PeterPan έγραψε:Άσχετο, υπάρχει μεγάλη διαφορά στα νέα μπάνια… Τα πλακάκια 60x120 cm δίνουν άλλη αίσθηση… Όσοι ανακαινίζετε δείτε τα…
αν είσαι μερακλής, ύπαρχουν και 100x300, 120x280.
(o dbekos μου είπε να το γράψω
)
PeterPan έγραψε:Άσχετο, υπάρχει μεγάλη διαφορά στα νέα μπάνια… Τα πλακάκια 60x120 cm δίνουν άλλη αίσθηση… Όσοι ανακαινίζετε δείτε τα…
)
Anonymous Founder έγραψε:Από την άλλη, και χωρίς περιουσία, προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ανθρώπων να τα καταφέρουν με μόνο όπλο το μυαλό τους. Όπως και τα αδέσποτα σκυλιά είναι συχνά πιο έξυπνα από τα σαλονάτα, έτσι και οι λιγότερο προνομιούχοι, συχνά είναι πιο ικανοί και πιο εφευρετικοί, γιατί έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις δυσκολίες.![]()
Ασφαλώς, δεν λέω πως θα πρέπει να φερόμαστε μοιρολατρικά και ν'αποδεχόμαστε την μοίρα μας, τουναντίον: θεωρώ πως πάντα υπάρχει τρόπος να βελτιώσεις μια κατάσταση, ακόμη και στο πιο εχθρικό περιβάλλον.
Anonymous Founder έγραψε:σε μια ιδανική κοινωνία το κληρονομικό δίκαιο θα έπρεπε να το σκίσουμε και να το ξαναγράψουμε, αν θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να έχουν όντως ίσες ευκαιρίες. Σήμερα το τελευταίο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Anonymous Founder έγραψε:Η απλή τύχη παίζει συνήθως τον μεγαλύτερο ρόλο στο τι περιουσία θα κάνει κάποιος, γιατί αν περιμένεις να το πετύχεις με την σκληρή δουλειά, μάλλον είναι δύσκολο έως πάρα πολύ δύσκολο. Σήμερα, στα όρια του απίθανου, ίσως το 80' κάποιος να το πετύχαινε.
Anonymous Founder έγραψε:Από την άλλη, και χωρίς περιουσία, προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ανθρώπων να τα καταφέρουν με μόνο όπλο το μυαλό τους. Όπως και τα αδέσποτα σκυλιά είναι συχνά πιο έξυπνα από τα σαλονάτα, έτσι και οι λιγότερο προνομιούχοι, συχνά είναι πιο ικανοί και πιο εφευρετικοί, γιατί έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις δυσκολίες.![]()
, ακόμα κι απ' τη δουλειά)
Anonymous Founder έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Στη Γλυφάδα έχουν αρχίσει να γκρεμίζουν ακόμα και πενταόροφες πολυκατοικίες για να χτίσουν καινούργιες.
Στο Ελληνικό όποιο παλιό διώροφο βλέπω ξέρω ότι είναι υποψήφιο για κατεδάφιση. Αν δεν προκύψει ενδιάμεσα κάποια κρίση να τσακίσει πάλι την οικοδομή, οι γειτονιές θα είναι πολύ διαφορετικές σε λίγα χρόνια.
Εν τω μεταξύ, οι νέες κατασκευές που παίρνουν την θέση των παλιών είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους υπερπαραγωγές και στοιχίζουν και τα αντίστοιχα χρήματα.
Αυτό λοιπόν είναι και ένα από τα παιχνίδια της τύχης. Δεν ξέρω για τους δικούς σου γονείς, αλλά στα Σούρμενα του Ελληνικού παραδοσιακά είχαν εγκατασταθεί πρόσφυγες από τον Πόντο. Αυτοί οι άνθρωποι τότε, είχαν να κάνουν ουσιαστικα με μια περιοχή κάθε άλλο παρά προνομιούχα, χωρίς νερό και με ένα αεροδρόμιο δίπλα.
Πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε όλη την Αθήνα, πέριξ του Πειραιά για παράδειγμα, στην Νίκαια, στον Αγ.Ι. Ρέντη, κλπ.
Σκέψου τώρα, αυτός που έχει ένα διώροφο στο Ελληνικό και αυτός που το έχει στου Ρέντη, σε ποια κατάσταση είναι. Αυτός στο Ελληνικό μπορεί τώρα να πετύχει μέχρι και 50% σε αντιπαροχή, να σηκώσει πχ μια 4ώροφη (ή 5ώροφη) οικοδομή, χωρίς να βάλει φράγκο και να βρεθεί με τα μισά διαμερίσματα. Σε ένα οικόπεδο κάτω από 500 τμ θα πάρει δηλαδή 200+ τμ, μαζί με αποθήκες, θέσεις στάθμευσης, κλπ κλπ χωρίς να πληρώσει τίποτε απολύτως. Σε ένα οικόπεδο 700 ή 800 τμ το κέρδος πολλαπλασιάζεται.
Φυσικά, η περιοχή έχει χαμηλό συντελεστή δόμησης, αλλού σηκώνεις και 8ώροφο ή 10ώροφο ακόμη ακόμη.
Ο άλλος στην περίπτωση που έχει στην Νίκαια κάτι, δύσκολα θα πετύχει 25% αντιπαροχή, και μπορεί να ελπίζει μόνον αν χτίζει πολλούς ορόφους.
Αυτός στο Ελληνικό ήταν πιο έξυπνος; Προφανώς ΟΧΙ, πιο τυχερός σίγουρα.
Αντίστοιχο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι στα Γιάννενα για όσους (πάλι πρόσφυγες) εγκαταστάθηκαν στην Ανατολή ή στην Μπάφρα. Οι πρώτοι λόγω εγγύτητας στην πόλη, έχουν πολύ μεγαλύτερη περιουσία, χωρίς να κάνουν τίποτε απολύτως παραπάνω από τους άλλους.
Φυσικά, δεν αναφέρω καν πόσο "τυχερός" είναι όποιος είχε παππού ή πατέρα σε κάνα ορεινό ή πεδινό (γενικώς μακριά από θάλασσα) χωριό. Αυτός θα πάρει από τα 3 το μακρύτερο, και θα πει και ευχαριστώ.
![]()
![]()
Η απλή τύχη παίζει συνήθως τον μεγαλύτερο ρόλο στο τι περιουσία θα κάνει κάποιος, γιατί αν περιμένεις να το πετύχεις με την σκληρή δουλειά, μάλλον είναι δύσκολο έως πάρα πολύ δύσκολο. Σήμερα, στα όρια του απίθανου, ίσως το 80' κάποιος να το πετύχαινε.
Από την άλλη, και χωρίς περιουσία, προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ανθρώπων να τα καταφέρουν με μόνο όπλο το μυαλό τους. Όπως και τα αδέσποτα σκυλιά είναι συχνά πιο έξυπνα από τα σαλονάτα, έτσι και οι λιγότερο προνομιούχοι, συχνά είναι πιο ικανοί και πιο εφευρετικοί, γιατί έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις δυσκολίες.![]()
Ασφαλώς, δεν λέω πως θα πρέπει να φερόμαστε μοιρολατρικά και ν'αποδεχόμαστε την μοίρα μας, τουναντίον: θεωρώ πως πάντα υπάρχει τρόπος να βελτιώσεις μια κατάσταση, ακόμη και στο πιο εχθρικό περιβάλλον.
Σκεφτείτε πως όποιος έχει 2 διαμερίσματα των 100 τμ στο Ελληνικό ή στην Γλυφάδα, σήμερα θα εισπράττει από τα νοίκια πάνω από 2000€ το μήνα (για να μην πω και πιο πάνω), όταν ο βασικός είναι στο 1/3 αυτού του ποσού. Όπως έχω ξαναπεί, σε μια ιδανική κοινωνία το κληρονομικό δίκαιο θα έπρεπε να το σκίσουμε και να το ξαναγράψουμε, αν θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να έχουν όντως ίσες ευκαιρίες. Σήμερα το τελευταίο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.
.GTS έγραψε:Και σε τελικη αναλυση τι σημασια εχει που μενεις και αν εχεις ωραιο και μεγαλο σπιτι? Υπαρχουν ποιο σημαντικα πραγματα στην ζωη απο αυτο.
diplomat έγραψε:GTS έγραψε:Και σε τελικη αναλυση τι σημασια εχει που μενεις και αν εχεις ωραιο και μεγαλο σπιτι? Υπαρχουν ποιο σημαντικα πραγματα στην ζωη απο αυτο.
Θα συμφωνήσω.
Μια σχετικοάσχετη σημείωση: στο δικό μου προσωπικό παράδειγμα, ο πατέρας μου ζούσε ως μισθωτός καλύτερα εν συγκρίσει με εμένα, 30 χρόνια μετά. Οκ, χαμηλότερη ιεραρχικά θέση εγώ, σε καλύτερα αμοιβόμενο εργασιακό κλάδο όμως. Νομίζω ότι τα όνειρα που συναρμολόγησε εκείνη η γενιά ήταν πιο αισιόδοξα από τα δικά μου. Επίσης, εάν δούμε την πραγματικότητα υπό το πρίσμα άλλων ευρ. κρατών, μάλλον οι τώρα έχουν καλύτερο outlook από την προηγούμενη γενιά σε περισσότερες χώρες απ ότι το αντίθετο. Ίσως απλώς να χρειάζομαι διακοπές.
diplomat έγραψε:GTS έγραψε:Και σε τελικη αναλυση τι σημασια εχει που μενεις και αν εχεις ωραιο και μεγαλο σπιτι? Υπαρχουν ποιο σημαντικα πραγματα στην ζωη απο αυτο.
Θα συμφωνήσω.
Μια σχετικοάσχετη σημείωση: στο δικό μου προσωπικό παράδειγμα, ο πατέρας μου ζούσε ως μισθωτός καλύτερα εν συγκρίσει με εμένα, 30 χρόνια μετά. Οκ, χαμηλότερη ιεραρχικά θέση εγώ, σε καλύτερα αμοιβόμενο εργασιακό κλάδο όμως. Νομίζω ότι τα όνειρα που συναρμολόγησε εκείνη η γενιά ήταν πιο αισιόδοξα από τα δικά μου. Επίσης, εάν δούμε την πραγματικότητα υπό το πρίσμα άλλων ευρ. κρατών, μάλλον οι τώρα έχουν καλύτερο outlook από την προηγούμενη γενιά σε περισσότερες χώρες απ ότι το αντίθετο. Ίσως απλώς να χρειάζομαι διακοπές.
) , here's one for ya :
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]