- 17 Νοέμ 2023, 13:46
Zeus έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Η Volvo μπορεί να μην είχε στο παρελθόν κάποιο miniVan, αλλά με τέτοια παράδοση στα station και στα οικογενειακά οχήματα, ένα ωραίο miniVan θα πουλούσε σαν τρελό νομίζω, ειδικά σε κάποιες αγορές.
Τώρα το συγκεκριμένο δεν μου φαίνεται τόσο κακό πάντως. Προφανώς είναι προϊόν badge engineering, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και σε ποιους αγοραστές απευθύνεται.
Ότι ακριβώς λέει και το μάρκετινγκ δηλαδή..το έφαγες όλο βρε μπαγάσα!
Η βολβό πορφανως μπορεί να κάνει ότι θέλει, κι εφόσον έχει κέρδη μπράβο τους, δεν μας αφορά, εκτός αν κάποιος έχει αγοράσει μετοχές.
Η πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από την καθυστέρηση της διάθεσης του ΕΧ90 λέει ότι έχουν διαφορά θέματα να λύσουν τα οποία μάλλον δεν είχαν σκεφτεί πριν έρθει ο νέος CEO, και δεν είναι απλά η αλλαγή από ICE σε BEV.
https://www.theverge.com/23958821/volvo ... to-decoder
Είναι μεγάλο, αλλά θεωρώ πολύ ενδιαφέρον και λέει πολλά για το industry αλλά και για το μέλλον της βολβό.
Anonymous Founder έγραψε:Θα πω επίσης και μάλλον θα διαφωνήσουμε πάλι με τον Zeus πως οι κινέζοι δείχνουν να μαθαίνουν πολύ γρήγορα. Και αυτή την στιγμή έχουν τεχνολογία που πολλοί άλλοι δεν έχουν.
Ένα μικρό extract από την παραπάνω συνέντευξη..
I’d say the thing about the Chinese car manufacturers have not quite gone to core compute architecture, so that will be the next phase for them as they develop that core compute architecture for that specific market. Right now, by and large, a lot of that is still done on the MCU or ECU architecture of the past.
Μπουρδες εχουν... 
Έχω διαβάσει περίπου το μισό από το άρθρο, και χαίρομαι πολύ που ο CEO τους λέει πως θα κάνει ό,τι κάνει η Tesla!
Ακόμη και το κομμάτι που έβαλες, λέει ακριβώς αυτό: βαρύτητα στο software, ένα άντε το πολύ δύο συστήματα με την υπολογιστική ισχύ, OTA updates, όλα ηλεκτρικά, όλα στο cloud, μηχανική όραση για συστήματα ασφαλείας, ΑΙ.
Καθόλου τυχαία υποθέτω και η επιλογή ενός CEO από διαφορετικό sector του αυτοκινητιστικού.
Οι κινέζοι αυτή την στιγμή, δεν έχουν προλάβει να αντιγράψουν την Tesla, υποθέτω θα το κάνουν και αυτοί. Κάποιοι νομίζω το κάνουν (Lucid ;). Σε κάθε περίπτωση, είναι οι Ευρωπαίοι και οι Γιαπωνέζοι που ψάχνουν κινέζικη βοήθεια για τα EV τους. Σίγουρα όχι η Tesla που έχει ήδη την τεχνολογία που χρειάζεται και όλοι τελικά αυτή κοιτάνε και αυτή αντιγράφουν (άλλοι πετυχημένα, άλλοι όχι).
Δεν κατάλαβα γιατί διαφωνείς πάντως με αυτό που έβαλα για το minivan. Ή μάλλον καταλαβαίνω: σκέψου αντίστοιχα να μιλάμε για BMW, πίσω κίνηση, και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Αυτά που έκανε κάποτε και τώρα είπε να κάνει λίγα από αυτά και πολλά από τα άλλα.
Τι άλλο από αυτό είναι μια BMW 2 Active tourer δηλαδή; Απευθύνεται στο παραδοσιακό κοινό της BMW; Ας γελάσω.

Αν λοιπόν λέμε μπράβο στην BMW όταν βγάζει το παραπάνω, αφού ο κόσμος θα το αγοράσει (ή θ'αγοράσει και εμπρός κίνηση), τότε πρέπει να λέμε μπράβο και στην Volvo για το minvan. Το οποίο, αν τελικά το ζητήσουν κάμποσοι, ίσως να βγει αργότερα και εκτός Κίνας...
Δεν ξέρω δηλαδή, γιατί εγώ είμαι θύμα του μάρκετινγκ μετά απ' όλα αυτά. Επειδή συμπαθώ την τεχνολογία και την προσέγγιση της Tesla; Μα φαίνεται πως και η Volvo την ίδια άποψη έχει!