Τα πρωτότυπα και τα μελλοντικά μοντέλα των κατασκευαστών
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#84328 ...Οταν ο ανταγωνισμος (πλην Γαλλικων μεν, αλλα με αποδεδειγμενα καλη συνταγη δε) εχει ανεξαρτητη πισω αναρτηση, σε αυτη την κατηγορια τιμης και ισχυος, μοντελα,
η λυση του ημιακαμπτου, οσο και "εξελιγμενη" να ειναι στην προκειμενη περιπτωση (κατα τα λεγομενα του δελτιου τυπου της Honda...) παραμενει...ημιμετρο imo.

Προφανως και θα προκειται για τρελο πυροβολο, και μαλιστα επουδενι "πεζοδρομιοκυνηγος", χαρις το στανταρ μηχανικο μπλοκε, αλλα εμενα τουλαχιστον με προιδεαζει για καργα καγκουρικη, ξερη αισθηση, και κατα συνεπεια κουραστικη εμπειρια σε ταξιδια-μεγαλες διαδρομες, σε οτι αφορα την αναρτηση του, παροτι θα εφοδιαζεται μεηλεκτρονικα ρυθμιζομενα αμορτισερ...

Ιδωμεν...
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#84352 πάντως είμαστε των άκρων...η γουστάρουμε φανατικά ή γουστάρουμε να μισούμε επίσης φανατικά! :lol:
------------------------------------------
Το σίγουρο είναι ότι πλέον το ταπερ απέκτησε και με το παραπάνω τα γκάζια του ανταγωνισμού και έγινε ένα από τα κορυφαία σε επιδόσεις!
Να δούμε τώρα αν χάσαμε σε οδική συμπεριφορά σε σχέση με το παρελθόν και πόσο! Για τιμή δεν συζητάμε...ξέρουμε...
όσο ένα τριάρι 40 ετών στην Καλλιθέα!
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:...Οταν ο ανταγωνισμος (πλην Γαλλικων μεν, αλλα με αποδεδειγμενα καλη συνταγη δε) εχει ανεξαρτητη πισω αναρτηση, σε αυτη την κατηγορια τιμης και ισχυος, μοντελα,

1. Τα Γαλλικά θα έπρεπε να είναι επαρκής απάντηση νομίζω εκτός και αν οι Γαλλικοί ημιάκαμπτοι είναι λιγότερο άκαμπτοι από τους Γιαπωνέζικους :lol:
2. Κάποιοι από τον ανταγωνισμό βάζουν και 4κίνηση, θα έπρεπε να έχει και 4κίνηση ?

Κίκιζας . έγραψε:και μαλιστα επουδενι "πεζοδρομιοκυνηγος", χαρις το στανταρ μηχανικο μπλοκε,

Θυμάμαι λάθος ότι το πρώτο Focus RS είχε μεγάλα θέματα torque steer και άρα πεζοδρομιοκυνηγιού παρά το (Quaife) μηχανικό μπλοκέ ?

Κίκιζας . έγραψε:Ιδωμεν...

Πολύ σωστό :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#84358 ...και ενα αρκετα ενδιαφερον αρθρο, που απαντα σε καποιες πρωτες αρνητικες τοποθετησεις συντακτη του AutoΤριτη, στο οποιο μεταξυ αλλων υπαρχει link με δελτιο τυπου του Σαρακακη...

http://www.4drivers.gr/gnomi/item/3690- ... ipota.html

Σε προσωπικο επιπεδο, οπως ανεφερα και πριν διατηρω καποιες πρωτες ενστασεις, σε οτι αφορα την επιλογη ημιακαμπτου, στον πισω αξονα, και παραλληλα θα διαφωνησω μερικως με τα λεγομενα του συντακτη του αρθρου στο 4drivers, σε οτι αφορα το θεμα της τιμης, εφοσον οι πρωτες ενδειξεις που εχουμε απο την τιμολογηση

σε καποιες Ευρωπαικες χωρες (Αγγλια, Γερμανια πχ) ακολουθησουν με την ιδια αναλογικη και στην Ελληνικη αγορα...Οταν γινεται λογος για 29,000λιρες Αγγλιας, ως τιμη εκκινησης του νεου Type R, και παραλληλα οι ανθρωποι της Ford αναφερουν οτι το νεο 4κινητο Focus RS, θα διατιθεται στο οριο των 30,000λιρων, τοτε, ναι, ειναι προφανες οτι σε σχεση με τον ανταγωνισμο τουλαχιστον, το Type R θα ειναι ακριβο...

Επισης η αναφορα στο ιδιο αρθρο, περι...παλης με υποστροφη του Leon, μονο ως κακεντρεχης αν οχι προχειρη/βιαστικη μπορει να θεωρηθει, εχοντας προσωπικη εμπειρια με το νεο Cupra σε περιβαλλον πιστας στο δεξι μπακετ, με οδηγο αγωνων στα πηδαλια, αλλα και ο ιδιος πισω απο το τιμονι του σε επιλεγμενη διαδρομη...

