Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Νίκος Παππάς έγραψε:
NickTG έγραψε:Δεν ξέρω αν έχει νόημα η φώτο καθώς εγώ γενικά κυκλοφορώ με κοντομάνικο. :s_tongue

.

.. και με βερμούδα στα χιόνια... Να τα λέμε όλα. :lol: :lol: :lol:

Εκεί φοράω μακρύ από πάνω. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.

Στον γιο μου δεν πήρα ποτέ. Μόνο αντιηλιακο 30 spf για όλους μας. Καπέλο φοράει τα βράδια μόνο, από μικρός.

Το ξέρω είμαι αστοργος πατέρας, αλλά τι να κάνω. :s_dunno

Ο καφές μάλλον φραπέ είναι..
Κι εγώ έτσι γιολαρα από μικρός παρόλο το πρήξιμο να φοράω καπέλο και αντηλιακό και τελικά κονομησα έναν καρκίνο του δέρματος.

Καπέλο υποχρεωτικά, αντηλιακό 50ρι και στα πολύ μικρά καλυμμένο όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος γίνεται.

Ο ήλιος πλέον δεν αστειεύεται και η επίδραση στην έκθεση στην ακτινοβολία είναι σωρευτικη.

< >
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.

Στον γιο μου δεν πήρα ποτέ. Μόνο αντιηλιακο 30 spf για όλους μας. Καπέλο φοράει τα βράδια μόνο, από μικρός.

Κι εγώ έτσι γιολαρα από μικρός παρόλο το πρήξιμο να φοράω καπέλο και αντηλιακό και τελικά κονομησα έναν καρκίνο του δέρματος.

Καπέλο υποχρεωτικά, αντηλιακό 50ρι και στα πολύ μικρά καλυμμένο όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος γίνεται.

Ο ήλιος πλέον δεν αστειεύεται και η επίδραση στην έκθεση στην ακτινοβολία είναι σωρευτικη.

< >

Επιβεβαιώνω με παράδειγμα τον παππου που προσέχω όπως και με τους φίλους του που έπαιζαν τένις πριν χρόνια.Oλοι έχουν κάνει καρκίνο στο δέρμα του κεφαλιού και μερικοί και στην μύτη.Ο παππούς μάλιστα έχει κάνει εγχείρηση που του έχουν αφαιρέσει μεγάλο μέρος απο το δέρμα του κεφαλιού αλλά πάλι κάτι εμφανίζεται.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:

< >
Αντιηλιακο φόρεσα για πρώτη φορά κάπου στα 28-29 μου μετά από ένα καλό έγκαυμα από τον ήλιο και έκτοτε χρησιμοποιώ όσα πρωινά πάμε για μπάνιο. Αν πάμε απόγευμα δεν βάζω.

Σαν παιδί δε λόγω πισίνας και μεσημεριανων προπονήσεων είχα στο τέλος Μαίου το χρώμα που έχουν οι ανοιχτόχρωμοι Σενεγαλεζοι οπότε δεν χρειάστηκε ποτέ.

Στον γιο που είναι μελαχρινός πολύ και δεν παίρνει από λόγια, αγριαδες, τσαμπουκαδες, απειλές, αρκεί το αντιηλιακο.
Δεν έχει καεί ούτε ξεφλουδίσει ποτέ μέχρι τώρα.

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Anonymous Founder έγραψε:Για την Θεσσαλονίκη, μια λύση θα ήταν μια λεωφορειακή γραμμή για σύνδεση με την Σίνδο, γιατί Μετρό ή τρένο μέχρι εκεί δύσκολο (όχι αδύνατο). Η γραμμή να είχε στα κρίσιμα μέρη δική της λωρίδα, για να την προτιμάει ο κόσμος.

Για την Σίνδος υπάρχει ήδη λεωφορειακή γραμμή (για τα ΤΕΙ είναι το 52), η οποία όμως δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης των φοιτητών. Η σύνδεση του Μετρό με την Σίνδο δε μου φαίνεται δύσκολη, από την στιγμή που το Μετρό τερματίζει στον ΟΣΕ και υπάρχει σταθμός των τραίνων στην Σίνδο. Θα μπορούσαν απλά να υπάρχουν τοπικές λεωφορειακές γραμμές για μεταφορά στα ΤΕΙ και στην ΒΙ.ΠΕ.Θ.

