Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#832400 Ξανά γυμναστήριο σήμερα μετά από πολλά χρόνια!

Πέρασε η πανδημία στο ενδιάμεσο... Τον τελευταίο καιρό βρήκα λίγο χρόνο τα απογεύματα (η οικογένεια βρίσκεται Ελλάδα και εγώ πηγαινοέρχομαι Ελλάδα-Γερμανία) και ξεκίνησα πάλι γυμναστήριο όταν είμαι Γερμανία...

Στην Ελλάδα παίζει πολύ το padel τελευταία και ο ξάδερφος έχει ένα γκρουπάκι 15-20 ατόμων που παίζουν 1-2 φορές την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, βράδια. Φάση έχει, έπαιξα μια φορά όταν ήμουν διακοπές. Έχει γίνει πολύ της μόδας, κολλάς αν παίξεις 2-3 φορές... Στην Αθήνα τί γίνεται με το padel, ξέρει κανείς? Γερμανία τώρα ξεκινά να γίνεται γνωστό. Ιορδανία είναι επίσης πολύ γνωστό, το ίδιο και Ισπανία ακούω.
Άβαταρ μέλους
By GTS
kovathe έγραψε:Oσο κάνεις διατροφές μόνο και δίαιτες και γιο γιο τα κιλά σου τόσο χειρότερη θα γίνεται η σωματική σου σύνθεση.
Χωρίς γυμναστική δύναμης, βάρη κλπ, για μυϊκή μάζα, δουλειά δε γίνεται.

< >
Σταμάτησα το γυμναστήριο για 20 μέρες και αμέσως έχασα μυική μάζα από τα άκρα και μεγάλωσε η κοιλιά μου. Ξεκίνησα πάλι και σε 3 φορες επανήλθα σε ένα βαθμό. Χωρίς γυμναστήριο δεν μπορώ καν να ζήσω αλλά δυστυχώς έκλεισε στην γειτονιά μου και πήγα σε ένα άλλο μακριά.

< >
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#832421 Χωρίς να έχω σχετική κατάρτιση, δε νομίζω ότι σε τρεις εβδομάδες υπάρχουν σοβαρές απώλειες σε μάζα. Ίσως ανεπαίσθητη διαφορά. Κι εγώ στις διακοπές δεν κουνήθηκα και δεν έχω χάσει εκατοστό από χέρια πχ, αν και δεν επρόκειτο για 20 ημέρες. Γυμναστήριο προσωπικά το έχω κόψει εδώ και μπόλικα χρόνια, μικρή επένδυση για εξοπλισμό στο σπίτι και έχω ξενοιάσει. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
PeterPan έγραψε: Στην Αθήνα τί γίνεται με το padel, ξέρει κανείς? Γερμανία τώρα ξεκινά να γίνεται γνωστό. Ιορδανία είναι επίσης πολύ γνωστό, το ίδιο και Ισπανία ακούω.

Και στην Αθήνα γίνεται χαμούλης.
Δεν ζω Αθήνα, αλλά οι παρέες μου εκεί παίζουν συνεχώς, που σημαίνει ότι υπάρχουν χώροι και εξαπλώνεται η μόδα, απ' όσο μου έχουν μεταφέρει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#832429 Στην Αθήνα με το padel γίνεται χαμός στα νότια, αλλού όχι και τόσο.
Ωραίο φαίνεται πάντως, κάποια στιγμή λέω να το δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
diplomat έγραψε:Χωρίς να έχω σχετική κατάρτιση, δε νομίζω ότι σε τρεις εβδομάδες υπάρχουν σοβαρές απώλειες σε μάζα. Ίσως ανεπαίσθητη διαφορά. Κι εγώ στις διακοπές δεν κουνήθηκα και δεν έχω χάσει εκατοστό από χέρια πχ, αν και δεν επρόκειτο για 20 ημέρες. Γυμναστήριο προσωπικά το έχω κόψει εδώ και μπόλικα χρόνια, μικρή επένδυση για εξοπλισμό στο σπίτι και έχω ξενοιάσει. :iconcool:
Δεν είναι το ίδιο αλλά είναι σχετικό, δε μιλάω για cm ή για μάζα αλλά για fitness. Όταν είμαι σε διακοπές δεν έχω ποδήλατο που είναι ο βασικός τρόπος άσκησής μου (και να πηγαίνω στη δουλειά μου) και αν και προσπαθώ να τρέχω όποτε μπορώ βλέπω ότι οι αριθμοί fitness πέφτουν κάθε μέρα ακόμα και όταν τρέχω γιατί προφανώς η συνολική άσκηση της ημέρας είναι λιγότερο από όσο χρειάζεται για να διατηρήσω το επίπεδο fitness που είχα. Δεν έχει σημασία τι μπορεί να σημαίνει ένα νούμερο, κάθε εφαρμογή βγάζει διαφορετικά τέτοια σκορ αλλά συγκρίνω την πτώση και άνοδο.
Χωρίς ποδήλατο, μόνο τρέξιμο, από 62 σε 47 σε 2+ εβδομάδες
με ποδήλατο σε λιγότερο από 2 εβδομάδες έφτασα 54, (αλλά μπορούσα και καλύτερα, 1-2 μέρες τεμπέλιασα),
ξανά χωρίς ποδήλατο 9 μέρες μετά είμαι 46.
Χονδρικά παρατηρώ ότι χάνω ~10% ανά εβδομάδα αλλά κερδίζω λιγότερο, περί το 7-8% ανά εβδομάδα. Άρα για κάθε εβδομάδα πτώσης θέλω περίπου το 1,5 φορά περισσότερο χρόνο για να το ξανακερδίσω ό,τι έχασα.
Πάντως έχω βελτιώσει το VO2max τρεξίματός μου (σε βάρος του VO2max και FTP ποδηλασίας).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#832431 Ενδιαφέρον άθλημα το παντέλ. Συνδυάζει τη δυνατότητα παιξίματος σε κλειστό χώρο του squash χωρίς όμως τον φρενήρη ρυθμό του (και κίνδυνο τραυματισμών) με ομαδικότητα (2+2). Λόγω γηπέδου-κουτιού φαντάζομαι κυνηγάς λιγότερο μπαλάκια άρα έχεις λιγότερο χαμένο χρόνο= πιο πολλή άσκηση.
Πάντως πρώτη φορά το άκουσα αλλά δεν είναι κακό.
Άβαταρ μέλους
By skous
#832433 Eμενα μου φαινεται απλα μόδα που θα περάσει. Στην ελλάδα ισως μεινει για καιρό λόγω της «ρακεττας» και λόγω του οτι οι κλιματολογικές συνθηκές το ευνοούν

