Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε: :dizzy:
500€ ανταλλακτικά και άλλα 230€ περίπου εργασία δηλαδή; :s_wacko

Εντάξει, ειδικό αμάξι, αλλά εδώ μιλάμε για ένα τυπικό σέρβις.

αμα πας σε καρεντα η σαρακακη να αλλαξεις λαδια και φιλτρο σε διπλοσυμπλεκτο σαζμαν (dsg/evox )
δεν θα σου φανει ακριβο.Πολλα λιτρα και ακριβη εργασια.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#820620 Αυτό το Pdf έτυχε να δω χθες

https://poulsen.is/wp-content/uploads/2 ... 20-TDS.pdf

στην αρχή της σελίδας

ELF has gathered its know-how to develop this fully synthetic high-performance
product using ELF Advanced Synthetic Technology. Designed to meet the
specifications of the RENAULT, DACIA and ALPINE engines.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
BARHonda έγραψε:Πάντως θέλω να πιστεύω ότι σαν αντιπροσωπεία έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βάζουν το σωστό λάδι στο σωστό αμάξι

Όχι ότι λάθη δεν γίνονται

Τις πληροφοριες τις εχουν . Προσοχη δεν δειχνουν . Εχουμε δει διάφορες μαλακιες πολλες φορες
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
BARHonda έγραψε:
Πάντως θέλω να πιστεύω ότι σαν αντιπροσωπεία έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βάζουν το σωστό λάδι στο σωστό αμάξι

Όχι ότι λάθη δεν γίνονται

Αντιπροσωπεία Hyundai για 1-2 χρόνια έβαζε λάδια με λάθος προδιαγραφή (API SN αντί για SP).

Έπρεπε να ανταλλάξω 1-2 emails και να μιλήσω με hyundai hellas για να καταλήξουμε στα σωστά , με την επισήμανση ότι πρέπει να το αναφέρω σε κάθε σερβίς. (!)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#820673 τι ήθελες να κάνουν οι άνθρωποι , να τα πετάξουν ; ολόκληρο καράβι είχαν κατεβάσει στην αποθήκη. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#836164 Πλησιαζει ο καιρος για το μεγαλο service της 4ετιας για το Grandland μου
1) Στο προηγουμενο σερβις δεν αλλαξαν μπουζι καθως τα βρηκαν σε καλη κατασταση (ειχα λιγα σχετικα χλμ, κανα 30αρι). Τωρα ειμαι στα 38κ, αλλα θα ηθελα για καλο και για κακο, ακομη και αν παλι ειναι σε καλη κατασταση να τα αντικαταστησω. Νομιζω η οδηγια του PSA ειναι 4ετια/40κ χλμ. Διαβασα για περιπτωσεις που δεν τα αντικατεστησαν, το συνεργειο επικαλεστηκε καλη κατασταση και μετα ειχαν προβληματα. Μπορω να το απαιτησω?

2) Εχοντας στο μυαλο μου το γνωστο θεμα των 1.2 Puretech με τον ιμαντα, την αντιδραση του με το ιξωδες του λαδιου και την φθορα του, νομιζω οτι το PSA ειχε φερει πιο νωρις την αντικατασταση του, αλλα δεν ξερω στα ποσα χλμ. Μπορω να απαιτησω ελεγχο του ιμαντα ωστε να καταγραφει η καλη του κατασταση?

Γενικα μπορω να πιεσω για εξτρα δουλεια κατα την διαρκεια του σερβις?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#836165 Εφοσον ειναι δικο σου και οχι ληζινγκ εσυ πληρωνεις, εσυ απαιτεις
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#836171 Φυσικα και μπορεις. Τα μπουζι αλλαξε τα, καλα το σκεφτηκες

Για τον ιμαντα εχεις τσεκαρει αν υποκειται σε καμπανια δωρεαν αντικαταστασης ? Νομιζω μπορεις να το δεις με το VIN του αυτοκινητου σου , στο site της Opel . Ρωτα και στο συνεργειο οταν θα πας
Άβαταρ μέλους
By bill33
alexandros.K έγραψε:Φυσικα και μπορεις. Τα μπουζι αλλαξε τα, καλα το σκεφτηκες

Για τον ιμαντα εχεις τσεκαρει αν υποκειται σε καμπανια δωρεαν αντικαταστασης ? Νομιζω μπορεις να το δεις με το VIN του αυτοκινητου σου , στο site της Opel . Ρωτα και στο συνεργειο οταν θα πας

Για ανάκληση κλπ https://www.opel.gr/service-aksesouar/check-vin.html
Άβαταρ μέλους
By Geralt
bill33 έγραψε:

Για ανάκληση κλπ https://www.opel.gr/service-aksesouar/check-vin.html

θενκς για την αμεση εξυπηρετηση :lol: ευτυχως δεν εχω καμια ανακληση

ναι τα μπουζι, ακομη κι αν μου πουν καλα ειναι θα τα αλλαξω
με "τρομαξε" μια ιστορια που εμαθα απο φιλο με το ιδιο μοτερ που δεν του τα αλλαξαν και μετα στα 50κ χλμ εσπασε κομματι απο το μπουζι και τωρα παει για αλλαγη μοτερ

Συνηθως δεν επεμβαινω στην δουλεια των ανθρωπων, ουτε θελω κατι εξτρα. Αλλα ακουγοντας τα προβληματα απο κατουχους (για τον ιμαντα πχ) θα ηθελα μια καποια εξασφαλιση οσο αυτο γινεται. Με το αζημιωτο φυσικα
Άβαταρ μέλους
By GTS
#837655 Μεγαλο σερβις 8 χρονια 46700 χμ 118 3 κυλινδρο βενζινη

κοστος

φιλτρο αερος, λαδιου, καμπινας ενεργου ανθρακα 60 ευρω
5λτ λαδια Castrol και 3 μπουζι NGK 95.36 ευρω
Εργασια 60 ευρω
Άβαταρ μέλους
By GTS
#837656 Πηγα για σερβις σημερα και βρηκαμε οτι την προηγουμενη φορα που ειχα αλλαξει μπουζι στον Σφακιανακη στο Περιστερι ο τεχνικος που δουλεψε στο αυτοκινητο μου δεν ειχε κανει σωστα την αλλαγη (επηδη βαριοταν να βγαλει τις μπαρες και τα πλαστικα πανω απο τον κινητηρα που καλυπτουν τον πολλαπλασιαστη που ειναι προς το μερος της καμπινας) και ειχε σχισει την μονωση και ειχε φαει το κεφαλι απο την βιδα του τελευταιου αυτου πολλαπλασιαστη γιατι απλα σηκωσε την μονωση και το αλλαξε το μπουζι με λαθος τοποθετηση των εργαλειων.

Μαλιστα ο συγκεκριμενος τεχνικος με εδιωξε απο τον χωρο τον συνεργειου για να "τον αφησω να εργαστει". Οπως αποδειχτηκε το εκανε για να μην κανει σωστα την εργασια.