Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Υποθέτω πως και οι εταιρικοί πελάτες θα αλλάξουν συμπεριφορά αναλόγως του κόστους όπως και οι υπάλληλοι των εταιρειών.

< >

Ήδη διάφοροι πωλητές με τους οποίους μιλάω, μου λένε πως τα καινούρια εταιρικά που τους δίνουν είναι πλέον μία κατηγορία κάτω... Δηλαδή αυτός που είχε Megane, θα πάρει Clio, κοκ...

Προφανώς δεν είναι νόμος αυτό, αλλά είναι μία τάση...
Άβαταρ μέλους
By g8777
bibendum έγραψε:
g8777 έγραψε:
bibendum έγραψε:Το είχε και η Ισμήνη test drive. Εσυ dimsabas το πήρες;

Το έχω δει και από κοντά και το έχω ξαναγράψει ότι το αγόραζα εχτές. Αλλά 45k ;;

45k;;;;

Έχει χαθεί η μπάλα με το τι ζητάνε και τι προσφέρουν;

Μέσα σε μια νύχτα σχεδόν διπλασιάστηκαν οι τιμές των αυτοκινήτων λες και οι μισθοί του κόσμου είναι στον θεο.

< >

Ναι, η μορφή της αυτοκίνησης θα αλλάξει άρδην τα επόμενα χρόνια, δεν βλέπω να υφίσταται έννοια "κατοχή αυτοκινήτου" όπως την μάθαμε.

Με 45 χιλιάρικα πρίν 3 χρόνια αγόραζες το Μεγκαν RS και τσαγιαζες οτιδήποτε από Veyron και κατ.

Τώρα ενα acc να προσθέσεις στο κλιο, εφτασες στα 47k.

Και τσαγιαζεσαι από οτιδήποτε από Μαρμπελλα και πάνω.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά μου φαίνεται παράλογο να προσφέρεις προϊόντα που ο κόσμος δεν μπορεί ν αγοράσει. Και δεν είναι ότι δεν μπορεί ο Έλληνας την ίδια ακρίβεια νοιωθει ο κάθε ευρωπαίος.

Βέβαια τ αυτοκίνητα δεν είναι το μόνο είδος που ακολουθεί αυτή τη τάση αλλά μεγαλώνει η συζήτηση πολυ.

Πχ πριν λιγο καιρό η μαία μας έλεγε για πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες πάνες που υπάρχουν λόγω κόστους των παμπερς. Τέτοιες είχε η θεια μου για τον ξάδερφο μου πριν 50 χρόνια.

< >

Keyword.

https://www.wired.com/insights/2014/10/ ... a-service/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826258 Έχει πολύ δρόμο μέχρι εκεί. Ο κύριος λόγος είναι η μικρή προσφορά σημαντικών εξαρτημάτων, που έχει οδηγήσει σε αλλαγές προμηθευτών, σχεδιασμού κλπ. Και φυσικά μην ξεχνάμε τον πληθωρισμό, που τρέχει πάντα περισσότερο για τα αγαθά παρά για τους... μισθούς.
Το χειρότερο είναι πως έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τα φθηνά αυτοκίνητα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν πως απλά δεν τις συμφέρουν μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#826265 Και εμάς δεν μας συμφέρουν τα ακριβά οπότε θα μείνουμε με αυτά που έχουμε η με μτχ. Απλό και λογικο.

.
Άβαταρ μέλους
By rafi
Anonymous Founder έγραψε:Έχει πολύ δρόμο μέχρι εκεί. Ο κύριος λόγος είναι η μικρή προσφορά σημαντικών εξαρτημάτων, που έχει οδηγήσει σε αλλαγές προμηθευτών, σχεδιασμού κλπ. Και φυσικά μην ξεχνάμε τον πληθωρισμό, που τρέχει πάντα περισσότερο για τα αγαθά παρά για τους... μισθούς.
Το χειρότερο είναι πως έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τα φθηνά αυτοκίνητα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν πως απλά δεν τις συμφέρουν μάλλον.
Μα η ΕΕ με τις αποφάσεις που παίρνει οδήγησε εκεί τις βιομηχανίες, η απόφαση είναι πολιτική 100% και αυτό είναι το θλιβερό.

.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
g8777 έγραψε:
bibendum έγραψε:
g8777 έγραψε:
bibendum έγραψε:Το είχε και η Ισμήνη test drive. Εσυ dimsabas το πήρες;

Το έχω δει και από κοντά και το έχω ξαναγράψει ότι το αγόραζα εχτές. Αλλά 45k ;;

45k;;;;

Έχει χαθεί η μπάλα με το τι ζητάνε και τι προσφέρουν;

Μέσα σε μια νύχτα σχεδόν διπλασιάστηκαν οι τιμές των αυτοκινήτων λες και οι μισθοί του κόσμου είναι στον θεο.

< >

Ναι, η μορφή της αυτοκίνησης θα αλλάξει άρδην τα επόμενα χρόνια, δεν βλέπω να υφίσταται έννοια "κατοχή αυτοκινήτου" όπως την μάθαμε.

Με 45 χιλιάρικα πρίν 3 χρόνια αγόραζες το Μεγκαν RS και τσαγιαζες οτιδήποτε από Veyron και κατ.

Τώρα ενα acc να προσθέσεις στο κλιο, εφτασες στα 47k.

Και τσαγιαζεσαι από οτιδήποτε από Μαρμπελλα και πάνω.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά μου φαίνεται παράλογο να προσφέρεις προϊόντα που ο κόσμος δεν μπορεί ν αγοράσει. Και δεν είναι ότι δεν μπορεί ο Έλληνας την ίδια ακρίβεια νοιωθει ο κάθε ευρωπαίος.

Βέβαια τ αυτοκίνητα δεν είναι το μόνο είδος που ακολουθεί αυτή τη τάση αλλά μεγαλώνει η συζήτηση πολυ.

Πχ πριν λιγο καιρό η μαία μας έλεγε για πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες πάνες που υπάρχουν λόγω κόστους των παμπερς. Τέτοιες είχε η θεια μου για τον ξάδερφο μου πριν 50 χρόνια.

< >

Keyword.

https://www.wired.com/insights/2014/10/ ... a-service/
Μαζί με το micro mobility αυτό

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#835028 πηγα και εβαψα πισω προφυλακτηρα και πισω αριστερο φτερο στο λευκο κλιο,επειδη μια γειτονισσα επεσε πανω ενω ηταν παρκαρισμενο.
Ευτυχως το χρωμα πετυχε στο 100% ,κατι που το φοβομουν παρα πολυ (λευκο περλα τριπλης,70 ευρω τα 250 ml :s_omg )
Δουλεια αψογη απο το φιλο Θοδωρη,προσεκτικος.οχι τσαπατσοδουλειες,οχι λερωματα με αχνες,αρμοι σωστοι. :thumbsup:
Γυαλισα και εμπρος φαναρια που ειχαν αρχισει και θολωναν ειδικα στο πανω μερος τους.
Τα φαναρια τα γυαλισε οταν ειχα παει να το παρω.Ετριψε με διαφορα γυαλοχαρτα απο 240 εως και 2000.Το κουφο ηταν πως περασε το βερνικι πανω στα φαναρια.
Ειχε ενα πραγμα σαν λυχναρι που ειχε καλωδιο και εμπαινε στην πριζα.
Μεσα εβαλε ενα μπλε υγρο.
Μετα απο λιγο περνωντας το στομιο του λυχναριου πανω απο το φαναρι ,εφευγε ολη η θολουρα απο το τριμμενο φαναρι και γινοταν οπως ενα καινουριο φαναρι.πεταγε το βερνικι δλδ σαν ατμο ,αλλα δεν το εβλεπες(τον ατμο ουτε το βερνικι) απλα εβλεπες οπου περναγε η μυτη του λυχναριου να γυαλιζει αυτοματα το φαναρι. :s_crazy
Δεν το ειχα υποψιν μου.Εμεινα λιγο λαλακας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
axel12p έγραψε:Είναι η τελευταία μόδα στο γύαλισμα των φαναριών

https://vi.aliexpress.com/item/1005005314674173.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.2f5f75c598A69X&algo_pvid=b8fb3f85-8d68-4617-9eaf-24ed77e9a4aa&algo_exp_id=b8fb3f85-8d68-4617-9eaf-24ed77e9a4aa-0&pdp_npi=4%40dis%21EUR%2196.88%2131.04%21%21%21742.95%21%21%402103228816946368718534462ef3fe%2112000032877904453%21sea%21GR%21752841249%21S&curPageLogUid=rRsZpxZ6g84u

αυτο ακριβως ηταν :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#835042 Κρυσταλλοποίηση νομίζω λέγεται.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#835043 κρυσταλλοποιηση κανουνε στα μαρμαρα στις σκαλες :rtfm: :x
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#837998 Λοιπόν

Πριν από λίγο πήγα φούλαρα το Megane διότι πρέπει να ήμουν αρκετά άδειος (έκανα με λαμπάκι 100χλμ αλλά συνήθως το λαμπάκι το ανάβει κάπου στα 36 λίτρα.)

Όσο έχω ψάξει είναι 50ρι το ντεπόζιτο. Μέχρι πρότινος το περισσότερο που είχα βάλει ήταν 44 λίτρα (το τσέκαρα από την εφαρμογή που καταγράφω)

Μία Shell εδώ στο Brno κοντά στη δουλειά μου. Έχω βάλει πολλές φορές. Self service το γέμισμα. Ξεκινάω λοιπόν. Περνάει τα 40 λίτρα αναμενόμενα και μου κάνει πρώτο κλακ στα 47. Στο Megane όταν κάνει κλακ δεν μπορείς να βάλεις πολύ παραπάνω

Ε αυτή την φορά το έκανα σιγά σιγά και έφτασε 52,60λ. Δ Ε Ν έκανε κλακ. Κοιτούσα κάτω από το αμάξι να δω αν τρέχει βενζίνη. Σταμάτησα να προσπαθώ γιατί άρχισα να φοβάμαι για τυχόν μακακία.

Να έκανα εγώ κάποια χαζομάρα όπως γέμιζα;
Να με έκλεψε τόσο η αντλία;
Ή υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό να ήταν πραγματική η ποσότητα της βενζίνης που πήρε;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#838000 εαν γεμισες μεχρι και το λαιμο ναι μπορει να παρει και πανω απο την αναγραφομενη χωρητικοτητα.
Στο κλιο με 45αρι εχω βαλει και 49 λιτρα.
Μην το κανεις ομως δεν κανει καλο.Στο κλιο οσες φορες το κανω ,οχι απο αδειο,απο μισογεματο ας πουμε,κολλαει η βελονα στο καντραν και δεν δειχνει σωστα.
Βγαζω πολο για μερικα δευτερολεπτα και επανερχεται βεβαια στην σωστη ενδειξη.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#838006 self service το γέμισμα αλλά είναι τόσο δύσκολο να έχει πειραγμένο μετρητή; με τηλεχειριστήριο ή χωρίς .