- 07 Ιαν 2024, 15:48
Φιλε δεν ειναι οπως τα λες τα πραγματα...
Το οτι ο Λουης εκανε την καλυτερη ρουκυ σεζον εβερ (κατα την αποψη μου) δεν αναιρειται. Ισχυει και θα ισχυει μεχρι να με εντυπωσιασει ενας ρουκυ περισσοτερο απο οτι ο Λουης.
Για την κακη χρονια του Αλονσο τα εχουμε πει δεκαδες φορες... Εκτος απο την αλλαγη ελαστικων που τον επληξε οσο κανεναν αλλο οδηγο (και αυτο γραφτηκε γενικως, οχι μονο το Γκεο και εμενα), συνετελεσαν κι αλλοι παραγοντες.
Οπως ειπε κι ο Νικος εχθες, σιγουρα τον επηρεασε το κλιμα στην ομαδα, που ηταν πασιφανες οτι στηριζει το πουλεν της το Λουη.
Επισης ο Ναντο εφαγε μια ψυχολογικη σφαλιαρα οταν καταλαβε οτι ο ομοσταβλος του ειναι πολυ καλυτερος απο τους προηγουμενους που ειχε. Αυτο που επαθε και περσι ο Λουης με το Ρασσελ κατα την αποψη μου, κατι που για μενα αποτελει ελαφρυντικο στην ηττα που ειχε απο τον πιτσιρικα.
Στο δευτερο μισο της χρονιας που εγινε η κατασταση στην ομαδα κωλος δε μιλαμε πλεον για το Λουη το πουλεν και τον Αλονσο που δε μπορουσε να το χωνεψει. Μιλαμε για πασιφανες εχθρικο κλιμα απο ολη την ομαδα απεναντι στο Ναντο.
Φυσικα καποιος θα πει "ας προσεχε που τα εκανε ετσι ο Ισπανος". Αλλα η ουσια παραμενει οτι στην Φ1 θελεις ΑΠΟΛΥΤΗ ψυχικη ηρεμια για να αποδωσεις στο 100% σου, που ο Ναντο προφανως δεν ειχε.
Παρολα αυτα, ο Ναντο ηταν καλυτερος στο 2ο μισο του πρωταθληματος, που δειχνει οτι δεν κατερρευσε και αρχισε να μαθαινει τα διαφορετικα λαστιχα και το μονοθεσιο.
Και τι δε θα εδινα για να βλεπω αυτους τους 2 οδηγους ομοσταβλους για τα επομενα 5 χρονια. Μονο ετσι θα ειχαμε βγαλει ασφαλεστερα συμπερασματα και θα ειχε το νετ εκατομμυρια λιγοτερα σεντονια οσον αφορα το νικητη αναμεσα τους.
Τελος να σταθω στο "φαρμακι" που λες οτι σταζω για το Λουη... Αυτο δεν το εχω κανει ποτε. Οδηγαρα τον ανεβαζω, οδηγαρα τον κατεβαζω. Και συνεχεια λεω "μακαρι να ειχαμε 10 Λουηδες στο γκριντ".
Αυτο που εχω πει, ειναι οτι εκεινη την 8ετια, του αρκουσε να κερδισει τον ομοσταβλο του για να σηκωσει τα κατσαρολια. Η διαφορα της Μερσεντες ηταν εξωπραγματικη και κανενας αντιπαλος δε μπορουσε καν να πλησιασει.
Μπορει το πασιφανες που λεω να μοιαζει με φαρμακι σε μερικους, αλλα επιμενω οτι ισχυει.
Εν κατακλειδι, ακομα πιστευω οτι υπαρχει οδηγικα 1 κλικ πανω απο το Λουη. Και αυτο δεν ειναι φαρμακι, δεν κανει χειροτερο το Λουη και δεν του παιρνει πισω τα 7 κατσαρολια που κερδισε αξια!!!!!!!!!!
Σε απολυτη ταχυτητα και στη βροχη, αντε να βρουμε κανεναν που να του ριχνει το 1/3 του κλικ. Και ΑΝ τον βρουμε. Αλλα αν προσεξεις ολες τις χρονιες του, δεν ειναι η απολυτη πολεμικη μηχανη. Για παραδειγμα φετος που εκανε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, παλι εγω ο αυστηρος του βρηκα κουσουρια. Εκανε τα 2 χροντρα λαθη με τα τρακαρισματα και δε θυμαμαι αν εκανε και τιποτα μικροτερα που κοστισαν ποντους. Σε 2-3 αγωνες στη χρονια ηταν εκτος τοπου και χρονου. Δε βρηκε το σεταπ, δεν ειχε ψυχολογια, δεν εχω ιδεα γιατι. Αλλα και τα προηγουμενα χρονια, παντα ειχε αγωνες που ηταν στον κοσμο του ενω ο ομοσταβλος επαιζε καπου μπροστα. Με το Μποττας που τον ειχε χαλαρα, δεν του κοστιζαν αυτοι οι χαμενοι αγωνες. Με τον Ροσμπεργκ που ηταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ απο το Λουη αλλα πιο κοντα, του κοστισαν ενα κατσαρολι.
Και να στεναχωρησω μερικους και να βαλω και το Μαξ στην κουβεντα. Αυτη η φετινη χρονια που εκανε, ηταν η καλυτερη που εχω δει στη ζωη μου να κανει ενας οδηγος. Οι μισοι αγωνες φετος ηταν μπαχαλο. Με εναλλασσομενο καιρο στο κουαλι και στον αγωνα, που εβλεπες περιεργα αποτελεσματα συνεχεια. Ο Μαξ ηταν ο μονος που δεν εκανε μια λαθος τιμονια ολη τη χρονια. Σε ολα τα κουαλι ηταν εκει. Σε ολα τα σπριντ. Σε ολους τους αγωνες. Ακομα και τις λιγες φορες που κατι ετυχε και ξεκινουσε απο πισω, παλι καταφερνε να σωσει την παρτιδα με ονειρικες εμφανισεις.