Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mousatos έγραψε:είναι και το bi , ε ;

Δεν αλλάζει κάτι
Άβαταρ μέλους
By pro
#839643 Ούτε εγώ είμαι του κλάδου, αλλά αν πεις στους LGBT για βιολογίες, γονίδια κι άλλα τέτοια επιστημονικά θα σε πάρουν με τις λεμονόκουπες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Asimov έγραψε:

Δεν αλλάζει κάτι

Αλλάζει με την υπερπροβολή, ιδίως σε κοπέλες.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
pro έγραψε:https://media-cldnry.s-nbcnews.com/image/upload/t_fit-560w,f_auto,q_auto:best/rockcms/2022-07/MTP-FS-DATA-DOWNLOAD-32022-07-03-1-8ab7a2.png

Θεωρείτε δλδ ότι ο καταιγισμός LGBT σε netflix, social, etc δεν έχει παίξει ρόλο στο γράφημα; Η αύξηση οφείλεται μόνο στο ότι πλέον δεν φοβούνται να κάνουν come out? Αν όλα αυτά δεν παίζουν κανένα ρόλο, γιατί σταμάτησε να εμφανίζεται το τσιγάρο οπουδήποτε; Ας έβαζαν τον Τομ Κρουζ να κάνει άφιλτρα Παπαστράτος να δούμε που θα πήγαινε η κατανάλωση.
Προφανώς δεν εξισώνω την ομοφυλοφιλία με το τσιγάρο, και το λέω παρόλο που βαριέμαι τα αυτονόητα γιατί πλέον πρέπει να εξηγείς τα βασικά. Αλλά σίγουρα η υπερπροβολή κάποιων lifestyle/πρακτικών/προτιμήσεων/βίτσιων/χρώματος μαλλιών σαφώς τα ενισχύει και τα γιγαντώνει.

Εσύ διάλεξες κάποια στιγμή ποιο φύλο σου αρέσει? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
pro έγραψε:Ούτε εγώ είμαι του κλάδου, αλλά αν πεις στους LGBT για βιολογίες, γονίδια κι άλλα τέτοια επιστημονικά θα σε πάρουν με τις λεμονόκουπες.

Λέγοντας βιολογία εννοώ αυτό που γράφω παρακάτω: θα πρέπει κάποιος να ερεθιστεί για να κάνει σεξ. Αν δεν του αρέσει αυτός/η που έχει απέναντί του, αυτό δεν γίνεται.
Αν σκόπευα να αναφέρω γονίδια, θα ανέφερα γονίδια. Επίτηδες δεν το έκανα, γιατί δεν κατέχω.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mousatos έγραψε:
Asimov έγραψε:

Δεν αλλάζει κάτι

Αυτό θα πρέπει να το αποδείξεις και στοιχηματίζω πως σου είναι αδύνατο
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mousatos έγραψε:
Asimov έγραψε:

Δεν αλλάζει κάτι

Από την εμπειρία σου ως κοπέλα το συμπέρασμα?
Άβαταρ μέλους
By markvag
pro έγραψε:
Asimov έγραψε:Αν δεν μου αρέσουν οι άντρες (ή οι γυναίκες αντίστοιχα) πως θα γίνει;
Είναι κι η βιολογία στη μέση, λέω εγώ τώρα.

Είναι καθαρά βιολογικό το θέμα; DNA? Βρίσκουμε δλδ το γονίδιο το αλλάζουμε και βγάζουμε άντρακλες;

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι ένα φάσμα. Ξεκινάνε από το 100% αποκλειστικά το αντίθετο φύλο και πάνε στο 100% αποκλειστικά το ίδιο φύλο. Και ΦΥΣΙΚΑ υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο καθένας στο ενδιάμεσο.

Αυτή είναι η βιολογία. Και δεν έχει αλλάξει για όσο υπάρχουν άνθρωποι. Αυτό που αλλάζει είναι η στάση της κοινωνίας. Μέχρι την σημερινή εποχή, οτιδήποτε άλλο, πλην του 100% το αντίθετο φύλο, θεωρούνταν από ανάθεμα, έως λόγος για εκτέλεση, οπότε είναι απολύτως λογικό να εκδηλώνονται ΜΟΝΟ όσα άτομα ήταν πολύ κοντά στο 100% το ίδιο φύλο στις προτιμήσεις τους ή μπορούσαν με τον Χ ή Ψ τρόπο να γράψουν στα @@ τους τις κοινωνικές αντιδράσεις. Όλοι οι άλλοι είτε κατέπνιγαν τις προτιμήσεις τους (εύκολα ή δύσκολα), είτε τις εκδήλωναν όσο πιο κρυφά μπορούσαν. Αυτό βέβαια δεν ίσχυε διαχρονικά και για όλες τις κοινωνίες (πχ αρχαία Ελλάδα), αλλά ίσχυε ας πούμε τα τελευταία 100 χρόνια σε γενικές γραμμές.

