Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
glf έγραψε:Πήρα την 6λιτρη τη philips από τον τοπικό euronics στα 119 που ήταν και η σωστή τιμή για έκπτωση.

Οπότε μόλις την έκανα ένα πρώτο κάψιμο και το μεσημέρι θα πέσει πρώτη μερίδα πατάτες για δοκιμή.

Αξεσουάρ χαρτάκια κτλ για πείτε κανα link ή axel εδώ Κοζάνη τι έχεις βρει ως τώρα.

ΥΓ. Φαίνεται καλή και ασφαλής για να κάνουν και τα κορίτσια δικά τους γεύματα ε; αφού δεν έχει το λάδι από ένα τηγάνι.

Καλορίζικη! Είμαι σίγουρος ότι θα τα βγάλει τα λεφτά της! Να σημειώσω πως αξίζει και για να ζεσταίνει κάποιος το φαγητό του.

Αξεσουάρ δεν έχω αγοράσει, μιας και δεν τα χρειάστηκα μέχρι στιγμής. Ίσως ψάξω να βρω λαδόκολλες που είναι σαν μικρά ταψάκια, μιας και φαίνονται αρκετά χρήσιμες. Αξεσουάρ για την Philips έχει η ίδια η εταιρεία, ή αλλιώς μπορείς να βρεις πολλές επιλογές και από το Amazon. Φρόντισε μόνο να ταιριάζουν στο δικό σου μοντέλο!

Το airfryer είναι απόλυτα ασφαλές, απλά ο κάδος προφανώς είναι ζεστός την ώρα που τον αφαιρείς. Έχε επίσης το νου σου ότι όλη η ζέστη και οι υδρατμοί βγαίνουν από το πίσω μέρος της συσκευής, οπότε φρόντισε να μην υπάρχει κάτι εύφλεκτο εκεί κοντά. Εγώ πολλές φορές την γυρίζω να κοιτάει προς τον απορροφητήρα, ώστε να τραβάει τους υδρατμούς.

Πατάτες, οι καλύτερες που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι οι προτηγανισμένες του Lidl του ενός κιλού (υπάρχει και άλλη μάρκα σε τρίκιλο που δεν τις έχω δοκιμάσει). Οι πατάτες εννοείται πως θέλουν κάποιο κούνημα ενδιάμεσα (στο δεκάλεπτο περίπου), ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#847164 Πρώτη μέρα δοκιμάστηκε τελικά για σκορδοψωμο και .. κάστανα.
Τελικά η γυναίκα φαίνεται ότι το έχει βρει κατευθείαν με τις σωστές θερμοκρασίες.
2/2 λέμε
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#847832 Πέρασα χθες από την KYSO (που έχει Lodge, Weber κλπ) και ήθελα να τα πάρω όλα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Chris
Chris έγραψε:Λιγο πανω ειναι η κουβεντα για τα μαντεμενια. Ειδα το παρακατω στο ρεντιτ και την θυμηθηκα:

Εικόνα

Edit για καποιο λογο δε θελει να ανοιξει το screenshot με την περιγραφη:

What am I doing wrong?

Ive seasoned this damn pan 3 times, and each time it hasn't seemed to give the pan any non-stick properties. The first time I unfortunately decided to use olive oil, and the majority burned off at 400F during the hour of seasoning in the oven due to its low smoke point. I scoured the pan with steel wool, let it dry and tried again. For the second time I used sunflower oil I had laying around, which has a higher smoke point (450F) and didnt seem to be ill-advised for seasoning cast iron. This also smoked up my apartment which I think was because I didnt wipe enough oil off, didnt realize that you basically had to wipe it clean before baking. For my third attempt, I decided avocado oil was the way to go with its boastful 500F+ smoked point. I gave it a good wipe down this time and it didnt smoke. Baked it for an hour and let it cool off. I even gave it a second layer of seasoning. Cooked some bacon in it and it was better, only stuck a little initially. Then tonight, I tried cooking some trout I marinated and this horror show was created. All the fish skin peeled off and the fish stuck to the pan like glue. This piece of iron in my kitchen has been tormenting me for the past few weeks, any advice on what Im maybe doing wrong would be appreciated.

Και τι του απανταει ο αλλος του αμοιρου?

Εικόνα

Ε καλα α γαμησου. Μια τσιπουρα ειπαμε να φαμε, οχι να βγουμε πρωτο ραντεβου στο θησειο :slap:

(Και να πεις οτι δεν εχει περασει ηδη μπελα προσπαθωντας να το στρωσει το τηγανι ..)

Η επαναληψη ειναι μητηρ μαθης παθησεως. Του χρονου το νοεμβρη υποσχομαι πως θα σε προλαβω και θα το ποσταρω πριν αρχισεις να ρωτας για μαντεμενια. Εκτος αν εχεις σπιτι τορνο και φρεζα για την εβδομαδιαια συντηρηση, οποτε χωσου ελευθερα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#847835 Στο temp control είναι το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι και κολλάει το διαπίστωσα μετά από πειραματισμό και στην ψησταριά με τις μαντεμένιες σχάρες όπου δεν κινδύνευε το σπίτι να γίνει smokehouse.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του cast iron είναι το βάρος/διαχείριση όχι οι αντικολλητικές ιδιότητες
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#847870 Σιγά το βάρος. Υπερβολές. Κάνουν και για βαρακια. Στο ένα χέρι το τηγάνι στο άλλο το σχαροτηγανο

.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#849287 Καλησπέρα!

ψάχνω για έναν ταβά, που να μπορώ να βάζω και στον φούρνο, και βρίσκω αυτό στο σκρουτζ:

https://www.skroutz.gr/s/20165547/Keyst ... 0.html#qna

Εχουμε γνώμες;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#849436 έχω τον ταβά της fest και πάει καλά στο μάτι που τον δουλεύω.
στον φούρνο τον έχω βάλει 2 φορές, όλα καλά.
Άβαταρ μέλους
By otso
#849452 νταβα λεγαμε εμεις αυτο που ταιζαμε κριθαρι σταρι τα αλογα . Απο κει να βγαινει το νταβατζης;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
otso έγραψε:νταβα λεγαμε εμεις αυτο που ταιζαμε κριθαρι σταρι τα αλογα . Απο κει να βγαινει το νταβατζης;

https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BD%C ... E%AE%CF%82

αν και εγώ το έχω συνδυάσει με το Βουλγάρικο давам ( δίνω-ντάβαμ давам ) .
https://en.wiktionary.org/wiki/%D0%B4%D ... 0%B0%D0%BC
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
egobrain έγραψε:έχω τον ταβά της fest και πάει καλά στο μάτι που τον δουλεύω.
στον φούρνο τον έχω βάλει 2 φορές, όλα καλά.

Το μόνο θέμα με τη fest είναι ότι δε δουλεύει στις εξαγωγικές εστίες. Τεσπ, παράγγειλα.... κι ο Θεός βοηθός :lol: