Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Αγαπημενε ΗΦ,

Ουτε καν . Για να προχωρησεις σε στατιστικα σφαλματα , πρεπει να εχεις επεξεργαστει δεδομενα. Εδω ...βλεπεις. :s_laughat :iconcool:

Το μονο δεδομενο που εχουμε ειναι το .....σφιξιμο. :s_yes

( Και η αγκωνία να εκλαβουμε στα σοβαρα τις βλαχιες απο οσους περιφερουν το σαρκιο τους στα φορα ως αυθεντιες και ντιπ βαθιοι γνωστες του οτιδηποτε. )

Αλλα θα τα πουμε αναλυτικοτερα στο γκρουπακι στο viber. :adminpower: :rtfm:

Η παρέμβασή μου δεν αφορούσε την συζήτηση εδώ, η οποία έχει γίνει τόσες φορές που με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
Είναι μια πολύ χρήσιμη σελίδα όμως αυτή που έβαλες. Και εξηγεί γρήγορα και απλά τα πάντα.
Τα group στο Viper είναι άχρηστα, μόνον κάτι μλκς χάνουν το χρόνο τους σε κάτι τέτοια για να τσακώνονται. Απορώ με τα μυαλά τους.
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
Yugo_para_siempre έγραψε:Ρικ>Χουλκ
Χουλκ>Σάινθ
Σάινθ>Νόρρις
Άρα;
Ρικ>Νόρρις;

Γιώργη εδώ δεν εστιάσες.
Με το >, εννοώ μεγαλύτερο, δηλαδή κέρδισε τη μάχη όσο ήταν τιμμέιτς.

Με βάση τη σύγκριση τιμμέιτς ο Νόρρις ήταν, αλυσιδωτά, ο χειρότερος απ' όλους μέχρι το 2020 και ο Ρικ ο καλύτερος.
Είδαμε όμως τι έκανε ο Νόρρις στο Ρικ.

Άρα σε κάποιες περιπτώσεις παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο...

ΥΓ: Που ήσουν τόσο καιρό; Ζοχαδιάστηκες πάλι;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:
Yugo_para_siempre έγραψε:Ρικ>Χουλκ
Χουλκ>Σάινθ
Σάινθ>Νόρρις
Άρα;
Ρικ>Νόρρις;

Γιώργη εδώ δεν εστιάσες.
Με το >, εννοώ μεγαλύτερο, δηλαδή κέρδισε τη μάχη όσο ήταν τιμμέιτς.

Με βάση τη σύγκριση τιμμέιτς ο Νόρρις ήταν, αλυσιδωτά, ο χειρότερος απ' όλους μέχρι το 2020 και ο Ρικ ο καλύτερος.
Είδαμε όμως τι έκανε ο Νόρρις στο Ρικ.

Άρα σε κάποιες περιπτώσεις παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο...

Φιλε δεν απαντησα γιατι αυτα τα συμπερασματα ειναι μπακαλοποιηση του τροπου σκεψης μου... Απλα μερικα σχολια για τα ζευγη που ποσταρισες και θα καταλαβεις τι εννοω!

Ρικ>Χουλκ. Στο μυαλο μου τους εχω στο ιδιο επιπεδο. Ισως ενα κλικ πανω απο χερι ο Ρικ, αλλα στην πορεια απεδειξε οτι ειναι απο αυτους που μπορει και να καταρρευσουν. Αυτες οι διαφορες 1 - 1.5 που του εκανε ο Νορρις δεν υπαρχουν πουθενα. Ειναι προιον καταρρευσης του αργοτερου απο τους ομοσταβλους. Επισης για το Ρικ το εχω ξαναπει οτι ηταν η μεγαλυτερη σφαλιαρα που εχω φαει ποτε στις προβλεψεις μου και δεν περιμενα να υποστει τετοια τσοντα απο κανεναν. Για αυτο ερχομαστε παλι σε αυτο που ελεγα πριν, οτι παρακολουθουμε τους οδηγους σε βαθος χρονου και οσο τρεχουν βγαζουμε περισσοτερα συμπερασματα για ολους.

Χουλκ>Σάινθ. Εδω ειμαστε στην περιπτωση του νεοπα. Οταν βρεθηκαν ο Χουλκ ειχε κανει 6-7 σεζον στην Φ1 και ο Σαινθ 2 σεζον. Γενικα οι διαφορες τους ηταν και παραμενουν μικρες κατα την αποψη μου και επισης συνυπηρξαν στην ιδια ομαδα για μικρο χρονικο διαστημα. Προσωπικα τη συγκεκριμενη κοντρα δεν την εχω ικανη για διεξαγωγη συμπερασματων.

Σάινθ>Νόρρις. Μια απο τα ιδια. Ο παλιος οδηγος κερδισε (οριακα) το νεοπα Νορρις. Ο νεοπας ομως δειχνει απο τοτε να εχει περασει σε αλλο οδηγικο λεβελ, ενω ο Σαινθ παραμενει ο ιδιος. Η κοντρα τους εμπιμπτει επισης στην κατηγορια που δε βγαζω οριστικα συμπερασματα πριν ο νεοπας κλεισει καμια 3ετια στην Φ1.

Yugo_para_siempre έγραψε:ΥΓ: Που ήσουν τόσο καιρό; Ζοχαδιάστηκες πάλι;

Κλασικα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#851569 Για το Χουλκ - Σάινθ, ΟΚ πήγε στη Ρενώ τους 3 τελευταίους αγώνες του 2017.
Αλλά το 2018 ήταν η κοινή σεζόν. Ο Σάινθ είχε στην πλάτη του ήδη 3 σεζόν.

ΟΚ ο Νόρρις ήταν νέοπας, αλλά τουλάχιστον ήταν και οι δύο νέοι στην ομάδα και στο μονοθέσιο.

Αλλά αν δεχτούμε ότι δίνεις 3 σεζόν στους νέους, τότε γιατί δεν ανεβάζεις ακόμα περισσότερο στα μάτια σου τη σεζόν του Λούη το 2007 απέναντι στον Αλόνσο;
Τελευταία επεξεργασία από Yugo_para_siempre και 06 Ιαν 2024, 23:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#851573 Γιατί όλες αυτές οι κρίσεις είναι τελικά υποκειμενικές, μετράει η συμπάθεια ή αντιπάθεια απέναντι στον εκάστοτε οδηγό.

Γιατί αυτό που έκανε ο ρούκι Χάμιλτον στον ΠΠ Αλόνσο δεν γράφεται, αν και είμαι βέβαιος ότι ένα μέρος οφείλεται στην απώλεια ψυχραιμίας του Αλόνσο γιατί έβλεπε ότι ο νέος είναι το πουλεν της ομάδας.

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:Αλλά αν δεχτούμε ότι δίνεις 3 σεζόν στους νέους, τότε γιατί δεν ανεβάζεις ακόμα περισσότερο στα μάτια σου τη σεζόν του Λούη το 2007 απέναντι στον Αλόνσο;

Κατα την αποψη μου αυτη του Λουη ηταν η καλυτερη σεζον που εχει κανει ποτε ενας ρουκυ. Ποσο παραπανω να την ανεβασω? Για αυτο με εντυπωσιασε απο την αρχη ο Λουης και μεχρι σημερα εχω καλη αποψη για το χερι του.

Σε συνδυασμο με την ισως χειροτερη σεζον εβερ που εχει κανει ο Ναντο, τερματισαν με ιδιους ποντους. Μετα αρχιζουν τα ΑΝ και οι υποθεσεις. Οτι ο Λουης ειχε μπροστα του κι αλλη βελτιωση... Οτι ο Ναντο ειναι ικανος για πολυ καλυτερη χρονια... Και καταληγουμε σε αυτο που εχω πει απειρες φορες, οτι για να βγαλεις σαφη συμπερασματα αναμεσα σε 2 πολυ καλους οδηγους με μικρη διαφορα, πρεπει να ειναι πολλα χρονια ομοσταβλοι. Και αν αυτο δεν συμβει ποτε αναμεσα στους οδηγους που συγκρινουμε, πλεον κρινουμε την υπολοιπη καριερα τους και βγαζει ο καθενας μας τα συμπερασματα του.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Αυτο που ποσταρισε ο Γκεο ειναι τρανη αποδειξη του ποσο αστεια ειναι μερικα στατιστικα, εφοσον στη συναρτηση μπαινει ο παραγοντας μονοθεσιο.

Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο αστείο είναι ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι ο μηχανοκίνητος (πλην των ενιαίων προφανώς) είναι κυρίως θέμα κατασκευαστή του μηχανήματος και δευτερευόντως των χειριστών του. Το 2023 στην F1 θα κέρδιζε οπωσδήποτε κάποιος πιλότος της RBR και στο Moto GP αναβάτης της Ducati. Συνεχίστε να μαλώνετε για τους υπαλλήλους-χειριστές τώρα, θαρρείς και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ... :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#851615 Γιώργη, τώρα, στο συγκεκριμένο ποστ σου, το γράφεις αρχικά ότι αξιολογείς πολύ ψηλά τη σεζόν του 2007 για το Λούη και ακόμα περισσότερο επειδή ήταν νουμπάς.
Όμως ακόμα και μέσα στο ίδιο ποστ πας να το αναιρέσεις, δε συζητώ καν για άλλα ποστ σε ανύποπτο χρόνο...

Ήταν κακή χρονιά για τον Αλόνσο λες.
Γιατί ήταν κακή χρονιά;
Μια χαρά καυλωμένο και κίλερ τον θυμάμαι, όπως πάντα.
Απλά μπορεί να έκανε κάποια λάθη παραπάνω (προς θεού δε λέω ότι κατέρρευσε) γιατί πιέστηκε πάρα πολύ από ένα ρούκι, πράγμα που δεν περίμενε με τίποτα.

Άλλες φορές έχεις πει ή εσύ ή ο Geo, συγχώρεσε με δε θυμάμαι καλά, ότι δεν του ταίριαζαν τα λάστιχα λόγω μετάβασης στα Bridgestone.
Πρώτον δεν είδα να είναι αργός σε σχέση με τη Φερράρι που αν αναλογιστείς ότι την οδηγούσαν Κίμι και Μάσσα, θα ήταν καλύτερο μονοθέσιο.
Άρα το ταλέντο των Αλόνσο - Χάμιλτον κάλυπτε διαφορά.
Δε θυμάμαι να λέει ότι δεν του αρέσει το αυτοκίνητο, ούτε να είναι δύστροπο στα χέρια του.
Επίσης ο Χάμιλτον, μπορεί να είχε λάστιχα ίδιας εταιρείας την προηγούμενη χρονιά αλλά... Οδηγούσε σε άλλη κατηγορία αυτοκινήτου!!! Είναι πιο εύκολη η μετάβαση σε άλλη κατηγορία του Λούη, από τη μετάβαση σε άλλα ελαστικά στην ίδια κατηγορία του Αλόνσο;

Κοινώς πρέπει να είναι η χιλιοστή φορά που το συζητάμε.
Που και που, λες δύο καλά λόγια για το Λούη. Αφήνεις περιθώριο ότι ο Λούης είναι εκεί στο επίπεδο Αλόνσο, αλλά σε επόμενες στιγμές θα το γκρεμίσεις με ποστ φαρμάκι...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851620 Φιλε δεν ειναι οπως τα λες τα πραγματα...

Το οτι ο Λουης εκανε την καλυτερη ρουκυ σεζον εβερ (κατα την αποψη μου) δεν αναιρειται. Ισχυει και θα ισχυει μεχρι να με εντυπωσιασει ενας ρουκυ περισσοτερο απο οτι ο Λουης.

Για την κακη χρονια του Αλονσο τα εχουμε πει δεκαδες φορες... Εκτος απο την αλλαγη ελαστικων που τον επληξε οσο κανεναν αλλο οδηγο (και αυτο γραφτηκε γενικως, οχι μονο το Γκεο και εμενα), συνετελεσαν κι αλλοι παραγοντες.
Οπως ειπε κι ο Νικος εχθες, σιγουρα τον επηρεασε το κλιμα στην ομαδα, που ηταν πασιφανες οτι στηριζει το πουλεν της το Λουη.
Επισης ο Ναντο εφαγε μια ψυχολογικη σφαλιαρα οταν καταλαβε οτι ο ομοσταβλος του ειναι πολυ καλυτερος απο τους προηγουμενους που ειχε. Αυτο που επαθε και περσι ο Λουης με το Ρασσελ κατα την αποψη μου, κατι που για μενα αποτελει ελαφρυντικο στην ηττα που ειχε απο τον πιτσιρικα.
Στο δευτερο μισο της χρονιας που εγινε η κατασταση στην ομαδα κωλος δε μιλαμε πλεον για το Λουη το πουλεν και τον Αλονσο που δε μπορουσε να το χωνεψει. Μιλαμε για πασιφανες εχθρικο κλιμα απο ολη την ομαδα απεναντι στο Ναντο.
Φυσικα καποιος θα πει "ας προσεχε που τα εκανε ετσι ο Ισπανος". Αλλα η ουσια παραμενει οτι στην Φ1 θελεις ΑΠΟΛΥΤΗ ψυχικη ηρεμια για να αποδωσεις στο 100% σου, που ο Ναντο προφανως δεν ειχε.
Παρολα αυτα, ο Ναντο ηταν καλυτερος στο 2ο μισο του πρωταθληματος, που δειχνει οτι δεν κατερρευσε και αρχισε να μαθαινει τα διαφορετικα λαστιχα και το μονοθεσιο.
Και τι δε θα εδινα για να βλεπω αυτους τους 2 οδηγους ομοσταβλους για τα επομενα 5 χρονια. Μονο ετσι θα ειχαμε βγαλει ασφαλεστερα συμπερασματα και θα ειχε το νετ εκατομμυρια λιγοτερα σεντονια οσον αφορα το νικητη αναμεσα τους.

Τελος να σταθω στο "φαρμακι" που λες οτι σταζω για το Λουη... Αυτο δεν το εχω κανει ποτε. Οδηγαρα τον ανεβαζω, οδηγαρα τον κατεβαζω. Και συνεχεια λεω "μακαρι να ειχαμε 10 Λουηδες στο γκριντ".
Αυτο που εχω πει, ειναι οτι εκεινη την 8ετια, του αρκουσε να κερδισει τον ομοσταβλο του για να σηκωσει τα κατσαρολια. Η διαφορα της Μερσεντες ηταν εξωπραγματικη και κανενας αντιπαλος δε μπορουσε καν να πλησιασει.
Μπορει το πασιφανες που λεω να μοιαζει με φαρμακι σε μερικους, αλλα επιμενω οτι ισχυει.

Εν κατακλειδι, ακομα πιστευω οτι υπαρχει οδηγικα 1 κλικ πανω απο το Λουη. Και αυτο δεν ειναι φαρμακι, δεν κανει χειροτερο το Λουη και δεν του παιρνει πισω τα 7 κατσαρολια που κερδισε αξια!!!!!!!!!!
Σε απολυτη ταχυτητα και στη βροχη, αντε να βρουμε κανεναν που να του ριχνει το 1/3 του κλικ. Και ΑΝ τον βρουμε. Αλλα αν προσεξεις ολες τις χρονιες του, δεν ειναι η απολυτη πολεμικη μηχανη. Για παραδειγμα φετος που εκανε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, παλι εγω ο αυστηρος του βρηκα κουσουρια. Εκανε τα 2 χροντρα λαθη με τα τρακαρισματα και δε θυμαμαι αν εκανε και τιποτα μικροτερα που κοστισαν ποντους. Σε 2-3 αγωνες στη χρονια ηταν εκτος τοπου και χρονου. Δε βρηκε το σεταπ, δεν ειχε ψυχολογια, δεν εχω ιδεα γιατι. Αλλα και τα προηγουμενα χρονια, παντα ειχε αγωνες που ηταν στον κοσμο του ενω ο ομοσταβλος επαιζε καπου μπροστα. Με το Μποττας που τον ειχε χαλαρα, δεν του κοστιζαν αυτοι οι χαμενοι αγωνες. Με τον Ροσμπεργκ που ηταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ απο το Λουη αλλα πιο κοντα, του κοστισαν ενα κατσαρολι.

Και να στεναχωρησω μερικους και να βαλω και το Μαξ στην κουβεντα. Αυτη η φετινη χρονια που εκανε, ηταν η καλυτερη που εχω δει στη ζωη μου να κανει ενας οδηγος. Οι μισοι αγωνες φετος ηταν μπαχαλο. Με εναλλασσομενο καιρο στο κουαλι και στον αγωνα, που εβλεπες περιεργα αποτελεσματα συνεχεια. Ο Μαξ ηταν ο μονος που δεν εκανε μια λαθος τιμονια ολη τη χρονια. Σε ολα τα κουαλι ηταν εκει. Σε ολα τα σπριντ. Σε ολους τους αγωνες. Ακομα και τις λιγες φορες που κατι ετυχε και ξεκινουσε απο πισω, παλι καταφερνε να σωσει την παρτιδα με ονειρικες εμφανισεις.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851621 Και κατι που αφορα το "φετινο διαστημοπλοιο" της Ρεντ Μπουλ...

Εκατσα και εβγαλα διαφορες της πιο ντομιναντ χρονιας της Μερσεντες που θεωρω οτι ηταν του 2016, σε σχεση με το επομενο μονοθεσιο που ερχοταν πισω (οποια μαρκα και να ηταν).
Το ιδιο εκανα και για το 2023 που το καλυτερο μονοθεσιο ηταν η Ρεντ Μπουλ.

Η μεση διαφορα της Μερσεντες (ασχετα με το αν ηταν ο Λουης ή ο Ροσμπεργκ στον ποουλ) απο την επομενη ομαδα/οδηγο, ηταν +0.564"

Και η μεση διαφορα της Ρεντ Μπουλ απο την επομενη ομαδα/οδηγο ηταν +0.169"

Τα συμπερασματα δικα σας κυριοι...

========================================================================
2016

AUSTRALIAN +0.838"
BAHRAIN +0.519"
CHINESE +0.515"
RUSSIAN +0.706"
ESPAÑA +0.680"
MONACO -0.169"
CANADA +0.178"
EUROPE +0.757"
ÖSTERREICH 1.363"
BRITISH +1.026"
MAGYAR +0.315"
DEUTSCHLAND +0.363"
BELGIAN +0.149"
D'ITALIA +0.837"
SINGAPORE +0.531"
MALAYSIA +0.570"
JAPANESE +0.302"
UNITED STATES +0.510"
MÉXICO +0.350"
BRASIL +0.668"
ABU DHABI +0.834"

+0.564" average

========================================================================
2023

BAHRAIN +0.292"
ARABIAN +0.155"
AUSTRALIAN +0.236"
AZERBAIJAN -0.188"
MIAMI +0.361"
MONACO +0.084"
ESPAÑA +0.462"
CANADA +1.244"
ÖSTERREICH +0.048"
BRITISH +0.241"
HUNGARIAN -0.003"
BELGIAN +0.820"
DUTCH +0.537"
D'ITALIA -0.013"
SINGAPORE -1.189"
JAPANESE +0.581"
QATAR +0.441"
UNITED STATES -0.358"
MÉXICO -0.097"
SÃO PAULO +0.294"
LAS VEGAS -0.378"
ABU DHABI +0.139"

+0.169" average
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bibendum έγραψε:Εντάξει ο Μαξ το πηγαινε μαλακωσά όμως

1) Στο κουαλι πανε ολοι ΤΑΠΑ. Γιατι ξερουνε οτι αν ξεκινησουνε 1-2-5 θεσεις πισω απο οτι μπορουνε, μπορει να στραβωσει ΠΟΛΥ ο αγωνας :s_wink
2) Μαλακωσα και εριχνε στον ομοσταβλο του τις μεγαλυτερες διαφορες απο καθε αλλο οδηγο του γκριντ? Αυτα τα 2 δε συναδουν μεταξυ τους. Εκτος κι αν υποθεσουμε οτι ο Τσεκο ειναι ο χειροτερος οδηγος που εχει περασει ποτε απο την Φ1 και ο Μαξ του εριχνε μισο-ενα δευτερολεπτο στο χαλαρο. Αν πηγαινε ταπα, θα του εριχνε 2+ δηλαδη :shifty:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#851630 Μα δεν ήταν dominant στα qualy η Red Bull. Η τεράστια διαφορά της ήταν στον αγώνα καθώς ήταν οι μοναδικοί που μπορούσαν να κινούνται τόσο γρήγορα χωρίς να φθείρουν τα ελαστικά. Και προφανώς έκανε φοβερή χρονιά ο Max. Ήξερε ότι δεν χρειάζεται να ρισκάρει πουθενά και τους πήρε τα σωβρακα όντας αλάνθαστος.

Στα qualy έχουμε δει πολύ πιο dominant μονοθέσια, στον αγώνα όμως πολύ λίγα μπορούν να συγκριθούν με την περσινή Red Bull.
H Mercedes δεν ήταν ποτέ τόσο dominant σε αγώνες.
Η MP4-4 σίγουρα και η Ferrari του 2002 και 2004 ίσως να ήταν στο ίδιο επίπεδο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Μα δεν ήταν dominant στα qualy η Red Bull. Η τεράστια διαφορά της ήταν στον αγώνα καθώς ήταν οι μοναδικοί που μπορούσαν να κινούνται τόσο γρήγορα χωρίς να φθείρουν τα ελαστικά. Και προφανώς έκανε φοβερή χρονιά ο Max. Ήξερε ότι δεν χρειάζεται να ρισκάρει πουθενά και τους πήρε τα σωβρακα όντας αλάνθαστος.

Στα qualy έχουμε δει πολύ πιο dominant μονοθέσια, στον αγώνα όμως πολύ λίγα μπορούν να συγκριθούν με την περσινή Red Bull.
H Mercedes δεν ήταν ποτέ τόσο dominant σε αγώνες.
Η MP4-4 σίγουρα και η Ferrari του 2002 και 2004 ίσως να ήταν στο ίδιο επίπεδο.

Η Μερσεντες ηταν επισης τρομερη σε ρυθμο αγωνα. Θυμαμαι αγωνες που εμπαιναν ολοι οι υπολοιποι στα πιτς και οι 2 Μερσεντες εμπαιναν τελευταιες. Αγωνες που ριχνανε σχεδον γυρο στον 3ο απο τον απιστευτο ρυθμο αγωνα. Περσι δεν ειδαμε τετοιες τσοντες. Και γενικα παντα ενα μονοθεσιο με πολυ κρατημα και καλο μοτορι που θεωρειται το κορυφαιο μιας σεζον, δε θυμαμαι να εχει προβλημα με τα κουαλι ή προβλημα με το ρυθμο αγωνα. Γιατι το καλυτερο μονοθεσιο εχει τη δυνατοτητα να αλλαξει λιγο τις ρυθμισεις και να χασει 1 κλικ ρυθμου απο το κουαλι (για παραδειγμα) και να ειναι πιο μαλακο με τα λαστιχα στον αγωνα. Ή να κανει το αντιστροφο... Γενικα για το καλυτερο αμαξι ειναι ευκολο να θυσιασει κατι ωστε να φερει την επιθυμητη ισορροπια αναμεσα σε κουαλι/αγωνα. Οι δευτεροτριτοι εχουν το προβλημα που πανε να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι σε χρονο και οτι αλλαγες χανουν και κερδιζουν απο καπου, χανουν απο αλλου.