Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#835744 Είχαν ανοίξει ρωγμές στη σωλήνα της καπνοδόχου,με το που την ακούμπησα άνοιξε όλη. Οποτε αλλάχτηκε με σωλήνες και καπέλο .

Το κεραμίδι που λειπει το έχω δει ,περιμένω σκάλα από τον γείτονα ,δεν ανεβαίνω από την σκεπη με τίποτα.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#835830 Το αντιψυκτικο που γεμιζουμε το συλλεκτη του ηλιακου σε τι αναλογια με νερο το αραιωνουμε ωστε να παιζει σωστα ο ηλιακος? Ακουσα διαφορετικες αποψεις και μου φανηκαν καπως μπακαλιστικες. Αλλος λεει "ριξε 1 λιτρο αντιψυκτικο και το υπολοιπο νερο", αλλος λεει "1 προς 10 πρεπει να ειναι το αντιψυκτικο", αλλος λεει "αναλογα με το ποσο απλας εισαι ριχνεις παραπανω αντιψυκτικο" κτλ.

Πηρα ενα 4λιτρο και στο πινακακι λεει τα εξης:

Εικόνα

Στο μαγαζι που το πηρα ρωτησα αν μπορω να το γεμισω ολο με αντιψυκτικο (επειδη ειμαι απλας :shifty: ) και μου απαντησε "οχι ειναι πηχτο και δε θα δουλευει ο ηλιακος, βαλε 1 μερος αντιψυκτικο προς 3 μερη νερο". Νταξ για Ελλαδα ποτε δε θα δουμε -44 βαθμους Κελσιου ωστε να χρειαστει την πληρη ισχυ του το υγρο. Αλλα αν σε μια χωρα με πολυ κρυο πιανει τους -44 ειναι υποχρεωμενοι να το αραιωσουν στο 25% που λεει το πινακακι (συμφωνα με τη συμβουλη του πωλητη) και να κανει δουλεια μεχρι τους -5 βαθμους οποτε να παγωνει? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#835831 Εγω θα εβαζα 1/4, εσυ θα ελεγα 1/3 μιας και εισαι πιο βορεια

το τι λενε αυτοι που τα πουλανε μην το ακους, δεν εχουν διαβασει ποτε τα ταπελακια απο τα προιοντα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Εγω θα εβαζα 1/4, εσυ θα ελεγα 1/3 μιας και εισαι πιο βορεια

το τι λενε αυτοι που τα πουλανε μην το ακους, δεν εχουν διαβασει ποτε τα ταπελακια απο τα προιοντα

Να σου πω την αληθεια σκεφτομουνα να το παιξω 50-50 ωστε να ειμαι καλυμμενος μεχρι τους -17 βαθμους. Το χαμηλοτερο που εχω δει στη ζωη μου ειναι το -14 αλλα με τον Κουλη πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για ακομα χειροτερες μερες :shifty:

Το ερωτημα ειναι αν ισχυει αυτο που μου ειπε ο τυπος οτι αν ειναι πολυ πηχτο δεν δουλευει ο ηλιακος. Ακομα κι οταν τον ρωτησα για 50-50 μου ειπε οτι ειναι υπερβολικα μεγαλη αναλογια και θα εχω θεμα. Το οποιο βεβαια ερχεται σε αντιθεση με το παραδειγμα που εδωσα για μερικες χωρες που εχουν ΠΟΛΥ κρυο. Εκει δηλαδη παγωνουν οι εσωτερικες σωληνωσεις του συλλεκτη και υπαρχει περιπτωση μεχρι και να σπασουν?

Κατι δε μου κολλαει καλα ρε γμτ :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:
Το ερωτημα ειναι αν ισχυει αυτο που μου ειπε ο τυπος οτι αν ειναι πολυ πηχτο δεν δουλευει ο ηλιακος. Ακομα κι οταν τον ρωτησα για 50-50 μου ειπε οτι ειναι υπερβολικα μεγαλη αναλογια και θα εχω θεμα. Το οποιο βεβαια ερχεται σε αντιθεση με το παραδειγμα που εδωσα για μερικες χωρες που εχουν ΠΟΛΥ κρυο. Εκει δηλαδη παγωνουν οι εσωτερικες σωληνωσεις του συλλεκτη και υπαρχει περιπτωση μεχρι και να σπασουν?

Κατι δε μου κολλαει καλα ρε γμτ :hmmm:

Γιωργη σωστα σου ειπε.Το εκανε φιλος με ηλιακο στο Ιλιον,και δεν ζεστανε τα νερα.Δεν μπορουσε να τα κυκλοφορησει στο κυκλωμα επειδη ηταν πολυ πηχτα.
Βαλε τη σωστη αναλογια για τους βαθμους που θα αντιμετωπισεις.
Άβαταρ μέλους
By glf
#835874 Αν είναι πιο πηχτό τότε απλά πρέπει να δώσει πιο πολύ ο κυκλοφορητής..

Γιώργο αφού το λέει μια χαρά. Κάνεις την αναλογία που θες ανάλογα με την προστασία που θες.

Εγώ το έχω για -18 και μάλιστα ο κυκλοφορητής δουλεύει τα βράδια απο -10 και κάτω για να βοηθάει να μη παγώσει. Antifreeze protection πρόγραμμα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#835895 Ισχύει για το πηχτό, ποτέ και κανένας δεν το κάνει. Μια καλή αναλογία είναι 1/4. Αφού όμως πρώτα κάνεις το ανακάτεμα μέσα σε ενα κουβά.
Μπορείς επίσης να βάλεις αντιψυκτικό το πράσινο ή κόκκινο.
Στους -44⁰ δύσκολα θα βρείς να δουλεύει κάποιο σχετικό κύκλωμα, απλά παγώνουν τα "περιφερειακά" νερά και δεν γίνεται δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#835897 Αν δεν κανω λαθος 1.7 λιτρα παιρνει το κυκλωμα του συλλεκτη.

Λετε σηκωνει να βαλω 1 λιτρo νερο και 0.7 λιτρo αντιψυκτικο?

Και για να αντεχει σε καμια βαρβατη πτωση της θερμοκρασιας και γιατι πηγα ο μαλλακας και πληρωσα 4λιτρο ΓΤΧΜου, μην παει ολο στραφι :s_mad
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
edmond έγραψε:Δεν παίρνει με την καμία 1,7.
17 ίσως :lol: .
Σίγουρα 10 τέλος πάντων.

Αν εχεις δικιο (που ΜΑΚΑΡΙ) ειμαι και μεγαλη αλεπουδιαρα τελικα :lol:

Αλλα αυτο ειδα στο σαιτ τους (πηρα τον προτελευταιο τον CA230 επειδη ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ στις ιδιες διαστασεις με τον προηγουμενο και θα γλυτωσω τιποτα μπερδεματα με την υπαρχουσα βαση).

Εικόνα

Θα παρω αυριο τηλεφωνο να τους ρωτησω. Ετσι κι αλλιως θα τηλεφωνουσα να ρωτησω τι ρακορακια χρειαζεται να τα εχω ετοιμα. Μεχρι και πλαν Μπι ειχα ετοιμασει στο μυαλο μου να αλλαξω το 4λιτρο (που ειναι ακομα αθικτο) με κανενα 1λιτρο και να πληρωσω με τα ρεστα τα ρακορακια :s_cool
Άβαταρ μέλους
By edmond
#835914 Α ώπα μάστορα.
Τα λίτρα που σου λέω είναι για όλο το κύκλωμα. Είσαι σίγουρος πως απαξ και ξηλωθεί ο καθρέφτης, δεν χύνεται όλο έξω;;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#835915 Ιδεα δεν εχω, ψιλοασχετος ειμαι με τα μαστορικα :lipsealed:

Αλλα γεγονος ειναι οτι πριν καμια 15αρια χρονια που τον ειχα πρωτοβαλει, θυμαμαι να γεμιζαμε απο την πανω μερια καμποση ωρα. Λογικα πανω απο αυτο το 1.7 λτ που λεει στη σελιδα του κατασκευαστη...