Πλέον, σε κάποιο, σημαντικό, βαθμό δεν υφίσταται αυτή η κατακραυγή (ή κίνδυνος), οπότε είναι λογικό πολλοί να εκδηλώνονται. Είναι επίσης λογικό πως κάποιος ή κάποια που βρίσκεται πχ στο 30% ίδιο φύλο - 70% το αντίθετο είτε να δοκιμάζει είτε να αμφιταλαντεύεται μεταξύ των φύλων...

ΥΓ1: ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα ποσοστά είναι τρομερή υπεραπλούστευση για να κάνω κατανοητό αυτό που θέλω να πω. Θέλω να πιστεύω πως είναι προφανές επίσης ότι το εύρος των σεξουαλικών προτιμήσεων είναι τεράστιο. Επίσης, θέλω να πιστεύω πως δεχόμαστε πως το κάθε άτομο είναι ελεύθερο να έχει οποιαδήποτε είδους σεξουαλική σχέση επιθυμεί με όποια και όσα άτομα το επιθυμεί, με απολύτως απαράβατο όρο να είναι μεταξύ συναινούντων ενηλίκων.

ΥΓ2: Το ότι πολλοί μπερδεύουν την εμφάνιση των LGBTQ+ ατόμων (οποιασδήποτε απόχρωσης) με υπερ-προβολή δεν έχει να κάνει με τα LGBTQ+ άτομα, αλλά με τα άτομα που δυσκολεύονται να κάνουν τον διαχωρισμό.
Άβαταρ μέλους
By pro
NickTG έγραψε:

Εγώ στη φάση που ανακάλυπτα τη σεξουαλικότητά μου και τον είχα κάνει λάστιχο, είχα και συγκεκριμένες παραστάσεις. Αν μεγάλωνα σε μια άλλη κοινωνία, με άλλες παραστάσεις ενδεχομένως να δοκίμαζα και καμιά κατσίκα και να γούσταρα κιόλας. Αν ακόμη συζητάμε το ρόλο του περίγυρου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των συνηθειών των ανθρώπων νομίζω κάνουμε βήματα πίσω. Δεν είναι όλα τσιπαρισμένα στο γονιδίωμα, προφανώς η κοινωνία και αυτά που προβάλει ανά τους αιώνες παίζουν ρόλο στις επιλογές μας.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
NickTG έγραψε:Από την εμπειρία σου ως κοπέλα το συμπέρασμα?

extra ανταγωνισμός. :x
Άβαταρ μέλους
By NickTG
pro έγραψε:
NickTG έγραψε:

Εγώ στη φάση που ανακάλυπτα τη σεξουαλικότητά μου και τον είχα κάνει λάστιχο, είχα και συγκεκριμένες παραστάσεις. Αν μεγάλωνα σε μια άλλη κοινωνία, με άλλες παραστάσεις ενδεχομένως να δοκίμαζα και καμιά κατσίκα και να γούσταρα κιόλας. Αν ακόμη συζητάμε το ρόλο του περίγυρου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των συνηθειών των ανθρώπων νομίζω κάνουμε βήματα πίσω. Δεν είναι όλα τσιπαρισμένα στο γονιδίωμα, προφανώς η κοινωνία και αυτά που προβάλει ανά τους αιώνες παίζουν ρόλο στις επιλογές μας.

Άρα δεν διάλεξες.
Ένα απλό όχι αρκούσε.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:
NickTG έγραψε:

Οποιες παραστασεις και να ειχες, δεν θα αλλαζες σεξουαλικο προσνατολισμο επειδη εβλεπες γυρω σου ομοφυλοφιλα ζευγαρια. Δεν θα εξιταριζε ρε παιδι μου το ιδιο φυλο. Θα συνεχιζες να τον κανεις λαστιχο με γυναικειες φιγουρες απο περιοδικα, με την Αννουλα στο πισω θρανιο, κλπ

Αν παλι ησουν ομοφυλοφιλος οσο και να χαζευες το Playboy δεν θα ειχε αποτελεσμα. Με καποιον φιλο, συμμαθητη θα σε ονειρευοσουν.

Θρησκεια αλλαζεις, πολιτικες πεποιθησεις αλλαζεις, ομαδα (πιο δυσκολα ) αλλαζεις, το αν θα προτιμησεις τον Γιωργακη απο την Αννουλα, οχι.
Άβαταρ μέλους
By pro
#839660 Συνεπώς, αν το 20% της gen Z αυτοχαρακτηρίζεται ως LGBT, κι επειδή αυτό το ποσοστό είναι το σωστό, το χωρίς πίεση (ίσως και παραπάνω, μιας κι ακόμη υπάρχουν στερεότυπα και καταπιέσεις) λογικά και στην δικιά μου gen X 1 στα 4 ή 5 αγοράκια με ονειρευόταν σεξουαλικά και το playboy τον άφηνε αδιάφορο, απλώς δεν μπορούσε να εκφραστεί.
Θέλετε αλήθεια να κάνουμε σοβαρή κουβέντα επ'αυτού;