Μενει τελικα να δουμε, τις πρωτες οδηγικες εντυπωσεις εκτος, αλλα και λιγο αργοτερα, εντος χωρας, αλλα και την τιμολογιακη πολιτικη που θα ακολουθηθει απο τις εισαγωγικες εταιριες σε αυτης της κατηγοριας τα μοντελα...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:...Οταν ο ανταγωνισμος (πλην Γαλλικων μεν, αλλα με αποδεδειγμενα καλη συνταγη δε) εχει ανεξαρτητη πισω αναρτηση, σε αυτη την κατηγορια τιμης και ισχυος, μοντελα,

1. Τα Γαλλικά θα έπρεπε να είναι επαρκής απάντηση νομίζω εκτός και αν οι Γαλλικοί ημιάκαμπτοι είναι λιγότερο άκαμπτοι από τους Γιαπωνέζικους :lol:

Θα ηταν επαρκης απαντηση, εαν οι Ιαπωνες πετυχαιναν την καταπληκτικη ισορροπια μεταξυ σφιχτης/σπορ αναρτησης και επαρκους ανεσης, οπως την καταφερνουν οι Γαλλοι.
Κατα την δικη μου αποψη, μεχρι στιγμης σε δικινητες υλοποιησεις, οι Ιαπωνες δεν εχουν φτασει στα επιπεδα των Γαλλων.

nass έγραψε:2. Κάποιοι από τον ανταγωνισμό βάζουν και 4κίνηση, θα έπρεπε να έχει και 4κίνηση ?

Αυτο ειναι πολυ σχετικο. Η απαντηση θα μπορουσε να ηταν "ναι", εαν προσεφερε καλυτερη οδικη συμπεριφορα/αισθηση, χωρις να ανεβαινει σημαντικα το συνολικο βαρος της κατασκευης, ή και "οχι" εφοσον το συνολικο στησιμο του αυτοκινητου, η λειτουργια του μπλοκε, και η συνεργασια του με την αναρτηση ειναι τοσο αρτια, οχι μονο σε αποτελεσματικοτητα (κατι ηδη προφανες απο τον ανακοινωθεντα χρονο στο ring)
αλλα και σε αισθηση, ειδικα στυς μετριους σε προσφυση δρομους, που κυριως εχουμε στην χωρα...

Κίκιζας . έγραψε:και μαλιστα επουδενι "πεζοδρομιοκυνηγος", χαρις το στανταρ μηχανικο μπλοκε,

nass έγραψε:Θυμάμαι λάθος ότι το πρώτο Focus RS είχε μεγάλα θέματα torque steer και άρα πεζοδρομιοκυνηγιού παρά το (Quaife) μηχανικό μπλοκέ ?

Στην δικη μου αντιληψη, "πεζοδρομιοκυνηγος" θεωρειται οποιοδηποτε ιδιιατερα ισχυρο προσθιοκινητο, με εντονες τασεις υποστροφης (πχ γνωστο στην δεκαετια των 90's το Rover 620ti...), και οχι απλως εντονα φαινομενα torque steer...
Ειδικα δε για το πρωτο RS, επειδη τυγχανει να εχει υπαρξει κατοχος του, προσωπικος φιλος, με αποδεδειγμενες ικανοτητες σε αγωνες, απο τις δικες του τουλαχιστον αναφορες σε συζητηση, περα απο το...ειδικο της κατασκευης σε οτι αφορα τις σχετικα αποτομες αντιδρασεις του μπλοκε, με σχεδον αφιλτραριστη μεταφορα στο τιμονι, εντονς υποστροφικες τασεις, για την υψηλη ισχυ του (εκεινη την εποχη, πριν 11 χρονια περιπου) δεν παρουσιαζε επουδενι. Το αντιθετο μαλιστα...Απλως χρειαζοταν μια καποια εξοικειωση, και επιμονη ουσιαστικα σε σταθεροποιηση (των χεριων στο τιμονι) των οποιων φαινομενων torque steer με τους τροχους υπο γωνια...

Κίκιζας . έγραψε:Ιδωμεν...

nass έγραψε:Πολύ σωστό :iconcool:

Πρωτες εντυπωσεις-σκεψεις θετω, προφανως και με επιφυλαξη ολα αυτα, προτου δοκιμαστουν τα αυτοκινητα απο τον ξενο και εγχωριο τυπο, ωστε να εζουμε μια πρωτη σαφη εικονα των δυνατοτητων τους.
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:Στην δικη μου αντιληψη, "πεζοδρομιοκυνηγος" θεωρειται οποιοδηποτε ιδιιατερα ισχυρο προσθιοκινητο, με εντονες τασεις υποστροφης (πχ γνωστο στην δεκαετια των 90's το Rover 620ti...), και οχι απλως εντονα φαινομενα torque steer...

Δεδομένου ότι τον όρο τον θυμάμαι πρώτη φορά αρχές δεκαετίας του 1990 σε δοκιμή των 4Τ για το Hyundai S-Coupe Turbo όπου έλεγαν ότι ακόμα και στην ευθεία είναι πεζοδρομιοκυνηγός, νομίζω ότι σημαίνει έντονο torque steer και όχι απλά έντονη υποστροφή (ισχύος).

Μπορεί όμως να θυμάμαι και λάθος :)
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#84368 Κοπανάει φανερά.
Ειδικά στη δεύτερη φώτο που το είδα πόνεσε η μέση μου.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#84376 ο χρονος που εκανε στο ρινγκ τι λεει σε σχεση με αλλα δυνατα προσθιοκινητα?
Άβαταρ μέλους
By drdino
Κίκιζας . έγραψε:σε καποιες Ευρωπαικες χωρες (Αγγλια, Γερμανια πχ) ακολουθησουν με την ιδια αναλογικη και στην Ελληνικη αγορα...Οταν γινεται λογος για 29,000λιρες Αγγλιας, ως τιμη εκκινησης του νεου Type R, και παραλληλα οι ανθρωποι της Ford αναφερουν οτι το νεο 4κινητο Focus RS, θα διατιθεται στο οριο των 30,000λιρων, τοτε, ναι, ειναι προφανες οτι σε σχεση με τον ανταγωνισμο τουλαχιστον, το Type R θα ειναι ακριβο...

Με μια M135 να ξεκινάει από τις 26k λίρες (με κάτι εκπτώσεις), νομίζω ότι πρέπει να είναι κάποιος ορκισμένος φίλος της προσθιοκίνητης πατπάντζας ως έννοιας για να την διαλέξει. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
drdino έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:σε καποιες Ευρωπαικες χωρες (Αγγλια, Γερμανια πχ) ακολουθησουν με την ιδια αναλογικη και στην Ελληνικη αγορα...Οταν γινεται λογος για 29,000λιρες Αγγλιας, ως τιμη εκκινησης του νεου Type R, και παραλληλα οι ανθρωποι της Ford αναφερουν οτι το νεο 4κινητο Focus RS, θα διατιθεται στο οριο των 30,000λιρων, τοτε, ναι, ειναι προφανες οτι σε σχεση με τον ανταγωνισμο τουλαχιστον, το Type R θα ειναι ακριβο...

Με μια M135 να ξεκινάει από τις 26k λίρες (με κάτι εκπτώσεις), νομίζω ότι πρέπει να είναι κάποιος ορκισμένος φίλος της προσθιοκίνητης πατπάντζας ως έννοιας για να την διαλέξει. :lol:

...προφανως, αλλα εδω (στο...μπανανια) τιθεται το -μελλοντικο- διλημμα μεταξυ Type R και Focus RS εφοσον οντως, ειναι τοσο κοντα τιμολογιακα οπως αναφερεται, και με την ιδια αναλογια φυσικα την χωρα μας...
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
nass έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Στην δικη μου αντιληψη, "πεζοδρομιοκυνηγος" θεωρειται οποιοδηποτε ιδιιατερα ισχυρο προσθιοκινητο, με εντονες τασεις υποστροφης (πχ γνωστο στην δεκαετια των 90's το Rover 620ti...), και οχι απλως εντονα φαινομενα torque steer...

Δεδομένου ότι τον όρο τον θυμάμαι πρώτη φορά αρχές δεκαετίας του 1990 σε δοκιμή των 4Τ για το Hyundai S-Coupe Turbo όπου έλεγαν ότι ακόμα και στην ευθεία είναι πεζοδρομιοκυνηγός, νομίζω ότι σημαίνει έντονο torque steer και όχι απλά έντονη υποστροφή (ισχύος).

Μπορεί όμως να θυμάμαι και λάθος :)

...δυστυχώς, έχεις δίκιο για το πρώτο RS, το είχε πολύ καλός φίλος και συνάδελφος όταν είχα εγώ το πρώτο S3, παρασάγκας διαφορετικά αλλά όντως απότομα υποστροφικό το Ford... το δικό μου ξέχνα το... είχα βέβαια άλλα καλά.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Κίκιζας . έγραψε:
drdino έγραψε:

...προφανως, αλλα εδω (στο...μπανανια) τιθεται το -μελλοντικο- διλημμα μεταξυ Type R και Focus RS εφοσον οντως, ειναι τοσο κοντα τιμολογιακα οπως αναφερεται, και με την ιδια αναλογια φυσικα την χωρα μας...

...δεν τίθεται καν σύγκριση, ούτε με την Μπέμπα που αναφέρετε πιο πάνω, άπιαστα λόγω φόρων δυστυχώς. Αααα! και μου αρέσει πολύ περισσότερο το Honda σχεδιαστικά, αλλά είπαμε, η γνώμη μου δεν μετράει. Είμαι σχεδιαστης! Α χαχαχαχαα!