Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
BARHonda έγραψε:Εγώ που κάνω το Βιέννη Αθήνα τακτικότατα με
Aegean (και μιας και τα κάποτε φτηνά εισιτήρια έχουν πλέον τελειώσει), πληρώνω κάποια λίγα ευρώ παραπάνω να καπαρώσω θέση μπροστά

Ταξίδι 1800χλμ x2 να το κάνω 3 φορές το χρόνο ( χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) μόνο όταν τρελαθώ επίσημα με χαρτί
Όσο ήμουνα Βιέννη , το έκανα οδικώς κάθε δεύτερο καλοκαίρι για Αθήνα . Το μια φορά το χρόνο μου ακουγοταν καλό και χρήσιμο αλλά δεν την πάλευα . Και εμένα δε μαρεσει καθόλου το αεροπλάνο , με αγχώνει ιδιαιτέρως, αλλά η διαφορά σε χρόνο είναι δραματική.
Αν είσαι ένα άτομο μόνος σου είναι αισθητά πιο εύκολο από το να εχεις την οικογένεια μέσα , λιγότερα άγχη , μεγαλύτερη αυτονομία .
Ολλανδία λύθηκε το θέμα εύκολα και οριστικά, δεν υπάρχει περίπτωση να φάω τόσες ώρες σε highways να κοιτάω το κοντέρ ποτέ θα τελειώσουν τα χιλιόμετρα. Μόνη περίπτωση όταν επιστρέψουμε κάποτε μόνιμα και πρέπει να κατεβάσω κάνα αυτοκίνητο
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
bebes έγραψε:
otso έγραψε:
bebes έγραψε:Γούστα ειναι αυτά.
Προσωπικά μου αρέσει πολύ να οδηγάω ατελείωτες ώρες. Αυτά που με χαλάνε υπερβολικά τυχόν (μεγάλα) μποτιλιαρίσματα και αντίστοιχα μεγάλες αναμονές στα σύνορα.

Για φέτος "καλλιεργώ" στο μυαλό μου ενα μεγαλο roadtrip μεχρι Ελσίνκι αν δεν βρω αεροπορικά σε λογικές τιμές

Για να μην μου φωναζεις μετα την αποπειρα αυτοκτονιας λογω ανιας οτι δεν σε προειδοποίησα. Αν πας σαπαν τραβα νορβηγια ως εκει. https://www.google.com/maps/@71.1702705 ... ?entry=ttu
Αν αισθανεσαι περιπετειωδης και ακουραστος συνεχισε ως το μπουρμανσκ μαμα ρουσια .
Για το ευχαριστω θελω ενα μπουκαλι φτηνιαρικη ρωσικη βοτκα .
Η συμβιβαζομαι και με τσιπουρο σπιτικο απ τους δικους σου στον Τυρναβο .

Μην ξύνεις πληγές, το Βορειο ακρωτήρι το μελετάω απο το 2008 και το εχω σκεφτει με πολλούς τρόπους.
Για να ξεκινησω απο Ελλάδα (οδικώς) δεν το βλέπω, ειναι παρα πολλές οι μερες και δεν τις εχω.
Το πιο προσιτο σεναριο ειναι αεροπλανο μεχρι Στοκχολμη και μετα νοικιαρικο.

Φετος δεν βρηκα καποια εξτρα καλη προσφορα για αεροπορικα, οπότε αν δεν βρω μεχρι Μάιο, θα σκεφτω κατι οδικό.
Η Πολωνια που πηγαμε πρόπερσυ μας αρεσε πολύ, οπότε θα μπορουσα να παρω φετος το ανατολικο τμημα της και να φτασω ως τις παραβαλτικές πρωην σοβιετίες.
Βλέποντας και κάνοντας.

Τσίπουρο εχω, μου εδωσαν σπιτικό και απο τα μερη σου που πηγα προσφατα :s_coffee

Επειδή και το έχω ψάξει και το έχω κάνει: Αμβούργο. Φτηνά όσο μόνο η Γερμανία μπορεί τόσο βόρεια και αρκετά κοντά στην Σκανδιναβία. Η Κοπεγχάγη είναι 4-5 ώρες. Άσε που μόνο το γέμισμα σε προμήθειες από γερμανικό σούπερ σε σχέση με σουηδικό θα σου κερδίσει άνετα τη διαφορά στην απόσταση και βενζίνη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849474 Πόσο κοστίζει άραγε η ενοικίαση RV/τροχόσπιτου; Νομίζω είναι το ιδανικό όχημα για εκεί, εκτός αν υπάρχει κάποια απαγόρευση.
Πχ να νοικιάσεις ένα από Πολωνία, πόσο ακριβά να είναι;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#849479 Όχι μόνο δεν υπάρχει απαγόρευση αλλά επιτρέπεται η κατασκήνωση σε κάθε δημόσιο χώρο αρκεί να μην αφήσεις πίσω το παραμικρό σκουπίδι. Η ενοικίαση εξαρτάται από την εποχή, μπορεί να βρεις και κάτω από 100 αλλά full season θα θέλει κοντά στα 150. Βέβαια υπάρχει μεγάλη γκάμα σε οχήματα και σε τιμές.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Corto Maltese έγραψε:
bebes έγραψε:...

Επειδή και το έχω ψάξει και το έχω κάνει: Αμβούργο. Φτηνά όσο μόνο η Γερμανία μπορεί τόσο βόρεια και αρκετά κοντά στην Σκανδιναβία. Η Κοπεγχάγη είναι 4-5 ώρες. Άσε που μόνο το γέμισμα σε προμήθειες από γερμανικό σούπερ σε σχέση με σουηδικό θα σου κερδίσει άνετα τη διαφορά στην απόσταση και βενζίνη.

Τα ποστ σου (ήδη απο το παλιο φορουμ) ήταν το πρωτο ερέθισμα για εκει πριν ακόμα μπλέξω με τους...μηχανόβιους :lol:
Μελέτησα και το σεναριο του καμπερ, αλλά η σύζηγος είναι κάθετη. Δεν το δέχεται.
Παρακολούθησα πάρα πολλόυς που πηγαν με μηχανή, είδα και καποιους με ΙΧ, ή αυτοκινούμενα. Νομιζω η δεύτερη λύση ειναι σαφως πιο εφικτη, εκτός κι αν εβρισκα τρόπο να στείλω τη μηχανη φορτωτική ως εκει πανω.
Με το ΙΧ στην αναγκη κοιμασαι και μια μερα μεσα αν δεν βρεις καταλυμα.

Τελος παντων, το "δουλευω" ακόμα, αν παρουσιαστεί η ευκαιρία θα το κανω

Anonymous Founder έγραψε:Πόσο κοστίζει άραγε η ενοικίαση RV/τροχόσπιτου; Νομίζω είναι το ιδανικό όχημα για εκεί, εκτός αν υπάρχει κάποια απαγόρευση.
Πχ να νοικιάσεις ένα από Πολωνία, πόσο ακριβά να είναι;

Θελεις περιπου 200-250€/μερα + αυξημενη κατανάλωση σε καυσιμα

Οι τιμες άλλαξαν πολύ (προς τα πανω) τα τελευταία 2 χρόνια :sorry:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849589 Δεν βρίσκω τραγική την τιμή, μιλάμε και για χώρες γενικά πανάκριβες, άρα οι εναλλακτικές είναι χειρότερες.
Αν πας μια εβδομάδα, διαμονή και καύσιμα θα σου βγει 2000€;
Δεν είναι λίγα προφανώς, αλλά μιλάμε για πανάκριβες χώρες για εμάς με την βαλκανική αγοραστική δύναμη.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#849606 Μπορείς να δεις και στην Odyssey campers εδώ στη Θεσσαλονίκη που έχει και campers αλλά έχει και μετασκευασμένα Fiat Doblo που είναι πολύ πιο εύχρηστα και βγαίνουν κοντά στο 100αρικο πέρσι που είχα δει μήπως και έπαιρνα κανένα για το Ακρόπολις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
bebes έγραψε:
Scotch έγραψε:Ναι, φεύγουμε από Μόναχο 1/5 και θέλουμε να είμαστε Αθήνα 6/5. Θέλουμε να το κάνουμε εκδρομικά, όχι να μαζέψουμε χιλιόμετρα, αλλά να δούμε και τίποτα ενδιαφέρον (κυρίως τα παιδιά, που κόβουν φλέβα). Οι μεγάλοι έχουμε πάει Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία και Βουλγαρία (τα παιδιά ούτε σε αυτά, πλην Βουλγαρίας).

Στο ανέβασμα βλέπω αυτή τη διαδρομή βγάζει το google. Περνάει κι από Κροατία, αλλά δεν ξέρω αν είναι και η πιο όμορφη (μάλλον η πιο γρήγορη).

Τη Σόφια την επέλεξα επειδή έχει ταχυφορτιστή της Tesla και για καλύτερο οδικό δίκτυο σε σχέση με Β. Μακεδονία (για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος).

Αν πας μεσω ΠΑΘΕ, Σκοπίων, Σερβιας, Κροατίας, το μόνο σημείο που δεν θα εχεις αυτοκινητόρομο ειναι μεταξύ Μαλγαρων και Ευζώνων, ολο το υπόλοιπο ειναι αυτοκινητόδρομος. Στη Βουλγαρία ακόμα τον φτιαχνουν και θα βρεις πολλά αργα κομμάτια.

