Η Αλβανία δεν έχει βέβαια παντού αυτοκινητόδρομο, αλλά έχει κι αυτή πολλά ωραία μέρη να δεις. Εγώ θα επέλεγα να δω περισσότερο λοιπόν αυτή την διαδρομή. Άρα στην άνοδο από την "ορεινή" και στην κάθοδο από την "θαλασσινή".
Αν ειναι ετσι, γυρνας γυαλο γυαλο όπως σχεδίασες. Με τίποτα όμως μην το επιχειρήσεις αν θελεις να μαζευεις χιλιομετρα. Η παραθαλάσσια διαδρομή στις Δαλματικές ακτες ειναι αργή και μπορεις ευκολα να βρεις και κίνηση.
Επίσης, στην Αλβανια θα εχει πολύ κοσμο αν ειναι οι μερες που εχουμε την αργια του Πασχα.
Στο ανεβασμα μπορεις να πας και απο Κροατια, πιο ενδιαφερουσα διαδρομη, περνας και απο "καλα" μερη στην Αυστρία
Σοφια γιατί; Υπάρχει λόγος; Χανεις χρονο
Στο ανέβασμα βλέπω αυτή τη διαδρομή βγάζει το google. Περνάει κι από Κροατία, αλλά δεν ξέρω αν είναι και η πιο όμορφη (μάλλον η πιο γρήγορη).
Τη Σόφια την επέλεξα επειδή έχει ταχυφορτιστή της Tesla και για καλύτερο οδικό δίκτυο σε σχέση με Β. Μακεδονία (για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος).
Scotch έγραψε:Ναι, φεύγουμε από Μόναχο 1/5 και θέλουμε να είμαστε Αθήνα 6/5. Θέλουμε να το κάνουμε εκδρομικά, όχι να μαζέψουμε χιλιόμετρα, αλλά να δούμε και τίποτα ενδιαφέρον (κυρίως τα παιδιά, που κόβουν φλέβα). Οι μεγάλοι έχουμε πάει Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία και Βουλγαρία (τα παιδιά ούτε σε αυτά, πλην Βουλγαρίας).
Στο ανέβασμα βλέπω αυτή τη διαδρομή βγάζει το google. Περνάει κι από Κροατία, αλλά δεν ξέρω αν είναι και η πιο όμορφη (μάλλον η πιο γρήγορη).
Τη Σόφια την επέλεξα επειδή έχει ταχυφορτιστή της Tesla και για καλύτερο οδικό δίκτυο σε σχέση με Β. Μακεδονία (για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος).
Αν πας μεσω ΠΑΘΕ, Σκοπίων, Σερβιας, Κροατίας, το μόνο σημείο που δεν θα εχεις αυτοκινητόρομο ειναι μεταξύ Μαλγαρων και Ευζώνων, ολο το υπόλοιπο ειναι αυτοκινητόδρομος. Στη Βουλγαρία ακόμα τον φτιαχνουν και θα βρεις πολλά αργα κομμάτια.
Ανεβαίνοντας, αν εχεις μονο μια διανυκτερευση οπως λες δεν θα εχεις και πολλες επιλογες για χαζεμα. Διπλα στον αυτοκινητόδρομο βρισκεται η λιμνη Bled στη Σλοβενια, ενω στην Αυστρια μάλλον δεν προλαβαινεται να πατε Χαλστατ, απλά θα απολαμβανετε τις διαδρομες σας
Scotch έγραψε:Αν είναι έτσι, θα δω τι παίζει με φόρτιση στη Β. Μακεδονία. Αν είναι ρίσκο, θα πάω από Σόφια. Ευχαριστώ!
Scotch έγραψε:
Τη Σόφια την επέλεξα επειδή έχει ταχυφορτιστή της Tesla .
το απο ποια χωρα θα περασεις εχει να κανει με την υπαρξη ταχυφορτιστων.
Ωραια φαση

< >
Scotch έγραψε:Τη Σόφια την επέλεξα επειδή έχει ταχυφορτιστή της Tesla και για καλύτερο οδικό δίκτυο σε σχέση με Β. Μακεδονία (για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος).
νοτ ίβεν κλόουζ που λέμε και στη Θάσο.
Scotch έγραψε:Αν είναι έτσι, θα δω τι παίζει με φόρτιση στη Β. Μακεδονία. Αν είναι ρίσκο, θα πάω από Σόφια. Ευχαριστώ!
ΜΑΚΠΕΤΡΟΛ στην βορεια Μακεδονια εχουν 140ριδες οσο θυμαμαι. Το καλοκαιρι ηταν δωρεαν κιολας. Και τζαμπα στην Γευγελη
https://n26.com/r/thomasm9467
Φρανκφούρτη -Αγρινιο λοιπόν και το ταξίδι έγινε όπως πάντα.
Φρανκφούρτη -Σεγκεντ (1η μέρα)
Και Σεγκεντ-Αγρινιο (2η μέρα).
Έφυγα Τετάρτη (προχθές) κίνηση μηδέν σε όλο το οδικό δίκτυο. 10,3 ώρες για 1110χλμ περίπου.
Βινιετα ημέρας πλέον στην Αυστρία κόστους 8,60€
Και μηνιαία Βινιετα για την Ουγγαρία στα 24€.
Βενζίνη πολύ φθηνότερη πλέον. (Όχι στον αυτοκινητόδρομο προφανώς.
Δεύτερη μέρα το μεγαλύτερο σοκ.
Στα σύνορα Ουγγαρίας Σερβίας ήμουν το μόνο ιχ, Τομπα 1 στον αυτοκινητόδρομο. Ούτε έλεγχο δεν ασχολήθηκαν να κάνουν. Σκαναρισμα διαβατηρίου και είσοδος Σερβία.
Πολύ ομίχλη σε όλη την διαδρομή αλλά δεν προβληματιζε
Όλη την ώρα πήγαινα σταθερά με 130χλμ/Ω.
Περιφερειακή Βελιγραδίου στο μεσαίο τούνελ αμφίδρομη κυκλοφορία με όριο 80.
Είσοδος Βόρεια Μακεδονία αναμονή και 10' ένα γρήγορο σκαναρισμα και εκεί και μετά από μιάμιση ώρα στα ελληνικά σύνορα.
Ένας καφές από τον τελωνειακό που ζηταγε σα λιγούρης. Του είπα για μερικά cd και βιβλία που κουβαλάω δεν δίνω τίποτα. Ε τελικά στραβωσε την μούρη του και είπε να φύγω.
Ελλάδα μέχρι Αγρίνιο τίποτα. Μόνο έλεγχος της ΕΛΑΣ στην Ιόνια. Ψάχνουν για διακίνηση.
Το καλύτερο ταξίδι που έχω κάνει εβερ
https://n26.com/r/thomasm9467
Θωμά, ποιος τελωνειακός ήθελε καφέ; ο Έλληνας ή ο βορειοΜακεδόνας;