Προτιμώ τέννις 10 φορές περισσότερο. Βέβαια καμια σχέση με το πάντελ που μπορεί να παίξει και ο πλέον άσχετος/αρχάριος.

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#832434 Η αεροβια αντοχη πέφτει πολύ πιο γρήγορα από τη δύναμη/μυικη μαζα.
Ακομα και μετρα απο πολύμηνη αποχή μου παίρνει 3-4 βδομάδες περίπου να επανέλθω σε αξιοπρεπή νούμερα σε βαρη, ενώ και οι μυς αμέσως σχεδόν "γεμίζουν" παλι με 2-3 προπονησεις..
Αντίθετα, από ανασες μένω πολύ πιο εύκολα και παίρνει καιρό να επανέλθω.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#832438 +1
Επίσης Παίζει τεράστιο ρόλο αφενός το τί είδους γυμναστική ακολουθείς, αφετέρου το τι έτρωγες όσο δεν γυμναζόσουν. Ένας ήδη μυώδης άνθρωπος π.χ., αν κάνει τα βήματά του αλλά ταϊζει σωστά τη μυικότητά του δε θα δεί πολύ εύκολα πτώση στη σωματική σύσταση, όμως οι ανάσες είναι άλλο πράγμα.

Προσωπικά με μίγμα Crossfit + παραδοσιακών προπονήσεων με βάρη, για κάθε μία επιπλέον μέρα που χάνω, χρειάζομαι περί τις 2 προπονήσεις να επανέλθω (Σωματικά σαν εικόνα και σαν αίσθηση αντοχής/δύναμης/ανάσας). Αν χάσω 10 μέρες, θέλω τουλάχιστον ένα 20ημερο περί τις 15 προπονήσεις για να νιώσω όπως ένιωθα.

Βέβαια είναι biased και μη μετρήσιμο αυτό το feeling, γιατί από την άλλη μεριά βγαίνοντας από μακρές περιόδους προπονήσεων, 4-5 μέρες off σου δίνουν σημαντικό boost λόγω ξεκούρασης/ανάρρωσης.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#832459 Το recovery είναι πολύ σημαντικό στάδιο κάθε προπόνησης. Είναι τότε που οι μύες επιδιορθώνονται με τρόπο που να κάνουν προσαρμογή σε αυξημένα φορτία/ανάγκες ώστε να προκύπτουν ισχυρότεροι. Χωρίς περίοδο recovery η βελτίωση είναι πολύ πιο αργή και με αίσθηση κοπωσης και τραυματισμούς. Για αυτό και πρέπει να αποτελεί νορμάλ μέρος κάθε οργανωμένου προπονητικού σχήματος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#832467 Το τένις στα μάτια μου είναι πολύ πιο δύσκολο από το padel. To τελευταίο μπορεί να το παίξει και ο άσχετος.
Νομίζω επίσης ταιριάζει πολύ σαν σπορ στην ελληνική πραγματικότητα. Το τένις πάντως όσο ωραίο και να είναι, είναι πολύ απαιτητικό από κάθε πλευρά, εγώ ως άσχετος που δεν έχω παίξει ποτέ, δύσκολο να ξεκινήσω τώρα στα... γεράματα κάτι τέτοιο, ενώ το padel μου φαίνεται σαφώς πολύ πιο εύκολο.
Άβαταρ μέλους
By pro
#832491 Αν θέλεις 2 προπονήσεις για να καλύψεις μια που έχασες η κάτι κάνεις λάθος, η (το πιο πιθανό) έχεις πάθει ψυχαναγκασμο. Το παθαίνει πολύς κόσμος ανεξαρτήτως σπορ, βάρη τρέξιμο τα πιο συνηθισμένα, νομίζουν αν χάσουν μια προπόνηση η δύο θα καταστραφεί ο κόσμος και από Άρνολντ θα γίνουν Στάθης Ψάλτης.

.