Στον τελευταίο εκκαθαριστικό που βγήκε προχθες βλέπω να έχω κατανάλωση στο 4μηνο
- Ημερήσιο (1395kWh x 0,161€/kWh) + (60kWh x 0,176€/kWh)
- Νυχτερινό (789kWh x 0,110€/kWh) + (34kWh x 0,125€/kWh)
Γενικά θέλω να κάτσω ΔΕΗ και κοιτάω τώρα τα προγράμματα που δίνουν για επιλογή
Η ανάλυση λέει
ΔΕΗ myHome 4All - ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ - Τιμές Νοεμβρίου 2023
Ημερήσιο - Φθηνότερα οι πρώτες 500KWh στα 0,165€ και μετά στα 0,221€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Νυχτερινό - Ίδια τιμή όλες οι καταναλώσεις στα 0,125€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Γενικά το καλοκαίρι έχω πολύ κάτω από 500KWh/μήνα και τώρα με τη μόνωση μόνο στα χοντρά κρύα θα το ξεπεράσω οπότε αυτό το κοιτάμε σαν bonus που θα είναι χρήσιμο
ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν Οικιακό - ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΡΗΤΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
ενιαία τιμή χρέωσης για την κατανάλωση ημέρας, το ύψος της οποίας διαφοροποιείται ανάλογα με το συνολικό ύψος της 4μηνιαίας κατανάλωσης.
Ημερήσιο αν έχεις κάτω από 500KWh/μήνα - 0,170€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Ημερήσιο αν έχεις πάνω από 500KWh/μήνα - 0,182€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Νυχτερινό - 0,129€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Εδώ λοιπόν βλέπω σχεδόν παρόμοιες τιμές με το πιο πάνω πρόγραμμα και εδώ λέει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΡΗΤΡΑ! και είναι και ελεύθερο από συμβόλαιο. Πως γκεγκεν ;
Τα έχει όλα και συμφέρει;
Γιατί μετά είναι τα σταθερά προγράμματα τους με 12μηνη διάρκεια και βλέπω πολύ ακριβότερες τιμές
ΔΕΗ myHome Enter - 12 μήνες ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ (χωρίς ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ)
Δίνει και 5% έκπτωση συνέπειας.
Ημερήσιο - 0,295 €/kWh άρα με 5% έκπτωση συνέπειας 0,280
Νυχτερινό - 0,260 €/kWh άρα με 5% έκπτωση συνέπειας 0,247
και
ΔΕΗ myHome Online - 12 μήνες ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ (χωρίς ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ)
Ημερήσιο - 0,280 €/kWh
Νυχτερινό - 0,240 €/kWh
Δε δίνει 5% για έκπτωση συνέπειας
οπότε οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με το myHome Enter ……………….Σε αυτά τα δύο με το 12μηνο συμβόλαιο βλέπω πολύ ακριβές τιμές.
Για ποιο λόγο να κλείσει κάποις 12μηνο συμβόλαιο με αυτές τις τιμές αφού υπάρχει το Γ1 με πολυ καλύτερες τιμές και μάλιστα χωρίς κίνδυνο ρήτρας;
Αν ανέβει το Γ1 τότε μπορείς πάλι να διαλέξεις πρόγραμμα, δεν έχεις συμβόλαιο να σε δεσμεύει.

)