Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Αυτα ισχύουν για τα BMW μόνο. :lol: :lol:

Και μερικές χιλιάδες ακόμα συμβουλές, μείνε στο φόρουμ και θα μάθεις πολλά! :rtfm: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#843523 Δεν ξέρω αν ισχύουν μόνο για τα Bmw αλλά φαντάζομαι ότι μικρές διαδρομές δεν είναι ότι καλύτερο για οποιοδήποτε αυτοκίνητο

Αναλυτικά για bmw
https://bimmerprofs.com/nox-catalytic-c ... ulphation/

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#843525 Καλά μακάρι να ήταν αυτό το μόνο πρόβλημα του Ν53... :lol: :lol: :lol:
Βέβαια παίζει να τον επηρέαζε και το Θείο γιατί νομίζω αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήγε στις ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#843612 Captur dci 90 2017
4 άτομα με αποσκευές
Διαδρομή με πολύ αυτοκινητόδρομο αλλά και πόλη, επαρχιακό και ανάβαση βουνών.
Στον αυτοκινητόδρομο δεν το λυπηθήκαμε καθόλου, πολλά χιλιόμετρα έγιναν με 150 km/h.Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#844139 Γιαρις νοικιαρικο βενζινα χιλιαρι με σιδερενιες ζαντες.
Ενα ατομο,χωρις ερκοντισιο 700 χλμ στη Κρητη απο Ιεραπετρα μεχρι Χανια,με αρκετο Ηρακλειο κεντρο,και Χανια ο εφερε στα 4,3. Προσεκτικη οδηγηση,αλλα και απροσεκτη να ηταν δεν θα πηγαινε πανω απο 4,6 ξερω εγω.
Τα τελευταια βενζινομοτερ εχουν καταναλωσεις σχεδον διζελ.
Καπου τοσα εκαψα παλι και με ιμπιζα χλιαρι στη Μυτιληνη πριν μερικες εβδομαδες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:Γιαρις νοικιαρικο βενζινα χιλιαρι με σιδερενιες ζαντες.
Ενα ατομο,χωρις ερκοντισιο 700 χλμ στη Κρητη απο Ιεραπετρα μεχρι Χανια,με αρκετο Ηρακλειο κεντρο,και Χανια ο εφερε στα 4,3. Προσεκτικη οδηγηση,αλλα και απροσεκτη να ηταν δεν θα πηγαινε πανω απο 4,6 ξερω εγω.

Αυτό που λέω για 1000ρι vs hybrid.
Η διαφορά τιμής και κόστους χρήσης αν το κρατήσεις μέχρι να θέλει μπαταρίες δεν ισοφαριζει εύκολα και πλέον με ένα 3cyl 1000ρι κάνεις τα πάντα.

< >
Άβαταρ μέλους
By nikos
dimik έγραψε:

Αυτό που λέω για 1000ρι vs hybrid.
Η διαφορά τιμής και κόστους χρήσης αν το κρατήσεις μέχρι να θέλει μπαταρίες δεν ισοφαριζει εύκολα και πλέον με ένα 3cyl 1000ρι κάνεις τα πάντα.

< >
Φίλος με το 1000 suzuki alto που είναι παρόμοιο με τα 108-c1-aygo του έκαιγε αρκετα παραπάνω από το yaris υβριδικό. Αγορασμενα καινούρια και τα δύο.
Κίνηση φουλ πόλη όμως και μποτιλιαρισμα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#844241 Δεν λέω ότι καίνε όλα το ίδιο ή λιγότερο από υβριδικά απλά ότι υπάρχει ένα sweetspot ανάλογα την χρήση κλπ κλπ περα από το οποίο αξίζει η εξτρα επένδυση για αγορά υβριδικού.

Πχ 3 λίτρα στα 100 διαφορά κατανάλωσης, με τιμή 2 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 6 ευρώ στα 100χλμ και 30 ευρώ στα 500 του γεμίσματος με 2 γεμίσματα τον μήνα = 60 ευρώ.

Με διαφορά τιμής μεταξύ υβριδικού και μη 2000 ευρώ θέλεις 33 μήνες για να ισοφαρίσει την επένδυση και να αρχίσεις να έχεις κέρδος ή 50 μήνες αν η διαφορά τιμής είναι 3000 ευρώ.

Έχεις προπληρωσει ένα σεβαστό ποσό δηλαδή για να κάνεις οικονομία μετά από 3-5 χρόνια.
Η μεταπωλητικη αξία του υβριδικού θα πέφτει γρηγορότερα γιατί στα 8-10 χρόνια δεν ξέρεις τι θα γίνει με τις μπαταρίες κι αν το κρατήσεις και τελικά χρειαστείς μπαταρίες, τότε θα πληρώσεις μαζεμένα όσα γλίτωσες τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη αν το πουλησεις στα 5 χρόνια όσο ακόμα θα έχει σχετικά υψηλή αξία γλιτώνεις ελάχιστα ή και καθόλου από τα καύσιμα λόγω διαφοράς αρχικής τιμής.

