Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By citastak
#846050 Μόλις έφαγα διπλό άκυρο για visa από το Αζερμπαιτζάν (επαγγελματικό ταξίδι για να πάω σε ένα Πανεπιστήμιο εκεί για μια παρουσίαση).
Να σχετίζεται με άλλα ταξίδια που έχω κάνει από το 2019; Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#847179 Επισκεφθήκαμε χθες το κάστρο De Haar έξω από Utrecht.
https://www.kasteeldehaar.nl/about-de-haar-castle/
Είναι το πιο εντυπωσιακό κάστρο που εχω πάει ποτέ, και αν εχω πάει σε κάστρα επι εποχών Αυστρίας και τριγύρω .

Εξωτερικά είναι πολύ περιποιημένο και ωραία περιοχή , αλλα πες οκ
Μου πεσε το στόμα μέσα όμως … όλα τα άλλα που εχω δει μέσα είναι σκοτεινά , απομεινάρια του παρελθόντος που βλέπεις και λες μα πως ζουσαν ακόμα και οι βασιλείς, καλα που εξελίχθηκε ο πολιτισμός
Το συγκεκριμένο το είχαν οι ιδιοκτήτες ως εξοχική κατοικία μεχρι πριν 20 χρόνια , επι εποχές 60-70s δε γινόταν ο κακός καμός από φιλοξενία του τζετ σετ (βλέπε Μαρία Κάλλας και πολλοί άλλοι)

Λέμε για τρελά λεφτά εχουν πέσει μεσα… καναμε και μια ξενάγηση και μαθαμε και δυο πράγματα.. ουτε η βασίλλισα της Ολλανδία εκεινη την εποχή (τέλη 1800 προς 1900) δεν ειχε τετοια χλιδή
Ωσπου εμαθα την ιστορια ότι ο βαρόνος που το πήρε παντρεύτηκε την κόρη Rothschild και μετα το μετατρέψανε σε κατι που δεν υπηρψε πουθενά αλλου… Βάλανε ότι cutting edge υπήρχε την εποχή εκείνη.. λέμε για ηλεκτρισμός μεσα παντού (με γεννήτρια στο κάστρο) τη στιγμη που δεν υπήρχε προφανώς ηλεκτρικό δίκτυο… θέρμανση παντου κανονικα, ανελκυστήρα, νερό με πίεση για ντους….. οι κρεβατοκάμαρες (από τις 22 συνολικά) είναι καλύτερες από αρκετά καλά σπίτια σημερινά.

Το είχανε για εξοχικό και πηγαίνανε μονο το Σεπτεβρη… τα κανονικά τους σπίτια ηταν αλλού .. Μεσα εχει πραγματα από τα ταξίδια τους Ιαπωνία και αλλού (το 1890 λεμε τωρα ε; εγω δεν εχω παει ουτε σήμερα Ιαπωνία)
Φοβερό, πολύ δουλεμένο μέσα έξω, και αν υπάρχει μια φωτογραφία που θα έβαζα δίπλα στο concept ‘ money is not an issue’ θα ήταν αυτό το κάστρο

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bebes
#847190 Οταν γυρίαμε στις εξοχες της Ολλανδίας για να χαεύω τις τουλίπες, το είχα στο πρόγραμμα αλλά ήταν κλειστό :x
Βλέπεις πεσαμε πανω στη γιορτη του Βασιλια (ή κατι τετοιο τελως πάντων).
Βγαλαμε φωτογραφιες απο την αυλη και φυγαμε.

Τωρα με έκανες να το ξανακαρδουλώσω (βαζω καρδούλες στον χαρτη απο τα σημεια ενδιαφέροντος (μου) και οταν ειμαι στην περιοχή τα επισκέπτομαι).
Αλλωστε και η περιοχη τριγυρω μας αρεσε πολύ, ανετα ξαναπηγαινω, ακομα και ημερησια αν βρεθω στη Βορεια Γερμανια
Άβαταρ μέλους
By mousatos
KiloMeater έγραψε: θέρμανση παντου κανονικα

με ζεστό νερό καλοριφέρ ;
Άβαταρ μέλους
By edmond
mousatos έγραψε:
KiloMeater έγραψε: θέρμανση παντου κανονικα

με ζεστό νερό καλοριφέρ ;

Το χω...
Στο υπόγειο μελαμψοί από Ολλανδικές αποικίες να φτυαρίζουν κάργα κάρβουνο στους λέβητες.
Όχι; :roll:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#847204 Χαλαρά . Σεπτέμβριο πηγαίνανε .
Μετά αλλάζαν ημισφαίριο , Σεϋχέλλες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Dodger έγραψε:Στη Γεωργία δεν ακολουθούν το Παλαιό ημερολόγιο;

