https://www.car.info/en-se/honda/civic/ ... 0600/specs
https://www.car.info/en-se/honda/civic/ ... 0600/specs
PaNick67 έγραψε:Το μοναδικο ντιζελ που ειχα οδηγησει και δεν ακουγοταν σαν τρατα πανω απο τις 1000 σαλ ηταν το προπροηγουμενο Civic. Ακομα κι αυτο ομως στο ρελαντι και με παραθυρο ανοιχτο το καταλαβαινες.
dimik έγραψε:red_monster έγραψε:Τα diesel που κινούνται σχεδόν μόνιμα στην πόλη έχουμε μεγάλη πιθανότητα να βγάλουν ακριβές βλάβες. Στα πρώτα 30-50 k km όλοι οι νέοι κάτοχοι είναι μέσα στα μέλια με την κατανάλωση και το κόστος του καυσίμου.Ειδικά σε μικρές διαδρομές όπου το regen μπορεί να ξεκινήσει και να κοπεί στην μέση.
Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.
Σε χώρα-νησί με όριο τα 100 πρέπει να φτάσω στην άλλη μεριά του νησιού με τον φόβο της κλήσης για να κάνει regen.
Πάντως κοιτάζοντας την αγορά για κάποιον που κάνει σχεδόν αποκλειστικά χλμ πόλης και μικρές διαδρομές το hybrid δεν είναι και τόσο οικονομικοτερο ειδικά με την διαφορά κόστους την οποία θα κάνεις απόσβεση σε καμία 5ετια όταν στα 8-10 χρόνια θα αρχίσεις να ψάχνεσαι για τις μπαταρίες.
Δηλαδή το 1000ρι τούρμπο της οικογένειας γράφει από 6 έως 8 λίτρα σε συνθήκες ακραίας κίνησης, ίδιου μεγέθους hybrid πόσο να πέσει; κάνα 2 λίτρα? Δηλαδή 8 λίτρα στο φουλαρισμα πες 12-14 ευρώ οικονομια στα 400χλμ, αντε ένα 30ρι τον μήνα.
Ενα αντίστοιχο υβριδικό έχει τουλάχιστον 2-3Κ παραπάνω. Να χαμε να λέγαμε.
< >

axel12p έγραψε:Επίσης, στα σύγχρονα βενζίνης έχουμε την μάστιγα των μικρών τρικύλινδρων που δεν φημίζονται για την ποιότητα λειτουργίας τους
Zeus έγραψε:axel12p έγραψε:Επίσης, στα σύγχρονα βενζίνης έχουμε την μάστιγα των μικρών τρικύλινδρων που δεν φημίζονται για την ποιότητα λειτουργίας τους
Παντως το τρικύλινδρο της μπεμβε παίζει να εχει πιο ποιοτική λειτουργία από πολλά τετρακύλινδρα.
dimik έγραψε:Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.
GTS έγραψε:λογικο ειναι γιατι εχει αξονα αντισταθμισης ενω τα περισσοτερα 4κυλινδρα δεν εχουν κατι τετοιο αλλα χρησιμοποιουν τις διαφορες αντλιες για αντισταθμιση. Το Β48 εχει 2 τετοιους αξονες ομως.
alexandros.K έγραψε:Ο καταλύτης γιατί μετά αρχίζουν να κελαηδάνε κάτι NOx sensors και να δουλεύει με πλούσιο μίγμα μόνιμα.dimik έγραψε:Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.
Τι να ξεμπουκωσει ?GTS έγραψε:λογικο ειναι γιατι εχει αξονα αντισταθμισης ενω τα περισσοτερα 4κυλινδρα δεν εχουν κατι τετοιο αλλα χρησιμοποιουν τις διαφορες αντλιες για αντισταθμιση. Το Β48 εχει 2 τετοιους αξονες ομως.
Ποιες αντλιες εννοεις ?
alexandros.K έγραψε:dimik έγραψε:Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.
Τι να ξεμπουκωσει ?GTS έγραψε:λογικο ειναι γιατι εχει αξονα αντισταθμισης ενω τα περισσοτερα 4κυλινδρα δεν εχουν κατι τετοιο αλλα χρησιμοποιουν τις διαφορες αντλιες για αντισταθμιση. Το Β48 εχει 2 τετοιους αξονες ομως.
Ποιες αντλιες εννοεις ?
alexandros.K έγραψε:Μαλλον κατι αλλο θα διαβασες , Η αντλια δεν εχει ρολο εξισορρόπησης
Για τα Ι6 συμφωνουμε
alexandros.K έγραψε:Αν αυτο γινεται μονο με τον τροπο που ειπες, μαλλον ετσι καθαριζουν οι σενσορες απο καπνα
Γιατι ο καταλυτης ξεμπουκωνει και με ενα τελικιασμα ή με τερμα γκαζι οσο μπορεις (λογω δρομου)
Ας ήταν η γραμμή τερματισμού 300μ παρακάτω και μπο[…]
Μιας και επέστρεψα Τσεχία, κόστος ελληνικών διοδίω[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]