- 28 Αύγ 2023, 11:24
diplomat έγραψε:Χωρίς να έχω σχετική κατάρτιση, δε νομίζω ότι σε τρεις εβδομάδες υπάρχουν σοβαρές απώλειες σε μάζα. Ίσως ανεπαίσθητη διαφορά. Κι εγώ στις διακοπές δεν κουνήθηκα και δεν έχω χάσει εκατοστό από χέρια πχ, αν και δεν επρόκειτο για 20 ημέρες. Γυμναστήριο προσωπικά το έχω κόψει εδώ και μπόλικα χρόνια, μικρή επένδυση για εξοπλισμό στο σπίτι και έχω ξενοιάσει. 
Δεν είναι το ίδιο αλλά είναι σχετικό, δε μιλάω για cm ή για μάζα αλλά για fitness. Όταν είμαι σε διακοπές δεν έχω ποδήλατο που είναι ο βασικός τρόπος άσκησής μου (και να πηγαίνω στη δουλειά μου) και αν και προσπαθώ να τρέχω όποτε μπορώ βλέπω ότι οι αριθμοί fitness πέφτουν κάθε μέρα ακόμα και όταν τρέχω γιατί προφανώς η συνολική άσκηση της ημέρας είναι λιγότερο από όσο χρειάζεται για να διατηρήσω το επίπεδο fitness που είχα. Δεν έχει σημασία τι μπορεί να σημαίνει ένα νούμερο, κάθε εφαρμογή βγάζει διαφορετικά τέτοια σκορ αλλά συγκρίνω την πτώση και άνοδο.
Χωρίς ποδήλατο, μόνο τρέξιμο, από 62 σε 47 σε 2+ εβδομάδες
με ποδήλατο σε λιγότερο από 2 εβδομάδες έφτασα 54, (αλλά μπορούσα και καλύτερα, 1-2 μέρες τεμπέλιασα),
ξανά χωρίς ποδήλατο 9 μέρες μετά είμαι 46.
Χονδρικά παρατηρώ ότι χάνω ~10% ανά εβδομάδα αλλά κερδίζω λιγότερο, περί το 7-8% ανά εβδομάδα. Άρα για κάθε εβδομάδα πτώσης θέλω περίπου το 1,5 φορά περισσότερο χρόνο για να το ξανακερδίσω ό,τι έχασα.
Πάντως έχω βελτιώσει το VO2max τρεξίματός μου (σε βάρος του VO2max και FTP ποδηλασίας).
aka onyx !