Θεωρητικά το έργο είναι να προχωρήσει άμεσα. Στην πράξη βέβαια...
"εντός του 2023 αναμένεται και η υπογραφή της σύμβασης για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στη Δυτική Θεσσαλονίκη και επί υφιστάμενων σιδηροδρομικών γραμμών και με την κατασκευή νέων τμημάτων γραμμών".
Όπως είπε, το δίκτυο αυτό θα έχει τη μορφή Χ, με δύο διασταυρούμενες γραμμές και κοινό ενδιάμεσο τμήμα ενώ τερματικοί σταθμοί στα δυτικά θα είναι η Σίνδος και τα Διαβατά και τερματικοί σταθμοί προς το κέντρο της πόλης θα είναι ο σταθμός του ΟΣΕ και ένας ακόμα στην περιοχή του Λιμένα, πλησίον στην Προβλήτα 1.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, πρακτικά σημαίνει ότι οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Σίνδο, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Περιοχής και χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να έχουν τη καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και μετέπειτα στο αεροδρόμιο.

markvag έγραψε:Επίσης δεν θα πάει ΠΟΤΕ (δηλαδή ακόμα ούτε καν σχέδιο υπάρχει) στο αεροδρόμιο (μετρό σε μεγάλη πόλη να μην πάει αεροδρόμιο;; :s_crazy ) και στη ΒΙΠΕ... :s_crazy :s_crazy Οπότε σίγουρα κάτι θα κάνει, αλλά όποιος περιμένει να σωθεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη από αυτό το μετρό θα απογοητευτεί οικτρά.

Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια.
:

Για την επέκταση προς το Αεροδρόμιο η οποία επιβάλλεται να γίνει, υπάρχουν ήδη συζητήσεις
Η επέκταση προς το αεροδρόμιο

Εδώ είμαστε σε ένα διαφορετικό στάδιο για την επέκταση από τον σταθμό Μίκρα μέχρι το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Για το έργο έχουν ξεκινήσει τοπογραφικές μελέτες (ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2019) και θα ακολουθήσουν γεωτεχνικές και γεωλογικές έρευνες. Το έργο της επέκτασης προς το αεροδρόμιο έχει ενταχθεί στις προτάσεις του υπουργείο ΥΠΟΜΕ για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 προκειμένου να ωριμάσει και να μπορέσει να δημοπρατηθεί.

Αυτή η επέκταση θα διαφέρει καθώς κατά πάσα πιθανότητα προκρίνεται η λύση μετά το σταθμό Μικρά σταδιακά οι γραμμές θα ανεβαίνουν θα φτάσουν στην επιφάνεια και στη συνέχεια μέσω μιας γέφυρας, θα τερματίζει στο “Μακεδονία”. Οι σταθμοί που προβλέπονται για την επέκταση αυτή είναι οι: ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ, ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Συνολικά η επέκταση θα έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα.

Στην περίπτωση της υπέργειας γραμμής αποφεύγονται τα προβλήματα ενός υπόγειου έργου (ύπαρξη αρχαιολογικών, υπόγειων ρεμάτων, γεωλογικά ή άλλα θέματα) και οι απαλλοτριώσεις ενός επίγειου έργου (δηλαδή στην επιφάνεια του δρόμου όπου θα απαιτούνταν πολλά εκατομμύρια για μια διπλή γραμμή με μεγάλο πλάτος η οποία εκτός των άλλων θα απαιτούσε πολλά και ακριβά συνοδευτικά έργα όπως ανισοπεδοποιήσεις σε διασταυρώσεις με οδικές αρτηρίες).

https://ypodomes.com/metro-thessalonikis-pos-prochoroyn-ta-schedia-gia-tis-epektaseis-sta-dytika-kai-to-aerodromio/

Μακάρι να προχωρήσει γρήγορα, γιατί το κόστος δεν φαίνεται να είναι υψηλό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:

< >
Αντιηλιακο φόρεσα για πρώτη φορά κάπου στα 28-29 μου μετά από ένα καλό έγκαυμα από τον ήλιο και έκτοτε χρησιμοποιώ όσα πρωινά πάμε για μπάνιο. Αν πάμε απόγευμα δεν βάζω.

Σαν παιδί δε λόγω πισίνας και μεσημεριανων προπονήσεων είχα στο τέλος Μαίου το χρώμα που έχουν οι ανοιχτόχρωμοι Σενεγαλεζοι οπότε δεν χρειάστηκε ποτέ.

Στον γιο που είναι μελαχρινός πολύ και δεν παίρνει από λόγια, αγριαδες, τσαμπουκαδες, απειλές, αρκεί το αντιηλιακο.
Δεν έχει καεί ούτε ξεφλουδίσει ποτέ μέχρι τώρα.

.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, άλλο το μαύρισμα και η αντοχή στο έγκαυμα κι άλλο οι καρκίνοι

Φύλαγε τα ρούχα σου

https://cancer-code-europe.iarc.fr/inde ... -uv/5489-8

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#829625 Τα αντηλιακά είναι πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία από μια μπλούζα.
Άντε να κυνηγάς και το πιτσιρίκι κάθε μισή ώρα να το αλείφεις..
Ακόμα κι εγώ πήρα μια μακρυμάνικη σερφαδικη και τη φοράω όταν πάω για κολύμπι/παιχνίδι με το μικρό κλπ μαζί με καπέλο.
Τη βγάζω κάτω απ'την ομπρέλα και μετά τις 5-6 το απόγευμα και ξεμπερδευω, ούτε πάστωμα ούτε τπτ.
Πολύ μεγαλύτερη ευκολία.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:Για την επέκταση προς το Αεροδρόμιο η οποία επιβάλλεται να γίνει, υπάρχουν ήδη συζητήσεις

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έκανα λάθος, προφανώς έχω μείνει πίσω.

Βέβαια, αν ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της βασικής γραμμής, το βλέπω να ολοκληρώνεται στα 93α γενέθλια του τρισέγγονου... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
kovathe έγραψε:Τα αντηλιακά είναι πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία από μια μπλούζα.
Άντε να κυνηγάς και το πιτσιρίκι κάθε μισή ώρα να το αλείφεις..
Ακόμα κι εγώ πήρα μια μακρυμάνικη σερφαδικη και τη φοράω όταν πάω για κολύμπι/παιχνίδι με το μικρό κλπ μαζί με καπέλο.
Τη βγάζω κάτω απ'την ομπρέλα και μετά τις 5-6 το απόγευμα και ξεμπερδευω, ούτε πάστωμα ούτε τπτ.
Πολύ μεγαλύτερη ευκολία.

< >
Α γεια σου. Αφού λέω τι έχανα τόσα χρόνια ...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#829644 Υποθετω πως εχετε μεγαλειωδη λαδερη χαιτη αλα Χρηστος Κωστης, γιατι η μακρυμανικη δεν πιανει σβερκο που ειναι το πρωτο σημειο που καιγεται
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829646 Αυτό.

Φερδερμορ, αντηλιακό βάζουμε,δεν ασβεστωνουμε τα καλντερίμια ενόψει Πάσχα.

Καλά για Κουβαθε δεν πλησιάζω.

4 ώρες κάτω από ομπρέλα Αυγουστιατικα έχει τσακίσει μια φρουτιερα αυγά.

Δεν μπλέκεις.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:
axel12p έγραψε:Για την επέκταση προς το Αεροδρόμιο η οποία επιβάλλεται να γίνει, υπάρχουν ήδη συζητήσεις

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έκανα λάθος, προφανώς έχω μείνει πίσω.

Βέβαια, αν ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της βασικής γραμμής, το βλέπω να ολοκληρώνεται στα 93α γενέθλια του τρισέγγονου... :lol: :lol:

Έχω την εντύπωση πάντως, πως πιο σημαντική για την καθημερινότητα της πόλης είναι η επέκταση προς τα δυτικά, η σύνδεση με την ΒΙΠΕΘ / ΤΕΙ και τελευταία η σύνδεση με το αεροδρόμιο.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Chris έγραψε:Υποθετω πως εχετε μεγαλειωδη λαδερη χαιτη αλα Χρηστος Κωστης, γιατι η μακρυμανικη δεν πιανει σβερκο που ειναι το πρωτο σημειο που καιγεται
Δεν είπαμε ότι καταργήθηκε το αντιηλιακο. Μειώθηκε κατά πολύ, όμως, η φασαρία χρήσης του!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829672 Εγώ στο χωριό μου για τον ήλιο, μόνον ένα panama καταδεχόμουν, ένα για μένα
Εικόνα
κι ένα για το μπλαρ
Εικόνα

Τώρα που έχω έρθει στην πόλη κι έμαθε ο κώλος μου αλλιώς (ρομποτική σκούπα, μηδέν χειρωνακτική δουλειά, σουβλάκι και φρέντο στο χέρι, κλπ κλπ), χρησιμοποιώ αυτό:
Εικόνα
https://www.buff.com/en_eur/neckwear.html
ΣΗΜ: Στην φωτό παραπάνω, είμαι εγώ, έχω μαυρίσει επειδή οι ακτές της Αττικής είναι ως γνωστόν βρώμικες. :s_blush
Βάζω και αντηλιακό διαρκώς βέβαια, μιας και ο ΝΠ έχει ξεκαθαρίσει πως σε κάθε περίπτωση δεν θα έρθει να κολυμπήσει.
:s_cry