Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#849621 Ψάχνω ένα σιλικονένιο σκεύος για το air fryer με flat bottom, χωρίς ρίγες. Δεν έχω βρει, μόνο κάτι τέτοια
https://www.temu.com/gr-en/air-fryer-si ... 32343.html
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#849760 Γιατί να πάρει κανείς airfryer?

Ουσιαστικά αντικαθιστάς τον φούρνο, σωστά; Σαν το αερόθερμο μου φαίνεται…
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#849765 Έτσι έλεγα και εγώ και εξελίχθηκε τελικά σε best buy ever …. Κάτι μπουτακια κοτοπουλο κάτι καλαμάκια χοιρινά στο grill του, πατάτες χωρίς λάδι…. Βγαίνουν εξαιρετικα , πολύ γρήγορα , χώρις ιδιαίτερες μυρουδιές κτλ
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#849766 Ναι, δεν αντιλέγω ότι δεν είναι νόστιμα…

Αλλά αν τα βάλεις στον φούρνο στο αερόθερμο γιατί να μην βγουν εξίσου καλά;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#849768 Αξίζει για αυτόν τον λόγο όλο αυτό το πράγμα στον πάγκο;

Εγώ να δεχτώ ότι δεν γεμίζει λάδια ο φούρνος, αλλά και αυτό κανονίζεται με ένα καλό καθαριστικό.

Έχει δοκιμάσει πχ κανείς την ίδια συνταγή σε φούρνο;

Είναι μια συσκευή που πιάνει πολύ χώρο…

Θα δοκιμάσω κάποιες συνταγές από το airfryer στον φούρνο για να δω…
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 20 Δεκ 2023, 15:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#849769 Λόγω απόστασης απο την αντίσταση του airfryer vs του φούρνου έχουμε ένα αποτέλεσμα πιο κοντά στο grill σε λιγότερο χρόνο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849771 Εμένα δεν με ψήνει καμία τέτοια συσκευή, πάντως, δεν θ'αγόραζα κάτι γιατί και χώρο πιάνει και δεν το χρησιμοποιείς συνέχεια.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε:Εμένα δεν με ψήνει καμία τέτοια συσκευή, πάντως, δεν θ'αγόραζα κάτι γιατί και χώρο πιάνει και δεν το χρησιμοποιείς συνέχεια.

+1 καθε χ χρονια βγαινει μια μαγικη συσκευη και μετα απο χ-1 χρονια δεν τη χρησιμοποιει/θυμαται κανεις. Για να δουμε το airfryer σε βαθος χρονου. Για να το πω αλλιως, αν ειναι τοσο καλο, καποτε θα βγει και σε εντοιχισμενη εκδοση. Τοτε θα το σκεφτω
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#849777 Δεν είναι τόσο μεγάλο για να βγει εντοιχισμένο.

Αυτό που λες μου έχει συμβεί με το slow cooker γιατί θέλει μανούρα, υπομονή, προετοιμασία κλπ.

Αλλά το air fryer ένα χρόνο τώρα το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εμένα δεν με ψήνει καμία τέτοια συσκευή, πάντως, δεν θ'αγόραζα κάτι γιατί και χώρο πιάνει και δεν το χρησιμοποιείς συνέχεια.

+1 καθε χ χρονια βγαινει μια μαγικη συσκευη και μετα απο χ-1 χρονια δεν τη χρησιμοποιει/θυμαται κανεις. Για να δουμε το airfryer σε βαθος χρονου. Για να το πω αλλιως, αν ειναι τοσο καλο, καποτε θα βγει και σε εντοιχισμενη εκδοση. Τοτε θα το σκεφτω

+1. Eλεγα να παρω ενα, κολλουσα στο μεγεθος γιατι αυτα που ειναι για οικογενειες ειναι μεγαλα αρκετα. Μεχρι που πηγε ο γιος σε φιλο του και κανανε πατατες και σνιτσελ. Τον ρωτησα πως ηταν και μου απαντησε, "τις πατατες δεν τις λες τηγανητες, το σνιτσελ καλο ηταν", οποτε απορριφθηκε με συνοπτικες.

Καποτε ειχα δοκιμασει τις πατατες στον φουρνο, στον αερα, ψιλοκομμενες αλειμμενες με λαδι και αλατι, σε λαδοκολλα. Νοστιμες αλλα σαν τηγανητες και το "σαν" κανει ολη την διαφορα.

Καποια πραγματα προτιμω να τα τρωω μια φορα στο τοσο αλλα να ειναι γνησια και οχι "σαν"
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:

Είχα εδώ και χρόνια Tefal Actifry το οποίο αντικατέστησα με air fryer.
Προφανώς δεν είναι για όλους μιας και έχει συγκεκριμένο προφίλ χρήσης ούτε υπάρχει λόγος να βγει σε εντοιχισμένη έκδοση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#849782 Εγώ έχω εδώ δυο εφήβους θηρία τρώνε όλη την ώρα
Μηχάνημα που φτιάχνει (κάποια από ) τα ίδια φαγητά με πριν πολύ πιο γρήγορα , εξίσου νόστιμα και σε κάποιες φάσεις αισθητά καλύτερα σε σχέση με το φουρνο , είναι mega win
Ας κρατήσει και δυο χρόνια μόνο
Άβαταρ μέλους
By drdino
#849783 Ο φούρνος μας πλέον χρησιμοποίεται για κέικ, φαγητά σε μεγάλα πυρέξ κλπ. Σχεδόν καθημερινή χρήση το airfryer ανάλογα με το μενού της μέρας.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#849796 Έτσι το φαντάστηκα κ εγώ…

Σαν να έχουμε το suv και το αυτοκίνητο πόλης για κάθε μέρα…

Επίσης αυτό που προσφέρει (που το προσφέρουν και οι νέοι φούρνοι αλλά είναι πιο πολύπλοκο) είναι η αντίστροφη μέτρηση κ το αυτόματο σβήσιμο. Έτσι δεν υπάρχει τόσο μεγάλος φόβος σαν τον φούρνο αν τον χειρίζονται έφηβοι.

Και εμένα δε με πείθει ακόμη είναι η αλήθεια…