δεν εχεις αδικο αλλα αν μπορω ας το εκμεταλευτω. Γιατι οχι? :twisted: ελληνας αγοραστης :iconcool: