Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε: Τα τηλεφωνα τα πουλανε πλεον χωρις φορτιστη αλλα με καλωδιο.

Μόνο οι τσίπηδες (Apple και Samsung).

Ο αγνός παρθένος κινεζούλης, που έχει σε απευθείας σύνδεση το ΚΚΚ, τα έχει όλα μέσα, θήκες, ζελατίνες (καμιά φορά και τζαμάκια), φορτιστές και καλώδια.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε: Τα τηλεφωνα τα πουλανε πλεον χωρις φορτιστη αλλα με καλωδιο.

Μόνο οι τσίπηδες (Apple και Samsung).

Ο αγνός παρθένος κινεζούλης, που έχει σε απευθείας σύνδεση το ΚΚΚ, τα έχει όλα μέσα, θήκες, ζελατίνες (καμιά φορά και τζαμάκια), φορτιστές και καλώδια.

Εγω εχω ξεμεινει 4-5 χρονια με το ιδιο τηλεφωνο και ανακαλυψα τη νεα τσιπηκη πραγματικοτητα λιγους μηνες πριν που πηρε ενα Μοτορολα η μανα μου (ουτε αυτο ειχε φορτιστη).

Το λοιπον. Το Σκρουτζ εσπασε τα κοντερ και καμια 18αρια ωρες μετα το χθεσινο κλικ της παραγγελιας, σημερα φτασανε τα Σαμυ των παιδιων. Πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες για την τιμη τους.

Η διαδικασια της μεταφορας δεδομενων/προγραμματων απο τις ταμπλετες στα κινητα κυλησε σουπερ. Ισως επειδη ηταν απο Σαμυ σε Σαμυ γιατι στης μανας μου θυμαμαι ειχαμε κατι περιεργα. Το μονο ξενερωμα ηταν το εξης:
Στης κορης μου το Βαιμπερ κρατησε τις επαφες, αλλα χαθηκαν οι συνομιλιες και απο το ταμπλετ και απο το κινητο.

Και να σας πω την αμαρτια μου δε χαλαστηκα τοσο που εχασε η κορη μου τις συνομιλιες. Φρικαρισα εντελως στο ενδεχομενο να την παθω κι εγω ετσι οταν αλλαξω συσκευη. Παιζει καμια ρυθμιση που ειχε διαφορετικη και το προκαλεσε? Παιζει κανενας τροπος ωστε να εξασφαλισω οτι δε θα φαω τετοια ξενερα?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#839980 Να παίρνεις αντίγραφο ασφαλείας κάθε Χ διάστημα. Το Viber στο προτείνει κάθε τόσο.
Α, αν πας σε μηλοφωνο δεν το σώζεις ο,τι και αν κάνεις

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Να παίρνεις αντίγραφο ασφαλείας κάθε Χ διάστημα. Το Viber στο προτείνει κάθε τόσο.
Α, αν πας σε μηλοφωνο δεν το σώζεις ο,τι και αν κάνεις.

Νικολαε εσωσες εναν καλο χριστιανο. Αν δε ρωτουσα θα πηγαινα καρφι στην κολαση απο τα πολλα καντηλια. Ειμαι και μεγαλο ταγαρι τελικα. Δεν ειχα ενεργοποιησει καν το μπακαπ στο Γκουγκλ Ντραιβ :lipsealed:

Τωρα το εβαλα να κανει μπακαπ μηνυματα-φωτο-βιντεο και ειναι ακομα στο 15τακατο. Λες και κατεβαζω ταινια αργει. Λογικα πλεον στο καθημερινο ( :shifty: ) μπακαπ που το εβαλα να κανει θα παιρνει μονο οτι νεο υπαρχει ε? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#840033 Ή ειμαι εντελως στραβος ή κατι δεν εχω καταλαβει για το πως παιζει το Google Drive...

Συγχρονισε το Viber και βλεπω στο Storage οτι καταλαμβανεται πλεον χωρος 2.9GB (οσο μου λεει και στο Viber οτι ειναι το μεγεθος του backup) αλλα δε μπορω να βρω πουθενα στο Drive μου κανενα αρχειο/φακελο. Απλα μπορω να δω μια μπαρα με το χωρο που πιανει το Drive και το Gmail απο τα 15 συνολικα διαθεσιμα GB. Φαινεται τιποτα πουθενα ή τσαμπα κατεβαζω καντηλια? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:Ή ειμαι εντελως στραβος ή κατι δεν εχω καταλαβει για το πως παιζει το Google Drive...

Συγχρονισε το Viber και βλεπω στο Storage οτι καταλαμβανεται πλεον χωρος 2.9GB (οσο μου λεει και στο Viber οτι ειναι το μεγεθος του backup) αλλα δε μπορω να βρω πουθενα στο Drive μου κανενα αρχειο/φακελο. Απλα μπορω να δω μια μπαρα με το χωρο που πιανει το Drive και το Gmail απο τα 15 συνολικα διαθεσιμα GB. Φαινεται τιποτα πουθενα ή τσαμπα κατεβαζω καντηλια? :hmmm:

Τα backup δεν τα βλέπεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:Ή ειμαι εντελως στραβος ή κατι δεν εχω καταλαβει για το πως παιζει το Google Drive...

https://mobiletrans.wondershare.com/vib ... drive.html
Let it be known that the Viber backup folder is hidden in your google drive for security and safety purposes.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:

Τα backup δεν τα βλέπεις.

Θενκς ρε Μπιλ. Ας υπαρχουν να κανουν τη δουλεια τους και να μη σωσω να τα δω ποτε.

Αντε να παραγγειλω μια πιτσα τωρα που ηρεμησα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#840461 To router ειναι στη μια ακρη του σπιτιου κι οταν πηγαινεις στην αλλη ακρη στο σαλονι επειδη μεσολαβει τοιχος, ντουλαπα κι αποσταση, το σημα πεφτει στις 2 μπαρες. Επισης επειδη η αυλη ειναι προς τη μερια του σαλονιου, οποτε ειμαστε κατω το σημα ειναι εντελως οριακο εως ανυπαρκτο.

Εχω ενα TP-Link που παιζει σαν Extender ή Access Point. ΑΝ εχω καταλαβει καλα, υπαρχουν οι εξης 2 λυσεις:

1) Βαζω το μηχανημα σε μια πριζα στη μεση του σπιτιου και το παιζω σαν Extender ωστε να εχει πολυ καλο σημα στο σαλονι και ικανοποιητικο στην αυλη.
2) Στο σαλονι εχω τραβηξει καλωδιο απο το router και εχω βαλει ενα switch οποτε εχω το πλεονεκτημα οτι εκει μπορω να κουμπωσω το TP-Link με καλωδιο στο switch και να το κανω Access Point. Με αυτη τη λυση εχει τουμπανο σημα στο σαλονι και πολυ καλο στην αυλη, οποτε λογικα ειναι καλυτερη λυση.

ΑΝ εχω δικιο σε οσα ειπα μεχρι τωρα, με συμφερει η κουρτινα 2, σωστα? Δηλαδη να κανω Access Point το TP-Link που ειναι στην εντελως αλλη ακρη του σπιτιου σε σχεση με το router.

