Νίκος Παππάς έγραψε:NickTG έγραψε:Δεν ξέρω αν έχει νόημα η φώτο καθώς εγώ γενικά κυκλοφορώ με κοντομάνικο.
.
.. και με βερμούδα στα χιόνια... Να τα λέμε όλα.![]()
![]()
Εκεί φοράω μακρύ από πάνω.
Νίκος Παππάς έγραψε:NickTG έγραψε:Δεν ξέρω αν έχει νόημα η φώτο καθώς εγώ γενικά κυκλοφορώ με κοντομάνικο.
.
.. και με βερμούδα στα χιόνια... Να τα λέμε όλα.![]()
![]()
Νίκος Παππάς έγραψε:Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.Κι εγώ έτσι γιολαρα από μικρός παρόλο το πρήξιμο να φοράω καπέλο και αντηλιακό και τελικά κονομησα έναν καρκίνο του δέρματος.
Στον γιο μου δεν πήρα ποτέ. Μόνο αντιηλιακο 30 spf για όλους μας. Καπέλο φοράει τα βράδια μόνο, από μικρός.
Το ξέρω είμαι αστοργος πατέρας, αλλά τι να κάνω.![]()
Ο καφές μάλλον φραπέ είναι..
dimik έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.Κι εγώ έτσι γιολαρα από μικρός παρόλο το πρήξιμο να φοράω καπέλο και αντηλιακό και τελικά κονομησα έναν καρκίνο του δέρματος.
Στον γιο μου δεν πήρα ποτέ. Μόνο αντιηλιακο 30 spf για όλους μας. Καπέλο φοράει τα βράδια μόνο, από μικρός.
Καπέλο υποχρεωτικά, αντηλιακό 50ρι και στα πολύ μικρά καλυμμένο όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος γίνεται.
Ο ήλιος πλέον δεν αστειεύεται και η επίδραση στην έκθεση στην ακτινοβολία είναι σωρευτικη.
< >
dimik έγραψε:Αντιηλιακο φόρεσα για πρώτη φορά κάπου στα 28-29 μου μετά από ένα καλό έγκαυμα από τον ήλιο και έκτοτε χρησιμοποιώ όσα πρωινά πάμε για μπάνιο. Αν πάμε απόγευμα δεν βάζω.Νίκος Παππάς έγραψε:Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.Κι εγώ έτσι γιολαρα από μικρός παρόλο το πρήξιμο να φοράω καπέλο και αντηλιακό και τελικά κονομησα έναν καρκίνο του δέρματος.
Καπέλο υποχρεωτικά, αντηλιακό 50ρι και στα πολύ μικρά καλυμμένο όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος γίνεται.
Ο ήλιος πλέον δεν αστειεύεται και η επίδραση στην έκθεση στην ακτινοβολία είναι σωρευτικη.
< >

