Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By 224v
#843380 Ιορδανία μήπως??? Εκεί στην Άκαμπτα, να δεις την Πέτρα και το wadi rum όπου έχουν γυριστεί έργα του διαστήματος. Πας και στο Αμμαν που έχει ωραίο περιβάλλον και φτηνά

.
Άβαταρ μέλους
By otso
#843381 Εχει μικροτερη διαρκεια μερας ομως στην αιγυπτο . Στην ερημο δε εχει κρυο την νυχτα κοιμασαι μια χαρα , μυγες δεν εχει στην ερημο , αντιθετα στον βορα τα κουνουπια ειναι στουκας .
Ωραια ιδεα αργεντινη και ουρουγουαη φανταστικα για τον χειμωνα που εχει καλοκαιρι εκει .
Τασο αμα πας φλοριντα κατεβα και Κι ΓΟΥΕΣΤ ο δρομος μεσα στην θαλασσα φανταστικος , να πας στο σπιτι του παπα ερνστ και να μου φερεις μπλουζακι σουβενιρ . Το μονο που φοβαμαι ειναι οι καρχαριες στις τεραστιες ερημες παραλιες . Επισης θαθελα να δω εκτοξευση της νασα .
ΗΦ πως και δεν εχεις παει κουβα η δεν την αναφερεις , εκτος αν ειχες παει μικρος για το μαζεμα του ζαχαροκαλαμου. η θες να πας μετα το διαζύγιο . Φιλος παντρεμενος καταφερε και πηγε μονος . Αν πας θελω καπελο παναμα .
Άβαταρ μέλους
By bebes
#843386 Mia Αίγυπτο είπα να παω κι εσεις βαλθήκατε να με γυρίσετε σε ολο τον κόσμο :lol:

5 άτομα είμαστε, βάλτε μονο τα αεροπορικα... Πληρώνουμε πλεον εξτρα τις βαλίτσες, δεν μπορω να φορτώσω και καμια κονσέρβα :lol:

Το Φθινόπωρο η Aegean βγαζει κατι προσφορες.
Αν είμαι σε καλό μούντ μπορεί να κλείσω τα εισιτήρια και οτι γινει.
Ειδα εβαλε και δρομολόγιο για Λουξορ

Θα ψαξω να μαθω συνθήκες στην επαρχία τους, μου φαίνεται εξαιρετικά ελκυστικό να νοικιασω αυτοκίνητο εκει :innocent:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
bebes έγραψε: μου φαίνεται εξαιρετικά ελκυστικό να νοικιασω αυτοκίνητο εκει :innocent:

true petrolhead
The rate of gasoline per litre for Egypt is 11.50 Egyptian Pound (EGP) or USD 0.372.

με την ευχή μου :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
otso έγραψε:ΗΦ πως και δεν εχεις παει κουβα η δεν την αναφερεις , εκτος αν ειχες παει μικρος για το μαζεμα του ζαχαροκαλαμου. η θες να πας μετα το διαζύγιο . Φιλος παντρεμενος καταφερε και πηγε μονος . Αν πας θελω καπελο παναμα .

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

με πεθανες ρε κερατα!! :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Οι μπριγαδες της ΚΝΕ ρε otso πηγαναν στην Νικραγουα ρε, οχι στην Κουβα (στα χρονια μας δηλαδη, εκτος αν εισαι 75ρης που δεν το νομιζω )

Οσο για καπελο παναμα, στον Ισημερινο φτιαχνονται τα γνησια. Ονομαστηκαν ετσι γιατι τα φορουσαν οι εργατες στην διωρυγα του Παναμα για σκιαση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843400 Όταν έπρεπε να πάω Κούβα, δεν είχα λεφτά. Τώρα, @@ δεν έχει νόημα. Το είχαμε σκεφτεί σαν γαμήλιο ταξίδι, αλλά προτιμήσαμε την Ιταλία με τα μισά λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:Όταν έπρεπε να πάω Κούβα, δεν είχα λεφτά. Τώρα, @@ δεν έχει νόημα.

Aν κάνουν μνημείο για τα κλισέ θα βάλουν αυτή την επιγραφή από κάτω
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#843420 Κατά κορτο ευαγγέλιο.

Καιρό θα λιώσεις όπως θα ελιωνες σε Αθήνα (και λίγο παραπάνω)

Αν πας κάνα Σαρμ ελ Σειχ, προφανώς παλεύεται. Αν δεν σε ενδιαφέρουν καταδύσεις , δεν ξέρω αν αξίζει.

Για πυραμίδες, καιρό κλπ "κλασσικά" προφανώς δεν είναι ιδανικά, αλλά δεν θα πεθάνεις κι ολας.
Άβαταρ μέλους
By otso
PaNick67 έγραψε:
otso έγραψε:ΗΦ πως και δεν εχεις παει κουβα η δεν την αναφερεις , εκτος αν ειχες παει μικρος για το μαζεμα του ζαχαροκαλαμου. η θες να πας μετα το διαζύγιο . Φιλος παντρεμενος καταφερε και πηγε μονος . Αν πας θελω καπελο παναμα .

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

με πεθανες ρε κερατα!! :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Οι μπριγαδες της ΚΝΕ ρε otso πηγαναν στην Νικραγουα ρε, οχι στην Κουβα (στα χρονια μας δηλαδη, εκτος αν εισαι 75ρης που δεν το νομιζω )

Οσο για καπελο παναμα, στον Ισημερινο φτιαχνονται τα γνησια. Ονομαστηκαν ετσι γιατι τα φορουσαν οι εργατες στην διωρυγα του Παναμα για σκιαση.

bre το ξερω απλα ο φιλος που πηγε που ελεγα παραπανω εφερε απ την κουβα ενα και επαθα πλακα , το τσαλακωνει το βαζει στην κωλοτσεπη το βγαζει κι ειναι τελειο σαν καινουργιο εχω παθει πλακα . ασε που ειναι παμφτηνα εδω στο γνωστο καπελλαδικο ειναι πανακριβα και δεν ξερω αν θα με κοροιδεψουν .
να ανοιξουμε τοπικ για καπελα; σε φανταζομαι πανικα με fedora και τζαγκαρ και τον HF με εργατικη τραγιασκα λερωμενη και γκαβριο πενβε.
Και το bebes που του χαλαω το τοπικο καλως να μας ερθει με τουρμπανι η φεσι με μεταξωτη φουντα .
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#843433 Αίγυπτος Αύγουστο και χωρίς καθοδήγηση βόλτα στη χώρα. Πολύ καλή πρόταση ακούγεται!

Sent from hell
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
otso έγραψε: σε φανταζομαι πανικα με fedora και τζαγκαρ και τον HF με εργατικη τραγιασκα λερωμενη και γκαβριο πενβε .

Δεν μου λες, γνωριζόμαστε;

Γιατί αν αγόραζα καπέλο, μετά το παναμα για το καλοκαίρι, fedora θα έπαιρνα. Είχε ένας μπάρμπας μου ένα σκούρο καφέ τσόχινο τρομερό αλλά ήταν μικρό μου και το έφαγε η μαρμάγκα.

Θέλει αντρικό ντύσιμο φυσικά, όχι αθλητικά και t-shirt.

.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#843850 Αύγουστο με τίποτα.
Το Κάιρο έχει 15εκ που το πρωί έρχονται 5-6εκ από την επαρχία μόνο για να πουλήσουν στα παζάρια και φεύγουν το απόγευμα. Αφήνουν πίσω τους μια πόλη γεμάτη σκουπίδι και βρώμα, που με την ζέστη γίνεται αφόρητη. Για κυκλοφοριακό ας μην πούμε...

Έχει βέβαια και τα ωραία του, αρχαία, μουσεία, φαγητό.
Παντού παζάρι στις τιμές. Αν δεν τους κανείς δεν σου πουλάνε .

Αύγουστο στις πυραμίδες χρειάζεσαι πολλές ώρες υπομονής. Αλ Χαλίλι must....χάνεσαι με τις ώρες. Και η Αλεξάνδρεια αξίζει. Κοσμοπολίτικη!

.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#845087 Ειμαι απο Αιγυπτο. Αν πας αυγουστο, θα βγαινεις απο ξενοδοχειο το απογευμα. Ζεστη και κυρίως υγρασία. Δεν πολυπαλεύεται
Αν παρολα αυτα πας μενεις στην Ηλιούπολη (το νεο Κάιρο). Δες τι γινεται με το grand museum of cairo δεν ξερω αν εχει ανοιξει και σε τι βαθμο. Αυτο αντικαθιστα το ιστορικο μουσειο της Ταχριρ.
Εννοειται ελ χαλιλι με διαθεση για μπολικο παζαρι και καφε σε γρφικο κφενεδακι που καθοταν Νασερ και Καβαφης.
Αγιος Γεωργιος στο παλιο Καιρο οπωσδηποτε.
Ψωνιζεις βα,βακερα ρουχα για σενα και τα παιδια σε τ8μες πατωμα.
Φερνεις φρεσκους χουρμαδες και γκουαβα - τελευταια φορα εφερα 30 κιλα φρουτα.
Κρουαζιερα στο Νειλο για πιο τουριστικες εξορμησεις.
Μονο uber. Τα ταξι ειναι κατι αθλια λαντα του1985 χωρις κλιμα. Uber kia και hyundai με κλιμα παιζει πολυ και ειναι τζαμπα για ευρωπαιους -μερικα ευρω
Άβαταρ μέλους
By bebes
#845112 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :s_howdy

Αρα, Αυγουστο ξεχνάμε Αίγυπτο. Αν βρω καποιο κενο διαστημα σε πιο ήπια εποχή μπορεί να πάμε.
Αλλιώς...Ευρώπη
Άβαταρ μέλους
By citastak
#845144 Έχει και άλλα που αξίζει να δεις.
Για μένα καλύτερη εποχή είναι από τώρα ως και αρχή άνοιξης.
Έχω να πάω από Οκτ 2018 και από χτες το σκέφτομαι συνέχεια. Μου άνοιξες πληγή.

Εν τω μεταξύ, το 2018 είχα πάει στο παλιό ιστορικό μουσείο που το μάζευαν για τη μετακόμιση στο Grand Egyptian Museum, το οποίο κατά πολλούς είναι αντίστοιχο του Λούβρου
https://grandegyptianmuseum.org/
(Στο παλιό μουσείο έδειχναν μόνο το 30% αυτών που είχαν στα υπόγεια λόγω χώρου/συνθηκών κτλ. Στο νέο δείχνουν πολλά περισσότερα)
Περπάτημα/τρέξιμο στη Ζαμάλεκ και μετά χυμό κόκκινου μάνγκο στα σοκάκια (νταξ, είμαι πολύ biased, βρώμικη πόλη το παλιό Κάιρο, κυκλοφοριακό κουμφούζιο που μόνο αν έχεις πάει εκεί το καταλαβαίνεις κτλ κτλ).