BASSstarlet έγραψε:Pitt έγραψε:BASSstarlet έγραψε:Eμένα είναι μεγάλο και βαρύ το πακέτο γι'αυτό με έχουν ζώσει τα φίδια (τηλεκατευθυνόμενο + ανταλλακτικά).
Αγωνία....
Σώπα μωρέ! Αν σου έρχεται με ΕΛΤΑ, το πολύ πολύ να πληρώσεις τον ΦΠΑ και ένα τάλληρο επιπλέον έξοδα.
Δεν αξίζει η αγωνία που λές.
Παρέλαβα σήμερα.
Συν 103€ για «Διασάφηση Ταχυδρομικών Δεμάτων».
Με τις υγείες μου
Δεν φαντάστηκα ότι σου είχαν τόσο ψηλή δηλωμένη αξία!
Αυτά που πλήρωσες αντιστοιχούν σε δασμό (νομίζω είναι 2,5% κατ' αποκοπή), ΦΠΑ 23% και έξοδα διεκπεραίωσης που στα ΕΛΤΑ πέρσι ήταν 5 Ευρώ.
Η αξία στην οποία υπολογίζονται οι παραπάνω δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις είναι η αξία του τιμολογίου ΣΥΝ τα έξοδα μεταφοράς.
Αν η συνολική αξία ήταν <150 ευρώ δεν θα πλήρωνες δασμό και αν ήταν <22 ευρώ δεν θα πλήρωνες τίποτε.
BASSstarlet έγραψε:corsair έγραψε:Καλα ρε... ουτε καν του ειπες να δηλωσει χαμηλοτερη αξια στο πακετο? Πως την πατησες ετσι....
Τα e-shops δεν νομίζω πως λειτουργούν έτσι.Δεν αγόρασα από ιδιώτη.
Λάθος νομίζεις. Ειδικά τα μαγαζιά από Κίνα μεριά, τις περισσότερες φορές το κάνουν και χωρίς να το ζητήσεις.
Τα αμερικάνικα e-shops πράγματι είναι απρόθυμα να το κάνουν.

. Εκτός και αν αρχίσουν να τα περνάν από x-rays και βλέπουν τι περιέχει το κάθε κουτί).
από μένα εδώ.
Geo τι λέει αυτός;
Πόσα θα πληρώσω...? Ποιον τρόπο αποστολής να επιλέξω? DHL είναι τα γερμανικά ταχυδρομεία ή το κούριερ?
ελληνας αγοραστης