οπότε δεν χρειάστηκε ποτέ.Anonymous Founder έγραψε:Για την Θεσσαλονίκη, μια λύση θα ήταν μια λεωφορειακή γραμμή για σύνδεση με την Σίνδο, γιατί Μετρό ή τρένο μέχρι εκεί δύσκολο (όχι αδύνατο). Η γραμμή να είχε στα κρίσιμα μέρη δική της λωρίδα, για να την προτιμάει ο κόσμος.
"εντός του 2023 αναμένεται και η υπογραφή της σύμβασης για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στη Δυτική Θεσσαλονίκη και επί υφιστάμενων σιδηροδρομικών γραμμών και με την κατασκευή νέων τμημάτων γραμμών".
Όπως είπε, το δίκτυο αυτό θα έχει τη μορφή Χ, με δύο διασταυρούμενες γραμμές και κοινό ενδιάμεσο τμήμα ενώ τερματικοί σταθμοί στα δυτικά θα είναι η Σίνδος και τα Διαβατά και τερματικοί σταθμοί προς το κέντρο της πόλης θα είναι ο σταθμός του ΟΣΕ και ένας ακόμα στην περιοχή του Λιμένα, πλησίον στην Προβλήτα 1.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, πρακτικά σημαίνει ότι οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Σίνδο, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Περιοχής και χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να έχουν τη καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και μετέπειτα στο αεροδρόμιο.
markvag έγραψε:Επίσης δεν θα πάει ΠΟΤΕ (δηλαδή ακόμα ούτε καν σχέδιο υπάρχει) στο αεροδρόμιο (μετρό σε μεγάλη πόλη να μην πάει αεροδρόμιο;;) και στη ΒΙΠΕ...
![]()
Οπότε σίγουρα κάτι θα κάνει, αλλά όποιος περιμένει να σωθεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη από αυτό το μετρό θα απογοητευτεί οικτρά.
Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια.
:
Η επέκταση προς το αεροδρόμιο
Εδώ είμαστε σε ένα διαφορετικό στάδιο για την επέκταση από τον σταθμό Μίκρα μέχρι το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Για το έργο έχουν ξεκινήσει τοπογραφικές μελέτες (ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2019) και θα ακολουθήσουν γεωτεχνικές και γεωλογικές έρευνες. Το έργο της επέκτασης προς το αεροδρόμιο έχει ενταχθεί στις προτάσεις του υπουργείο ΥΠΟΜΕ για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 προκειμένου να ωριμάσει και να μπορέσει να δημοπρατηθεί.
Αυτή η επέκταση θα διαφέρει καθώς κατά πάσα πιθανότητα προκρίνεται η λύση μετά το σταθμό Μικρά σταδιακά οι γραμμές θα ανεβαίνουν θα φτάσουν στην επιφάνεια και στη συνέχεια μέσω μιας γέφυρας, θα τερματίζει στο “Μακεδονία”. Οι σταθμοί που προβλέπονται για την επέκταση αυτή είναι οι: ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ, ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Συνολικά η επέκταση θα έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα.
Στην περίπτωση της υπέργειας γραμμής αποφεύγονται τα προβλήματα ενός υπόγειου έργου (ύπαρξη αρχαιολογικών, υπόγειων ρεμάτων, γεωλογικά ή άλλα θέματα) και οι απαλλοτριώσεις ενός επίγειου έργου (δηλαδή στην επιφάνεια του δρόμου όπου θα απαιτούνταν πολλά εκατομμύρια για μια διπλή γραμμή με μεγάλο πλάτος η οποία εκτός των άλλων θα απαιτούσε πολλά και ακριβά συνοδευτικά έργα όπως ανισοπεδοποιήσεις σε διασταυρώσεις με οδικές αρτηρίες).
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, άλλο το μαύρισμα και η αντοχή στο έγκαυμα κι άλλο οι καρκίνοιdimik έγραψε:Αντιηλιακο φόρεσα για πρώτη φορά κάπου στα 28-29 μου μετά από ένα καλό έγκαυμα από τον ήλιο και έκτοτε χρησιμοποιώ όσα πρωινά πάμε για μπάνιο. Αν πάμε απόγευμα δεν βάζω.Νίκος Παππάς έγραψε:Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.Κι εγώ έτσι γιολαρα από μικρός παρόλο το πρήξιμο να φοράω καπέλο και αντηλιακό και τελικά κονομησα έναν καρκίνο του δέρματος.
< >
Σαν παιδί δε λόγω πισίνας και μεσημεριανων προπονήσεων είχα στο τέλος Μαίου το χρώμα που έχουν οι ανοιχτόχρωμοι Σενεγαλεζοιοπότε δεν χρειάστηκε ποτέ.
Στον γιο που είναι μελαχρινός πολύ και δεν παίρνει από λόγια, αγριαδες, τσαμπουκαδες, απειλές, αρκεί το αντιηλιακο.
Δεν έχει καεί ούτε ξεφλουδίσει ποτέ μέχρι τώρα.
.
axel12p έγραψε:Για την επέκταση προς το Αεροδρόμιο η οποία επιβάλλεται να γίνει, υπάρχουν ήδη συζητήσεις

kovathe έγραψε:Τα αντηλιακά είναι πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία από μια μπλούζα.Α γεια σου. Αφού λέω τι έχανα τόσα χρόνια ...
Άντε να κυνηγάς και το πιτσιρίκι κάθε μισή ώρα να το αλείφεις..
Ακόμα κι εγώ πήρα μια μακρυμάνικη σερφαδικη και τη φοράω όταν πάω για κολύμπι/παιχνίδι με το μικρό κλπ μαζί με καπέλο.
Τη βγάζω κάτω απ'την ομπρέλα και μετά τις 5-6 το απόγευμα και ξεμπερδευω, ούτε πάστωμα ούτε τπτ.
Πολύ μεγαλύτερη ευκολία.
< >
markvag έγραψε:axel12p έγραψε:Για την επέκταση προς το Αεροδρόμιο η οποία επιβάλλεται να γίνει, υπάρχουν ήδη συζητήσεις
Χαίρομαι ιδιαίτερα που έκανα λάθος, προφανώς έχω μείνει πίσω.
Βέβαια, αν ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της βασικής γραμμής, το βλέπω να ολοκληρώνεται στα 93α γενέθλια του τρισέγγονου...![]()
Chris έγραψε:Υποθετω πως εχετε μεγαλειωδη λαδερη χαιτη αλα Χρηστος Κωστης, γιατι η μακρυμανικη δεν πιανει σβερκο που ειναι το πρωτο σημειο που καιγεταιΔεν είπαμε ότι καταργήθηκε το αντιηλιακο. Μειώθηκε κατά πολύ, όμως, η φασαρία χρήσης του!

Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]