Ανεβαίνοντας, αν εχεις μονο μια διανυκτερευση οπως λες δεν θα εχεις και πολλες επιλογες για χαζεμα. Διπλα στον αυτοκινητόδρομο βρισκεται η λιμνη Bled στη Σλοβενια, ενω στην Αυστρια μάλλον δεν προλαβαινεται να πατε Χαλστατ, απλά θα απολαμβανετε τις διαδρομες σας

Επανέρχομαι σε αυτό το θέμα. Σκέφτομαι η πρώτη διανυκτέρευση, ανεβαίνοντας από Αθήνα, να γίνει στη Γευγελή. Αναχώρηση από Αθήνα το αργότερο 5 το απόγευμα, άφιξη Γευγελή γύρω στα μεσάνυχτα. Δεδομένου ότι θα είμαστε όλη η οικογένεια, είναι γενικά safe η περιοχή; Στα σύνορα θα έχω θέμα τέτοια ώρα;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#850163 Από ότι βλέπω σκοπεύεις να περάσεις Σκοπια
Αν δεν έχεις πάει και σας παίρνει από μέρες :

Αντί να φύγεις από Αθήνα 5 το απόγευμα και να έχεις και άγχος για μεσανυχτα Γευγελή στο πουθενά , πας νωρίς για ύπνο και φεύγεις την άλλη μέρα ξημερώματα>μεσημεράκι στην πόλη Σκοπίων

Έχει κάτι ωραία 5στερα σε προσφορές στο booking com συχνά , σούπερ για διαμονή και χαλάρωση.
Πας το απόγευμα μια βόλτα περπάτημα στην παλιά πόλη έχει κάτι ψητά μπακλαβάδες μούρλια
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#850165 Το έχω ακούσει αυτό για τα ξενοδοχεία και το σκεφτόμουν για το γυρισμό. Δυστυχώς την επομένη το βράδυ θα πρέπει να κοιμηθούμε Βελιγράδι, οπότε θα είναι πολύ κουραστικό. Καλή ιδέα πάντως, ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#850169 Ναι, για Ελλάδα ξεκίνησα, κοντά στα σύνορα, αλλά μετά είδα πως όταν περάσεις τα σύνορα το κόστος πέφτει στο μισό.

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
Scotch έγραψε:Το έχω ακούσει αυτό για τα ξενοδοχεία και το σκεφτόμουν για το γυρισμό. Δυστυχώς την επομένη το βράδυ θα πρέπει να κοιμηθούμε Βελιγράδι, οπότε θα είναι πολύ κουραστικό. Καλή ιδέα πάντως, ευχαριστώ.

Το Βελιγραδι δεν ειναι τόσο μακρυα.
Λαρισα Βελιγραδι το ειχα κανει 8-8:30 ωρες περυσι του Αγιου Πνευματος, μαζι με τελωνεια στασεις κλπ πηγαινοντας μαξ με τα ορια. Βαλε +3 ωρες απο Αθηνα...

Αν επιμενεις για Γευγελη, πανε παρα πολλοί Ελληνες απο Βορ Ελλάδα για ψωνια και λοιπες δραστηριότητες. Αν ψαξεις σε καποια σελιδα λογικα θα βρεις λεπτομερειες,
Εχει κατι μεγαλα καζινο-ξενοδοχεία. Ρωτα τους για παρκινκ και αποφασισε
Άβαταρ μέλους
By Africaptan
#857486 Βλεπω οτι εχετε καιρο να γραψετε κατι κι ειπα να σας δωσω την αφορμη... :lol:

Και οι ερωτησεις ειναι δυο (προς το παρων).

Ολαααα αυτα που εχουν γραφει, ισχυουν ΤΑ ΙΔΙΑ και στις μοτοσυκλετες, η μηπως υπαρχουν καποιες διαφορες, συν, πλην, κτλ ;

Στις ουρες (διοδια, συνορα, βενζιναδικα) και γενικα οπου δημιουργουνται ουρες, οι μοτοσυκλετες πρεπει να καθονται υπομονετικα πισω απ τ αυτοκινητα να περιμενουν (και ασχετα με τις καιρικες συνθηκες) η περνανε μπροστα;

Τι εμπειριες εχετε περι του θεματος ;
Άβαταρ μέλους
By bebes
Africaptan έγραψε:Βλεπω οτι εχετε καιρο να γραψετε κατι κι ειπα να σας δωσω την αφορμη... :lol:

Και οι ερωτησεις ειναι δυο (προς το παρων).

Ολαααα αυτα που εχουν γραφει, ισχυουν ΤΑ ΙΔΙΑ και στις μοτοσυκλετες, η μηπως υπαρχουν καποιες διαφορες, συν, πλην, κτλ ;

Στις ουρες (διοδια, συνορα, βενζιναδικα) και γενικα οπου δημιουργουνται ουρες, οι μοτοσυκλετες πρεπει να καθονται υπομονετικα πισω απ τ αυτοκινητα να περιμενουν (και ασχετα με τις καιρικες συνθηκες) η περνανε μπροστα;

Τι εμπειριες εχετε περι του θεματος ;

Στα διόδια και στα βενζινάδικα δεν υπάρχει λόγος (ουρές) για να "χώνεσαι".
Στα τελωνεία που οι αναμονές μπορεί να είναι και (αρκετές) ώρες, πας κανονικά μπροστά. Μπορεί να ακούσεις κανα "ψιλο", αλλά γενικά ολοι δείχνουν μια κατανόηση, ειδικά αν βρέχει ή αν ειναι καλοκαίρι με πολύ ζέστη