Παμ παρακατ... Πωστομπουτσο γινεται (αν γινεται) να συνδεονται οι συσκευες αυτοματα στο router ή στο TP-Link, αναλογα με το πιο απο τα 2 παρεχει καλυτερο σημα? Σιγουρα αν ανοιξεις-κλεισεις το WiFi, μπαινει σε αυτο με το καλυτερο σημα. Αλλα μετα αν ξεμακρυνεις και αλλαξεις χωρο, μπορει να σε κραταει συνδεδεμενο στη λαθος συσκευη με κουτσουρεμενο σημα 1-2 γραμμων. Γινεται καπως αυτοματα η αλλαγη στη συσκευη με το καλυτερο σημα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#840465 Θα έλεγα πως δε γίνεται... όσο δεν χάνει επαφή με το τρέχον access point δεν έχει λόγο να αλλάξει. Η αυτόματη εναλλαγή χωρίς να το καταλαβαίνεις απαιτεί Mesh.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840466 Η κάποιο έξυπνο ΑΡ που το κάνει μόνον του, αλλά για να το κάνει, πρέπει να μπει να βλέπει όλα τα Access points του σπιτιού.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#840470 Μπα καλύτερα mesh στην περίπτωση σου. Αλλιώς το 2ο AP το αφήνεις ως AP και όχι extender απλώς θα χρειάζεται να συνδέεσαι χειροκίνητα, ή αυτόματα αν έχεις αποσυνδεθεί από το κεντρικό λόγω χαμηλής ισχύος.

Αλλά γιατί στο Android; Δεν έχει να κάνει
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#840483 Αυτό που θες εσύ είναι roaming μεταξύ των AP. Δοκίμασε να βάλεις το ίδιο όνομα SSID και pw στο TP link, εάν σου δίνει αυτή την δυνατότητα

Στη δουλειά δουλεύουμε κάργα Cisco. Λειτουργούν σε 2 “modes”.

1. Standalones

Σαν ένα τυπικό Access Point, σετάρεις Wlan, ssid, pw και τέρμα. Βάζεις τα ίδια ακριβώς σε όσα έχει ο πελάτης στην αποθήκη του (top εταιρεία logistics) και έχεις roaming

2. Lightweight

Θες wireless controller για να τα διαχειριστείς αλλά και για να σου δουλέψουν. Η λογική είναι ότι μπορείς να διαχειριστείς έναν μεγάλο αριθμό συσκευών από ένα σημείο και όχι να πρέπει να παραμετροποιείς κάθε μία συσκευή ξεχωριστά

Τεσπά επειδή το ξεχείλωσα, έχε το ίδιο SSID/pw και θεωρητικά θα έχεις roaming αυτόματα

Επίσης εάν θυμάμαι καλά από τα ciscoβιβλία, πάντα με πρωτοβουλία του client (κινητό, τάμπλετ κτλ) ξεκινάει η διαδικασία του roaming. Ανάλογα τα thresholds που έχει ρυθμίσει ο κατασκευαστής στην wlan κάρτα, ξεκινάει να ψάχνει καλύτερο δίκτυο μόλις πλησιάσει σε αυτές τις τιμές. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πάρα πολλά

Edit: να προσθέσω ότι δεν τα σετάρουμε mesh αυτά στη δουλειά, οπότε δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#840493 Ευχαριστω παιδες!

Βασικα για εξοδα και νεες συσκευες δεν ειμαι τωρα, οποτε προσπαθω να κανω το καλυτερο δυνατο με τα υπαρχοντα υλικα...

Μπαροντα το ιδιο SSID και Password εχω και στο router και στο access point. Μολις διαβασα την πατεντα με το roaming χαρηκα μπας και πλησιαζω στη λυση, αλλα στο web interface του TP-Link δεν ειδα κατι σχετικο. Ουτε και στου router (το ZTE της Cosmote) ειδα κατι με μια πρωτη ματια. Αυτο σε ποια καρτελα ενδεχεται να το εχει?

Και ενα αλλο κουφο... Εγω για παραδειγμα ειμαι διπλα στο router και παω προς την αλλη ακρη του σπιτιου και πεφτει στις 2 γραμμες το σημα. Mε το που κανω OFF και μετα ON το WiFi με συνδεει αυτοματα στο access point που ειναι διπλα και τουμπανιαζει το σημα. Με τα κινητα των παιδιων που δοκιμασα πριν λιγο, ακομα και διπλα στο access point να κανεις OFF/ON τους συνδεει παλι στο router και εχουν 2 γραμμες σημα με το καλημερα :dizzy: