- 14 Οκτ 2023, 13:26
To router ειναι στη μια ακρη του σπιτιου κι οταν πηγαινεις στην αλλη ακρη στο σαλονι επειδη μεσολαβει τοιχος, ντουλαπα κι αποσταση, το σημα πεφτει στις 2 μπαρες. Επισης επειδη η αυλη ειναι προς τη μερια του σαλονιου, οποτε ειμαστε κατω το σημα ειναι εντελως οριακο εως ανυπαρκτο.
Εχω ενα TP-Link που παιζει σαν Extender ή Access Point. ΑΝ εχω καταλαβει καλα, υπαρχουν οι εξης 2 λυσεις:
1) Βαζω το μηχανημα σε μια πριζα στη μεση του σπιτιου και το παιζω σαν Extender ωστε να εχει πολυ καλο σημα στο σαλονι και ικανοποιητικο στην αυλη.
2) Στο σαλονι εχω τραβηξει καλωδιο απο το router και εχω βαλει ενα switch οποτε εχω το πλεονεκτημα οτι εκει μπορω να κουμπωσω το TP-Link με καλωδιο στο switch και να το κανω Access Point. Με αυτη τη λυση εχει τουμπανο σημα στο σαλονι και πολυ καλο στην αυλη, οποτε λογικα ειναι καλυτερη λυση.
ΑΝ εχω δικιο σε οσα ειπα μεχρι τωρα, με συμφερει η κουρτινα 2, σωστα? Δηλαδη να κανω Access Point το TP-Link που ειναι στην εντελως αλλη ακρη του σπιτιου σε σχεση με το router.
Παμ παρακατ... Πωστομπουτσο γινεται (αν γινεται) να συνδεονται οι συσκευες αυτοματα στο router ή στο TP-Link, αναλογα με το πιο απο τα 2 παρεχει καλυτερο σημα? Σιγουρα αν ανοιξεις-κλεισεις το WiFi, μπαινει σε αυτο με το καλυτερο σημα. Αλλα μετα αν ξεμακρυνεις και αλλαξεις χωρο, μπορει να σε κραταει συνδεδεμενο στη λαθος συσκευη με κουτσουρεμενο σημα 1-2 γραμμων. Γινεται καπως αυτοματα η αλλαγη στη συσκευη με το καλυτερο σημα?