Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#846492 Κοιτάω και γω το επόμενο συμβόλαιο για ρεύμα γιατί λήγει το ΔΕΗ myHome Open.
Στον τελευταίο εκκαθαριστικό που βγήκε προχθες βλέπω να έχω κατανάλωση στο 4μηνο
- Ημερήσιο (1395kWh x 0,161€/kWh) + (60kWh x 0,176€/kWh)
- Νυχτερινό (789kWh x 0,110€/kWh) + (34kWh x 0,125€/kWh)

Γενικά θέλω να κάτσω ΔΕΗ και κοιτάω τώρα τα προγράμματα που δίνουν για επιλογή

Η ανάλυση λέει

ΔΕΗ myHome 4All - ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ - Τιμές Νοεμβρίου 2023
Ημερήσιο - Φθηνότερα οι πρώτες 500KWh στα 0,165€ και μετά στα 0,221€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Νυχτερινό - Ίδια τιμή όλες οι καταναλώσεις στα 0,125€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]

Γενικά το καλοκαίρι έχω πολύ κάτω από 500KWh/μήνα και τώρα με τη μόνωση μόνο στα χοντρά κρύα θα το ξεπεράσω οπότε αυτό το κοιτάμε σαν bonus που θα είναι χρήσιμο

ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν Οικιακό - ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΡΗΤΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ενιαία τιμή χρέωσης για την κατανάλωση ημέρας, το ύψος της οποίας διαφοροποιείται ανάλογα με το συνολικό ύψος της 4μηνιαίας κατανάλωσης.

Ημερήσιο αν έχεις κάτω από 500KWh/μήνα - 0,170€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Ημερήσιο αν έχεις πάνω από 500KWh/μήνα - 0,182€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]
Νυχτερινό - 0,129€ [χωρίς ΤΕΜ και χωρίς στόχο εξοικονόμησης]

Εδώ λοιπόν βλέπω σχεδόν παρόμοιες τιμές με το πιο πάνω πρόγραμμα και εδώ λέει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΡΗΤΡΑ! και είναι και ελεύθερο από συμβόλαιο. Πως γκεγκεν ;
Τα έχει όλα και συμφέρει;

Γιατί μετά είναι τα σταθερά προγράμματα τους με 12μηνη διάρκεια και βλέπω πολύ ακριβότερες τιμές

ΔΕΗ myHome Enter - 12 μήνες ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ (χωρίς ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ)
Δίνει και 5% έκπτωση συνέπειας.
Ημερήσιο - 0,295 €/kWh άρα με 5% έκπτωση συνέπειας 0,280
Νυχτερινό - 0,260 €/kWh άρα με 5% έκπτωση συνέπειας 0,247

και

ΔΕΗ myHome Online - 12 μήνες ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ (χωρίς ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ)

Ημερήσιο - 0,280 €/kWh
Νυχτερινό - 0,240 €/kWh

Δε δίνει 5% για έκπτωση συνέπειας :) οπότε οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με το myHome Enter ……………….

Σε αυτά τα δύο με το 12μηνο συμβόλαιο βλέπω πολύ ακριβές τιμές.
Για ποιο λόγο να κλείσει κάποις 12μηνο συμβόλαιο με αυτές τις τιμές αφού υπάρχει το Γ1 με πολυ καλύτερες τιμές και μάλιστα χωρίς κίνδυνο ρήτρας;
Αν ανέβει το Γ1 τότε μπορείς πάλι να διαλέξεις πρόγραμμα, δεν έχεις συμβόλαιο να σε δεσμεύει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#846500 Εγώ ενεργοποίησα online το ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν Οικιακό αλλά με πήραν από ΔΕΗ και φαγώθηκαν να το γυρίσω στο 4all. Το γύρισα, αφού δεν υπάρχει δέσμευση, αλλά μάλλον μ@λ@κία έκανα, αν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής.
Άβαταρ μέλους
By glf
#846512 Για να δούμε τι θα πουν και οι υπόλοιποι. Και μένα κάτι μου φαίνεται ελαφρώς περίεργο αλλά με βάση όσα διάβασα και τα σημείωσα, αυτά είναι τα δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Scotch έγραψε:Εγώ ενεργοποίησα online το ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν Οικιακό αλλά με πήραν από ΔΕΗ και φαγώθηκαν να το γυρίσω στο 4all. Το γύρισα, αφού δεν υπάρχει δέσμευση, αλλά μάλλον μ@λ@κία έκανα, αν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αν το Γ1 δεν είχε ρήτρα αναπροσαρμογής η τιμή του θα ήταν σταθερή. αλλά δεν είναι :
https://www.dei.gr/media/tlmozki2/timok ... 122023.pdf

Το 4αll είπαμε συμφέρει μόνο αν η μηνιαία κατανάλωση είναι κάτω από 500ΚW
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#846525 Για να καταλαβω, σημερα εχω το MyHome Open N, αν φυγω και παω στο 4all θα ισχυσουν οι τιμες αυτες για τους επομενους 12 μηνες; (σημερα οι τιμες τους ειναι ιδιες πλην παγιου )
Ή απο το νεο ετος θα πρεπει να διαλεξω παλι αλλο προγραμμα;

@ mousatos, δεν εχω ποτε καταναλωση πανω απο 500kWh ανα μηνα, ενταξει τωρα; :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 21 Νοέμ 2023, 19:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
mousatos έγραψε:
Scotch έγραψε:Εγώ ενεργοποίησα online το ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν Οικιακό αλλά με πήραν από ΔΕΗ και φαγώθηκαν να το γυρίσω στο 4all. Το γύρισα, αφού δεν υπάρχει δέσμευση, αλλά μάλλον μ@λ@κία έκανα, αν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αν το Γ1 δεν είχε ρήτρα αναπροσαρμογής η τιμή του θα ήταν σταθερή. αλλά δεν είναι :
https://www.dei.gr/media/tlmozki2/timok ... 122023.pdf
Το 4αll είπαμε συμφέρει μόνο αν η μηνιαία κατανάλωση είναι κάτω από 500ΚW

Η ΔΕΗ πάντως λέει:
Γ1/Γ1Ν Οικιακό. Χωρίς δεσμεύσεις. Με διευκολύνσεις και επιδοτήσεις.
- Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμού έως 6 άτοκες δόσεις
- Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής
- Χωρίς δέσμευση συμβολαίου
- Επιδοτούμενο προϊόν από το Κράτος
https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#846532 Ρώτα τον george_prix να σου πει τι λένε και τι γράφουν για να πουλήσουν. Εγώ σου έβαλα το τιμολόγιο ... και μη παρσλείπεις στο κόπι-πάστε(Πολάκης@) επουσιώδη τμήματα (εκτός κι αν τα άλλαξαν αυτοί στο ενδιάμεσο. :hmmm: )
Η ΔΕΗ λέει:
https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/g1-g1n/

Γ1/Γ1Ν Οικιακό. Χωρίς δεσμεύσεις.
Με διευκολύνσεις και επιδοτήσεις.
Η ΔΕΗ παρουσιάζει το ανανεωμένο κυμαινόμενο προϊόν Γ1/Γ1Ν Οικιακό, που προσφέρει:

Εύκολη πληρωμή έως 6 άτοκες δόσεις
Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής
Χωρίς δέσμευση συμβολαίου
Επιδοτούμενο από το Κράτος
==============================================================
κυμαινόμενο προϊόν , χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. ΜΠΟΥΑ' ΧΑ ΧΑ .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#846543 οπως και εγω δεν βλεπω να βγαζει ακρη με τα προγραμματα κανεις.
Και ολη αυτη η δουλεια θα γινεται καθε μηνα εε? :thumbsup:
Ευχαριστουμε την κυβερνησαρα που με τη φοβερη ιδεα με τα κοκκνα πρασινα κιτρινα ,τα εκανε ακομα πιο δυσνοητα.
Η μαλλον αυτος ηταν ο σκοπος?
Τωρα ,μολις ερθει η λυπητερη δεν θα διαλεξες σωστο προγραμμα :thumbsup:
ατομικη ευθυνη κιετς.
ψοφο γτσς :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#846544 Ησύχασε μωρε ψυχούλα μου.

Πόσο κάνει μια έξυπνη πρίζα, να στην αγοράσω , να μην σε βλέπω σαν αλφιστι; :(
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimviii έγραψε:οπως και εγω δεν βλεπω να βγαζει ακρη με τα προγραμματα κανεις.

Σιγά τα δύσκολα . Λίγη πονηράδα θέλει να αποφύγεις τις παγίδες των παρόχων. Και ανταλλαγή εντυπώσεων κι εμπειριών.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#846559 Κανένα πρόγραμμα δεν έχει ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά είναι κυμαινόμενο με τον μήνα.
Όχι Γιάννης, Γιαννάκης, που λένε και στο χωριό μου.
Από 1/1/2024, επανέρχεται η ρήτρα με άλλο όνομα (μάλλον) και το συμβόλαιο πάλι θα είναι κυμαινόμενο, αλλά οι εταιρείες δεν θα υποχρεούνται να ανακοινώσουν την τιμή κάθε μήνα.
Μην ξεχνάτε όμως πως δεν σας τρώνε τα λεφτά σε σάντουιτς οι συνδικάλες οι Φωτόπουλοι, τώρα πληρώνουμε κάτι παραπάνω, αλλά τα τρώνε άριστοι με γραβάτα. Καμία σχέση.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#846562 Όχι , να μη τα τρώει κανείς. Λες και δεν είχαμε Ολυμπιακή και δεν έχουμε-είχαμε ΟΣΕ , ΕΛ.ζάχαρη και συνετεαιρισμούς (λάδι) να δούμε τα χάλια τους. Κοιμήσου εσύ πιστεύοντας ότι δε θα ξεκοκάλιζαν και τη ΔΕΗ χωρίς τον τζάμπα λιγνίτη . και δε θα δημιουργούσαν μαύρη τρύπα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#846571 10ετιες πάντως μια χαρά τα πήγαν. Τώρα, αγοράζουν τον Κωτσοβολο, για να σου πουλάνε ακριβότερα μπιχλιμπίδια.
Φθηνό ρεύμα δεν θα ξαναδείς ποτέ όμως.
Πλερωνε λοιπόν, τουλάχιστον έχεις κάνει οικονομία στο λάδι αφού έκοψες το ελαιόλαδο.

@ΧΛ, τώρα ποιος πληρώνει το ακριβό ρεύμα; Ο καταναλωτής, όχι ο φορολογούμενος θα μου πεις...