Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#852825 Post Σκουτσέζου με τηλεργασία, Tesla (+κάτι άλλο διαστημικό που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα) -->

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:
Ακομα και στην Θεσσαλονικη που ζεις η διαφορα με την Αθηνα ειναι χαοτικη. Ολη η πολη απο την μια ακρη στην αλλη ειναι 20 χλμ και στην Αθηνα απο το κεντρο αν οδηγησεις 20 χλμ προς οπουδηποτε αναμεσα σε πολυκατοικιες θα εισαι.

Μην αναφέρεις Θεσσαλονίκη, η ταχύτητα κίνησης στην πόλη είναι κάπου 1χαω... :lol: :lol: Κάνεις πλέον πιο πολύ απ' ότι στην Αθήνα... :ninja: :ninja: :help: :help: :help:

pro έγραψε:Κανείς δεν διαφωνεί ότι σε τέτοια μέρη η ζωή είναι δύσκολη και όντως τα παιδιά που μένουν εκεί έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Όμως ο ΗΦ έβαλε στην κουβέντα το χάσιμο χρόνου στην Αθήνα vs το χάσιμο χρόνου στην επαρχία.

Επίσης, εκεί που υπάρχει διαφωνία είναι στο απόλυτο. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και για την πλειοψηφία του κόσμου μία πόλη είναι καλύτερη, γιατί υπάρχουν δουλειές, νοσοκομεία, σχολεία, κτλ. Ωστόσο

α) ΠΡΟΦΑΝΩΣ επίσης ο χρόνος για τις μετακινήσεις είναι ασύγκριτα μικρότερος σε σχέση με την Αθήνα, για το 90% (και βάλε) των κατοίκων της επαρχίας

β) Το δίλημα δεν είναι Αθήνα vs Άνω Κουτσοχώρι 3 ώρες χωματόδρομος στην Πίνδο. Υπάρχουν άπειρες ενδιάμεσες καταστάσεις.

και

γ) Το ότι ο HF ή ο markvag ή ο οποιοσδήποτε έχει μία Χ ιεράρχηση του τι θέλει από τη ζωή του και πως και που θέλει να ζει, δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ έχουν τις ίδιες ιδέες ή ότι οι άλλοι είναι χαζοί. Προσωπικά για παράδειγμα, το μόνο ενδεχόμενο να μετακινηθώ Αθήνα είναι να βρω δουλειά με τουλάχιστον 3πλάσια λεφτά απ' όσα παίρνω τώρα και πάλι θα το σκεφτώ άπειρες φορές, γιατί είναι ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το χειρότερο που μπορώ να πάθω από άποψη τόπου κατοικίας... Χίλιες φορές καλύτερα στο Φλαμπουράρι Ιωαννίνων, παρά σε οποιαδήποτε γειτονιά του πολεοδομικού συγκροτήματος... :ninja:

ΥΓ: Εδώ πέρα πάντως, οποιαδήποτε απόσταση μεγαλύτερη από 3 λεπτά με τα πόδια χαρακτηρίζεται ως "πολύ μακρυά" από τους ντόπιους... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852839 Στην αληθινή ζωή βέβαια αστυφιλία θεωρείται πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών, όχι λύση.

Μιεχ ,ας ζήσουν και σε ημιυπόγειο μωρέ, ποίο χωριό τώρα. :rtfm:

Λες και εμείς θα τους ταισουμε; :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852842 Ενώ η ερημοποίηση της υπαίθρου και το ταξίδι 50 χιλιομέτρων για να βρεις σχολείο είναι λύση και όχι πρόβλημα. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852843 Προβλημα ειναι , αλλα οχι ακριβως με την λυση που φανταζεσαι εσυ.

( Ουτε και το προβλημα εδω που τα λεμε).
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχω αντίρρηση πως το Φλαμπουράρι είναι extreme περίπτωση. Αυτό που θα πω πάντως είναι πως όταν εγώ έμενα Γιάννενα, οι γονείς μου έκαναν κάθε μέρα, 40+40 χλμ για να πάνε στην δουλειά τους και ο συνολικός χρόνος μετακίνησης ήταν από 1.5 μέχρι 2 ώρες, αν είχε κακό καιρό.
Σαν αυτούς ήταν πάρα πολλοι.

Προτού διαβάσω το υπόλοιπο post σου καθώς και τα επόμενα και επανέλθω, αξίζει να σταθώ σε αυτό.

Όπως έχω ξαναγράψει, στη super high ουάου και δηθεν ανώτερη από την επαρχία Θεσσαλονίκη, έκανα, μέχρι να αγοράσω το scooter και δη ΠΡΙΝ το flyover, συνολικά σχεδόν 2 ώρες στη συγκοινωνία για απόσταση 6+6 χλμ.

Bonus όταν έπαιρνα αμάξι και έπρεπε να ψάχνω και 35 λεπτά στη γειτονιά να παρκάρω.

Ποιότητα ζωής κιέτσ' :whistlink:

Θέλω να εξηγήσω σε κάποιους που δεν έχουν ζήσει στην επαρχία, πως άλλο οι διακοπές και άλλο η κανονική ζωή. Η κανονική ζωή, συχνά είναι πιο δύσκολη στην επαρχία, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#852858 Αναφορικά με την αντιδιαστολή του ζειν/διακοπεύειν εις επαρχίαν: προφανώς πριν να προβεί κανείς στην αποκοτιά, κάνει τις διερευνητικές του σε συγγενείς και φίλους που μένουν μόνιμα στο επίμαχο κατσάβραχο ή παράλιο, ούτως ώστε να σχηματιστεί μια ρεαλιστικότερη εικόνα. Αυτό βέβαια για τα όσα δεν αντιλαμβάνεται κανείς ήδη με την τακτική επικοινωνία με τους άνω δικούς του ανθρώποι. Δε λέμε να ξυπνήσεις ένα πρωί, να ζαλωθείς φυσεκλίκια και να φύγεις πορεία στις εξοχές επειδή ήταν καλά τα μπάνjα το καλοκαίρι ή η ταβέρνα κάτω από το έλατο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
ArrowsFA1 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχω αντίρρηση πως το Φλαμπουράρι είναι extreme περίπτωση. Αυτό που θα πω πάντως είναι πως όταν εγώ έμενα Γιάννενα, οι γονείς μου έκαναν κάθε μέρα, 40+40 χλμ για να πάνε στην δουλειά τους και ο συνολικός χρόνος μετακίνησης ήταν από 1.5 μέχρι 2 ώρες, αν είχε κακό καιρό.
Σαν αυτούς ήταν πάρα πολλοι.

Προτού διαβάσω το υπόλοιπο post σου καθώς και τα επόμενα και επανέλθω, αξίζει να σταθώ σε αυτό.

Όπως έχω ξαναγράψει, στη super high ουάου και δηθεν ανώτερη από την επαρχία Θεσσαλονίκη, έκανα, μέχρι να αγοράσω το scooter και δη ΠΡΙΝ το flyover, συνολικά σχεδόν 2 ώρες στη συγκοινωνία για απόσταση 6+6 χλμ.

Bonus όταν έπαιρνα αμάξι και έπρεπε να ψάχνω και 35 λεπτά στη γειτονιά να παρκάρω.

Ποιότητα ζωής κιέτσ' :whistlink:

Καλά, η Θεσσαλονίκη έχει ποιότητα ζωής μόνο αν είσαι φοιτητής (οπότε στον π#$τσο σου λουλούδια) ή τουρίστας για 1-2 μέρες. Ειδάλλως ποτέ, από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω (το μακρινό 2002 δηλαδή), δεν τη θυμάμαι να είχε ποιότητα ζωής. Bonus όταν μεταξύ των ετών 2010-2013 έπρεπε όλη μέρα να κινούμαι μεταξύ Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Σίνδου και κέντρου... :help: Ο εφιάλτης... :help:

Και σε καμία περίπτωση καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτό που απολαμβάνω τώρα στη Δράμα. Μέχρι το flyover ίσως ήταν καλύτερα από την Αθήνα (και πάλι με πολλούς αστερίσκους), κυρίως λόγω των μικρότερων αποστάσεων, πλέον, ακόμα και η Αθήνα παίζει να είναι πιο πάνω...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#852880 Ξερω καποιον που ειναι πολυ ευχαριστημενος στα Γιαννενα και μαλιστα αγοραζει και σπιτι τωρα (μετα απο πολλα χρονια σε νοικι). Αν σε πληρωνει το δημοσιο παντου καλα ειναι.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:Ξερω καποιον που ειναι πολυ ευχαριστημενος στα Γιαννενα και μαλιστα αγοραζει και σπιτι τωρα (μετα απο πολλα χρονια σε νοικι). Αν σε πληρωνει το δημοσιο παντου καλα ειναι.

Έχουν καμία ουσία τα λεφτά του δημοσίου και σε κάνουν χαρούμενο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#852883 Τι εννοεις; Πληρωνεσαι επ'απειρον καθε μηνα σταθερα και δεν υπαρχει καμμια πιθανοτητα να χασεις το μισθο σου και την συνταξη σου. Και στο Φλαμπουραρι να ηταν παλι ευχαριστημενος θα ηταν. Και το καλυτερο και τιποτα να μην κανεις κανενας δεν προκειται να σου πει κατι.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#852884 Απλά να αναφερω οτι φιλος με παιδί στη 3η λυκειου ( = πανελαδικές τον Ιουνιο ) κανει περιπου καθε μερα ( αν βαλεις διαγωνισματα κλπ ) τη διαδρομή Αυλώνας - Μαρουσι πολύ απλά γιατι ο Αυλώνας ετσι? οχι καποιο χωριό τη κορφη βουνου δεν εχει φροντιστιριο της προκοπής....
Άβαταρ μέλους
By fokion
#852893 ενταξυ αυτος κανει κανα μισαωρο εθνικη - αττικη και πισω. απλά απο τα χιλιομετρα μεχρι να τελειωσει ο μικρός ( γιατι αυτο παιζει ηδη 2 χρονια ) θα πεταξει ενα αυτοκινητο...
απλά επιβεβαιωνω οτι στην επαρχια ( επαρχια τωρα ο Αυλωνας ημαρτον.. ) υπαρχει θεμα....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
fokion έγραψε:Απλά να αναφερω οτι φιλος με παιδί στη 3η λυκειου ( = πανελαδικές τον Ιουνιο ) κανει περιπου καθε μερα ( αν βαλεις διαγωνισματα κλπ ) τη διαδρομή Αυλώνας - Μαρουσι πολύ απλά γιατι ο Αυλώνας ετσι? οχι καποιο χωριό τη κορφη βουνου δεν εχει φροντιστιριο της προκοπής....

Σωστό παράδειγμα. Ο Αυλών είναι καλός μόνον αν θες να γίνεις αρματιστής. Τον έχω φάει στην μάπα, 2 χρόνια υπηρέτησα εκεί...