Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:To τελευταίο είναι η μαγεία του diesel. Πας γρήγορα χωρίς μεγάλη διακύμανση της κατανάλωσης. Σε βενζίνη ή ηλεκτρικό, οι διαφορές εκτοξεύονται.

και μεσα στη πολη οικονομικα ειναι.
Του γιου παιζει στα 5.2 ,και της γυναικας το τελευταιο ολοκληρο ρεζερβουαρ το εφερε 5,5.
1240 κιλα 17αρες

εντιτ να θυμισουμε οτι απο Ντισελντορφ Αθηνα το εφερε στο 5,3-5,4 αν θυμαμαι καλα,με τα μισα χλμ να εχουν γινει ταπα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843156 Στην πόλη είναι οικονομικό μεν, αλλά δεν φτάνει με τίποτε ούτε υβριδικά (πχ Yaris), ούτε πόσο μάλλον ηλεκτρικά.
Αν το 90% των χιλιομέτρων σου είναι εκτός, αγοράζεις diesel. Αν το 90% είναι πόλη, αγοράζεις υβριδικό ή ηλεκτρικό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843161 Πάρα πολλοί ναι, άλλοι γνωρίζουν ήδη καλύτερα απ' όλους τους υπόλοιπους για διάφορα θέματα, από πολιτική μέχρι αστροφυσική, επομένως αδιαφορούν για την γνώμη τρίτων.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Στην πόλη είναι οικονομικό μεν, αλλά δεν φτάνει με τίποτε ούτε υβριδικά (πχ Yaris), ούτε πόσο μάλλον ηλεκτρικά.

για το υβριδικο δεν ειμαι και τοσο σιγουρος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843167 Να είστε απολύτως σίγουροι για το υβριδικό. Φυσικά υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη δυσπιστία από την πλευρά τους, ήτοι "αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι".
Ο μέσος ταξιτζής προτιμάει Octavia με τον φθηνότερο diesel με χειροκίνητο και όσο ζήσει. Μετά από 2-3 χρόνια χρήσης, σε καμία σοβαρή χώρα δεν θα περνούσε ΚΤΕΟ, αλλά στην Ελλάδα αυτό δεν είναι καν πρόβλημα.
Γενικώς, diesel για κίνηση στην πόλη, ΣΗΜΕΡΑ με τις τόσες εναλλακτικές, θα έπρεπε ν'απαγορεύεται αυστηρότατα και να δίνονται αντικίνητρα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Να είστε απολύτως σίγουροι για το υβριδικό.

πως θα ειμαστε σιγουροι οταν η Καριολω με Αυρις χιμπριντ βγαζει 4,5 λιτρα εδω και 4 χρονια?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Δεν το πιασα. :x

φιλη με Ωρις μεσα στην Αθηνα βγαζει μεση 4,5 λιτρα.
Παπαρια οικονομια. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843196 Μια χαρά το βρίσκω για το μέγεθος και σκεπτόμενος πως είναι και αυτόματο. Πρέπει να συγκρίνεις παρόμοια πράγματα.
Το Yaris hybrid πέφτει κάτω από 4 σε μποτιλιάρισμα.
Ένα CHR που έχει συνάδελφος, σχεδόν μόνιμα δουλεύει στον ηλεκτρικό κινητήρα μόνον.
Γενικώς, νομίζω τα αδικείτε τα υβριδικά. Είναι ο ιδανικός συμβιβασμός, χωρίς σοβαρά μειονεκτήματα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Μια χαρά το βρίσκω για το μέγεθος και σκεπτόμενος πως είναι και αυτόματο. Πρέπει να συγκρίνεις παρόμοια πράγματα.
Το Yaris hybrid πέφτει κάτω από 4 σε μποτιλιάρισμα.

και εγω εχω γραψει καματερο γλυφαδα καματερο 3,8 Σαββατο μεσημερι με σταματα ξεκινα στο τροκαντερο και χωρις σταρτ στοπ,αλλα δεν το περνω σαν μετρο συγκρισης.
Τα πραγματικα νουμερα σε οσους εχω δει ειναι σκαρτο λιτρο κατω απο το πετρελαιο,οπου εαν υπολογισεις την διαφορα τιμης,ερχεται μια η αλλη.Και μολις βγεις εθνικη ξεχνας την οικονομια με το χυμπριντ εαν θελεις να ταξιδεψεις σαν ανθρωπος,οπου με το αλλο πας οσο θελεις και αντεχεις και γραφει κατι αστεια 5αρια χαμηλα σε ταχυτητες 140-160.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#843200 Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις.
Το ντίζελ στην πόλη αν κάνει μικρές αποστάσεις θα θέλει συχνά αναγέννηση το dpf.
Κι αν το αφήσεις και βουλώσει τον ήπιες.

Το υβριδικό έχει ησυχία, οικονομία, αυτοματιλα, χαλαρότητα δηλαδή.

Επίσης αυτό το δούλεμα σαν τράτα του ντίζελ δεν το αντέχω.

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
PaNick67 έγραψε:Επίσης αυτό το δούλεμα σαν τράτα του ντίζελ δεν το αντέχω.

μπες σε yaris diesel . καμία σχέση με diesel . βιλούδου.