- 06 Ιαν 2024, 23:46
Προχθές βρέθηκα σε ένα δυναμόμετρο και αφού έχω σχεδόν τερματίσει αυτό το σετάπ του Leon, λέω δε γ@μιέται, ανέβασέ το επάνω να δούμε τι ψάρια πιάνει. Ήταν και MAHA το δυναμόμετρο, βγάζει σωστές και έγκυρες μετρήσεις. Πέσαμε όμως σε μέρα που είχε 20C° ρε φίλε.
Το αμάξι έβγαλε αδιόρθωτες τιμές 270,4 bhp μοτέρ και 375,5Nm ροπής στις 3460rpm

σε corrected τιμές αυτό μεταφράζεται σε 282,8 bhp μοτέρ και 392,7Nm

Το αμάξι ανέβηκε στο dyno μόνο 100άρα, χωρίς να ρίξω κάνα ενισχυτικό οκτανίων. Αν είχε εξωτερική 6-8 βαθμούς και έριχνα λίγο ζωμό, θα τσιμπούσε 3-5 άλογα ακόμη.
Μιλάμε για 287ps σχεδόν... Αν και δεν είμαι φαν στις ιπποδυνάμεις που τάζει ο καθένας, εμένα προσωπικά μετά από τόση εμπειρία δεν μου λένε τίποτα, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι χαρούμενος που έφτασα εκεί το αμάξι με το μαμά τούρμπο. Αν και το ήξερα ότι βάσει μετρήσεων χρόνων το αμάξι κάπου εκεί θα ήταν. Εμένα πιο πολύ οι καμπύλες με ενδιαφέρουν και είναι άψογες. Το αμάξι κρατάει δύναμη.
Πέρασε τα +100 άλογα από την εργοστασιακή ανακοινωθείσα ισχύ των 180 ίππων και τα +15 κιλά ροπής από από τα 25,5 κιλά που δήλωνε η εταιρία.
Το αμάξι επίσης φοράει καταλύτη και περνάει ΚΤΕΟ κανονικά.

Το αμάξι είναι μεθυστικό, έχω κάνει 11500χλμ από πέρσι τέτοια μέρα. Θες να του πίνεις το αίμα, να του βάζεις 100άρα και να κάνεις βόλτες όλη την ώρα.