Ναι

Έχουμε υπόψιν κανά ανταλλακτήριο στην Αθήνα για GEL ; Φτάνουμε μεταμεσονύκτια και δεν ξέρω αν θα έχει κανά ΑΤΜ εκεί για ανάληψη, και θα χρειαστούν για ταξί.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Κανονίσαμε να πάμε κάπου ψηλά μέσα στον αρκτικό κύκλο κάπου στη Φινλανδία, μιάμιση ώρα πιο βόρεια από το Ροβανιέμι.... Θα μείνουμε σε καμπίνες μέσα στο δάσος στη μέση του πουθενά. Επειδή το μέρος πρωτοανοίγει το Δκέμβριο υποθέτω πετύχαμε προωθητικό πακέτο που περιλαμβάνει πλήρη διατροφή, διαμονή σε καμπίνα 60τμ με 2 δωμάτια και σάουνα με 1-2 μέρες σε καμπινούλα με γυάλινη οροφή για να βλέπεις το βόρειο σέλλας και πολλά έξτρα. Ο Θεός βοηθός μη μας φάνε τα άγρια θηρία....
Εϊδα ότι οι θερμοκρασίες εκεί προβλέπεται να είναι γύρω στο -19 ως -8. Θα το δαγκώσουμε. Θα πάρουμε ό,τι μπορούμε 4-5 στρώσεις αλλά λέει ότι θα μας δώσουν ειδικά ρούχα, πάλι καλά. Από την καμπίνα στο κυρίως μέρος εστιατόριο κλπ περπατάς έξω στη δροσιά.
Λέει φέτος είναι καλή χρονιά για να δούμε τα βόρεια φώτα. Άντε μπας και τα δούμε (δεν τα είδαμε όταν είχαμε πάει Ισλανδία) να κλείσουμε με τα κρύα και άλλη φορά να πάμε σε κανένα τροπικό μέρος να κάνουμε μπάνια.
Λοιπόν σας γράφω από Λαπωνία.
Το βασικό, τα είδαμε τα φώτα, χθες κατά τις 4 το απομεσήμερο (φούλ νύχτα φυσικά) ενώ είχαμε πάει με κάτι έλκηθρα που τράβαγαν ελάφια να επισκεφοτύμε τον Αη Βασίλη. Και μάλιστα σύμφωνα με τους ντόπιους ήταν ιδιαίτερα έντονα, είχαν λέει πολύ καιρό να τα δούνε έτσι. Πραγματικά μοναδικό υπερ-θέαμα της φύσης και χάρηκα που το έζησα. Οπότε πλέον η τρίωρη εκδρομή για να τα δούμε αύριο το βράδυ θα είναι απλή βόλτα στα βουνά χωρίς ειδικό ενδιαφέρον. Γενικά αν και είναι καλή χρονιά για τα φώτα έχουμε αρκετή συννεφιά που τα κρύβουν.
Τα έλκηθρα με τα σκυλιά χάσκυ καλά, το snowmobile καλό ελπίζω να μην έχουμε καμιά ιστορία με το σκι δρόμου... Για σήμερα έχουμε σπά....
Γενικά όλα καλά, οδηγάνε στο χιόνι σαν να μην συμβαίνει τίποτα, λάστιχα με καρφιά όλοι. Πολύ σκοτάδι αλλά δεν είναι θέμα, για λίγες μέρες το συνηθίζεις και το ξεπερνάς. Το ίδιο υποθέτω και αν ζεις εδώ μόνιμα.
Μας έδωσαν κατάλληλο ρουχισμό (ολόσωμη στολή σαν ανθρωπάκι Μισελέν) και μποτάρες και γαντάρες και δεν χαμπαριάζεις τίποτα από κρύο αέρα κύλισμα στα χιόνια κλπ. Αυτό που λέγεται, δεν υπάρχει κακός καιρός αλλά κακός ρουχισμός/προετοιμασία. Αν και μετά την πρώτη μέρα είμαστε σε μονοψήφιες αρνητικές θερμοκρασίες που είναι οκ.
Η καμπίνα καινούργια με tablet, Samsung TV frame, ηλεκτρονικό τζάκι, σάουνα μια χαρά. Αν δεν είχαμε χαθεί όταν φτάσαμε μέχρι να την βρούμε... Πήραμε λάθος δρομάκι και δρόμο παίρναμε δρόμο αφήναμε μέχρι που βρήκαμε κάτι σκιέρ και μας καθοδήγησαν.
Στην κουζίνα ο σεφ ντόπιος που έχει ζήσει Ελλάδα αλλά ο μάνατζερ και όλοι στην κουζίνα είναι Έλληνες και το φαγητό πραγματικά πολύ καλό όπως και τα γλυκά. Ελληνίδα και η μία από τις οδηγούς-ρεσεψιονίστ.
Γενικά ωραία εμπειρία η Λαπωνία και την συνιστώ, ειδικά αν βρεθεί κάποιο οικονομικό πακέτο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#849503 Ωραίες εμπειρίες. Όταν γυρίσετε με το καλό, θέλουμε και κάνα video :)