Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
edmond έγραψε:Βλαχομπαρόκ κάργα θεωρώ το φορμέντορ σε αντίθεση με το κουκλάκι σπόρτμπακ αλλά κάπου εδώ μπαίνει η κολοκυθόπιτα :roll:
Ακριβώς
Μέσα-έξω
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Asimov έγραψε:
edmond έγραψε:Βλαχομπαρόκ κάργα θεωρώ το φορμέντορ σε αντίθεση με το κουκλάκι σπόρτμπακ αλλά κάπου εδώ μπαίνει η κολοκυθόπιτα :roll:
Ακριβώς
Μέσα-έξω

+1 για το βλαχομπαρόκ φορμέντορ.

Το Q3 είναι απλά αδιάφορο (μέσω-έξω, κυρίως μέσα).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#833531 Το Formentor έχει καταπληκτικό σχέδιο. Βλαχομπαροκ είναι το σήμα του, με όλο αυτό το χρυσό, αλλά το σχέδιο είναι εξαιρετικό. Αν είχε σήματα Porsche άνετα θα το δεχομασταν σαν τέτοια.
Το Audi είναι μια αποτυχία, χειρότερο από τον πρόγονό του και με αστείους χώρους και αυτό. Όχι πως το Cupra είναι καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#833536 Θυμαστε πως εν μια νυκτι γιναν ολα τα νταεγου σεβρολε καποτε? Ετσι θα ειναι ολα τα σεατ απο 2000 και μετα, με σηματακια τρανσφορμερς σε κανα δυο χρονια
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

εδώ με το συλλεκτικό :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#834188 "Άμα βάλεις το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι, θα βάλεις και ολόκληρο το χέρι" είναι ο τίτλος που μπορώ να δώσω.

Εδώ και καιρό με βασάνιζε ένα ερώτημα: Με τι τούρμπο θα αναβάθμιζα το Leon. Και φυσικά με βασάνιζε γιατί όλα έχουν τα συν και τα πλην τους.

Ήμουν μεταξύ 3 τελικών επιλογών:

1) IHI IS20, είναι η τουρμπίνα που φοράει από το εργοστάσιο το Golf GTi MK7 (και κάνα δυο ακόμη μοντέλα του γκρουπ) με φτερό 43mm στον κομπρέσορα και 46mm στο τούρμπο

2) IHI IS38, είναι η τουρμπίνα των Audi S3 8V, Golf R mk7, Leon Cupra mk3 με φτερά 45mm & 47mm αντίστοιχα

3) Garrett GT2260S Stage 1. Πρόκειται για μια aftermarket τουρμπίνα, αρκετά όμοια με την IS38 αλλά πιο ροϊκή και με φτερά 47mm εμπρός και 50mm πίσω στο τούρμπο.
https://www.garrettmotion.com/racing-an ... X6HGSxJfS8

Και στις 3 περιπτώσεις υπάρχει κάτι κοινό. Αν θέλεις τα μέγιστα από ροπή, θα πρέπει να αλλάξεις δίσκο στο σασμάν, εκτός αν θες να ρυθμίσεις με ροπή κάπου στα 460Nm... Με δίσκο σηκώνεις παραπάνω ροπή και προφανώς άλογα. Οπότε θα πάω για φτιαχτό 6φτερο αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό.

Στη ζυγαριά μπήκε το κόστος αγοράς, η λειτουργία του αμαξιού, δηλαδή αν θα είναι light ρύθμιση ή τερματισμένο κλπ, θα παίξω με αντλίες; θα παίξω με μπεκ; να βάλω μεθανόλες ή όχι και επίσης αν μεσοπρόθεσμα βαρεθώ και μπαίνω πάλι σε αλλαγές κλπ.
Το μυαλό μου είχε γίνει μύλος, γιατί τη μία μέρα έλεγα θα βάλω το 20άρι, την άλλη έλεγα θα βάλω τη Γκάρετ και την παρά άλλη θα βάλω την 38άρα.

Τελικά η μπίλια έκατσε στην 38άρα και σύμφωνα με τον προγραμματιστή μου θα δούμε ίσως και 370 ίππους και 500+Nm ροπής με στοκ καύσιμο και αλλαγμένο δίσκο. Προφανώς και υπάρχουν και εκεί δυνατότητες με τη δύναμη να γράφει το Νο4 μπροστά στο τριψήφιο...

Έκατσε στην 38άρα γιατί βρέθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία με ένα τούρμπο σαν καινούριο κυριολεκτικά, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ και πάτησα τη σκανδάλη...

Έχω λίγο διάστημα κάποιων εβδομάδων (ίσως μηνών) μέχρι να τα φιξάρω όλα αυτά. Τέλος, θα μπει custom stage 3 file. Εν αναμονεί...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#834193 Τώρα έχει μπει για τα καλά το σαράκι και θ'αρχίσεις να χαλάς λεφτά. Και ταυτόχρονα το αυτοκίνητο θα χάνει τον all-around χαρακτήρα του. Θέλει προσοχή.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Τώρα έχει μπει για τα καλά το σαράκι και θ'αρχίσεις να χαλάς λεφτά. Και ταυτόχρονα το αυτοκίνητο θα χάνει τον all-around χαρακτήρα του. Θέλει προσοχή.

Δεν είναι τόσο μεγάλο το κόστος όσο νομίζεις. Στο να βάλω top notch περιφερειακά, έχω χαλάσει περισσότερα. Θα στα πω από κοντά...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#834200 Θα γίνει μεγάλο. 400 άλογα χωρίς μπλοκέ; Ανάρτηση την ίδια θ'αφήσεις; Είπες πριν για νέο δίσκο κλπ. Ψυγείο; Αντλίες και μπεκ; Μπουζί;

Γενικώς, η λίστα είναι ατελείωτη, και θα βρεθείς σύντομα να πληρώνεις 1000άρικα.
Για μένα, δεν πρέπει να χάσεις την ομοιογένεια του αυτοκινήτου, να μπορείς να το έχεις για κάθε μέρα και να μπορείς να το στρίψεις. Αν γίνει αυτοκίνητο ευθείας, χάνεται το νόημα. Για να μην σου πω καλύτερα να το πουλήσεις αν είναι έτσι και να πάρεις ένα Tesla να το γράψεις στην εταιρεία να σου βγει σχεδόν τσάμπα.

ΥΓ: Ξέρω πως δεν γουστάρεις ηλεκτρικά, αλλά καταλαβαίνεις πως στην ευθεία δεν έχουν αντίπαλο, μέχρι λογικές ταχύτητες τουλάχιστον...

Γι'αυτό και επιμένω να μην χάσει σε ομοιογένεια και να παραμείνει ένα αμάξι που στρίβει κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#834205 Γρηγόριε δοκίμασες για πωλητής της τέσλα; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Θα γίνει μεγάλο. 400 άλογα χωρίς μπλοκέ; Ανάρτηση την ίδια θ'αφήσεις; Είπες πριν για νέο δίσκο κλπ. Ψυγείο; Αντλίες και μπεκ; Μπουζί;

Γενικώς, η λίστα είναι ατελείωτη, και θα βρεθείς σύντομα να πληρώνεις 1000άρικα.
Για μένα, δεν πρέπει να χάσεις την ομοιογένεια του αυτοκινήτου, να μπορείς να το έχεις για κάθε μέρα και να μπορείς να το στρίψεις. Αν γίνει αυτοκίνητο ευθείας, χάνεται το νόημα. Για να μην σου πω καλύτερα να το πουλήσεις αν είναι έτσι και να πάρεις ένα Tesla να το γράψεις στην εταιρεία να σου βγει σχεδόν τσάμπα.

ΥΓ: Ξέρω πως δεν γουστάρεις ηλεκτρικά, αλλά καταλαβαίνεις πως στην ευθεία δεν έχουν αντίπαλο, μέχρι λογικές ταχύτητες τουλάχιστον...

Γι'αυτό και επιμένω να μην χάσει σε ομοιογένεια και να παραμείνει ένα αμάξι που στρίβει κιόλας.

., στο αμάξι έχω multimap και δουλεύω μια πολιτισμένη πίεση και μια κανίβαλο. Δεν έχει κανένα θέμα με αυτά που λες.
Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει το θέμα στριψίματος όπως παλιά. Οι δρόμοι είναι πλέον επικίνδυνοι για αυτό. Που στα λιμανάκια; στην Πάρνηθα; ή στην Πεντέλη με τις οικογένειες και τους Sunday drivers? Τα έχω κάνει παλιά με την Alfa, τα χόρτασα. Τώρα κάνω κάτι άλλο που το είχα απωθημένο.

Συζήτηση περί επιδόσεων με το Tesla, δεν έχω να κάνω, όταν το Model 3 κάνει 100-200 σε 17.9sec. Μιλάμε για τάφο. :roll:
https://fastestlaps.com/models/tesla-model-3
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#834215 ΟΚ. Μου επιβεβαιώνεις όμως πως δεν σε ενδιαφέρει το στρίψιμο, άρα μιλάμε για ευθεία πάντα.
Δεν γνωρίζω παραπάνω, και αφού αυτό σου αρέσει, να το κάνεις. Οι προθέσεις μου όπως πάντα είναι καλές εννοείται.
:)

ΥΓ: Ποιο M3; Απλό ή Performance ;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ. Μου επιβεβαιώνεις όμως πως δεν σε ενδιαφέρει το στρίψιμο, άρα μιλάμε για ευθεία πάντα.
Δεν γνωρίζω παραπάνω, και αφού αυτό σου αρέσει, να το κάνεις. Οι προθέσεις μου όπως πάντα είναι καλές εννοείται.
:)

ΥΓ: Ποιο M3; Απλό ή Performance ;

Το απλό. Και το Performance είναι επίσης πιο αργό από όταν θα έχω έτοιμο το αμάξι.
https://fastestlaps.com/models/tesla-mo ... erformance

με 10.1 τα 100-200km/h μιας και θα πέσω στο χαμηλό 9.
https://youtu.be/Qro_tZUHqJs?si=_gtH3OvzoytStlwH

ΥΓ: Ναι, το έχω αποφασίσει καλά. Και την αγορά καινούριου σκέφτηκα το τελευταίο διάστημα σε κάτι με ΜΕΚ και πάλι, αλλά τα έβαλα κάτω και οι τιμές έχουν ξεφύγει. Οπότε προτιμώ να κάνω την καύλα μου εδώ και όταν έχουμε καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα σε 5 χρόνια, το βλέπω πάλι.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:...Και την αγορά καινούριου σκέφτηκα το τελευταίο διάστημα σε κάτι με ΜΕΚ και πάλι...

Που ειχες καταληξει? :hmmm:

Ακομα κι αν ΔΕΝ... τελικα... σιγουρα εφοσον το σκεφτοσουνα καποιο βασανιζε το μυαλο σου περισσοτερο απο τα αλλα!