Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843412 Από χειροκίνητο, 1000 φορές το CVT, για την πόλη. Για την ακρίβεια, ακόμη και 2τάχυτο με μετατροπέα ροπής Hondamatic σε Civic του 80' θα επέλεγα για να μην ανακατεύω την σούπα κολλημένος στην κίνηση.
https://www.car.info/en-se/honda/civic/ ... 0600/specs
Άβαταρ μέλους
By axel12p
PaNick67 έγραψε:Το μοναδικο ντιζελ που ειχα οδηγησει και δεν ακουγοταν σαν τρατα πανω απο τις 1000 σαλ ηταν το προπροηγουμενο Civic. Ακομα κι αυτο ομως στο ρελαντι και με παραθυρο ανοιχτο το καταλαβαινες.

+1000
Εξαιρετικός κινητήρας. Αθόρυβος, φοβερή απόδοση και εξαιρετικά οικονομικός! Καταναλώσεις στο Civic κάτω από 5lt/100Km. Σύμφωνα με το spritmonitor μια Corolla Hybrid με παρόμοια απόδοση, είχε την ίδια ακριβώς κατανάλωση.

Τα υβριδικά μπορεί να είναι πιο αθόρυβα, από την άλλη συχνά διαβάζω για ενοχλητικό θόρυβο του CVT (κυρίως στα μοντέλα της Toyota). Επίσης, στα σύγχρονα βενζίνης έχουμε την μάστιγα των μικρών τρικύλινδρων που δεν φημίζονται για την ποιότητα λειτουργίας τους :thumbsdown:
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 31 Οκτ 2023, 19:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimik έγραψε:
red_monster έγραψε:Τα diesel που κινούνται σχεδόν μόνιμα στην πόλη έχουμε μεγάλη πιθανότητα να βγάλουν ακριβές βλάβες. Στα πρώτα 30-50 k km όλοι οι νέοι κάτοχοι είναι μέσα στα μέλια με την κατανάλωση και το κόστος του καυσίμου.
Ειδικά σε μικρές διαδρομές όπου το regen μπορεί να ξεκινήσει και να κοπεί στην μέση.

Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.
Σε χώρα-νησί με όριο τα 100 πρέπει να φτάσω στην άλλη μεριά του νησιού με τον φόβο της κλήσης για να κάνει regen.

Πάντως κοιτάζοντας την αγορά για κάποιον που κάνει σχεδόν αποκλειστικά χλμ πόλης και μικρές διαδρομές το hybrid δεν είναι και τόσο οικονομικοτερο ειδικά με την διαφορά κόστους την οποία θα κάνεις απόσβεση σε καμία 5ετια όταν στα 8-10 χρόνια θα αρχίσεις να ψάχνεσαι για τις μπαταρίες.

Δηλαδή το 1000ρι τούρμπο της οικογένειας γράφει από 6 έως 8 λίτρα σε συνθήκες ακραίας κίνησης, ίδιου μεγέθους hybrid πόσο να πέσει; κάνα 2 λίτρα? Δηλαδή 8 λίτρα στο φουλαρισμα πες 12-14 ευρώ οικονομια στα 400χλμ, αντε ένα 30ρι τον μήνα.
Ενα αντίστοιχο υβριδικό έχει τουλάχιστον 2-3Κ παραπάνω. Να χαμε να λέγαμε.

< >

Οι βλάβες δεν είναι μόνο στο dpf.
Ο κανόνας είναι πόλη --> υβριδικό ή ηλεκτρικό
Εθνική οδό --> πετρέλαιο
Προσωπικά είμαι στα 45 k τον χρόνο μόνο με το εταιρικό, εκεί πρέπει να είσαι τρελός για να μην πάρεις πετρέλαιο.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#843424 Για την ιστορία, στο γιάρις έχω 4,5 στην πόλη* και 5κάτι σε ταξίδι.
Το καινούργιο γιάρις έχει στο τσεπάκι του ψηλά 3άρια, το ίδιο και το κροςς που έχουμε στη δουλειά. Το αυτό μου έχει πει γνωστός μου με CHR, 3,8 μου είχε αναφέρει πριν το καλοκαίρι.

* σε αισίως 3 χρόνια κατοχής, έχω προσέξει ότι το βέλτιστο παράθυρο λειτουργίας των...ηλεκτρονίων είναι αυτή η εποχή ή η ανάποδη δλδ κάπου Απρίλη ξέρωγω, όπου η μέση θερμοκρασία είναι πέριξ των 25⁰. Μπορεί δλδ να δω λίγο αργότερα να κατεβαίνει και στο 4,3.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
axel12p έγραψε:Επίσης, στα σύγχρονα βενζίνης έχουμε την μάστιγα των μικρών τρικύλινδρων που δεν φημίζονται για την ποιότητα λειτουργίας τους :thumbsdown:

Παντως το τρικύλινδρο της μπεμβε παίζει να εχει πιο ποιοτική λειτουργία από πολλά τετρακύλινδρα. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By GTS
Zeus έγραψε:
axel12p έγραψε:Επίσης, στα σύγχρονα βενζίνης έχουμε την μάστιγα των μικρών τρικύλινδρων που δεν φημίζονται για την ποιότητα λειτουργίας τους :thumbsdown:

Παντως το τρικύλινδρο της μπεμβε παίζει να εχει πιο ποιοτική λειτουργία από πολλά τετρακύλινδρα. :s_dunno

λογικο ειναι γιατι εχει αξονα αντισταθμισης ενω τα περισσοτερα 4κυλινδρα δεν εχουν κατι τετοιο αλλα χρησιμοποιουν τις διαφορες αντλιες για αντισταθμιση. Το Β48 εχει 2 τετοιους αξονες ομως.

Πανω απο τις 2000 στροφες παντως ειναι ομαλο, κατω λογω των αραιων εκρηξεων δεν ειναι.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#843446 Γενικά δεν υπάρχουν απόλυτες λύσεις για όλους. Το προφίλ χρήσης δίνει μια κατεύθυνση φυσικά. Diesel για πολλά χιλιόμετρα κ εθνικές οδούς. Υβριδικά Toyota ειδικά οι τελευταίες γενιές σε Yaris cross corolla chr βασιλιάδες της πόλης με μικρούς συμβιβασμούς σε ταξίδια.

Ειπώθηκε κ πιο πάνω, ανάλογα τα χιλιόμετρα μπορεί κ με βενζίνης να μην αξίζει τον κόπο οικονομικά να πας σε Toyota hybrid.

Είχα dsg1.2 seat, δοκίμαζα το προηγούμενο Yaris κ έλεγα δεν το το θέλω ( οκ μου έκατσε 2 βλάβες στο dsg στην εγγύηση). Ε το έφτασα 205000..χωρίς άλλα παρατράγουδα..

Στον ενάμιση χρόνο με το Yaris k 42500 km έχω απόσβεση 2300€ ήδη... Είμαι 3 λίτρα κάτω χωρίς προσπάθεια ιδιαίτερη κ ταξίδια με ταχύτητες εθνικής.

Ισχύει πως είναι απίστευτα τα λεφτά που πρέπει να δώσεις παραπάνω για να κάνεις οικονομία...( Όλα είναι σχετικά,)
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimik έγραψε:Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.

Τι να ξεμπουκωσει ?

GTS έγραψε:λογικο ειναι γιατι εχει αξονα αντισταθμισης ενω τα περισσοτερα 4κυλινδρα δεν εχουν κατι τετοιο αλλα χρησιμοποιουν τις διαφορες αντλιες για αντισταθμιση. Το Β48 εχει 2 τετοιους αξονες ομως.

Ποιες αντλιες εννοεις ?
Άβαταρ μέλους
By dimik
alexandros.K έγραψε:
dimik έγραψε:Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.

Τι να ξεμπουκωσει ?

GTS έγραψε:λογικο ειναι γιατι εχει αξονα αντισταθμισης ενω τα περισσοτερα 4κυλινδρα δεν εχουν κατι τετοιο αλλα χρησιμοποιουν τις διαφορες αντλιες για αντισταθμιση. Το Β48 εχει 2 τετοιους αξονες ομως.

Ποιες αντλιες εννοεις ?
Ο καταλύτης γιατί μετά αρχίζουν να κελαηδάνε κάτι NOx sensors και να δουλεύει με πλούσιο μίγμα μόνιμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#843450 Αν αυτο γινεται μονο με τον τροπο που ειπες, μαλλον ετσι καθαριζουν οι σενσορες απο καπνα
Γιατι ο καταλυτης ξεμπουκωνει και με ενα τελικιασμα ή με τερμα γκαζι οσο μπορεις (λογω δρομου)
Άβαταρ μέλους
By GTS
alexandros.K έγραψε:

Τι να ξεμπουκωσει ?

Ποιες αντλιες εννοεις ?

λαδιου ισως, δεν θυμαμαι γιατι υπαρχει καιρος που το διαβασα

σε γενικες γραμμες παντως μονο ο 6κυλινδρος σε σειρα και ο V12 φυσικα που ειναι δυο 6κυλινδροι ενωμενοι ειναι balanced ολοι οι αλλοι κινητηρες θελουν balance shafts.
Άβαταρ μέλους
By GTS
alexandros.K έγραψε:Μαλλον κατι αλλο θα διαβασες , Η αντλια δεν εχει ρολο εξισορρόπησης
Για τα Ι6 συμφωνουμε

σωστα το διαβασα, το κανονιζουν ετσι ωστε να ισσοροπει τους κραδασμους, ψαχτο λιγο και θα δεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
alexandros.K έγραψε:Αν αυτο γινεται μονο με τον τροπο που ειπες, μαλλον ετσι καθαριζουν οι σενσορες απο καπνα
Γιατι ο καταλυτης ξεμπουκωνει και με ενα τελικιασμα ή με τερμα γκαζι οσο μπορεις (λογω δρομου)

Από ότι έχω διαβάσει πρέπει να πιάσει θερμοκρασία μερικών 100δων κελσίου ο καταλύτης και να παραμείνει εκεί για κάποια ώρα.

Μπορεί να ισχύει και αυτό με το τελίκιασμα αλλά δεν νομίζω να το πρότεινε επίσημα ποτέ κανείς :lol: