Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#838549 Καταλαβαίνω την οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησης του Καλατραβα, μάλλον από όλους τους πολιτικούς κύκλους στην Ελλάδα, αλλά να έχουμε φτάσει να λέμε πως έφτιαχνε και φτιάχνει έργα κυρίως σε χώρες πιο πολύ του 2ου και 3ου κόσμου με ξεπερνά σαν επιχείρημα. Ειδικα στην εποχή του ιντερνετς που όλη η πληροφορία είναι διαθέσιμη και up to date που λένε και στο χωριό.
Αλλα μαλλον αυτά παθαίνει κάνεις όταν μπλέκει με Έλληνες και Ελληνικό Δημόσιο.
Και για να μην παρεξηγηθώ τα προβλήματα με έργα του είναι γνωστά, γιατί η αισθητική πολλές φορές έμπαινε πάνω από όλα, όπως και οι υπερβασεις σε κόστος και χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#838557 Μπα, μάλλον για το ελληνικό κράτος βαράει η καμπάνα περισσότερο που δεν μπορεί να συντηρήσει αυτά που με τεράστια χρέη φτιάχτηκαν.

Ο Καλατράβα ήταν και γαμπρός του Σαμαρανγκ και έπαιρνε δουλειές κατ' αποκλειστικότητα με την ενθάρρυνση του προέδρου της ΔΟΕ

Στην Αθήνα πήρε τα δύο στέγαστρα στο ΟΑΚΑ και την πεζογέφυρα στην Μεσογείων και Κατεχάκη που έχει ανάλογα χάλια με ευθύνη φυσικά της πολιτείας.

.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
mirage έγραψε:Καταλαβαίνω την οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησης του Καλατραβα, μάλλον από όλους τους πολιτικούς κύκλους στην Ελλάδα, αλλά να έχουμε φτάσει να λέμε πως έφτιαχνε και φτιάχνει έργα κυρίως σε χώρες πιο πολύ του 2ου και 3ου κόσμου με ξεπερνά σαν επιχείρημα. Ειδικα στην εποχή του ιντερνετς που όλη η πληροφορία είναι διαθέσιμη και up to date που λένε και στο χωριό.
Αλλα μαλλον αυτά παθαίνει κάνεις όταν μπλέκει με Έλληνες και Ελληνικό Δημόσιο.
Και για να μην παρεξηγηθώ τα προβλήματα με έργα του είναι γνωστά, γιατί η αισθητική πολλές φορές έμπαινε πάνω από όλα, όπως και οι υπερβασεις σε κόστος και χρόνο.
Παρεξηγήθηκε, για τριτοκοσμικές κυβερνήσεις ήθελα να γράψω. Ξέρω πολύ καλά ότι τα έργα του είναι περισσότερο Ευρώπη.

Το δια ταύτα είναι ότι βασίζεται σε μίζες και κλειδώνουν αναθέσεις στην κατασκευή και συντήρηση. Όποιος δεν το κάνει φτάνει στην κατάσταση την σημερινή του ΟΑΚΑ

.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#838592 Εγώ θέλω κάποιος να μου πει ένα έργο που να κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και να συντηρήθηκε από το ελληνικό κράτος αποκλειστικά, δηλαδή χωρίς να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Όχι πολλά έργα, ένα μόνο.

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#838613 Δεν είναι και περίεργο να μη λειτουργεί κάτι σωστά και να μη συντηρείτε στην Ελλαδα ...Ειδαμε και τη γέφυρα των Σερβίων που είχαν χάσει και εκεί τα σχέδια.
Για τα υπόλοιπα Ολυμπιακά ακίνητα θα μας πούνε σε τη κατάσταση βρίσκονται ξέρω γω?
Άβαταρ μέλους
By markvag
rafi έγραψε:Εγώ θέλω κάποιος να μου πει ένα έργο που να κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και να συντηρήθηκε από το ελληνικό κράτος αποκλειστικά, δηλαδή χωρίς να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Όχι πολλά έργα, ένα μόνο.

.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης! :rtfm:

Τα δίκτυα υδροδότησης! :rtfm:

ΟΛΑ τα λιμάνια! :rtfm:

ΌΛΑ τα αεροδρόμια (μέχρι το 2000 περίπου)! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By rafi
markvag έγραψε:
rafi έγραψε:Εγώ θέλω κάποιος να μου πει ένα έργο που να κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και να συντηρήθηκε από το ελληνικό κράτος αποκλειστικά, δηλαδή χωρίς να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Όχι πολλά έργα, ένα μόνο.

.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης! :rtfm:

Τα δίκτυα υδροδότησης! :rtfm:

ΟΛΑ τα λιμάνια! :rtfm:

ΌΛΑ τα αεροδρόμια (μέχρι το 2000 περίπου)! :rtfm:
Άρα μετά το 2000 που φτιάχτηκαν πάρα πολλές υποδομές είναι λες και με κάποιο μαγικό τρόπο η συντήρηση δεν ήταν ποτέ στο πλάνο.
Θα έλεγε κανείς ότι αυτό έγινε οργανωμένα ώστε να απαξιώνουν οι υποδομές και στα πλαίσια του ΤΙΝΑ νεοφιλελε μοντέλου να φέρουμε τους καλούς και υπεύθυνους ιδιώτες να τα συντηρήσουν, με το αζημιωτο φυσικά.
Η άλλη άποψη είναι ότι είμαστε τόσο κατσαπλιαδες σαμπχιουμανς όπως μας θεωρούν οι ανώτερες φυλές της Βόρειας Ευρώπης που δεν έχουμε σαν κράτος τα προσόντα να συντηρήσουμε τις υποδομές μας αλλά αυτο θα πήγαινε κόντρα με το τι γινότανε μέχρι το 2000.
Τώρα θα αρχίσουν να βρίσκουν σοβαρά προβλήματα και στο δίκτυο ύδρευσης οπότε θα πρέπει να φτιαχτει ένας φορέας στυλ Δεδδηε και ένας πάροχος στυλ Μυτηλιναιος να μας φέρνει το νεράκι σπίτι για να μην πεθάνουμε από τη δίψα.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#838710 Όλο το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, έχει φτιαχτεί από το καθαρό δημόσιο, με κάποτε εντελώς κρατικές εταιρείες. Τα αεροδρόμια επίσης.
Το αν η χώρα πήρε την κάτω βόλτα κάποια στιγμή, δεν αναιρεί το γεγονός πως κάποτε έφτιαχνε υποδομές.

Να πω επίσης πως όλα τα σοβαρά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, στην Πτολεμαϊδα και στην Μεγαλόπολη, τα μεγάλα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ κλπ έγιναν με εντελώς κρατικά λεφτά και έλεγχο. Και συντηρούνταν (κάποτε τουλάχιστον) ευλαβικά και ολόσωστα.
Σήμερα, τα εργοστάσια παραγωγής ηλ. ενέργειας από ΦΑ, είναι πολύ πιο απλά και στήνονται σε 3 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Πες μου ότι δε μιλάς σοβαρά...

Για 70 χρόνια το δίκτυο ηλεκτροδότησης ήταν καθαρά δημόσιο. Τα λιμάνια, αεροδρόμια, υδροδότηση το ίδιο.

Για κάποιον περίεργο λόγο τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν περίπου την ίδια εποχή με την ΤΙΝΑ... :hmmm: και τις σχετικές περικοπές παντού, κυρίως εκεί που αφορά τον πολύ κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#838724 Εγώ θυμάμαι τα λιμάνια να είναι στην ίδια και χειρότερη άθλια κατάσταση ,τα αεροδρόμια το ίδιο , το ρευμα να κόβεται πολύ συχνά κτλ.Δρομοι μια ζωή ήταν άθλιοι.
Και βέβαια σχεδόν όλες οι εταιρείες κοινής ωφέλειας ξεκίνησαν ως ιδιωτικές ξένες γιατί εμείς δεν είχαμε ούτε τεχνογνωσία ούτε χρήματα να φτιάξουμε οτιδήποτε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#838725 Για την παραγωγή ενέργειας δεν έχεις δίκιο, αλήθεια. Έχεις πάει πολύ παλιότερα, όταν οι εταιρείες ενέργειας αφορούσαν ελάχιστους. Το ρεύμα πήγε σε κάθε σπίτι, με εταιρείες και δίκτυο 100% κρατικά, αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση.
Η ΔΕΗ ήταν τεράστια δύναμη κάποτε, τα έργα που φτιάχτηκαν κάποτε δεν φτιάχνονται τώρα. Δες όλα τα υδροηλεκτρικά. Φοβερή τεχνογνωσία, έφερναν τους καλύτερους σαν συμβούλους (από Νορβηγία ξέρω σίγουρα στο χωριό μου), η Πτολεμαϊδα και η Μεγαλόπολη δεν θα γίνονταν ποτέ με ιδιωτικά κεφάλαια επίσης, μην τα μηδενίζουμε όλα.
Εγώ συμφωνώ με τον markvag.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#838735 Ε η πρώτη ηλεκτροδότηση στην Ελλάδα νομίζω έγινε από την εταιρεία του Σερπιέρη και μετα μια αμερικάνική ή αγγλική ιδιωτική που ηλεκτροδότησε την Αθήνα. Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 εξαγοράζοντας τις ιδιωτικές που υπήρχαν.
Τωρα αν εγω είμαι ο μόνος που θυμάμαι τις διακοπές ρεύματος τη δεκαετία του 80 και του 90 οκ.
Και πες ασε έξω τη Δεη που εχει κάνει όντως τα έργα που αναφέρεις. Λιμανια ,αεροδρόμια και τρένα τι ακριβως συντήρηση είχατε δει? Νοσοκομεία ?? :lol: