Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
pipinos1976 έγραψε:
Alxnks έγραψε:Έχε υπόψη σου οτι τελευταια την στήνουν στην κατηφορα, προς κερατσινι κτλ, ακριβως μετα την aegean, με πιστόλι κτλ. Υπαρχουν και δυο πινακίδες με όριο 50 στη μεγάλη στροφη πριν την ευθεία κατηφορα...οτι πρεπει, ποιος να πηγαινει με τοσα εκεί..σταματάνε μπόλικο κοσμο.
Τους βλέπω όμως απο το απέναντι ρεύμα ανεβαίνοντας το σχιστό και μιση-μια ωρα μετα που επιστρεφω έχω το νου μου στην κατηφορα και πάω αυστηρα 50- κοντερισια

Είναι γνωστό σημείο και πάντα κοιτάω κατεβαίνοντας. Αν έχεις καλό μάτι τους βλέπεις πριν φτάσεις εκεί που το όριο είναι 50. Δες στο βίντεο μετά το 1:06:20 τι ορατότητα έχεις προς τα κάτω και πού φτάνεις το όριο των 50. Σε ευχαριστώ πάντως γιατί: (α) είχα ξεχάσει να το προσθέσω στη βάση δεδομένων του gpspocketpc, (β) με ενημέρωσες ότι το μπλόκο είναι ενεργό.

Ερωτήματα:

1. Το μπλόκο στο άλλο ρεύμα, πριν φτάσεις στο φανάρι, κάπου δεξιά σε ένα άνοιγμα που υπάρχει για στάση λεωφορείου, ακριβώς μετά την μεγάλη γέφυρα που υπάρχει δεξιά, το έχεις δει ενεργό καθόλου; Το πέτυχα φέτος, πριν 1 μήνα περίπου, θα ήταν κάπου 11:30-12:00, τη μόνη μέρα που έχω λίγες ώρες μάθημα, και γυρνούσα σπίτι νωρίς.

2. Τι ώρες το έχεις δει το μπλόκο που ανέφερες;

Ευχαριστώ.

Νομιζω δεν φαίνονται καθόλου εύκολα γιατί είναι εκεί που περνάς στο 1:06:52, καλυπτονται κι απο την κατηφορα δηλαδή αλλά και ελαφρά απο τη στροφη. Δεν πρόσεξα καλά το βίντεο, έχει μονο μια πινακίδα με 50 στην είσοδο αυτών απο Πέραμα; αν ναι, υπάρχει και πιο πριν, οποτε οφείλεις ηδη να πηγαίνεις 50. Και βέβαια...αν εχεις 100+, μέχρι να προσπαθησεις να τους εντοπίσεις και να κόψεις στα 50....αυτός σε έχει χτυπήσει με το φορητό 10 φορες κι απλα σε σταματάει μόλις πλησιασεις. Την κάνω καθε μερα τη διαδρομή. Τους πετυχαινω συνήθως 5-6 το απόγευμα.
Στην άνοδο, δεν έχω πετύχει εκεί που λες. Συνήθως τη στήνουν ακριβως στην αρχη, πριν το πρωτο περιπτερο, κυριως για κρανη-ζωνες. Ίδιες ώρες.

(Εχεις σχετικο αρχειακι με POI's προς Κόρινθο κτλ? Αν ναι, με τι πρόγραμμα συνεργάζεται καλύτερα?)

< 4X >
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
dimviii έγραψε:διοδια Ελευσινας- Ισθμος Κορινθου 17 λεπτα.
Αν μπορει καποιος ας βγαλει τη μωτ.
αυτος ο χρονος εγινε απο 6-7 εβο μαζι.Μας περιμενε ενας αλλος με εβο στη Κορινθο,
Αθηνα Ξυλοκαστρο 37 λεπτα.
Το 1994-5? με renault 5gt Αθηνα -Θεσσαλονικη 2 ωρες 55 λεπτα.Ξημερωματα 4-5 ωρα απο Βαρυμποπη.

ωραίοι οι χρόνοι σου αλλά για την θεσσαλονίκη μήπως έβγαλες τον χρόνο ανεφοδιασμού;;; εμένα το 3:29 λεπτά είναι μαζί με τις στάσεις για βενζίνες ξεκινόντας από το Ψυχικό...
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
junior gt έγραψε:
Goldmund έγραψε:
The Ace έγραψε:Το μοναδικό που μου έχει μείνει από καιρούς τρέλας και παλαβομάρας, είναι ένα 45λεπτο flat, Αθήνα-Ξυλόκαστρο, αλλά πόρτα-πόρτα, δηλαδή περίπου 130χλμ συνολική απόσταση, που μας βγάζει μια μέση τριγύρω στα 170χαω :omg: (νομίζω ήταν με το VTi). Και πολλές φορές την ίδια απόσταση σε 55-60 λεπτά, για διαφόρους λόγους και με διαφορετικά αυτοκίνητα....

Ωχ! με πέρασες στην μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα που έχω καταγράψει ποτέ! Εμένα είναι 168χλμ/ώρα Πάτρα - Αθήνα/// (μιλώντας αποκλειστικά για την εθνική οδό)

Πραγματικά απίστευτες μέσες ωριαίες ειδικά για τόσο μεγάλη απόσταση και σε τέτοιο δρόμο ειδικά στην Κορίνθου Πατρών. Προφανώς πριν γίνει εργοτάξιο ε?

αν σου απαντήσω θα με πάνε μέσα... όχι, η δική μου μέση τιμή έγινε πριν λίγους μήνες, όταν ξεκίνησα μετά τη μια τα ξημερώματα Πέμπτης για Αθήνα αφού την Παρασκευή δούλευα και όταν κατέβαινα με είχαν γράψει οπότε ήθελα να πάρω το αίμα μου πίσω.... χαχααχαα
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
g8777 έγραψε:Αθηνα -Θεσσαλονικη 11 ωρες με καρβουνιαρη. Και με ολοκληρη ΕΣΣΟ μεσα. Αφου μολις πιασαμε Κατερινη μου ρθε να κατεβω με τα ποδια και να το περιμενω στον σταθμονε.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
NickTG έγραψε:ΤΕΙ Πειραιά - Ασπρόπυργος
Κάτι πάνω από 2:30 ώρες.

...αποφεύγεις όμως να μας πεις κι έναν γρήγορο χρόνο αγαπητέ Νίκο, έλα, πες μας, πες έναν τουλάχιστον! Έλα που δεν θέλεις τώρα.... χαχααχαχαχα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#82564 Καλαματα - Κατω Πετραλωνα 3 ωρες και 10 λεπτα το 2007 πριν δωθει δηλαδη ο δρομος Τριπολη- Καλαματα.
Ο χρονος ειναι απο σπιτι σε σπιτι και εγινε γιατι οι "κοφτες" συζυγος- πεθερα ειχαν σοβαρη κουβεντα και δεν εβλεπαν ποσο πηγαινα. :lol:
Βεβαια οταν στις 3 ωρες ακριβως ειδαν οτι ειχαμε φτασει στοω Σαρακακη μου τα εψαλαν λιγο αλλα το ειχα κανει το κεφι μου :lol:

Αθηνα- Θεσσαλονικη 9 ωρες και 15 λεπτα, τοτε που δεν περνουσες απο Τεμπη αλλα απο την παρακαμψη. (2010 ;;;;)
Το ταξιδι της γκαντεμιας, πρωτα ξεχασαμε τα μπιμπερο του μικρου και σταματησαμε στον Σειριο για αγορα αλλων, μετα με επιασε λαστιχο στην αρχη της ευθειας της Θηβας και εκανα 10 χιλιομετρα με 20 χαω στην ΛΕΑ μεχρι να βρω παρκιν και αφου δεν ειχε μιλησα με το κεντρο κυκλοφορειας και μου ειπαν να σταματησω στην ΛΕΑ και να αλλαξω εκει.
Σταση στο "90" για καφε, ταισμα στον μικρο, τσεκαρισμα στην ρεζερβα.
Ξεκινησα στις 4 το απογευμα και εφτασα 1:15 την νυχτα σε σπιτι συγγενη, με τον μικρο ξεκουραστο και με ορεξη για παιχνιδι αφου κοιμοταν 6 ωρες σερι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#82579 Διδυμοτειχο-Κερατσινι (door to door απο 496 ΓΣΝ-σπιτι), 2007, Citroen ZX Monte Carlo, 8 ωρες μαζί με δυο ανεφοδιασμούς καυσίμου, φαγητού (και ούρησης βεβαίως βεβαίως) Θεσσαλονίκη (goodys + βενζιναδικο) και κάπου Λαμία (βενζινάδικο τα κάνω όλα και συμφερω). Είχα λαχτάρα την οριστικη απομάκρυνση απο την γκατζολια!
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Alxnks έγραψε:Νομιζω δεν φαίνονται καθόλου εύκολα γιατί είναι εκεί που περνάς στο 1:06:52, καλυπτονται κι απο την κατηφορα δηλαδή αλλά και ελαφρά απο τη στροφη. Δεν πρόσεξα καλά το βίντεο, έχει μονο μια πινακίδα με 50 στην είσοδο αυτών απο Πέραμα; αν ναι, υπάρχει και πιο πριν, οποτε οφείλεις ηδη να πηγαίνεις 50. Και βέβαια...αν εχεις 100+, μέχρι να προσπαθησεις να τους εντοπίσεις και να κόψεις στα 50....αυτός σε έχει χτυπήσει με το φορητό 10 φορες κι απλα σε σταματάει μόλις πλησιασεις. Την κάνω καθε μερα τη διαδρομή. Τους πετυχαινω συνήθως 5-6 το απόγευμα.
Στην άνοδο, δεν έχω πετύχει εκεί που λες. Συνήθως τη στήνουν ακριβως στην αρχη, πριν το πρωτο περιπτερο, κυριως για κρανη-ζωνες. Ίδιες ώρες.

(Εχεις σχετικο αρχειακι με POI's προς Κόρινθο κτλ? Αν ναι, με τι πρόγραμμα συνεργάζεται καλύτερα?)

Το κοίταξα χτες που πέρασα. Μετά το φανάρι (ρεύμα προς Κερατσίνι) στα 100m έχει πινακίδα 80. Μετά, όταν περάσεις τις στροφές, ακριβώς πάνω στην έξοδο προς Πέραμα έχει πινακίδα 50. Μετά από 100-200m έχει και 2η πινακίδα με όριο 50, στην ευθεία δηλαδή που οδηγεί στο φανάρι. Άρα, σε αυτό είχες δίκιο, όπου και να σε μετρήσουν εκεί είσαι παράνομος, αφού με οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να είσαι, αν έχεις βάλει 5η,6η, 7η, 8η, χωρίς να πατάς γκάζι, θα πηγαίνεις σίγουρα 90-110 (ανάλογα τα λάστιχα, την αεροδυναμική και την προηγούμενη φόρα).

Τώρα, να τους εντοπίσεις δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι. Αν είσαι μόνος σίγουρα είναι πιο δύσκολο γιατί θα κρύβονται. Αν έχουν πελάτες είναι αρκετά πιο εύκολο γιατί θα υπάρχουν αυτοκίνητα σταματημένα εκεί. Πάντως φαίνονται και αν δεν σε μετράνε ανάμεσα στις δύο πινακίδες, αλλά περιμένουν να περάσεις την 2η, τότε έχεις πολλές ελπίδες να τους δεις. Ευτυχώς, δεν κινούμαι προς αυτή την κατεύθυνση τέτοιες ώρες, αλλά μόνον μεσημέρι με κίνηση, άρα δεν υπάρχει φόβος.

Για το αντίθετο ρεύμα, το μπλόκο στο περίπτερο είναι γνωστό για τους ελέγχους, αλλά έχουν κάνει κατά καιρούς και μέτρηση ταχύτητας, όταν είναι τελείως άδειος ο δρόμος, αν και προτιμούν άλλα σημεία. Από τότε που έκλεισαν τα parking (για να μην μαζεύονται για κόντρες τα βράδια) στο ρεύμα προς Ε.Ο. την στήνουν σε δύο σημεία, ημέρες και ώρες χωρίς κίνηση (και με καλό καιρό, άρα Άνοιξη κυρίως): (α) ακριβώς μετά τη γέφυρα σε ένα μικρό pakring δεξιά (38.001294, 23.602201) ή (β) ακριβώς μετά το φανάρι και σε γράφουν όταν το περάσεις με φόρα (38.010855, 23.604351). Όλα αυτά, όμως, ημέρες χωρίς κίνηση για να μπορούν να σταματάνε οδηγούς που έχουν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα (δηλαδή πάνω από 80km/h) γιατί όταν έχει κίνηση και όλοι πηγαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλο τα 150 που πιάνουν μερικοί στην κατηφόρα είναι αποδεκτά.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Mad_Max_Geo έγραψε:Αιγιο-Ασπροπυργος, το εχω καταφερει σε 1:20:00 στο περιπου!

Όταν λες στο περίπου;;; Γιατί μέχρι και δευτερόλεπτα έχεις στον χρόνο σου.
Εκτός αν είναι 1 ημέρα, 20 ώρες, 00 λεπτά, οπότε εντάξει

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Goldmund έγραψε:
NickTG έγραψε:ΤΕΙ Πειραιά - Ασπρόπυργος
Κάτι πάνω από 2:30 ώρες.

...αποφεύγεις όμως να μας πεις κι έναν γρήγορο χρόνο αγαπητέ Νίκο, έλα, πες μας, πες έναν τουλάχιστον! Έλα που δεν θέλεις τώρα.... χαχααχαχαχα

Η αλήθεια είναι πως αν και έχω κάνει μερικά γρήγορα δεν θυμάμαι χρόνους με ακρίβεια! :s_tongue :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
Νίκος Παππάς έγραψε:
Mad_Max_Geo έγραψε:Αιγιο-Ασπροπυργος, το εχω καταφερει σε 1:20:00 στο περιπου!

Όταν λες στο περίπου;;; Γιατί μέχρι και δευτερόλεπτα έχεις στον χρόνο σου.
Εκτός αν είναι 1 ημέρα, 20 ώρες, 00 λεπτά, οπότε εντάξει

Από το Moto G

:lol: :lol: :lol:

Οχι εννοω μια ωρα και εικοσι λεπτα. Τωρα αν ηταν μια ωρα και 23 λεπτα η μια ωρα και 18 λεπτα αυτο λεω στο περιπου!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#83183 Ιωάννινα (κέντρο), Άλιμος (κάτω Καλαμάκι, κοντά στην Όστρια έμενα τότε), 4 ώρες ακριβώς.
Ήταν το 2006, Δευτέρα μετά το Πάσχα, ξεκίνησα γύρω στις 1 το ξημέρωμα.
Χωρίς παράκαμψη Αγρινίου τότε...
Αυτοκίνητο, Lancia Y 1.2 86 bhp, Elefantino Rosso.
Πρώτη φορά χρειάστηκα ολόκληρο το τεπόζιτο των 47 λίτρων, αφού το λαμπάκι άναψε λίγο πριν το Δαφνί και εννοείται συνέχισα με τους ίδιους ρυθμούς, οπότε βρίσκω λογικό αριθμό τα 45 λίτρα, άρα κατανάλωση ελάχιστα παραπάνω από 11λτ/100χλμ.
Η κίνηση ήταν ανύπαρκτη, γι'αυτό και ο χρόνος.
Σήμερα, είναι εντελώς ανέφικτο κάτι τέτοιο και με πολύ καλύτερο αυτοκίνητο λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στην Πατρών-Κορίνθου.