Δύσκολη απόφαση τα υβριδικά με αρκετό ρίσκο ανάλογα το προφίλ χρήσης.
Αν γράφεις χιλιάδες χλμ εντός πόλης κάθε μήνα ναι θα κάνεις απόσβεση γρήγορα και θα αρχίσεις να κερδίζεις από την οικονομία στα καύσιμα, ειδικά αν οι μπαταρίες έχουν εγγύηση για αρκετά χρόνια/χλμ, διαφορετικά δυσκολεύουν τα πράγματα.

< >
Άβαταρ μέλους
By alexm

παντως εγώ που έκανα καμια 1000αρα χιλιόμετρα με panda hybrid καινουργιο, έκαψε τον πάτο του (κοντά στα 6,5λτ/100χλμ)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#844283 Υβριδικό σημαίνει ΤΟΥΟΤΑ βασικά.
Επίσης αθηναϊκή κίνηση σημαίνει εύκολα 8 λίτρα στα 100 χλμ για ένα Β κατηγορίας ιχ. Ένα Yaris έχει εύκολα την μισή κατανάλωση, μπορεί και πιο χαμηλά.
Αν λοιπόν κάνει 1.000 χλμ τον μήνα μιλάμε για 80€ λιγότερα χρήματα τον μήνα, 900€ τον χρόνο δηλαδή

Αυτόματο Β κατηγορίας με παρόμοιο εξοπλισμό παίζει να είναι ακριβότερο από το Yaris όχι και τρία χιλιάρικα φθηνότερο.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Το υβριδικό σημαίνει και αυτόματο, ησυχία, άνεση. Δεν είναι μόνον οικονομία.

2023 έχουμε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για χειροκίνητα.
Ως προς την ησυχία σε συνθήκες πόλης που ανεβάζεις το πολύ 2500 στροφές και έχεις start n stop δεν κάνει τόσο τραγική διαφορά για να πληρώσεις τα παραπάνω χρήματα. Σε κίνηση σε εθνική ο κύριος θόρυβος θα είναι από τον άνεμο και τα λάστιχα΄.

PaNick67 έγραψε:Υβριδικό σημαίνει ΤΟΥΟΤΑ βασικά.
Επίσης αθηναϊκή κίνηση σημαίνει εύκολα 8 λίτρα στα 100 χλμ για ένα Β κατηγορίας ιχ. Ένα Yaris έχει εύκολα την μισή κατανάλωση, μπορεί και πιο χαμηλά.
Αν λοιπόν κάνει 1.000 χλμ τον μήνα μιλάμε για 80€ λιγότερα χρήματα τον μήνα, 900€ τον χρόνο δηλαδή

Αυτόματο Β κατηγορίας με παρόμοιο εξοπλισμό παίζει να είναι ακριβότερο από το Yaris όχι και τρία χιλιάρικα φθηνότερο.

.

Σύγκριση μεταξύ ΤΟΥΟΤΑ μόνο

https://www.carsguide.com.au/car-news/d ... ta-corolla

Nα δούμε και τιμές ακριβότερης έκδοσης i20 1.0Τ 100ps auto vs Yaris Hybrid?
https://configurator.hyundai.gr/configu ... 20-petrol/ 22790€
https://www.toyota.gr/new-cars/yaris/build 24290€ και όχι η bi-tone που έχει 24830

σε μεγαλύτερα μοντέλα ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα I30 vs Corolla
https://configurator.hyundai.gr/configu ... 30-petrol/ 21690
https://www.toyota.gr/new-cars/corolla-hatchback/build 30270
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 06 Νοέμ 2023, 00:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
alexm έγραψε:

παντως εγώ που έκανα καμια 1000αρα χιλιόμετρα με panda hybrid καινουργιο, έκαψε τον πάτο του (κοντά στα 6,5λτ/100χλμ)

Αν διαβάσεις τι ακριβως είναι αυτό το "υβριδικο" της Fiat θα καταλάβεις πως ειναι απλα κατ' όνομα υβριδικό. Ούτε καν mild hybrid δεν ειναι βασικα μιλάμε για τρελή παπατζα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
PaNick67 έγραψε:Εγώ μηχανικά κιβώτια βλέπω στην σύγκριση...

.
Ναι έγραψα λάθος νούμερο το διορθώνω

< >